Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Marin e mai bun decât jucătorul de 86 de milioane

Răzvan Marin va fi jucătorul lui Ajax, nu există îndoială.

Permalink to Marin e mai bun decât jucătorul de 86 de milioane
luni, 1 aprilie 2019, 12:53

Marc Overmars, directorul sportiv al „lăncierilor”, a spus duminică, înaintea confruntării cu PSV: „Transferul e aproape făcut. A fost depășită și faza detaliilor”. Dacă Overmars afirmă acest lucru, nu mai lipsește decât semnătura. În curând, îl vom vedea pe „tricolor” la Amsterdam.

M-am tot gândit la ce s-a spus în ultima vreme. Că Marin nu e la fel de bun ca Frenkie de Jong, pe care îl va înlocui la alb-roșii. Și eu cred asta. Nu e la fel de bun ca mijlocașul cumpărat de Barcelona cu 86 de milioane de euro, inclusiv bonusurile. Răzvan Marin e mai bun decât Frenkie de Jong.

În primul rând, olandezul joacă mai retras, pornește acțiunea deseori la nivelul fundașilor centrali. E foarte inteligent, conduce jocul din spate, în stil Pirlo, și pasează excelent. Pentru Barcelona, va fi ideal lângă Busquets. Pasă, pasă, pasă! Fără greșeală.

Însă Răzvan nu e doar tehnic în top. E mai puternic fizic, „are un motor foarte mare”, îl descria Vincent Haegeman, editor la site-ul Voetbalprimeur.be, e mai agresiv și mai vertical în joc, participă mai mult la finalizare. E la fel de generos ca FdJ, dar șutează mai tare și mai precis.

I-am văzut încă o dată pe amândoi în week-end. Am făcut focus pe ei. Și, chiar dacă De Jong a declanșat acțiunile la primele două goluri ale Ajaxului, la 3-1 cu PSV, Marin mi-a plăcut mai mult la 3-1 cu Antwerp. Cum a început meciul, infiltrare din linia a doua, sprint direct spre poartă și șut în bară de la 25 de metri. O preluare delicioasă, cu călcâiul, două assisturi și o prezență constantă în ofensiva lui Standard. Ofensiv, are un plus față de batav. Defensiv, nu e mai rău.

Olandezii l-au urmărit și îl cunosc pe Răzvan. Știu ce poate el și, mai ales, știu ce pot face ei cu el. Vând un jucător cu 86 de milioane, îl înlocuiesc cu unul de 14 milioane, pe care îl vor vinde apoi cu minimum 50, așa cum prevestea Aad de Mos!

Pentru Ajax, va fi bine. Pentru Marin, va fi și mai bine. De la Ajax, când ești valoros, următorul pas e întotdeauna la un club important european. După modelul Chivu. Sau Eriksen. Sau Sneijder.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

dinamo_fan (8 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 14:21

De 1 aprilie ati scos pacaliciul asta sa ne faca sa radem. Bai baiatule...cat ghinion pe cei de la Barcelona ca nu au asa specialisti de redactie cum aveti voi ca sa nu arunce spre 100 de milioane pe un jucator inferior lui Razvan Marin. Maine o sa aflam ca si Man e mai bun Dembele sau mai stiu eu cine.

Fane (14 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 14:22

Daca nu era 1 aprilie credeam ca e de vina astenia de primavara,asa te inteleg.

Ene (1 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 14:27

pentru 1 aprilie e o gluma buna.

Balauru’ (5 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 14:50

Nivelul maxim al lui Marin e la Standard. Dar e un nivel bun oricum. Cred ca e cel mai bun fotbalist roman in acest moment.

Gokster (1 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 14:54

Jumătate, trebuia sa dai tu cu bata in balta. Bai "specialistule", incearca sa te remarci prin calitate, nu prin elucubratii jalnice. Nici la categoria "ridicol" nu pot incadra acest asa-zis articol.

miki (2 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 14:58

si eu am inteles ca Barcelona CF, vrea sa faca de fapt un schimb: il da pe De Jong la Espagno,l sau pe la Valencia cu 100 de milioane si-l cumpara de urgenta pe Marin, cu 95 de milioane de euro..asa se fac afacerile in fotbal, nu ca la noi... Barcelona castiga 14 milioane din transferul olandezului....apoi, mai pune 81 si-l ia pe roman...

addy (1 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 15:03

nu e absolut niciun comentariu care sa aprecieze articolul. nu e vorba de pareri impartite, nu se poate trage decat o concluzie: ce fumezi, mai baiatule, zi-ne si noua.

