Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Cu ce se poate mândri Dan Petrescu

CFR nu a învins în februarie, totuși, nu poți să nu observi ceva. Echipa lui Petrescu a fost unica neînvinsă de Sevilla în Europa 2019-2020

Permalink to Cu ce se poate mândri Dan Petrescu
sâmbătă, 22 august 2020, 1:08

Cât de aproape a fost Dan Petrescu de o mare performanță. Cât de aproape au fost el și jucătorii săi de la CFR de a schimba istoria în acest an de Europa League! Au condus Sevilla la Cluj până în ultimele zece minute. Și am sărit toți de pe scaune, fericiți la golul lui Păun pe „Sánchez Pizjuán”, dar hențul lui Lacina Traoré ne-a luat bucuria acelei nopți. Ar fi fost victoria anului pentru fotbalul nostru.

CFR nu a învins în februarie, totuși, nu poți să nu observi ceva. Echipa lui Petrescu a fost unica neînvinsă de Sevilla în Europa 2019-2020. Roma a pierdut, la fel și Wolves, „diavolii” din Manchester n-au rezistat nici ei, iar trupa de comando nerazzurra s-a predat și ea în final. Nu și CFR. 1-1 și 0-0. Remarcabil!

Sevilla a fost creată pentru Europa League. E competiția ei, e finala pe care nu o pierde niciodată. De șase ori în ultimul act, șase succese. Indiferent cum e meciul decisiv, îl câștigă.

Foarte ușor, ca la 4-0 cu Boro, puțin mai greu, 3-1 cu Liverpool, foarte dificil, 3-2 cu Dnepr și cu Inter, și aproape imposibil, la penaltyuri cu Espanyol și Benfica.

E un triumf al talentului, dar și al suferinței, al lacrimilor lui Jesús Navas, tânărul de 20-21 de ani care cucerea primele două trofee roș-albe în 2006-2007 transformat în veteranul întors la echipa carierei sale pentru a mai gusta o dată, la 34 de ani, din bucuria succesului în Europa League.

E și revanșa lui Julen Lopetegui. Ca antrenor, câștigase două titluri europene, cu Spania U19 și U21 în 2012 și 2013, însă la club nu reușise nimic. Fusese dat afară de la Porto după un an și jumătate, iar la Real a plecat după doar trei luni. Tot concediat. Acum, și el e fericit. E primul lui trofeu. Sevilla League.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

nicu (1 comentarii)  •  22 august 2020, 1:41

Si aici CFR a facut blat. Au umblat la arbitri pe care i-a cumparat. Si Sevilia nu stia cine sunt "ce.fu.ra". E un panflet, desigur. Am anticipat ceea ce spun niste fcsb-isti. Si o spun si o tot spun. Ma mir ca nu au pic de rusine!!!

Adrian (1 comentarii)  •  22 august 2020, 1:51

Ești un ***. Când ajungi în clasa doua vorbim.

gramada (1 comentarii)  •  22 august 2020, 3:26

Puțin dacă se forțau Sevilla cu CFR ieșea o umilință mai ceva ca aia cu Dudelange.

petrache (4 comentarii)  •  22 august 2020, 3:43

Intradevar. Cineva trebuia sa remarce formidabila realizare a lui CFR Cluj si a lui Dan Petrescu. Avand un lot de numai 30 mil (cam cat cheltuiesc echipele serioase pe un singur jucator foarte bun, dar nu exceptional) e singura echipa care nu a luat bataie - in doua manse! - de la Sevilla anul asta. Aici haterii ar trebui sa se abtina.

Petrescu (1 comentarii)  •  22 august 2020, 6:24

De unde rezulta ca Kfr daca nu era eliminata de sevilla castiga EL

adi_stelistul (7 comentarii)  •  22 august 2020, 7:02

Cel putin remarcabil. In plus CFR a fost atat de aproape de a elimina Sevilla, ceea ce, avand acum perspectiva parcursului ulterior al acesteia, e absolut uluitor. Jos palaria!

