Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Opriți-vă, ajunge!

Arbitrii continuă să-și dea în petic pe terenurile de fotbal, să influențeze ori chiar să stabilească rezultatele unor meciuri. Întrucât greșesc grav și repetat, te întrebi dacă o fac cu sau fără intenție. Obligatoriu, întrebarea era de pus luni, când […]

Permalink to Opriți-vă, ajunge!
marți, 9 martie 2021, 3:44

Arbitrii continuă să-și dea în petic pe terenurile de fotbal, să influențeze ori chiar să stabilească rezultatele unor meciuri. Întrucât greșesc grav și repetat, te întrebi dacă o fac cu sau fără intenție. Obligatoriu, întrebarea era de pus luni, când Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe), oficiind la FC Argeș-Poli Iași, a acordat un penalty piteștenilor, dar le-a refuzat unul la fel de evident, indiscutabil. Eroare de începător, de nescuzat în condițiile în care Frăsinescu îl faultase clar pe Malele.

Din păcate, cum se arbitrează în Liga 1 e, să nu râdeți!, adevărată cofetărie, uneori operă de artă, comparativ cu ce se petrece în Liga 2. Unde cavalerii fluierului, mulți promovați pe sprânceană, n-au nici limită, nici rușine. Fiind nepregătiți ori slabi de înger, unii dintre ei iau decizii nu doar eronate, ci de-a dreptul jenante. Ridicole, chiar scandaloase.

Între gafeuri se înscrie și Mircea Ardelean, arădeanul care i-a anulat Farului, concret, lui Liviu Mihai, un gol perfect valabil în minutul 40, la 0-0, al întâlnirii de la Slatina ce se va termina 1-1. „După 32 de ani de fotbal, simt un gust amar pentru că n-am crezut că poate exista asemenea bătaie de joc!”, s-a indignat Ianis Zicu. Tehnicianul constănțean și-a ieșit din fire descoperind că același arbitru i-a nedreptățit flagrant echipa și în confruntarea cu Ripensia de la Timișoara.

Totuși, Ardelean a părut copil de mingi pe lângă Mihai Amorăriței, „centralul” din Câmpina care a inventat, a scos din burtă, penalty-ul din care Comuna Recea a învins-o cu 1-0 pe U Cluj. El a dictat fault la un duel dintre Fica (Recea) și Taub (U), fază ușoară, dar intervenție aberantă a arbitrului. Contrazisă de reluările video, ea a stârnit perplexitate. Pur și simplu, a revoltat.

Marius Coman a transformat lovitura-cadou, „Șepcile roșii” au rămas în afara zonei de play-off, iar antrenorul Costel Enache riscă demiterea. Asta ca să nu mai minimalizeze unii consecințele gafelor comise de arbitri. Greșelile acestora influențează promovări și retrogradări, fixează ordinea în clasament. Altfel spus, pot schimba și chiar schimbă vieți.

Ca o curiozitate, Cetățean de Onoare al comunei maramureșene Recea, fostul arbitru internațional Cristian Balaj a declarat că „Recea nu trebuia să piardă”, recunoscând însă, fair, că „Nici urmă de penalty!”. Cum U Cluj a reclamat, just, și arbitrajul din meciul de Cupă cu Viitorul Tg. Jiu, când Andrei Antonie (5 în GSP) a interpretat ca fault în atac agresiunea asupra lui Atska, ea se poate considera vânată de „fluierași”. Apropo, e de mirare, inexplicabil, că observatorul partidei de Cupă, președintele AJF Bistrița-Năsăud, Dan Jiga, a văzut că Antonie a arbitrat bine și i-a dat notă mare! O mână o spală însă pe cealaltă în Liga 1 și, ca atare, în loc să fie suspendat, AA a primit imediat delegare la Voluntari-Dinamo!

Revenind, deoarece Ardelean și Amorăriței sunt tineri, de 33 și, respectiv, 31 de ani, ei ar trebui considerați ziua de mâine a arbitrajului nostru. Noul val. Produse de vârf ale strategiei cu care Kyros Vassaras se laudă că-i de bătaie lungă. Politică falimentară, cu purtători de ecusoane ce nu prezintă încredere și promit puțin spre deloc.

