Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Zizou. Nu războiul lui Mou

Cum au aflat că Zidane s-a întors pe "Bernabéu", mai mulți prieteni fani Real m-au sunat. Nu erau deloc încântați. Mai mult, îi simțeam dezamăgiți. L-ar fi vrut pe Mourinho înapoi, nu pe Zinedine.

Permalink to Zizou. Nu războiul lui Mou
marți, 12 martie 2019, 9:23

Uluit, i-am întrebat: „De ce? Zizou v-a salvat echipa, după dezastrul Rafa Benítez și, cu el, ați câștigat nouă trofee în doi ani și jumătate. Trei Ligi ale Campionilor la rând. Ce ați fi putut dori mai mult? Mourinho v-a oferit trei semifinale de Champions”.

Toți mi-au răspuns la fel, de parcă vorbiseră între ei: „Corect, dar Mou ar fi readus disciplina în vestiar”.
Nu cred că lusitanul ar fi fost omul potrivit. Nu acum și nu la Madrid. Nu cu stilul său. Ar fi ieșit exact pe dos. José ar fi divizat și mai mult vestiarul. L-ar fi înrăit, cum a mai făcut-o la Casa Albă, între 2010 și 2013, iar Real nu de război avea nevoie pentru a depăși criza. Nu de alte conflicte care să stingă actualul conflict. Oricum, Sergio Ramos s-a opus de la început ideii de a-l revedea pe portughez. L-a refuzat pe Conte, l-a respins și pe Mou.

ZZ pune capăt luptelor interne, unește vestiarul. Sigur, nu-i poate mulțumi pe toți, sunt însă numai 11 locuri de titular, nu există mai multe. Bale și Ceballos, cu care nu s-a înțeles nici în trecut, probabil vor pleca la vară. Dar, avându-l pe el, Real va renaște.

Pentru los Blancos, Zidane e tot ce poate fi mai bun. Pentru că, spre deosebire de Mourinho, care vine acolo unde se plătește regește și unde sunt proiectele sportive cele mai atrăgătoare, Zidane iubește Madridul. „Mi-am ascultat inima, iar inima mi-a spus că trebuie să revin acasă”, au fost primele cuvinte ale francezului la conferința de luni seară.

De aceea a acceptat să se întoarcă. Îl durea să vadă Realul său rănit.

Cum va fi însă pentru Zinedine? N-ar fi fost mai inspirat să aștepte să plece Allegri de la Juventus? Și Juventus e în sufletul lui! Totuși, dacă Allegri nu pleacă? Nu avea nicio garanție că acest lucru se va întâmpla. Nici că bianconerii îi vor putea aduce transferurile dorite pentru a cuceri Liga visată. Titlul în Serie A e prea puțin.

La Real, sunt convins că Florentino Pérez i-a promis un mercato așa cum vrea el. Și, așa simt, vor veni în primul rând Hazard și Mbappé. Nu Neymar.

Belgianul așteaptă de mult să joace pe „Bernabéu” cu Zizou antrenor. E idolul lui. Pentru Mourinho, n-ar fi părăsit Londra. Pentru Zidane, sută la sută. Iar Pérez îl va convinge pe Abramovici să-i cedeze vedeta, chiar dacă Chelsea are interdicție la transferuri și nu-l va putea înlocui în vară pe Eden cu un jucător de valoarea lui.

Kylian, copilul teribil campion mondial, e viitorul proiectului Zidane. Poate viitorul Cristiano Ronaldo. Poate chiar mai bun, cine știe? El va fi printre albi în curând. PSG? Trebuie să vândă pentru a supraviețui fair-play-ului financiar.

Neymar ar costa 350 de milioane. Cu 350 de milioane, maximum 400, Real i-ar cumpăra și pe Hazard, și pe Mbappé. Ar fi un atac-rachetă!

