Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Laude interzise

După fix un deceniu de supremație a rivalei Celtic, Rangers a câștigat, ba încă la pas, campionatul Scoției. Acesta fiind primul titlu din carieră pentru managerul Steven Gerrard (deși a îmbrăcat 17 ani tricoul lui Liverpool!), dar și pentru Ianis […]

Permalink to Laude interzise
joi, 11 martie 2021, 3:17

După fix un deceniu de supremație a rivalei Celtic, Rangers a câștigat, ba încă la pas, campionatul Scoției. Acesta fiind primul titlu din carieră pentru managerul Steven Gerrard (deși a îmbrăcat 17 ani tricoul lui Liverpool!), dar și pentru Ianis Hagi, aflat la Fiorentina în 2017, când Viitorul, formația tatălui său, a triumfat în Liga 1.

Acum, fără să fie vedeta lui Rangers, lăsat uneori rezervă, Ianis a avut o contribuție deosebită la categorica izbândă obținută de The Gers, deveniți campioni cu 6 etape înainte de încheierea sezonului. La numai 22 de ani, împliniți pe 22 octombrie, Hagi jr. a influențat decisiv 18 goluri în actuala stagiune, ceea ce nu-i de ici, de colo!

Titularizat de 19 ori în Scottish Premiership, a marcat 6 goluri și a oferit 9 assisturi. A înscris „cu mult sânge rece” (Glasgow Live) și în ultima rundă, la 3-0 cu St. Mirren, meci în care a primit nota 8, una dintre cele mai mari, în ziarele Sunday Mail și The Scotsman. Dacă adăugăm și realizările din Europa League, alt gol, alte două assisturi, putem afirma că IH s-a numărat printre oamenii de bază ai lui Gerrard. Care a contat pe el.

Gata însă cu laudele, că se supără unii! Acestea par interzise de cei care, adevărat, tot mai puțini, nu contenesc să-l conteste zgomotos pe Hagi jr. Fiind fiul cui e, ca și când asta ar fi o vină, pasămite, tatăl său ar obliga presa, ori măcar ar influența-o, să-i ridice în slăvi odrasla! Să-l prezinte pe Ianis ca pe un fotbalist de top. Ceea ce n-ar fi, în ciuda celor 14 selecții în națională, și nici nu va ajunge vreodată, garantează cârcotașii, împinși de ignoranță, de răutate ori de ambele.

Ca atare, au continuat atacurile sub centură la adresa lui Ianis. Inclusiv pe GSP.RO, unde am citit, printre altele, „Normal că Rangers a luat campionatul dacă (sâc!) cocostârcul netalentat de Hagi nu a jucat” sau „Felicitări lui Ianis pentru ce, pentru stat pe banca de rezerve?!”.
Refuz să lungesc pelteaua. Să le zic contestatarilor, asemenea celui ce și-a semnat comentariul „realcf”, că „au creierul de găină”. Nu, e dreptul fiecăruia la opinie chiar și când aceasta-i strâmbă. Evident greșită.

În loc de răspuns, voi folosi în final un pasaj dintr-un articol descoperit în The Times: „Inteligent, imprevizibil, Hagi poate fisura cele mai ermetice apărări. E un jucător tehnic și creativ, care își asumă riscul paselor la milimetru. Un fotbalist important când Rangers are în față o defensivă aglomerată”. Clar că Gică Hagi „i-a cumpărat” și pe cei de la Times, nu?!

În măsura în care interesează pe cineva, cotidianul britanic amintit apare sub acest nume încă din 1788 și tipărește astăzi mai multe exemplare decât toate ziarele românești împreună. Iată de ce cred că jurnaliștii săi, inclusiv cei specializați pe sport, se pricep și sunt, majoritatea lor, competenți. Peste unii internauți dâmbovițeni. Oare mă înșel?

Comentarii (64)Adaugă comentariu

Deșteptu lu peşte (2 comentarii)  •  12 martie 2021, 8:27

Sunt un microbist care nu vede talentul şi valoarea lui Ianis H. explicată de gazetarii de la Times, Gsp & Ioanițoaia. Deoarece văd o mulțime de fotbalişti de aceeaşi vârstă şi cu aceeaşi zonă de exprimare în teren ca a lui Ianis, fotbalişti precum Grealish, Madison, Mount, Joao Felix, Musielo, Odegaard şi încă vreo câțiva care sunt peste Ianis în evaluările departamentelor de scouting ale marilor cluburi europene care au cel puțin o cupă a campionilor europeni în palmares. Dar d-nul Ioanițoaia fiind se pare un român patriot, aşa cred, îşi apără "nevoile, sărăcia şi neamul" când îi face cârcotaşi sau rău intenționați pe contestatarii lui Ianis. Da, şi acele departamente de scouting se pot înşela. Să-l luăm exemplu pe Solskjær, ucenicul lui Ferguson, care joacă cu 2 tineri aproape meci de meci, James şi Greenwood, şi care nu simte nevoia să-l transfere pe Ianis Hagi pt a avea o a treia opțiune în cazul în care unul din cei doi nu va mai va da satisfacție. Dacă într-o zi, Ferguson intervievat de vreun specialist de la Times, va spune ceva asemănător cu ce spune Ioanițoaia, atunci voi reconsidera talentul fotbalistic mediocru al lui Ianis.