Cum aceștia greșesc nepermis de des, în afara oricăror îndoieli, paharul s-a umplut. E momentul, dacă nu cumva a trecut, ca arbitrilor să li se ceară să se oprească. Și-au făcut destul de cap, gata!

Comentarii (34)Adaugă comentariu

Florin (215 comentarii)  •  9 martie 2021, 16:04

Tr-ai trezit si matale din somn in ceasul al 13 lea...In B si in C e crima si pedeapsa in materie de arbitraj. Fluierasii decid totul iar ei o fac de cele mai multe ori cu sarcina de la stapanire.

Flaviu (86 comentarii)  •  9 martie 2021, 16:06

In asentimentul dv. Probabil ca cineva de sus nu vrea ca Universitatea Cluj sa promoveze. Multi zic ca este mana lunga a rivalilor de la CFR dar eu nu cred in varianta asta. .

Camil (8 comentarii)  •  9 martie 2021, 16:08

Nu cumva marele conducator care se crede Daniel Stanciu s-a dat mare si a suparat vreun sef de la CCA ori chiar de la FRF. Urmare a infatuarii lui U suporta nota de plata

Sorin (1 comentarii)  •  9 martie 2021, 16:08

Majoritatea antrenorilor care striga azi, ieri erau jucatori cu numele "FRASINESCU" ( faulturi de blatist in iasi - arges), care faceau jocurile si se bucurau de castiguri si favoritisme murdare. Acum sunt ei cei ce sufera si altii sunt bucurosi. Apropo ,Frasinescu , sper sa devii antrenor si cand iti lumea mai draga , sa apara in echipa ta un jucator Frasinescu.

Bistrita (1 comentarii)  •  9 martie 2021, 16:13

Il stiu bine pe Jiga care a jucat nitel la Gloria si a fost un arbitru de duzina promovat pe pilele lui Jean Padureanu. Jiga este inrolat ca om de casa al federatiei. Trimis des observator ca sa ii dea votul lui Burleanu.

Fost arbitru (116 comentarii)  •  9 martie 2021, 16:16

Articol corect. Ce fura arbitrii in liga 1 dar in liga 2 o fac ca in codru. Dau ce trebuie observatorilor, primesc note mari si isi vad de treaba in liniste. Niciodata nu a fost atata coruptie in arbitraj ca astazi. Cu toate exagerarile lui Craciunescu stie de spune.

Claudiu MM (1 comentarii)  •  9 martie 2021, 16:21

Am urmarit cu interes meciul dintre Recea si U Cluj. Clujenii nu meritau sa castige, nici Recea sa piarda. Dupa caracterul anemic al jocului rezultatul echitabil era un egal. Rezultatul prin care Recea castiga o ajuta sa ramana in B, nicidecum ca U Cluj sa piarda Play Off-ul. Totusi pentru U va fi greu sa intre direct in Liga 1 iar la barajele de promovare nu prea are sanse. Jocul lui U Cluj nu o recomanda, dar cine stie, ajutorul poate veni din dealul Clujului, mai renunta CFR-ul la vreo 4 fotbalisti si isi fac cei de pe Moina echipa de promovare

Ciollo (32 comentarii)  •  9 martie 2021, 16:31

Totul ar fi foarte corect in ceea ce spuneti daca si voi, jurnalistii, a/ti fi fara pata. Dar, asa cum acesti pseudo/arbitrii influenteaza rezultate si voi ca si jurnalisti influentati fara nici o jena opinia publica. Si aici va ofer un singur exemplu; faceti acele clasamente pro/contra greseli de arbitraj, iar la o echipa puneti greseala pro un aut oferit eronat de arbitru din care dupa 2 min de joc echipa respectiva da gol, apoi, la o alta echipa, la un gol marcat din offside nu puneti greseala pro ptr. ca faza nu a fost foarte clara (desi offside/ul se vedea si de pe Marte cu roverul Curiosity). Asa ca smulgeti mai intai buruenile din proria ograda si apoi aratati cu degetul spre ograga altora.

