Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

DeLigt&Juve, storia di un grande amore 

Acum am înțeles de ce a preferat Matthijs de Ligt această echipă.

Permalink to DeLigt&Juve, storia di un grande amore 
joi, 18 iulie 2019, 5:17

De ce a semnat cu Juventus. Refuzând Barcelona, PSG, Bayern și Man. City. Decizia lui e legată mai puțin de bani, de salariu, pentru că oriunde s-ar fi dus, ar fi fost bine plătit.

La 19 ani, a ales în primul rând cu sufletul. Pentru că între el și Juve e o „storia di un grande amore”, ca în imnul cântat de muzicianul italian Paolo Belli. De mic, chiar înainte de a ajunge la Ajax, Matthijs era fan și îmbrăca tricoul bianconero. Acum, chiar îl poartă pe cel original, urmând să joace alături de un stâlp al Piemontului: Giorgio Chiellini.

După Ajax, iată-l la Juventus, așa cum a visat. Cum visam și eu când eram copil și băteam mingea în spatele blocului. Aveam două tricouri. Unul alb-roșu și altul alb-negru. Mă bucur văzând alt puști avansând pe acest drum și spunând, în clipa în care a pășit în clubul torinez: „Fericit să fiu bianconero. Juve, sunt aici”. Râdea și cu ochii când sute de suporteri l-au înconjurat cu dragoste. Chiar e fericit.

De Ligt – se pronunță De Liht – nu iubește doar Juventus, ci și jocul italian, filosofia apărării peninsulare, zidul Il Calcio și emblemele sale. Maldini, Baresi, Nesta, Cannavaro, Scirea. „Ei sunt fotbaliștii care mi-au fost exemple”, dezvăluie blondul stoper, născut parcă pentru Serie A. Puternic, agresiv, dur în dueluri, în tacklinguri. Dar un jucător care, crescut la școala Ajax, știe să se descurce cu balonul la picior. Întotdeauna i-a fost un aliat, nu un dușman.

Mi-a plăcut mult și cum a fost prezentat Matthijs la Juve: „Turn de Ligt on”. Aprinde lumina! A venit De Ligt.

Comentarii (15)Adaugă comentariu

constantin (8 comentarii)  •  18 iulie 2019, 20:59

Foarte frumos. Aprinde lumina.

BigBear (5 comentarii)  •  18 iulie 2019, 21:21

Recunosc, imi pare rau ca nu a ajuns la Barcelona. Este un jucator extrem de bun insa e posibil sa nu straluceasca in Italia exact pentru acelasi motiv, tot jocul este mai dur, mai tacticizat, inclusiv atacantii insa are avantajul ca joaca la Juventus unde presiune pe aparare este mai redusa din cauza diferentei de valoare intre loturi si a faptului ca orice echipa mare are in primul rand un atac deosebit.

Iulian (1 comentarii)  •  18 iulie 2019, 22:08

Pe langa total. Nu a ales banii?! Normal ca a ales banii, normal ca s-a lasat manipulat de acea ciuma de impresar. Ai dreptate, Juventus se potriveste perfect cu stilul sau de joc, stilul de joc al echipei Ajax. Stilul italian i se potriveste manusa, nu?! Pe langa total esti. Vorba lui Dugarry.. iti vine sa vomiti. A ascultat de singurul idiot care crede ca este cel mai bun de pe pamant, idiotul umflat artificial de mass-media.. cine altul decat cristi gelatu'

constantin (8 comentarii)  •  18 iulie 2019, 23:08

Recitesc Regulamentul....La fiecare 10 comentarii care au încălcat regulile jocului (comentarii moderate).... La fiecare multiplu de 100 comentarii care au încălcat regulile jocului (comentarii moderate).... La fiecare multiplu de 500 comentarii care au încălcat regulile jocului (comentarii moderate), userul nu va mai putea posta niciun comentariu vreme de .....ore/zile. La fiecare 10 comentarii postate de același user în mai puțin de 60 de secunde.... Chiar nu mă încadrez în niciun articol generator de sancțiuni. Ultimele comentarii nu au fost moderate. Regulamentul ăsta este o poveste? Mizați pe faptul că nu-l citește cineva? Chiar vă credeam mai serioși.

motanul incaltat (39 comentarii)  •  19 iulie 2019, 1:48

Eu chiar nu intleg tipul asta de jucatori ---tii de mic cu o echipa.. si continuui tot timpul .... Eu sunt obisnuit cu Mihaita Plesan care in perioada intrauterina tinea cu Dinamo, la nastere cu U Craiova ca apoi cind a inceput sa mearga sa-si dea seama ca e fan Steaua....Dar am o mare dilema??? Cu cine tinea Plesan intr-o viata anterioara???? Sa mearga sa faca o regresie si sa ne spuna si noua ca suntem curiosi....

Theodor (1 comentarii)  •  19 iulie 2019, 3:20

SA ITI FIE RUSINE, ai *** din La Gazzetta Dello sport, pana si ***! NERUSINATULE!!!

Anton (1 comentarii)  •  19 iulie 2019, 7:18

Foarte amuzant cum se smiorcaie barcelonistii si refuza sa creada ca DE LIGT a ales singur Juve in detrimentul barcei.