Vladone (7 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 15:13

Asta e gluma de 1 aprilie? Hai ca daca tu ai inceput eu continui: Tamas este mai bun decat Piquet. Exemplific: Piquet are un joc de pase bun insa spre deosebire de Tamas s-a dovedit foarte vulnerabil cand Barcelona este sub presiune. Practic, apararea Barcelonei e tocmai jocul senzational de pase. Cand Roma i-a atacat in 2018 si a avut in fata un nume mediocru DZEKO, acesta si-a aratat total limitele. Similar, Tamas in finala din 2018 cu Beitar a jucat EXEMPLAR. Varrenne a fost un anonim, abia daca a miscat (bine, a dat un gol dar nu a fost vina lui Tamas). Colac peste pupaza, Tamas reuseste aceste performante si cand e baut spre deosebire de Piquet care bea doar in timpul liber. Repet sincer - e 1 aprilie si glumesti cu noi, cred (spre deoebire de ceilalti care comenteaza) ca presa nu a decazut chiar in halul in care esti pilot de F1 si compari Ferrari cu Duster argumentand ca Duster are garda sus si e excelent pe teren accidentat. :)))

Alex94 (3 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 15:16

Spun unii ca e gluma de 1 aprilie. Bai fratilor nu e buna nici de gluma sau poate e o gluma proasta. Glumele se fac sa rada oameni, asta iti lasa un gust amar. I-am m-ai spus lu Jumatate, fuzionarea cu Craitoiu ii poate transforma intr-un intreg.

Billl-oh-Bill (1 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 15:26

Eu pot sa pariez aici, cu oricare din voi, ca Razvan Marin va fi urmatorul roman la Real Madrid. Parca vad si titlul de ziar: "RM welcomes RM!"

gio (16 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 15:26

Chiar nu stau sa urmaresc meciurile lui Standard, o saracie de echipa, dar cel putin la nationala Marin este indoielnic cu o gramada de pase gresite, fara sa convinga nici la inchidere nici la constructie. Uite ce am ajuns sa fac, sa comentez cand scoate jumatate cate o prostie :)))

aciduzzo (25 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 15:34

Carabageac, Teleșpan, Cănănău, Grache, Dogeanu, Caramalău, Buduru, Batacliu, Rosznai, Kukla, Pojoni, Poratski, Șurenghin, Șumulanschi, Smarandache, Ciugarin, Flocea, Săpăliga, Șarpe, Cazan Ață...........toti erau mai inalți ca Messi!!!!

pawn (17 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 15:39

eh...am senzatia ca pe jumatate il ajung din urma unele articole scrise cam hazardat (rareori platesti ptr ce faci la un moment dat, ci pentru tot ce se aduna din spate, si lumea isi aduce aminte). jumatate a scris atat de radical si ascutit articolele alea incat oamenii sunt obisnuiti acum sa ia in alb si negru tot ce scrie. sincer, nu l-am vazut prea mult pe olandez, dar a jucat totusi niste meciuri grele in cl, e titular intr-o echipa ceva mai importanta decat standard si...vorba celor de mai sus: de ce nu l-a luat barca direct pe razvan marin (jucator bun, nu zic) cu 15 milioane in loc sa mai dea 70 in plus pe olandez?

Maxentiu (21 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 16:51

Theodor Jumătate, maestrul incontestabil al umorului involuntar.