*foto: Bleacher Report

Comentarii (34)Adaugă comentariu

aciduzzo (25 comentarii)  •  12 martie 2019, 10:05

Ciorba reincalzita. Asta a fost si manevra...adu-l pe Zidane ca sigur vine cineva dupa el...poate Mbape, ca Hazard o tine sus si tare de vreo 3 ani ca el vrea la Real. Problemele acum s-au acutizat si mai mult dupa ce ai pierdut 9 luni cu experimente aiurea. Si cred ca nu mai ai nici echipa. Kroos isi arata limitele acum mai mult ca niciodata, Modrici e consumat si nu mai poate clar la acest nivel de performanta, Cazemiro e senza altre parole, Ramos e si mai fara parole, cred ca Real va avea vreo 2-3 ani destul de dificili, pana se va inchega o echipa puternica, omogena si capabila de performantele uriase care se cer non stop la acest club. A avut ceva curaj Zidane.... sa-ti asumi iarasi cateva umilinte de la Barcelona.....dupa ce ti-ai luat-o de cateva ori zdravan.....are pielea tabacita magrebianul!

Jean-Paul (41 comentarii)  •  12 martie 2019, 10:28

Theo, Imi place ca visezi frumos. Dar cu mafiotul de F. Perez, Realul va fi iar "aspirator" de vedete, care de mai care mai scumpe in timp ce tinerii crescuti in ograda proprie vor incalzi bancile de rezerve, ori vor performa pe alte meleaguri. Ce nu-mi place mie la Real este necinstea si aroganta lui Perez, slugarnicia *** a arbitrilor, plus infatuarea cotonogarului de Ramos, cel care in mod fals este considerat o mare valoare fotbalistica, pe plan mondial, desi suprematia lui e recunoscuta in mod cert, doar in calitate de rupator(fiind lider la cartonase rosii si galbene. Odata cu revenirea lui Zizou, conationalul sau Benzema va avea viitorul asigurat la Real. Si, poate, ca Mbappe nu va ajunge in vara la Madrid si nici Hazard(in masura in care lui Abramovici nu i-a disparut foamea de rezultate), poate ca realul se va multumi cu Icardi si Neymar. Cel putin dintre cei vizati zilele acestea. Mie, desi l-am simpatizat pe Zizou ca jucator(i-am trecut cu vedere si faza de la mondiale cu Materazzi, tinand cont de obraznicia ***), nu mi se pare un antrenor grozav, rezultatele lui din ChL fiind mai degraba rodul afacerilor de culise ale *** de Perez, dovada ca a castigat meciurile cheie cu ajutorul arbitrilor...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Toader (13 comentarii)  •  12 martie 2019, 10:28

Mbappé nu este de RM, o fi el iute, însă niciodată nu va duce echipa-n spate, este rudimentar, n-are minte. „Technique is not being able to juggle a ball 1000 times. Anyone can do that by practicing. Then you can work in the circus. Technique is passing the ball with one touch, with the right speed, at the right *** of your team mate.” (Cruyff)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (6 comentarii)  •  12 martie 2019, 11:13

Eu zic ca Zidane e alegerea ideala pentru Real..nici vorba de "ciorba reincalzita'. E un tip care va uni vestiarul, il va reactiva pe Marcelo, poate si pe Isco...Eden Hazard ar fi un transfer grozav in vara...eu as zice ca si Lewandowski, dar nu stiu daca ar pleca polonezul de la Bayern. Neymar in niciun caz, e un tip capricios, rebel si se accidenteaza prea des. Mbappe da, dar va cere PSG o suma astronomica...nu cred ca Perez o va da. Si Harry Kane de la Tottenham ar fi o optiune excelenta in atac...sa vedem.

Lav (1 comentarii)  •  12 martie 2019, 12:20

Sa crezi ca PSG il va ceva vreodata pe Mbape (cu exceptia unei rupturi cu jucatorul), e ca si cum ai crede ca Barca l-ar ceda vreodata pe Messi... mi se pare la fel de copilaros, fara suparare :)

dan (13 comentarii)  •  12 martie 2019, 13:04

De neinteles revenirea asta. Probabil vrea sa obtina ceva trofee in Spania unde are un palmares foarte slab -un titlu si o supercupa in trei ani.

Draculea (6 comentarii)  •  12 martie 2019, 13:15

Acolo trebuie o strategie de durata, cu jucatorii de la tineret si 2-3 vedete care sa fie dispuse sa alerge si sa joace combinativ, altfel nu iese nicio branza.

Juan (1 comentarii)  •  12 martie 2019, 13:20

PSG nu-l va ceda pe Mbappe si Chelsea nu-l va ceda pe Hazard...pentru amindoi RM va fi obligata sa scoata undeva la 500 de milioane in timp ce bugetul lui Zizou este de 300 de milioane. Parerea mea ca nu va reusi sa faca nimic, nu sunt fan Ronaldo insa el tinea echipa asta in spate ca motivatie si energie. Visca Barca.