Mihai (1 comentarii)  •  22 august 2020, 7:43

Sevilla a jucat cu 4-5 rezerve în meciurile cu cfr, fata de meciul de aseară cu CFR n-au jucat deloc cu cfr: banega, reguilon, bono, fernando și Vasquez (intrat după pauză), deja când lipsesc 3 titulari e cu totul alta echipa.

lucianobv (1 comentarii)  •  22 august 2020, 8:21

Cu se poate mindri?????pfffff sunteti varza cu carnati

KnxDan (2 comentarii)  •  22 august 2020, 8:38

asa este. Senzational. CHiar pentru acest lucru mi-am dorit ca Sevilla sa castige EL

mihaimarin (1 comentarii)  •  22 august 2020, 8:47

Se pare ca si tu urmaresti emisiunea Fotbal European

clujcampion (1 comentarii)  •  22 august 2020, 9:13

Pai i-au ajutat arbitrii.... :))))) Sa nu uitam ca CFR a fost la un VAR distanta sa elimine Sevilla

Tudor Spinu (1 comentarii)  •  22 august 2020, 9:41

Remarcabil ca nu au pierdut. Si, daca s-a dat hent la Traore, trebuia sa se dea si aseara contra spaniolilor.

Lenroc (4 comentarii)  •  22 august 2020, 10:17

Nici tu nu crezi ce-ai scris, nimic din ceea ce se joacă la noi, inclusiv jocul insipod și scremut al trupei lu Petrescu, nu mai are nimic de-a face cu fotbalul din Europa. De ce oare ne-au creat a treia competiție?? De buni și spectaculoși ce suntem??

Ileana Liviu (2 comentarii)  •  22 august 2020, 10:37

Buna ziua, Domnule Jumatate ,cand scrieti un articol macar documentati va inainte. A ti scris ca C.F.R Cluj este singura echipa neinvinsa de Sevilla .Ar fi adevarat daca am eliminao pe APOEL care i au invins pe andaluzi ci 1-0 in sezonul acesta in europa league .Dar ce sa facem cand scriem fara cap si doar sa ne vindem fituica cu orice pret si capatana nu ne mai ajuta . De ceva timp toti ziaristii care va credeati cu nume (numele vi l ati castigat scriind materiale bune)a ti inceput sa scrieti numai prostii sau sa scrieti prost materialele doar de dragul scandalului si al ipocritatii Nu ma astept sa da ti un raspuns ca VOI ziaristii cei care va scriu un comentariu sunt prea jos pt voisi nu dati vreu raspuns . In fine va intrebati mereu de ce se raresc oamenii care va citesc .Raspuns :scrieti ca in anii 1995-2000 si o sa revina oamenii sa va citeasca *** din potentialul tau O zi frumoasa Cu stima Liviu Ileana

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris (7 comentarii)  •  22 august 2020, 10:39

Lenroc, esti deplasat rau! Aberezi pe langa subiect. Fotbalul submediocru de la noi nu infirma rezultatele formidabile ale CFR in Europa si unice in fata Seviliei. Restul e din alt film (fie el si adevarat, dar altul decat cel in discutie)...

Paraschiv (3 comentarii)  •  22 august 2020, 11:05

Egztraordinar articol, in stilul domnului Jumatate, daca franarii din Cluj treceau de Sevilla, castigau trofeul. Foarte adevarat, domnu' care vede jumatatea luminoasa din pahar, de 37 ani Craiova plange si suspina pentru acealasi lucru: "daca ii bateam pe Benfica , castigam Cupa Uefa". Optimismul ie parfumul vietii.

Maxentiu (21 comentarii)  •  22 august 2020, 11:24

Pai, practic putem spune ca CFR e adevarata castigatoare, nu Sevilla.