Marius (4 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 16:56

Banuiesc ca stiai ca o sa iti iei o gramada de injuraturi pt "indrazneala" asta. Ca vezi doamne, cum sa valoreze Marin mai mult decat o portocala mecanica, imposibil... erezie! Mie un singur lucru imi trece prin minte acuma. Sper din tot sufletul sa nu aiba o accidentare de genul lui Chipciu. Si Chipciu tot sus de tot ajungea daca nu se accidenta. Sper ca Marin sa aiba o soarta mai buna, vreau sa am un jucator pentru care sa sufar si eu in Champions League :)

ovidiu_3003 (64 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 19:10

...eu nu as da 2 milioane de E pe Razvan Marin ...de ce nu inscrie la Nationala in meciurile importante ?

Mihai (3 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 19:47

Mai bun la suflet, posibil. :-))))

Flaviu (42 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 20:57

Nu vreau sa zic nimic urat , rău , cuvinte alaturea cu bunul simt ... dar totuși .... Doamne Dumnezeule .... cum ai putut scrie așa ceva , domnule Theo ? Sau doar pt a declanșa reacții pt a face trafic ? Atunci , chestia aia cu împachetatul peștelui devine valabilă .... Dc ai vb serios îmi permit sa-ți atrag atenția ca , deși ai dreptate cu profilul tactic diferit , vorbim totuși despre doi jucatori între care exista o diferența sensibilă de valoare ... nu de cota , repet de VALOARE .... toată stima pt modul in care Marin își gestionează cariera , dar De Jong este un jucător de la nivelul 2 spre 1 european , iar Marin de maxim , maxim nivelul 3. ( 4 spre 3). Ma surprind in mod negativ enormitățile scrise in acest articol....

Liviu 12 (29 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 21:46

Intelegeti o treaba. Pe astia de la gazeta ii intereseaza doar sa faca trafic. Mie imi plac sincer articolele scrise de Geambasu, Oprisan, Paraschivescu, uneori Naum. Ma dezamageste insa Ioanitoaia. Jumatate este de departe cel mai slab asa zis ziarist de aici, de la el nu ai ce pretentii sa ai. Este de fapt doar un blogger, dar e grav si frustrant ca si castiga bani din asa ceva. Ce conteaza ca scrie niste enormitati atata vreme cat face trafic? Baga o treaba iar de Messi si stie ca vreo 100 se vor certa ba pe comparatia cu Ronaldo, ba cu Maradona, ba cu Pele.... Credeti ca sefii lui daca vad 100 de comentarii, numara cati il injura si cati rad de el? Din 100, vreo 40 rad de el, vreo 40 il injura, vreo 18 naivi se arata indignati, si vreo 2 freaks ii dau dreptate. Conteaza doar ca a facut trafic. Uite am o idee care sa stranga vreo 200 de comentarii.... Gigi Becali se face vinovat de moartea Papei Ioan Paul al Doilea. S-a aflat ca Suveranul Pontif era fan al Wislei Cracovia si a murit si de inima rea, deoarece in 2005, Wisla a ratat titlul in dauna Legiei Varsovia. Era antrenata de Dan Petrescu, si asta pt. ca Gigi l-a preferat pe Zenga in 2004, in loc de Dan. Nu va mai verifica nimeni faptul ca Dan a antrenat de fapt acolo un an mai tarziu dupa ce Papa era deja imbalsamat.... trafic si circ sa iasa

corneliu (3 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 23:20

Atâtea comentarii rău voitoare de la unii care nu știu decât fcsb sau Dinamo, spre surpriza voastră aflați că Răzvan Marin este cel mai bun fotbalist român în activitate și chiar dacă nu vă convine o să fiți obligați să o recunoașteți. Abia aștept!

NebulaEXE (12 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 1:26

doamne, indivizii astia sunt platiti, oare, pentru textele astea? radem de sport, ca a decazut in ultimul hal. uite-i p-astia!

gerularupeimana (1 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 1:49

Razvan Marin e mai bun decat de Jong si Busquets la un loc :)

motanul incaltat (39 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 2:13

Ce ai fost in stare sa faci ---sa-l urci de la 12 la 14 milioane....Eu as rotunji la 20 ca ce mai e 20 milioane euro azi.... O nimica toata.iar dupa Ajax poate urma drumul lui Chivu dar tot asa bine si drumul lui Mitea....

Comentează