Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Întrucât Mutu l-a inclus în efectivul pentru CE Under 21, cea dintâi chemare a sa la un lot naţional, momentul ar trebui să fie unul însemnat, de referinţă, pentru Octavian Popescu.

Permalink to Spre un caz Oct. Popescu?
luni, 15 martie 2021, 3:06

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în 2025!

Totuşi, cerul de deasupra lui nu-i chiar senin. După un debut fulminant, care l-a îndemnat pe Gigi Becali să delireze că „Popescu are (talent) cât Mbappe şi Neymar la un loc”!, aşa-zisul nou star al fotbalului nostru a dispărut ca avionul în ceaţă! Dovadă că în ultimele 6 partide din cele 21 jucate în roş-albastru, în total 1.429 de minute, mai degrabă a făcut act de prezenţă.

Strălucitor în întâlnirea cu Poli Iaşi din 30 ianuarie, când l-a servit pe Fl. Tănase pentru deschiderea scorului şi a reuşit primul său gol în L1, n-a mai sărit în ochi. A intrat la „şi alţii”. Şters, anonim, fără realizări. Asta după ce până și comentatori recunoscuţi pentru zgârcenia lor în materie de epitete, Dinu şi Panduru, nu s-au sfiit să-l laude. Să se declare captivaţi de prestaţiile lui OP.

Popescu a continuat pasa neagră şi sâmbătă. Trimis la FCSB 2 pentru derby-ul orgoliilor cu CSA Steaua din Liga 3, el nu s-a omorât cu firea. Din care motiv a şi fost înlocuit în minutul 70.

Din păcate, la Tavi nu pare să fie vorba doar despre o lipsă trecătoare de formă, ci şi despre altceva. În parte, explicabil, de scuzat, la un adolescent de 18 ani, al cărui statut, biografie chiar, s-a schimbat peste noapte. Tot mai mulţi sunt aceia care arată cu degetul spre el, reproşându-i că-i nepoliticos, înfumurat, sfidător. Dacă respectivii nu exagerează, atunci Popescu şi-ar înjura coechipierii şi adversarii, ba s-ar răţoi uneori şi la arbitri! Pe scurt, şi-ar fi luat-o în cap, a scăpat caii.

Ar fi trist, foarte trist, ca Oct. Popescu să ajungă un caz. O problemă. Pe 1 februarie scriam aici, într-adevăr, sub titlul comercial „Copilul-minune”, că „E de datoria celor de la FCSB… să se ocupe ca Tavi să rămână cu picioarele pe pământ. Să înţeleagă că nu tot ce zboară se mănâncă”. Sunt semne că într-o lună şi jumătate nu s-a întâmplat aşa. OP n-a progresat, chiar a pierdut teren.

În măsura în care, observaţie corectă făcută de unii fani, ne-am grăbit când l-am elogiat, să nu ne grăbim şi să-l punem la zid. Personal, nu m-am entuziasmat atunci, arhiva e martoră, nu mă reped nici acum. Cred că s-ar cuveni, gândindu-ne la vârsta lui, să-i acordăm circumstanţe atenuante. Să judecăm că n-a mai oferit un randament superior şi din pricină că a fost încercat când pe flancul stâng, când pe cel drept. Să nu-l nedreptăţim reţinându-i în cont, greşit, numai golul din meciul cu Poli, uitând că a mai scos 3 penalty-uri şi a mai dat 3 assisturi.

Dacă, Doamne fereşte!, acest foarte înzestrat Octavian Popescu vă rătăci drumul, va fi întâi şi întâi vina lui. Dar şi a noastră, care ar trebui să ne considerăm complici. Să sperăm însă, ba chiar să fim convinşi, că OP se va trezi la vreme. Că va fi ajutat să se trezească. Altminteri, odată cu el, vom pierde şi noi. Întreg fotbalul românesc.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Tudose (9 comentarii)  •  15 martie 2021, 15:41

Omeneste puse lucrurile. Dar vinovata e si presa. Ea le ridica statui unor jucatori care se remarca intr-un meci doua si apoi se prabusesc. Isi mai aminteste cineva ce mare falent era Ochirosii si ca nu s-a ales nimic din el.

Marean (270 comentarii)  •  15 martie 2021, 15:43

Ca dinamovist spera ca baiatul asta sa se fi nascut talent si sa moara speranta. Nu ar fi nici orimul si nici ultimul distrus de politica feudala promovata de Gigi Becali

Savu (1 comentarii)  •  15 martie 2021, 15:46

Mi se pare un final de articol foarte reusit. Dar asta este soarta tuturor celor care isi imagineaza ca se pot realiza in aceasta colonie numita Romania. Dovada ca Mihaila si Man au plecat afara ca sa se realizeze ca fotbalisti.