Donnie (1 comentarii)  •  12 martie 2019, 13:36

Real trece printr-un moment de criza, iar Zidane e un antrenor care poate uni vestiarul, cum scria cineva mai sus. Doar ca Real are nevoie de mai multi jucatori, sunt cateva schimbari ce ar trebuie facute la nivelul lotului nu doar de niste vedete, Hazard, neymar, mbappe sau cine o mai veni , iar eu nu-l vad capabil pe Zidane sa formeze/construiasca o echipa. A obtinut rezutate in Champions League, dar cu o echipa deja formata si la apogeu.

Nico (1 comentarii)  •  12 martie 2019, 14:02

Cavani ca atacant, alt portar și doi fundași centrali în rest echipa merge

Bigbear (8 comentarii)  •  12 martie 2019, 14:56

Eu cred ca Ronaldo a insemnat mult mai mult decat un jucator pentru Real, era liderul si motorul echipei, indiferent cand urla si impinge Ramos din spate CR7 era mereu in fata sa ii traga dupa el, acum sunt doar o echipa normala, nimic spectaculos. In plus de asta acum exista VAR si Real a castigat multe meciuri cu ajutorul arbitrilor, e mult mai greu acum sa ii ajute cand exista supraveghere video si totul e mai atent verificat. Personal cred ca a venit degeaba Zizou, nu mai poate repeta performanta cu CL sau liga. O sa construiasca o echipa care sa joace bine insa atat, fara rezultate spectaculoase. Nu inteleg de ce se discuta de transferul lui Neymar sau Mbappe cand sunt la unul din putinele cluburi din lume care nu tin cont de bani. Practic ce motivatie sa aiba PSG ca sa vanda un jucator tanar si bun cand ei nu au nevoie de bani?

Jean-Paul (41 comentarii)  •  12 martie 2019, 14:59

De cand cuvantul "***" este interzis a fi publicat? Sau, nici "mafiot" nu-i voie sa scrii? Ati ajuns mai catolici decat papa Francisc?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex94 (3 comentarii)  •  12 martie 2019, 15:02

Gata, e batut in cuie, Hazard si Mbappe vor semna cu Real Madriduletul, stie sigur Jumatate. Bai nene trezirea la realitate, tu faci afirmatii pe care nici Marca si nici macar As(ziarul unde principala sursa e chiar clubul blanco) nu le-ar da ca sigure in momentul de fata. Si cum ai facut tu calculele domnu Jumatate? Adica cum crezi tu ca un circar ca Neymar mai poate costa macar aceiasi suma ca Mbappe sau de unde stii tu ca Abramovich v-a fi convins asa de usor sa-l cedeze pe Hazard? Fuzioneaza cu Craitoiu poate deveniti un intreg!!!

tindala (6 comentarii)  •  12 martie 2019, 15:47

"Cu 400 de milioane-de euro,nu de boabe de porumb-ii cumpara si pe Hazard si pe M'bape"!E optimist!Si cand te gandesti ca statul roman a "privatizat"catre Renault-societate franceza cu capital majoritar...de stat-cu...50 de milioane!Si scutire de impozite!

tindala (6 comentarii)  •  12 martie 2019, 15:48

Ce-a privatizat?Uzinele Dacia!

keepcalm (10 comentarii)  •  12 martie 2019, 16:12

E cu risc pt el, daca vine si nu face nimica isi murdareste toata aura creata cu, castigarea celor 3 ucl si toata lumea va spune ca grupul a fost cel care a reusit aceasta performanta nu zidane

teo stemate (6 comentarii)  •  12 martie 2019, 16:43

Îmi place mult Zidane, mi-a plăcut mult şi ca jucător şi cred că aura lui de mare fotbalist are o mare importanţă în calmarea spiritelor din vestiarul lui Real Madrid, acum. Dar îmi pare rău de Solari, carea fost mare ghinionist ca jucător şi se pare că şi acum, ca antrenor, e urmărit de acelaşi ghinion: n-a avut nicio şansă. De la început, totul a mesrs prost: a preluat echipa din mers, când mersul era foarte şchiopătat... apoi a fost incidentul stupid cu Isco (din vina lui Isco) şi-apoi am simţit că totul începe să meargă prost în vestiar. Păcat! Sper ca Santiago Solari să mai găsească o şansă să antreneze şi să aibă rezultate.

kempes (1 comentarii)  •  12 martie 2019, 16:46

Nici nu incape vorba de Mbappe. PSG nu va renunta la cel mai promitator jucator, mai repede il dau pe Neymar. Vor fi Hazard, un atacant, zic eu Icardi si sper la Eriksen pe post de Modric.