Glam (1 comentarii)  •  19 iulie 2019, 7:24

A facut greseala carierei refuzand Barcelona, Barcelona NU se refuza, Barcelona nu o sa il mai caute niciodata, mai ales daca va creste cum trebuie Todibo plus Igor luat acuma din Brazilia tot central de picior drept cu stil de joc asemenator. Juventus i-a oferit cel mai mare salariu dintre toate si lui Mino Raiola cel mai mare comision, altfel nu ajungea la Juve. Astea sunt vrajeli cu sufletul, nu mai credeti in Mickey Mouse. Orasul preferat al lui De Ligt este Barcelona, numai in 2019 a fost de doua ori in vacanta in Barcelona. El se intelesese verbal cu Barcelona la inceputul lui aprilie, apoi a venit sfertul de finala cu Juventus si cei de la Juventus au oferit extraordinar de multi bani dupa evolutia lui De Ligt in dubla Ajax - Juventus, dar tot a fost la un pas sa nu se faca transferul deoarece la cat de escroci sunt intalienii au incercat sa ii forteze pe cei de la Ajax sa le vanda jucatorul la un pret mai mic dupa ce au aruncat cu o gramada de bani pe jucator iar cei de la Ajax au zis ca ei nu vand jucatorul cu un cent sub oferta lui PSG si Barcelona (75 de milioane + 11 milioane bonusuri de performanta si obiectiv) si Juventus a trebuie sa mai puna 10-15 milioane la transfer ca altfel pica transferul.

Cosmo (8 comentarii)  •  19 iulie 2019, 7:38

Da, mă, jucătorii lui raiola întotdeauna aleg cu inima.

Viorel N. (1 comentarii)  •  19 iulie 2019, 8:37

Foarte frumos și adevărat! Niciun fundaș important din lumea asta nu pote face abstracție de „apărarea italiană”, cum niciun atacant care se respectă nu poate să nu-și dorească să se confrunte cu ea. Pentru De Ligt se pare că se împlinește un vis, să joace în echipa idolilor săi declarați (Gaetano Scirea și Fabio Cannavaro), iar dacă n-a avut norocul să-i „prindă” alături în teren, îi suplinește urmașul lor direct, Giorgio Chiellini. Gaetano Scirea (dispărut prematur) e unul dintre puținii jucători campion mondial și câștigător al tuturor trofeelor europene. Fabio Cannavaro e campion mondial și câștigător al balonului de aur în 2006 (primul ca fundaș). Impresionantă ascendență, tentante perspective, întemeiate promisiuni!

cenzuraluiJumatate (1 comentarii)  •  19 iulie 2019, 15:30

Acest articol a fost publicat ieri in presa italiana, inclusiv pozele reproduse aici.

renume (1 comentarii)  •  19 iulie 2019, 15:46

tricourile lui matale, de fotbalist din spatele blocului, te asimilau cu dinamo si sportul studentesc...nu vad asemenari..aici vorbim de Ajax si juventus, echipe de fotbal, nu grupari sportive de tip c.a.p.

cenzuraluiJumatate (1 comentarii)  •  19 iulie 2019, 16:42

In sfarsit, a X-a oara, a fost publicat comentariul meu. Nu vreau sa te amenint, daca nu-mi publicai comentariul, voiam sa-l copiez, sa-l trimit “gazetei sporturilor” din Italia, ar fi fost decizia lor daca te-ar fi urmarit penal pentru incalcarea drepturilor de autor. Este corecta cenzura literara, nu mai eliminati comentariile incomode persoanelor dragi voua, atata timp cat respectivele comentarii nu contin ceva vulgar, jignitor. Obisnuiti-va sa semnati MEREU articolele, intr-un cotidian normal, orice articol se semneaza, ziaristul in cauza RASPUNDE PENAL pentru ceea ce scrie, este o conditie de baza a profesiunii de ziarist. Nu intereseaza pe nimeni ceea ce face locuitorul din vila (fals autodenumit PALAT), nu mai publicizati acest gen de persoane care sunt o jignire a conditiei umane, concentrati-va exclusiv pe sport. Cititi si reciti articolul inainte de publicare, corectati imediat erorile, aceasta posibilitate de modificare in timp real este un mare avantaj. Fructificati-l!

Theodor Jumatate (1 comentarii)  •  20 iulie 2019, 10:49

Pentru cititorul care nu are curajul să se semneze și care spune că am luat articolul din Gazzetta dello Sport. Aceasta este o OPINIE, am scris-o cunoscându-i trecutul lui Matthijs de Ligt și văzând ce a postat el pe Twitter și Instagram după ce a semnat (inclusiv poza cu el mic îmbrăcat în tricoul lui Juventus) și ce a declarat despre fascinația pentru apărătorii italieni. Faptul că și ziariștii italieni au scris despre această legătură De Ligt - Juventus dezvăluită de jucător pe rețelele de socializare era de așteptat. Ei sunt primii interesați de orice poveste cu De Ligt. Încă o dată, acesta a fost un comentariu la ce a apărut, la dezvălurile lui și la declarațiile lui. Textul meu nu are nici același titlu și era imposibil să aibă aceleași cuvinte, pentru că este ceea ce am simțit eu. OPINIA mea

Comentează