Observator (50 comentarii)  •  22 august 2020, 13:14

@ Paraschiv Nu știu ce ar fi făcut CFR dacă ar fi eliminat Sevilla, dar cele doua rezultate și faptul ca ai noștri au avut ghinion în ambele meciuri raman! Sevilla s-a depășit pe sine aseară, dar valoarea jucătorilor și cea de aansamblu sunt sub cele ale unor cluburi precum United și Inter, ca să ma refer doar la aceste cluburi! Cei de la Digi Sport exukta, după ce au constatat ca favoriții lor au răsturnat calculele hârtiei! Lukaku a fost demon pentru Inter: a ratat singur cu portarul la 2-2 și a deviat în poartă acel șut care se ducea pe lângă! O.

Robert (1 comentarii)  •  22 august 2020, 13:14

Doamne ce de idi.. oti daca juca finala cfr cu seville luau 12 .. una e implicarea jucatorilor si a stafului in preliminarii si alta e in finala

Helioglobalus (3 comentarii)  •  22 august 2020, 18:14

Am văzut o grămadă de aberații pe aici. Important e ce am văzut cu toții, fără VAR, Europa League avea alt câștigător. Punct. Iar Dan Petrescu chiar a făcut din *** bici, veți realiza în anii următori ce campanie europeană a avut!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Campioana CFR (3 comentarii)  •  22 august 2020, 19:14

*** care comenteaza aici isi infig unghiile in gat cand aud de performantele CFR-ului, performante care FC Saivan Pipera nu le va atinge niciodata! *** (= ***) ***! :)))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

naghiu gabriel (1 comentarii)  •  22 august 2020, 19:42

plin de prostaci pe aici .auzi ca a fost blat cu sevilla.Sinteti irecuperabili .

motanul incaltat (39 comentarii)  •  22 august 2020, 21:34

Astea sunt doar motive pt fraierii si looseri. Ne-au descalificat aia care au luat Cupa in finala. Nu conteaza. Ai fost descalificat... Asta ramine in istorie. Nici cu cit si nici daca ai luat bataie in turul 1 sau finala.... Istoria e doar pt invingatori. Pt looseri e restul...... Anul asta cind o sa-i descalifice Dinamo Zagreb---o sa-i lauzi ca i-a descalificat Dinamo Zagreb care a ajuns pina la urma in grupele UEFA Ligue....

Simeone (3 comentarii)  •  23 august 2020, 8:39

Cativa dintre comentatorii de aici poate nu au vazut meciurile, pentru ei Sevilla a jucat cu echipa a doua. Apropo, toti cei din finala, au jucat in Gruia si in meciul retur de la Sevilla. Reguillon, Banega, s.a. au jucat, au avut ocazii, dar Arlauskis si apararea si-au facut treaba. Puteau marca si ceferistii, au avut destule ocazii in cele doua manse, dar un pic de sansa a lipsit. Nu putem sa nu laudam prestatia CFR-ului cu 16 meciuri europene in care cele mai multe au fost victorii, semn ca au castigat campionatul intern pe merit, au un grup bun de jucatori iar antrenorul lor, Dan Petrescu este Fabulos. Daca vor ajunge in grupele UCL in acest an, vor veni oferte pentru toti, inclusi pentru Petrescu, poate chiar din Premier League

Campioana CFR (3 comentarii)  •  23 august 2020, 15:10

Intrebare pentru autor: ce se intampla cu pagina CFR-ului? Nu mai apar articolele noi despre CFR acolo de o saptamana! Doar pagina *** e impoartanta si trebuie actualizata zilnic?

Cosmo (8 comentarii)  •  23 august 2020, 17:03

Motane, învață ce înseamnă descalificat, înainte de a folosi termenul de 5 ori în 3 rânduri.

mark (3 comentarii)  •  3 septembrie 2020, 8:38

@gramada, cum poti sa spui ca "Puțin dacă se forțau Sevilla cu CFR ieșea o umilință mai ceva ca aia cu Dudelange." Tu crezi ca Sevilla a luat meciul retur la misto, riscand sa rateze calificarea? Sau crezi ca profesionistii aia isi permit sa traiasca periculos, in conditiile in care sunt asa multi bani in joc? Si chiar daca CFR pierdea clar, cum poti sa compari asa ceva cu episodul Dudelange? Nu cred ca trebuie sa iti descriu unde ma duce cu gandul username-ul tau ...

Comentează