Alex (144 comentarii)  •  15 martie 2021, 15:50

Nu ca va deveni un caz dar a si devenit. Nu inteleg cine ati vrea sa il educe pe imberbul Octavian Popescu la stana din Berceni ? Fostii detinuti Gigi Becali si Mihai Stoica...

CITOI (2118 comentarii)  •  15 martie 2021, 15:53

Joaca bine pentru Nationala, evolueaza, n-o face, se va pierde in oceanul mediocritatii, daca nu si mai rau. Singurul lucru putin mai delicat acum, in conditiile in care ii acordam circumstante atenuante pe moment, este ca pare sa aib o evolutie inconstanta.ici trebuie lucrat.

Dinu (427 comentarii)  •  15 martie 2021, 15:53

Fecesebeaua nu este o scoala de educatie, este una de corectie. Cine ajunge acolo trebuie sa plece cat mai urgent ca altfel il paste ratarea. Sunt zeci de exemple in aceasta directie.

kunta kinte (565 comentarii)  •  15 martie 2021, 15:55

Sa-l vedem la treaba in meciurile oficiale cu straini, ca aci pa cocioc n-ai cu cine sa-l compari, toata lumea fotbalului intern actual e varza, din pacate.

Ciollo (32 comentarii)  •  15 martie 2021, 15:57

Daca *** asta si/a schimbat "statutul si biografia" ptr. ca joaca la fcfcsb atunci ce trebuie sa spuna Radu Dragusin? Sau probabil ca a inceput sa fie obraznic si sa injure adversarii si arbitrii ptr. ca joaca cand pe dreapta, cand pe stanga? Cat priveste "zgârcenia comentatorilor în materie de epitete" acestia se extaziaza la primul calcai sau simulare in careu (daca primeste 11 m) al oricarui prapadit de la echipa "stapanului" gigel. Asa ca; mai incet maestre.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

max (8 comentarii)  •  15 martie 2021, 16:03

Frumos ca recunoasteti ca ati dat titlul unui articol in scop comercial. Insa macar dv la cota pe care o aveti ar trebui sa evitati asemenea situatiuni. Nu stiu daca tinerii au ce invata din aceasta atitudine.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  15 martie 2021, 16:06

Bre nea Ovidiu, te rog acu si pe mata, lasa-l bre pe Becali cu echipa lui si in durerea lui, rogu-te mai scrie si de Craiova! Ca merita si ai si ce sa scrii! Toata lumea presei sportive promoveaza interesele lui Becali prin mediatizare, dar se vazu ca nici acesta nu face mare branza. Se pare ca odata cu imbatranirea generatiilor Aur si Maxima se topira si sansele noastre de a mai spera la un reviriment pozitiv al fotbalului romanesc. Pustiul acesta de care scrii matale o fi el selectionat la lotul national U21, dar 70% ca e omul lui Becali cel influent la FRF, iar abia 30% din putinul lui talent pe care-l afisaza cu mici sclipiri de glorie. Pai merita oare sa-i dai atata atentie la valoarea matale, bre nea Ovidiu?

Ghencea (129 comentarii)  •  15 martie 2021, 16:06

Ciollo, tu mai lipseai sa ii inveti fotbal pe Dinu si pe Panduru... Sunteti din ce in ce mai numerosi voi astia care nu va mai vedeti lungul nasului. Prosti dar multi, stii cine a zis asta? Iti spun eu. Messi.

gicapuia (38 comentarii)  •  15 martie 2021, 16:37

Saracu, de aia e impertinent- ca sa nu zic altfel- ca il plimba Gigi Clop pe tot terenul! Ce legatura au golurile si pasele de gol cu cei sapte ani de acasa ? Cum poti sa scrii asa ceva dupa 54 de ani de jurnalism sportiv!?