Bobonete (1 comentarii)  •  12 martie 2021, 8:43

Ianis Hagi e un" mare fotbalist" asa cum tatăl sau este și va fi un" mare antrenor". Domnule, Ioanitoaia e de apreciat ceea ce a făcut Gica Hagi pentru naționala României și mereu va ii voi recunoaște meritele, dar cam aici se oprește cariera, iar performantele din liga mămăliga cu viitor sau promovarea odraslei care da x goluri și x pase în Scoția cu St. Mirrer sau Dundee United, echipe la care au ajuns sa joace marii jucători Mihai Popescu sau Branescu.. Hagi jr. este bun de al Qatar sau gaziantepspor, acolo va ajunge în 3 ani.

spartacus (8 comentarii)  •  12 martie 2021, 9:22

Am vàzutt meciul asearà ,a fost o luptà durà ,in care Rangers nu prea a stràlucit nici nu avea cum pentru cà mijlocul ei nu a functionat si spre deosebire de Slavia unde are voie sà facà tot ce stie,la Rangers e o ierarhie pe bazà de vechime ,partida a fost decisà de cei doi romàni assistul lui Ianis in economia meciului e la fel de imprtantà ca frumosul gol a lui Stanciu.Dupà umila mea pàrere Morelos si Kent au jucat mai slab ultimul primind 5 dar Gerard nu-i schimbà printul iesind putind nervos mai ales cà face un efort colosal dar rareori sau mai deloc primeste pase,ar trebui sà fie numai fie asa de altruist si sà incerce sa joace mai mult pentru el asa cum fac colegii lui Aribo ,kent si morelos,Artfield cel care l-a schimbat a dat 2 pase laterale dar el a dat golul cu Galata dintr-o pasà genialà a lui Ianis.Opinia mea trebuie sà vorbeascà cu Gerard sà fie làsat sà batà cornere,lovituri libere dacà nu e làsat sà plece fàrà el Rangers nu va invinge in campionat.Am urmàrit toate meciurile lui si stiu ce zic .

Cristian (1 comentarii)  •  12 martie 2021, 9:57

😂 contestatarii lui Hagi jr. Sunt tot cei ce o faceau cu ou si otet pe Simona Halep si tot ei o desfintau pe Cristina Neagu etc... ceva constructiv nu putem spune? O fi mediocru! dar unul care da goluri si pase de gol.

tango (55 comentarii)  •  12 martie 2021, 10:30

Este clar; ca sa nu mai fie atacat de hateri Ianis ar trebui sa recupereze mingea in jumatatea proprie si sa se duca in dribling pana in poarta adversa!!! Dar si asta nu este e ajuns pentru ca in acest caz ori este blat ori echipa adversa este prea slaba, ori....etc., etc., etc. si totusi cred ca o parte din "merite" are si presa noastra cea de toate zilele care de multe ori, din lipsa de inspiratie (har!) sau subiecte, pentru a tine focul aprins, incita masele de hateri cu articole pe gustul lor (sau le ridica mingea la fileu!) indemnandu-i sa turbeze in voie. Turbarea haterilor este painea cea de toate zilele a presei noastre. Ultimul exemplu in aceasta directie? articolul de astazi despre stadioanele proprii. Binenteles ca nu scrie nicaieri in articol ca singurul stadion privat din tara este a lui Hagi, iar haterii fara cerebel latra in nestire ca de obicei, oricate argumente le-ai aduce ca sunt dusi cu pluta.

gorel nestiutu’ (1 comentarii)  •  12 martie 2021, 10:33

Da, ba, e un pacalici. E mediu spre mediocru. Balaci la varsta lui se pregatea sa se lase de fotbal..ce discutam?

drucker (6 comentarii)  •  12 martie 2021, 11:25

Ce urat imbatranesti , maestre ! De fapt toata viata dv de ziarist ati fost *** oamenii influenti din fotbal (si nu numai )*** , pe cei mai marunti care au avut tupeul sa-si spuna parerea cu sinceritate . Sunteti tiparul perfect al olteanului *** Norocul dv a fost ca v-ati nascut in Romania .

spartacus (8 comentarii)  •  12 martie 2021, 12:31

hateri peste tot dar Ianis a jucat pentru echipa si face pe salahorul din cauza lui pentru cà e prea altruist oricum acum are ce-i lipsea fortà si vitezà ,unii au dat vina pe el la golul lui Stanciu dar se vede clar cà a gresit pustiu Patterson ,cifrele lui Ianis sànt foarte bune fatà de havertz,trincao,joao felix si egal cu amicul Chiesa ,deci amintiti-và de coutinho aruncat de Inter chipurile cà nu are forta dupa 2 ani de regim britanic a ajuns la Barca pe 125 de milioane,ràbdare si tutun cà incet ,incet ai nostri demonstreazà cà noi romànii vezi si golul lui Stanciu putem ajunge sus ,l-au criticat pe Man sàracul dar are un antrenor care nu schimba echipa cu atacanti seci de gol si pasà decisivà ,gervinho ,8 luni,cornelius a durat un an pànà sà dea gol ,portari si fundasi penibili ,in ulimul meci cu Fiorentina e prima oarà cànd remonteazà scorul si fac 3 goluri si asta datorità lui Man si Mihàilà.