Cris (17 comentarii)  •  12 martie 2019, 16:53

Real nu de antrenor avea in mod necesar nevoie, cat de jucatori f valorosi, care sa faca diferenta. In momentul de fata Real are fie jucatori blazati, fie cativa tineri (Isco, Asensio, Vinicius etc.) a caror valoare, desi existenta, nu este de un calibru necesar pentru a face diferenta in meciurile tari, interne si din CL, si nu pot asigura trofee. Este cert faptul ca cel putin un sfert din tot ce a insemnat Real in ultimii multi ani a fost meritul lui CRonaldo, un jucator cu o eficienta nemaintalanita (dovedit cel mai eficient din istoria fotbalului, la mai multe cluburi si nationala). Si cum un astfel de jucator apare la zeci de ani, Realul are nevoie acum de o infuzie f. mare de capital pentru achzitii si, mai ales, de timp pentru formarea unei echipe dupa o strategie diferita, bazata pe grup, ci nu pe o individualitate cu valoare si eficienta maxima (nemaiavand-o).

Vali (10 comentarii)  •  12 martie 2019, 18:21

Nu stiu ce va face ZZ dar Neymar nu are ce cauta acolo.Si nici nu o sa vină. O sa ia jucatori ptr.un an si o sa incerce reconstructia din mers.Cu 300 mil.nu faci echipă, din una dezbinata deja.Succes!

zorrozabal (6 comentarii)  •  12 martie 2019, 19:59

Seicul Qatarului nu il va vinde pe M'bappe!Lui Florentino Perez nu-i ramane decat sa-i achite clauza-care probabil ca e de vreun miliard!Sa nu uitam ca atunci cand era la Monaco, jucatorul s-a tot autopropus la Real Madrid!La fel si Dembele de la Dortmund!Dar Real Madrid nu i-a vrut si astfel, primul a ajuns la PSG, iar cel de-al doilea la Barcelona!Cine era antrenor la Real Madrid atunci?Zidane!Sezonul asta-nemaiavand ca obiectiv decat sa prinda grupele UCL- ar trebui sa refaca echipa, cu tinerii lui Real Madrid!

tindala (6 comentarii)  •  12 martie 2019, 20:08

@ Bigbear Pai hotaraste-te!Ori Cristiano era doar un profitor care dadea o multime de goluri de "la limita ofsaidului"- profitand de lipsa VAR-iar acum-de cand cu VAR- s-ar dezumfla ca o basica,ori era un jucator cu simt al portii iesit din comun, la un Real Madrid care functiona ca un ceasornic!Cu un Modric si un Kroos,la turatie maxima!

keepcalm (10 comentarii)  •  12 martie 2019, 20:43

Sa dai goluri de la limita offside e o calitate(nu sunt fan blanco sau cr7), la fel cum e sa fi acolo unde e mingea sa o impingi in poarta, nu degeaba se spunea pe vremuri, cine iubeste forbalul nu il iubeste pe inzaghi(filippo binenteles), el avea calitatea sa fie acolo unde e mingea