Zeleanu (39 comentarii)  •  9 martie 2021, 16:40

Nea Ovidiu , ma asteptam sa fi obiectiv si sa vorbesti si de cele 2 penalty-uri neacordate Mediasului in meciul cu fcsb. Presa a tacut malc si este de mult complice la aceste nelegiuiri.

Cata (1 comentarii)  •  9 martie 2021, 16:50

Nu inteleg de ce nu se publica o retrospectiva a clasamentelor din ultimii ani și influentele arbitrilor. Doar GSP a făcut aceasta analiza mereu, sa vedem ce echipe au pierdut puncte, transformate în poziții în clasament, transformate în bani. Au protecție totala, nu dau socoteala, nu dau explicații, normal ca fac ce vor, normal ca trag cu cine li se indica de la centru, pentru ca garantat nu pățesc nimic. Si tot de asta nu se vrea VAR, desi coruptii nostri arbitri stia foarte bine cum sa schimbe soarta unui meci din cartonașe galbene sau un joc dur lăsat liber și nesancționat, cel putin în prima repriza. Scuza cu asigurat cursivitate jocului nu tine când tu lași jocul liber doar pentru anumite doua echipe, care s-au învățat să-și urce adversarii pe garduri ca nu pățesc nimic.

mircea (5 comentarii)  •  9 martie 2021, 17:03

Arbitrii români nu sunt proști!! Sunt teleghidați precum roboțeii, de către mafia pariurilor!! Când am văzut faza penalty-ului de la Recea, mă întrebam dacă nu cineva din afară i-a ordonat, în cască, această măgărie.

UnMosh (15 comentarii)  •  9 martie 2021, 17:07

Sunt curios cum va fi arbitrat Mititelu in seara asta

cry_67 (3 comentarii)  •  9 martie 2021, 17:13

Domnule Ioanitoaia, v-ati trezit?! Sa stiti ca problema asta este nu de ieri, nici de astazi, ci din totdeauna! (din pacate).. iar acest lucru se reflecta, perfect de altfel, in "performantele" SUPER EUROFantasticilor din Liga lu' Mitica si coruptii ce au ajuns sa conduca tot sportul romanesc!! (nu doar in fotbal) O natiune ce respira sport prin Handbal, Gimnastica, Rugby, Canoe, Box, Atletism, Fotbal.. am ajuns rusinea Europei si a lumii!!! Invatam francezii hadbal.. ne mandream cu podiumurile de la gimnastica, dominate de fetele noastre de aur, boxul era mandria tarii la toate competitiile.. samd samd.. acum ne-a acoperit MOCIRLA si nu ne mai scoate nimeni din ea! Sa va fie rusine Domnule Ioanitoaia ca pana astazi ati cam "protejat" toata aceasta mizerie si este cam tarziu acest "minunat" titlu!!!!!!

Aurel (3 comentarii)  •  9 martie 2021, 17:13

Cu tot respectul dar penaltyul de la Arges respectiv Faultul asupra lul Malele a procedat corect arbitrul se vede clar cum se arunca intenzionat fara sa fie atins trebuie galben pentru simulare,ma mira faptul ca nu vedeti niciunul ca a simulat Malele

Alexandru C (1 comentarii)  •  9 martie 2021, 17:16

Ai dreptate domnule Ovidiu, dar ce scoala din Romania mai produce meseriasi, lucratori de calitate? Niciuna, dovada e la tot pasul in toate institutiile de orice fel. E valabil si la fotbal atat pentru arbitrii cat si pentru antrenori.

