Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Sauditul Șumudică. Dizgrațios. Deprimant

De fiecare dată când e un meci mai important în Arabia Saudită, îl urmăresc.

Permalink to Sauditul Șumudică. Dizgrațios. Deprimant
sâmbătă, 6 aprilie 2019, 12:04

Tot încerc să descopăr ceva care să mă atragă și, deocamdată, nu reușesc să mă agăț de nimic. Un fotbal banal, mult mai slab decât liga secundă engleză.

Dar, dincolo de joc, ceea ce am văzut la acest Al Shabab – Al Ahli 0-4, cu Budescu și Găman la gazde și Stanciu la oaspeți, mi-a lăsat un gust amar. Reacția lui Marius Șumudică, la 0-3, când trecuseră doar opt minute din repriza secundă, a fost neașteptată și dezamăgitoare în același timp. 

Stătea pe banca de rezerve ca pe un șezlong, lăsat pe spate, cu burta-n sus, și se plângea secunzilor de jucătorii săi. Dizgrațios. Sau se ținea de cap, cu privirea pierdută în gol.

Un semn rău, deprimant pentru propria echipă, pentru propriii fani, pentru propriii conducători. Abandona lupta, renunța la meci. Parcă zicea: „Eu nu mai rămân în fotbalul ăsta. E atât de slab. Prea slab pentru mine”. Părea gata să se ducă la șeic și să-și dea demisia. Și mi-l amintesc pe antrenor când prezenta liga saudită ca și cum ar fi fost cel puțin campionatul Franței.

Dacă tot discutăm de nivelul fotbalului saudit… Acel moment, la 0-4, cam cu un sfert de oră înainte de sfârșitul partidei, când imaginile TV au surprins un băiat de vreo zece ani dormind în tribune întors cu spatele la teren, demonstrează cât de interesant era jocul. Acesta e fotbalul saudit, în esență, cu toate milioanele și vedetele sale de carton. Somn. Somn mult.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Xulu (1 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 12:18

Eeee, recunoaștem fiorul, e ca atunci când citim un articol scris de Teodor jumătate :)

lucid (1 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 12:20

Mare antrenor,pe când la Barcelona?

ovidiu_3003 (64 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 12:24

...foarte bun articol ...ne spune adevarul despre fotbalul arab ...cel mai slab fotbal din lume ...

Poison (2 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 12:31

Sumibet, următorul antrenor al FC FîCîSîBî. :))

Maxentiu (21 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 14:07

Like @Xulu said.

Mircea (2 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 14:40

Nu pricep ce e dezgustator ca un antrenor se tine cu mainile de cap si priveste in gol la scorul O-3...Poate interpretarea data de ziarist atitudinii unui antrenor roman sa fie dezgustatoare. Neamul asta nu se va lecui niciodata de rautate inutila.

Ali Bec (2 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 15:46

Îl așteptăm înapoi in liga mămăliga. Sa fie alături de Jiji și Ioanitoaia

Barbierul din Sulina (5 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 15:57

Ce sa faci domn Teo bre... unii adorm la meciurile din Arabia Saudita, altii citind "articolele" de pe gsp... altii in timp ce impacheteaza pestii... pana ii trezeste tovarasul director, pleznindu-i cu batzu peste degetzele, de si le baga saracii in guritze... aiaiai... iar apoi se pun pe "scris"... geambasi si jumatati...

Fane (14 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 16:02

Până acum era șeic, prinț sau altea alea de pe acolo și acum e papagal? Nu pot să cred că acest academician de maidan chiar este evaluat cum trebuie.