Radu Ciobi (2 comentarii)  •  15 martie 2021, 17:14

Nea ovi, de ce nu mergi in pensie sa lasi pe altii sa scrie? Prea ai o singura obsesie... Acest articol este din ciclul osanale pentru eanis, impiedicatul national. A aparut un tanar mare talent care juca in prima liga la 18 ani neimpiniti si joaca foarte bine, este necesar deci ca el sa fie subminat, sa nu-l umbreasca pe impiedicat, care ajuns la 23 de ani tot cere inca timp ca undeva candva sa arate ca ar fi jucator. Nici o grija, Octavian Popescu nu va esua, jocul lui e din instinct si din talent, chestii care nu dispar. Iar meciul a fost de liga 3, dar intre echipe care bat unele prim-divizionare. In plus, Popescu nu era sa traga din rasputeri, nu avea de ce. Baiatul asta are eleganta in miscari si multa tehnica, spre deosebire de umflatul ianis din care "sare mingea ca din coltu' mesei", intr-o exprimare foarte plastica si foarte reala. FCSB nu-l joaca intr-o pozitie care sa-l puna in valoare si trebuie ca invidia inevitabil generata intre ceilalti, mai ales intre foste viitoare mari sperante gen strambul morutan, ii ingreuneaza inca desfasurarea intregului talent. Dar Octavian are dribling, sut, pasa, viziune, lejeritate in joc, adica toate chestiile care ii lipsesc impiedicatului, oricat de rau ti-ar parea matale. Si cred ca ajunge deja cat i-ai cantat in struna lui hagi, ai obtinut cu prisosinta locul la iaki pentru vara asta, mai comenteaza si altceva...

observator_federal (53 comentarii)  •  15 martie 2021, 17:29

Dacă ar fi fost convocat, Baiaram ar fi devenit mezinul lotului... Chiar, de ce o fi fost preferat Octavian Popescu, o apariție meteorică pe firmamentul Ligii 1??

flowww (8 comentarii)  •  15 martie 2021, 17:48

Da, cu săru mâna coane Bărbulescu și mă scuzați dom colonel Opriță o fi mai bine? Lasă că v-ați ocupat suficient de Man, l-au desființat trioul de urc la fiecare meci și tot nu a mers, acum l-ați luat în vizor pe puștiul ăsta? Dar de Gâdea ăla de la CFR care joacă 3 minute la începutul fiecărui meci nu vă interesează sau e cuminte și nu înjură...

Candid (1 comentarii)  •  15 martie 2021, 18:24

@Radu Ciobi (2 comentarii). Pune mana si mai citeste articolul ca l-ai inteles bine dar perfect invers. El este un raspuns dat triplei Craitoiu, Udrea, Raureanu care l-a atacat zilele trecute pe Octavian Popescu. Articolul de fata este clar favorabil lui Popescu dar iti trebuie minte sa iti dai seama. Si tu nu o ai.

anca (109 comentarii)  •  15 martie 2021, 18:27

Bai Ciobi, tu esti prost? Ioanitoaia este de partea pustiului si nu impotriva lui. Scrie asta pe fata, nu printre randuri.

viorel (103 comentarii)  •  15 martie 2021, 18:31

La un ziarist veteran, cu vasta experienta, nu te-ai astepta sa scrie articole fara rost, bazate pe barfe, pe zvonuri pe la coltul srazii. Cine a fost arbitrul care l-a avertizat pe Oct Popescu cu cartonas galben pentru violenta verbala? Cine sunt jucatorii care au reclamat ca Oct Popescu se poarta urat pe teren? La aceasta ultima intrebare e mai usor de raspuns. Sunt amatorii, adunati cu arcanul de ostirea romana si inrolati la abominatia fotbalistica UM02301, unica relicva de cazarma sportiva sovietica existenta in tarile normale, democratice, din UE si NATO. Ce credibilitate sa aiba niste inutili atarnati cu disperare de solda, cartela la popota si sporurile oferite generos de bogata armata romana pentru intretinerea aberatiei fotbalistice amatoare paruta in 2017, fara trecut, fara istorie, fara viitor, doar cu un trecut mocirlos, sulfuros, ca orice ramasita bolsevica. Probabil seniorul presei sportive era in lipsa de subiecte si atunci a aplecat si el urechea la o barfa ridicola, ca mai tinerii sai colegi craitoi, ramurei si udrei.

Andrei F (1607 comentarii)  •  15 martie 2021, 19:02

Povesti de adormit copiii!!! Contați cumva voi cei de la GSP pe lipsa de memorie a cititorilor? Pai cine era calul de bătaie al GSP până la copilul Popescu? Unul pe nume Nicușor Stancu!!! A urmat recent Man...Vai cu ce plăcere ne povestea și cu ce dulceața plângea GSP pentru bănuții irosiți de Parma!!!! Și...cine a urmărit meciul știe de ce copilul a fost schimbat...Tocmai fusese tăvălit de nemaipomenitul...fenomenalul jucător Bărbulescu!!! De altfel GSP își argumentează tirada împotriva copilului folosindu-se de acest Bărbulescu care spune că Popescu este înfumurat deci nu că a înjurat și pe un antrenor de culoare de care nimeni nu știe pe cine antrenează!!! Tari nu sursele GSP!!! GSP in loc să de-a credit copiilor cântă în strună unor jucători de 35 de ani ajunși în liga 3!!!!