CITA (2118 comentarii)  •  9 martie 2021, 17:35

Domnule Ioanitoaia, cu tot respectul consider ca nu e cazul sa-l punem la zid pe Lucian Rusandu. In opinia mea, la primul penalty acordat si-a dat seama prea tarziu ca a gresit, ca nu era cazul sa-l dea, iar la al doilea, desi era cazul si stia asta, nu l-a mai acordat ca sa-si "anuleze" greseala facuta la primul. Parerea mea de novice in ale fotbalului, desi am jucat foarte putin (cateva luni) la copii-juniori, in tinerete, in anii prin anii '75 -'80, la Progresul Bucuresti.

Max (8 comentarii)  •  9 martie 2021, 17:37

Aurele, lasa-o jos ca macane. O lume intreaga a vazut fault si 11 m numai tu ai vazut invers! Stiti ce trebuie sa faca cel caruia doi sau nai multi oameni ii spun ca este beat? Sa mearga si sa se culce. Deci poftim la asternut.

Duru (31 comentarii)  •  9 martie 2021, 17:42

Tipic pentru arbitreii nostri. Incep sa fure de tineri iar pe parcurs se perfectioneaza. Altfel le-ar fi foarte greu sa egaleze performantele lui Radu Petresc, Andrei Chivulete sau Kovacs Istvan.

Ilie (135 comentarii)  •  9 martie 2021, 17:42

Mai bine ai vedea că Ștucan iar a atacat pe cineva fără dovezi. Când ai curtea curată poți vorbi despre alții. Dar cu Ștucan, Buzărin, Crăciun sau Jumătate editorialiști ești la fel ca Burleanu: înconjurat de impostori și habarniști. În plus, este plin de femei dezbrăcate pe site-ul gsp.ro. Ăsta este sexismul, dacă nu știai. Pune și niște LGBT. Să fie totul corect.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  9 martie 2021, 17:52

Bre nea Ovidiu, pe arbitrii din Liga 2, fosta divizie B, ii injura toata lumea din tribuna, unii inflacarati chiar intrara pe teren sa-i ceara socoteala, despre ce vorbim aci bre? Pai acolo la tara orice pasionat de fotbal dupa ce inghite pe nerasuflate cateva toiuri bune (40, doar azi :) ) de tescovina, e pregatit sufleteste si trupeste sa-i ceara personal socoteala arbitrului, direct pe teren! Intra la meci si pe teren exact precum caprele sau gainile de-acolo de la tara, in cautare de iarba grasa si buna. Si-l ia la rost pe bietul om, nevinovat, venit si el acolo pentru o bucata de paiine pentru copilasii lui de-acasa... ce vina are el ca poate a gresit, poate nu vazu bine, poate se scarpina la ochi exact cand trebuia sa vada nu stiu ce penalti sau fault..... bre nea Ovidiu, fii te rog mai indulgent cu oamenii astia, sunt chinuiti rau de tot si stresati, pe bani putini, bre nea Ovidiu! Si toata lumea ii injura, porcaie si scuipa de parca ar fi otomanii sau bolsevicii veniti sa le ia vaca din batatura!

kunta kinte (565 comentarii)  •  9 martie 2021, 17:56

De cand si pana unde grecul asta fuse pus sef peste arbitrii care profeseaza in Dalga de Jos, Jud. Vlasca? Chiar nu se gasii un ruman neaos si cinstit care sa pastoreasca arbitrajul fotbalistic din Carpati? Io nu cred. Dati-l jos pe grec, se aude? La el venim cu placere sa facem plaja si sa dansam zorba, doar atat.

Dl. Sfîntu’ Așteaptă (53 comentarii)  •  9 martie 2021, 17:57

"Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe)"? ...ăsta-i oltean TOATĂ ZIUA ȘI TOATĂ NOAPTEA, din valul de migranți cu papornițe trimiși pentru colonizare în Covasna în anii '70-'80 de Ceaușică al lor.

tango (55 comentarii)  •  9 martie 2021, 18:29

@zeleanu. stimate domn iti recomand sa gasesti opinia lui Craciunescu (daca nu ai urmarit pe digi emisiunea de analiza de dupa voluntari-dinamo) cu privire la arbitrajul de la meciul fcsb-medias. Cu toate ca nu prea il inghit pe "marele/infailibilul" IC, de data aceasta a trebuit sa-i dau dreptate cand a opinat ca au fost doua penalty-uri neacordate pt fcsb si unul pentru medias. sunt unul dintre cei foarte multi care opineaza ca fcsb nu merita sa castige acest meci si ca mediasul s-a batut singura si nu din cauza arbitrajului.