Bigbear (8 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 16:26

Mi se pare greșit să discutăm de fizionomia cuiva, nu a zis nimeni că Puiu Iordănescu avea mereu privirea pierdută sau că Dan Petrescu se agită și înjura că un *** la fiecare meci sau că Daum era implacabil. In același timp nu am auzit cat de prost e fotbalul saudit când se vorbea de Olaroiu și zecile de titluri câștigate sau de Reghecampf. Clar e jos nivelul campionatului insa nu e ok sa menționăm asta doar când e vb de Sumudica și nu de restul. Apropos, daca e așa prost de ce nu scrieți de Contra care îl titulariza cu sfințenie pe Stanciu care joaca așa tare de adoarme copilul ăla in tribune?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

scorilo (12 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 16:49

Șumudică- a fost și va rămâne toată viața doar un "băiat de cartier". Astea-s manierele lui, de șmecheraș de Dâmbovița. Ne place, nu ne place, a reușit câte ceva în fotbalul mioritic și are fanii lui, pe cei care se regăsesc în genul ăsta de individ. Din punctul meu de vedere, să stea prin fotbalul de afară cât se poate de mult, eu nu-i duc dorul.

11 (3 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 17:24

@Xulu Big LIKE!!!!!

motanul incaltat (39 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 19:08

Intelegi acum de ce orice fotbalist roman care joaca acolo n-ar trebui sa bifeze nici o secunda la echipa nationala???? Pt ca atunci cind este un meci mare e somn mult....Sper sa nu te mai aud niciodata amintind de Stanciu, Budescu sau alti ratati...Daca pe Budescu , il inteleg,fiind la sf de cariera, pe mine Stanciu la 25 de ani citi are nu imi provoaca decit greata. Si crede-ma am incercat cu vodca si multa lamiie dar senzatie cu privire la acest *** e aceeasi.Ca si Plesan , a prins in viata lui doar un meci bun si atit....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pawn (17 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 21:52

cred ca dl. jumatate nu va fi niciodata invitat de dl. sumudica in regatul saudit :)

Traian (2 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 22:07

Un fotbal banal, mult mai slab decât liga secundă engleză. :))) slaba si ignoranta comparatie.

gio (16 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 22:23

in sfarist, primul articol bun a lui Jumatate dupa jumatate de an cel putin.

cn (4 comentarii)  •  7 aprilie 2019, 0:34

Care e rostul articolului? Sunt doua elemente in constructia asta jurnalistica: (1) Sumudica e un individ cu ***, un dambovitean de prost gust, si (2) fotbalul saudit e foarte slab. Ambele elemente sunt ultrastiute si cred ca general acceptate. Deci articoolul e o insailare plicticoasa si inutila.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

the_gunner (2 comentarii)  •  7 aprilie 2019, 1:44

Autorul face o mare nedreptate fotbalului din Championship .Si asta numai ca îndrăznește sa-l compare cu cel din KSA ?Nici o echipa românească N-ar rezista in campionatul englez de liga secunda.In Romania Brighton ,sau Shefield ar fi campioni ani la rind ,sa nu mai vorbesc de Leeds ,sau Aston Vila .

UnMosh (1 comentarii)  •  7 aprilie 2019, 7:05

Ca intotdeauna, reusim sa ne punem poalele in cap. Se putea scrie un articol decent, cu acelasi subiect, fara sa ne luam in bascalie un compatriot. Dar, daca ar fi facut asa, autorul era roman doar pe jumatate

nealiniatul (3 comentarii)  •  7 aprilie 2019, 7:46

Da liga noastra nu ne adoarme? Ne mai tin scandalurile de la somn. Comentariu tipic balcanic. Suntem fericiti! Capra lor e mai bolnava ca a noastra.

cneius (13 comentarii)  •  7 aprilie 2019, 9:26

@Mircea - este corect ceea ce spui, ce mai poti face la 0-3 ??? Al Kebab nu este Liverpool !

Marius (1 comentarii)  •  7 aprilie 2019, 9:37

.. -- Traian -- , da , si mie mi s-a parut stupida comparatie cu liga secunda din Anglia . cind incepusem sa citesc fraza am crezut ca se va referi la liga secunda de la noi , ceea ce , poate , ar fi avut mai mult sens... altfel , mie imi place Sumudica . si pentru ca e rapidist , recunosc . cred ca e un foarte bun motivator , aici exceleaza el . si de aici apar si limitarile , am senzatia... in engleza nu ii ies la fel de bine frazele , ca in romana . si chiar daca lui i-ar iesi , nici -- auditoriu -- nu are engleza la nivelul necesar...