motanul incaltat (39 comentarii)  •  12 martie 2019, 23:47

Zidane e cel mai slab antrenor ---ma refer la echipele de top. Sa vedem ce a facut in ultimul an la Real. In campionat absolut nimic, Barca cistigind lejer nu numai meciurile directe ci si campionatul. In Liga Campionilor, a trecut de Juve ca a prins Ronaldo o zi mareata, a trecut de Bayern cu ajutorul arbitrilor si a invins-o pe Liverpool in finala datorita lui Ramos care l-a faultat miseleste pe Sallah si apoi datorita gafelor portarului lui Liverpool. Contributia lui Zidane----zero absolut. El n-a facut nimic ca pur si simplu n-avea ce indicatii de joc sa le dea lui Ronaldo, Modrici sau Kroos.II lasa pur si simplu sa joace ce vor ei. Si cu ajutorul talentului super-vedetelor de la Real , plus faulturile miselesti ale lui Sergio Ramos plus arbitrii egal victorii. Eu sunt fan Bayern, Barca, Juve, Ajax sau Liverpool. Detest Realul dar fanii sai au dreptate-trebuia adus Mourinho. Fara Ronaldo, Ramos sau Benzema ar fi putut sa faca din nou o echipa de top. Asa insa Zidane se va face de ras urit de tot.......Zidane e un fel de Hagi ca si antrenor adica zero barat. De asta nici nu a primit nici o oferta cit a stat liber. De asta nici Hagi nu primeste nimic din Vest......Lumea din Vest stie foarte bine jocul asta......

Cris (17 comentarii)  •  13 martie 2019, 0:05

Jumatate, daca dupa un meci banal castigat de catre Messi in campionatul intern, ai scris un articol in care l-ai declarat cel mai bun din lume, chiar mai bun decat Maradona, pai dupa un meci castigat de catre CR7 la nivelul asta (CL), cu 3 goluri impotriva celei mai bune defensive din lume, ar trebui sa-i dedici lui Ronaldo un articol in care sa-l declari cel mai bun din galaxie. CR7 a mai dovedit inca o data in seara asta ca, desi nu este cel mai valoros dpdv nativ din istoria fotbalului (acesta fiind Maradona), este cel mai eficient fotbalist din istoria acestui sport (dovedind eficienta si valoarea maxima la toate echipele de varf la care a jucat, plus nationala, fiind de neegalat la acest capilol).

nefertem (4 comentarii)  •  13 martie 2019, 4:33

O Simeone, ce lectie, din nou! Ce echipa mare, ce joc frumos! =)))))

Marius (1 comentarii)  •  13 martie 2019, 4:41

Doar experti pe aici prin comentarii. Lasati omu sa si faca treaba.abia a ajuns si comentati. Cati dintre voi credeati acum 4 ani ca o sa castige 3 ucl cu echipa cu care benitez era dezastru? Are doar un camp pt ca in promul sezon a preluat la jumatate iar in al treilea el a spus de la inceput ca e demotivata echipa si fara transferuri nu prea se poate. A fost o minune acel chl

Toader (13 comentarii)  •  13 martie 2019, 8:59

La acel nivel nu mai ai ce-i învăța pe jucători. Un antrenor bun, vorbim de același nivel, trebuie mai degrabă șă știe cînd să nu se bage. Am schimbat antrenori în același campionat, nu fotbal; cu unii mergea de duduia, cu alții de-abia te tîrai, aceiași jucători; unii veneau să reinventeze roata, alții îți dădeau a doua șansă; unii voiau să te-nvețe, cal bătrîn, tehnici la care nu prea străluceai, să joci pe posturi ce nu ți se prea potriveau, alții te foloseau pt ce aveai mai bun, te lăsau, de capul tău de cele mai multe ori, să devii mai bun; unii uniformizau, alții foloseau individualitatea fiecăruia spre binele echipei; unii încurajau vedetismul de paradă, alții munca folositoare echipei. Zidane e pe deasupra bărbat; chiar trebuia să-i dea un cap în gură nu în piept, s-a retras fără să cîrtească cînd FIFA și UEFA se pregăteau să aplice păuliticălu căurect.

ovidiu_3003 (64 comentarii)  •  13 martie 2019, 18:19

Jumatate sa stii de la mine ca R.M. sa renasca trebuie sa bata Barca de trei ori la rand ...poate ?...asta trebuie sa ne spui in articol ...nu aiureli ...

teo stemate (6 comentarii)  •  15 martie 2019, 7:04

Toader: Domnule, jos pălăria! În sfârşit văd un comentariu al cuiva care a jucat fotbal şi ştie despre ce e vorba într-un vestiar: "Un antrenor bun (...) trebuie mai degrabă să ştie când să nu se bage" este o afirmaţie de pus în ramă! Am remarcat cu plăcere şi faptul că scrieţi ROMÂNEŞTE, cu diacriticile noastre strămoşeşti, lucru rar în postările de pe internet. Şi pentru asta, daţi-mi voie să vă felicit!

Comentează