Ghiers valah (53 comentarii)  •  12 martie 2021, 13:13

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gogu (131 comentarii)  •  12 martie 2021, 14:01

Consider ca Ianis are mult talent. Am urmarit mai multe meciuri ale lui Rangers. Are viziune de joc , joaca repede, are si executii. Inca mai are nevoie de forta dar e pe drumul cel bun. Alearga mult mai mult si baga piciorul. Daca mai sta 1 an al Rangers va ajunge foarte bine. Nu inteleg de ce se pune asa mare persiune pe el. Eu zic ca o sa il vedem pe adevaratul Ianis in 1 - 2 ani. la 23 - 24 de ani va avea si maturitate musculara.

a dica (283 comentarii)  •  12 martie 2021, 14:07

@ Andrei F Nene, ori esti nickname-ul lui MM, ori esti ***. Pai daca nici Nicusor nu a fost laudat, si poate de multe ori pe buna dreptate. Dar sa-mi spuna cineva mie cam ce a facut acest talentat jucator pentru echipele nationale pana la frumoasa varsta de 28 de ani (ii face curand). Inca speram, il asteptam. In alta ordine de idei, am cam inceput sa-l inteleg pe Stefan Radu care a cam rupt-o cu nationala si „simpaticii” compatrioti care au obiceiul sa-si dea cu parerea, sa injure, barfeasca, terfeleasca si ce s-o mai gasi nimerit pentru niste comentarii „obiective”, de adevarati cunoscatori.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (2 comentarii)  •  12 martie 2021, 14:48

Domnule Ioanitoaia, Citind textele dumneavoastră regăsesc același limbaj de lemn ca in articolele ziarului Scânteia . Iar abnegația cu care încercați prin orice mijloace sa convingeți ca laptele e negru (in cazul de fata sa ne convingeți ca Hagi Jr este un talent) seamănă izbitor cu propaganda care se făcea orânduirii comuniste de către “jurnaliștii” vremurilor de trista amintire. Nu ați reușit ,și probabil nici nu veți mai reuși, sa va debarasati de obiceiurile acelor vremuri ,acela de a slugari mai marii vremurilor, doar -doar vi se va arunca un os de ros. Hagi Sr rămâne ,încă ,un om cu mare putere in fotbalul românesc nu doar pentru ce a însemnat ca și fotbalist ci și din punct de vedere al intereselor și influentelor de tot felul care se învârt in jurul lui. Cu siguranța la viața dumneavoastră ați văzut jucatori romani de mare valoare. Bălaci, Marcel Răducanu, Dobrin, Hagi, Popescu și mulți ,mulți altii... Juniorul nostru ,cel pe care ni-l tot lăudați,nu intra in primii 100 de jucatori romani (și ma refer la cei din 1970 încoace). Cifrele pe care ni le tot prezentați nu inseamna nimic pentru un cunoscător al fenomenului. Cum poate fi socotită o pasa de gol execuția unui corner din care se înscrie? Sau o pasa din care ,un jucător aflat la 20 metri de poarta trage și e gol. Care e meritul celui caruia i se considera un “assist”in aceste reușite? Știți ,la fel de bine ca și mine , ca statisticile astea nu fac decât sa prezinte realitatea complet deformata . Susțineți ca detractorii juniorului sunt doar invidioși. Oare chiar asa sa fie? Oare nu au dreptate ,măcar in parte? Este o vorba care spune asa: “dacă un om îți spune ca ești beat ,sa nu-l asculti! Dacă îți spun doi, sa nu-i asculti nici pe ei! Dar ,dacă îți spun 3 , ar fi bine sa mergi sa te culci!” Somn ușor ,domnule Ioanitoaia!

drucker (6 comentarii)  •  14 martie 2021, 9:42

Desi nu am adus injurii ci a fost o parere personala , commentul a fost cenzurat , NU moderat . Dupa 30 de ani , voi inca folositi cenzura ??????????? Se vede ca nu va puteti desprinde de vechile obiceiuri . Din pacate pt voi , oamenii pot sa-si spuna parerea pe Facebook , Twitter , etc .Este ultima data cand citesc acest ziar , pt ca nu pierd nimic , dimpotriva am doar de castigat . Adio , domnilor care traiti ancorati in trecut .Lumea se schimba si dv. veti disparea incet , incet . Repet , ce urat ai imbatranit , maestre ...

Comentează