doilaunu (195 comentarii)  •  15 martie 2021, 19:59

nu e de vina Popescu pe cat e de vina arbitrajul

Radou (178 comentarii)  •  15 martie 2021, 20:00

@Viorel (102 comentarii). Lasa-ma sa cred ca dl Ioanitoaia stie mai multe decat stii tu. Pe care il descalifica parerea ca toti jucatorii in afara de celor de la FCSB sunt niste suboameni. Vezi ca pe suboamenii acestia nu ati reusit sa ii bateti nici cu ajutorul arbitrului.

a dica (283 comentarii)  •  15 martie 2021, 20:31

Baiatul are ceva talent, dar cei ce l-au si vazut mare fotbalist inseamna ca nu l-au vazut pe Dorel Zamfir jucand la 18 ani. Si ce s-a ales? A zis Becali ce a zis si au si sarit unii sa-l urce pe piedestal. Articole bombastice, interviu cu tataie lacrimand, cu primarul care deja i-a pregatit titlul de cetatean de onoare, ce mai a aparut o stea. E cam suspecta aceasta vanzoleala, fara acoperire deocamdata. Sa ne amintim ca presa nu a avut deloc aceiasi abordare cu un alt tanar debordant la debut. Doar ca Denis Dragus a dat ceva goluri, chiar si prin EL, a debutat si in nationala mare, iar cu Serbia n-a jucat rau deloc. Insa cu el presa n-a avut deloc rabdare, ba as putea spune ca, punand mare presiune (egoist etc.), l-a cam ingropat. In schimb, Tavi, care n-a fost pe la niciun lot (oare nu l-o fi vazut nimeni pana la Becali?) a vrajit asistenta cu cateva driblinguri si cam atat. Apropo, cand o sa-l vedeti jucand cu privirea sus sa scrieti un articol. Va fi un prim semn de bine.

Dilimache (657 comentarii)  •  15 martie 2021, 21:27

Lol! Nu fiti rai, daca nu ar exista d-astia ca @Ciobi, lumea ar fi mai trista si noi nu am avea de cine rade!

Laurentiu Florea (3 comentarii)  •  15 martie 2021, 22:56

Chestia asta cu faptul ca OP nu sta sa dea cu saru’ mâna la toți nu-i o problema, copilul asta mângâie mingea de câte ori o atinge, te aștepți de la el sa facă ceva special. Astea sunt comunisme, aceleași comunisme prin care Mihăilă și Man n-au jucat la echipa naționala in condițiile in care Parma a plătit peste €20mil pe ei, și ușor ușor își câștiga respectul acolo. Mai țineți minte meciul ăla de baraj cu Islanda? Cum de n-au fost copii ăștia pe teren, iar Deac și alții varza au jucat? OP este foarte tânăr, iar jucătorii tineri sunt foarte inconstanți, absolut toți!!... Trebuie jucati, dezvoltați cum trebuie și avuta răbdare. In plus de asta, joaca la Steaua, iar presiunea acolo este complet diferită decât oriunde altundeva; jumătate de țara, presa, patronul și toată lumea este in continuu cu ochii pe tine, nu este ușor pentru nimeni. Asta e problema voastră acum, faptul ca nu va da OP saru’ mâna. O țara de ***, cu o mentalitate de ***, plină de auristi și anti-vaxxers. Man se transfera la Parma pe o grămada de bani, iar toți *** sar și plâng de mila Parmei pentru ca s-au păcălit... incredibil. O mizerie absoluta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan (151 comentarii)  •  16 martie 2021, 9:02

Exista un singur MARE vinovat, PRESA. L-ati ametit cu articolele voastre iar acum va mirati ca a luat-o razna.

viorel (103 comentarii)  •  16 martie 2021, 12:42

@Radou: fara indoiala ca O Ioanitoia stie mai mult decat mine, dar cu siguranta tu sti infinit mai putin decat amandoi. Cum altfel ar putea fi un suporter de unitate militara sovietica in 2021, la 32 de ani de la revolutie si in UE? Radou din inalta ta intelepciune poate ne luminezi si pe noi si ne spui in ce tari UE si NATO mai exista oribilele creatii bolsevice cazarmile sportive ale armatei si militiei. Nu te forta prea tare, raspunsul este simplu: exclusiv in Romania si din cauza ca inca sunt prea multi ignoranti, atarnarti, asistati ca acest ridicol Radou!

Comentează