Ciompi85 (1 comentarii)  •  7 aprilie 2019, 12:02

Daca exista ceva pe aceasta lume mai slab ca fotbalul romanesc aceea este presa sportiva din aceasta tara! Criticati toata ziua antrenori,jucatori,conducatori,arbitri...dar la voi va uitati vreodata? Realizati oare ca toate articolele voastre sun cancan.uri ieftine? Aveti oare puterea de a conștientiza ca emisiunile pe care le aveti la digi sunt mult sub decenta umana?

Anonim (1 comentarii)  •  7 aprilie 2019, 13:57

Unii din așa zișii ziariști,când nu mai au subiecte de sport sau sunt în pană de cuvinte,o dau pe can can;ce i mai simplu decât să ataci lumea?ce i mai simplu să bagi un fitil ca să ațâți lumea?subiecte de analizat și judecat oamenii nu se sfârșesc niciodată;sunt curios dacă ,,ziariștii''de pe aici se analizează și pe ei.

pawn (17 comentarii)  •  7 aprilie 2019, 15:01

poate am eu memorie imperfecta, dar parca astra lui sumudica a scos de 2 ori, consecutiv, pe west ham? echipa de premier league calificata in cupele europene (adica nu vreo aratare gen bournemouth sau huddersfield)? ah. multumesc, m-am linistit, am memorie buna.

Traian (2 comentarii)  •  7 aprilie 2019, 16:10

@pawn, ai memorie buna. Cu toate astea, crezi ca le poti compara? In 2019 West Ham a jucat cu aproape 60k de spectatori. Asta spune multe. In championship ultima clasata are £18mil buget de salarii. Cred ca putem numara pe degetele de la o mana jucatorii romani care au putut face fata in premier league si championship.

Liviu 12 (29 comentarii)  •  7 aprilie 2019, 17:42

@pawn si Traian.... West Ham e o corporatie si o masina de facut bani. Meciurile cu Astra n-au insemnat nimic pt. ei. Sunt atat de multi bani in fotbalul englez, incat mentinerea in prima liga este vitala. Toti se feresc sa pateasca precum Aston Villa, ca nu e apoi asa usor sa promovezi. Si Aston Villa acum vreo 10 ani era eliminata 2 ani la rand de Rapid Viena in acele tururi preliminare de EL, dar adevarul e ca in EL sunt atatea meciuri si tururi incat cu greu mai poate sa fie numita cupa europeana... Apoi, in Championship joaca numai nume mari, lejer daca te uiti pe lista, poti considera ca e o super-liga. Comparatia cu fotbalul englez nu e reusita, dar cu altele poate.... Nici nu trebuie sa exageram si sa credem ca peste tot prin lume se joaca cine stie ce prin ligile inferioare. In Germania ca nivel tehnic e jale mare.... Imi aduc aminte de carismaticul Aurel Augustin Calin, un autonumit Gigi Lentini autohton, fost jucator de rezerva la Craiova sau Steaua, dar poate decent pt. o echipa de mijlocul clasamentului din prima liga. Ei bine, pe final de cariera se duce Calin pe la o echipa de liga a patra sau a treia din Italia si la interviuri ne ameninta ca nivelul e peste liga de la noi. OK, Caline, numai ca in acelasi timp vine gradinita lui Andone parca de la Sportul Studentesc intr-un stagiu de pregatire in Italia si bate trupa lui Calin cu 10-0. Tare, nu-i asa?

adi (3 comentarii)  •  8 aprilie 2019, 10:36

dar vai. ne-am trezit acum ca fotbalul din Arabia Saudita e slab. Cand Olaroiu antrena pe acolo era bun, plin de bani, jucatori cumparati pe milioane de euro iar marele antrenor Olaroiu "scrie istorie". acum cand antreneaza Sumudica, deodata ne ia somnul. Numele tau spune totul despre tine bai Jumatate!

Comentează