tindala (10 comentarii)  •  9 martie 2021, 19:45

Ciudata vehementza asta„subita”impotriva arbitrilor!Sau depinde de cine reclama „furaciunile”arbitrilor?Ca atunci cand Dinamo reclama ca este furata de arbitri, intotdeauna cautati sa „demonstrati„ca Dinamo nu are dreptate si ca dimpotriva, arbitrii au fost chiar ingaduitori!!!

Achille (3 comentarii)  •  9 martie 2021, 21:17

Tindala, probabil glumesti si faci legaturi bolnave. Arbitrajul este o tema predilecta pentru dl Ioanitoaia. Il iubeste pe Vassaras ca sarea in ochi. Tocmai de aceea ma surprinde ca nu adanceste ancheta privitoare la firma de consultanta sportiva pe care grecul o conduce in Bucuresti. Intrucat face multi bani ar trebui aflat din ce.

Ali Bec (212 comentarii)  •  9 martie 2021, 22:12

Bine, bine, tov. director, dar cu ce e mai buna calitatea jurnalismului la aceasta (aici ar veni citatul lui Daum, dar acela ar fi cenzurat) decât arbitrajul?

BB (155 comentarii)  •  9 martie 2021, 23:00

Bre Ali Bec, matale la ce ziar sau televiziune lucrezi de strambi permanent din nas fata de gsp si dai sfaturi la kil? Hai bre sa fim mai seriosi.

doilaunu (195 comentarii)  •  10 martie 2021, 7:52

Arbitrii romani sunt printre cei mai buni din lume. Ovidiu Ioanitoaia este cel mai bun ziarist cu numele Ovidiu Ioanitoaia.

Adrian (33 comentarii)  •  10 martie 2021, 10:41

Cum era de asteptat, presa din Italia ii aduce elogii lui Mihaila iar gazeta lui Ioanitoaia nu stie nimic. Daca subiectul elogios ar fi fost despre celalalt roman de la Parma, wau, ar fi fost explozie de bucurie. Domnule, orice jucator roman care primeste laude in afara trebuie mentionat si apreciat in tara, intelegeti? Nu, nu aveti cum sa intelegeti.

io (3 comentarii)  •  10 martie 2021, 11:24

Bun ..si ce e de facut?

Dilimache (657 comentarii)  •  10 martie 2021, 12:29

***? L-a trimis stapanul burleanu dupa tigari? Sau daca nu e vorba de stapan, nu se baga?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tindala (10 comentarii)  •  10 martie 2021, 12:32

@Achille!Toata lumea stie ca Vassaras afara-si la propriu si la figurat- si ca CCA e pe mana adjunctilor,in frunte cu Deaconu„omul”lui Becali!Iar campaniile impotriva lui Vassaras erau tocmai ca sa abata atentia de la„manoperele”lui Deaconu!Si invariabil,cand era vorba de „erori” impotriova lui Dinamo„nea Ovi”aparea imediat ca sa demonstreze ca dimpotriva arbitrii au fost chiar ingaduitori cu Dinamo!ca asa e...trandy!Iar „nea Ovi” totdeauna„s-a orientat”!

Radu K (22 comentarii)  •  10 martie 2021, 21:03

M-as fi mirat sa-l fi pus in articol si pe arbitrul de la meciul Faci Ce Spune Becali cu Gaz Metan... Fiindca n-a dat 2 penalty-uri Gazului si doar 1 echipei ciobanului puscarias, e totul OK! Vicierea de rezultat in favoarea ciobanului albanez este in regula pentru Ioanitoaia si GSP. ;)

Ţo-aia (3 comentarii)  •  11 martie 2021, 12:21

Mosule esti bine ?

Comentează