Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Teiul lui Caragiale

Domnește asemenea harababură la Poli Iași încât, scuzați expesia, nu se mai cunoaște om cu persoană! Ultima în clasament, formația din Copou a rămas fără antrenor (mai nou, l-ar căuta pe Zenga) după ce Andrei Cristea a intrat în dizgrația […]

Permalink to Teiul lui Caragiale
vineri, 5 martie 2021, 3:09

Domnește asemenea harababură la Poli Iași încât, scuzați expesia, nu se mai cunoaște om cu persoană! Ultima în clasament, formația din Copou a rămas fără antrenor (mai nou, l-ar căuta pe Zenga) după ce Andrei Cristea a intrat în dizgrația primarului Mihai Chirica. Din pricina rezultatelor slabe, dar și a faptului că l-ar fi jignit pe arbitrul Radu Petrescu. Deși nu s-a adeverit că Andrei i-ar fi strigat „centralului” bucureștean „Mai bine mureai la operație!”, edilul l-a trimis pe AC în tribună și i-a trasat sarcina să mănânce semințe!

Intransigent, autorul celebrului îndemn „Analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru!” a confirmat public demiterea lui Cristea. A repetat joi dimineață, la ProX, că acesta va continua doar ca jucător. Că de echipă se va ocupa interimar Marian Rada, mandatat să pregătească meciul de luni, 8 martie, de la Pitești.

Ulterior însă, Chirica s-a mai îmblânzit. Aducându-și brusc aminte că Andrei, care va împlini 37 de ani pe 15 mai, reprezintă unul dintre simbolurile fotbalului moldav, 10 prezențe în națională, golgeterul ediției 2009-2010 de campionat etc, primarul nu l-a iertat. Dar i-a cerut în scris Comisiei de Disciplină să fie înțelegătoare cu el. Să-i arate clemență.

Nimic șocant până aici. S-au văzut cazuri, și nu puține, în care oamenii își schimbă opiniile, ba și partidele, de la o oră la alta. La Iași însă, pare să se fi depășit limitele obișnuite. Zic asta deoarece, în timp ce edilul perora la TV că Andrei Cristea nu mai răspunde de Poli, Leonid Antohi și Adrian Ambrosie, adică președintele și vicepreședintele Consiliului Director, îi asigurau pe fotbaliști, aflați în antrenament, că antrenorul lor e Andrei Cristea! Care, de altfel, și conducea ședința de pregătire, băgându-i în ceață pe jucători. Greu de spus ce-or fi înțeles Frăsinescu, Bușu și ceilalți! Probabil nimic.

Doar că la nivelul cel mai înalt al clubului nu știe stânga ce face dreapta și invers. Ca într-o comedie, într-un vodevil, de parcă în Copou ar supraviețui, monument unic, teiul lui Caragiale, nu al lui Eminescu!

Odată cu Cristea, Chirica l-a trecut pe linie moartă și pe președintele executiv Ciprian Paraschiv, adus în februarie 2020 ca Salvatore della Patria de la FRF. Unde s-a distins, nu-i nicio noutate, drept un vajnic admirator al lui Burleanu. Lui Paraschiv, alt model de verticalitate, care a votat joia trecută într-un fel în Comitetul Executiv al Federației în chestiunea introducerii VAR și exact pe dos ieri în Adunarea Generală a Ligii Profesioniste!, primarul i-a retras dreptul de semnătură.

Când se aude că, simțindu-se nedreptățit, CP își va lua un lung concediu fără plată, surse autorizate sugerează că zilele lui la Poli sunt numărate. Cum i-a îndepărtat pe Prunea și pe Pancu, Chirica pare gata să-l sacrifice și pe Paraschiv, deși acesta s-a implicat și l-a susținut în campania electorală. Singurul care rămâne pe metereze, om de încredere și de manevre, e Ambrosie. Nu vă spune nimic numele lui? Ar trebui, întrucât el era tehnicianul reprezentativei feminine U17 care a pierdut strâns, în 2015, la Cluj, partida oficială cu Suedia. A cedat greu, cu 0-13.

Așadar, e debandadă la Poli. Poate că, bine intenționat, primarul vrea să pună ordine, dar nu știe cum și nici cu cine. Posibil ca acolo să se potrivească, precum o mănușă, proverbul despre peștele ce de la cap se-mpute. Oricum, iubitorii fotbalului ieșean, suporterii, merită infinit mai mult. Măcar respect.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

TheRealRedDog (2 comentarii)  •  5 martie 2021, 15:32

Eu nu am sa înțeleg niciodată, ce rol/drept are primarul sa vorbească și sa intervină la echipa de fotbal. E el președintele clubului? Conduce cumva consiliul de administrație al clubului? Da, primăria finanțează clubul, din banii publici, nu ai primarului. Deciziile trebuie sa le ia consiliul local mai întâi, nu primarul. El primește salariu de la oameni, pentru asta trebuie sa muncească la primărie și nu sa conducă un club de fotbal. De aia a fost ales!? Nu o sa înțeleg niciodată țara asta, de ce se permit asemenea magarii pe banii noștri?

Marius (1 comentarii)  •  5 martie 2021, 15:41

De când sunt suporterul acestei echipe (de la vârsta de 7 ani, când am urcat de mână cu tata prima dată spre stadionul din Copou) nu am văzut atâta interes din partea presei referitor la Poli. Orice site de sport din România a scris pagini întregi în aceste zile și mi a fost infirmat crezul conform căruia nimănui nu i pasă de Iași din presă și televiziune. Felicitări, domnule Ioanițoaia pentru cuvintele din finalul articolului. Chiar dacă vin norii cei negri pe Copou, noi, cei care iubim această echipă din tată în fiu vom fi acolo. Nu contează liga, nu contează valoarea, nu contează rezultatele. Doar culorile.

Un iesean (3 comentarii)  •  5 martie 2021, 15:43

Totuși, domnule Ionitoaia cu Ambrosie președinte Poli s-a calificat in playoff a obținut performante bune cu bani putini. Anul trecut când a venit CP Iasiul era sus a venit CP și a evitat retrogradarea prin deciziile FRF. Cred ca Ambrosie poate nu o fi fost cel mai bun antrenor, dar ca manager a făcut treaba foarte buna, comparați va rog rezultatele din perioada prunea vs Ambrosie vs Paraschiv

Nelu (213 comentarii)  •  5 martie 2021, 15:45

Foarte bun articolul, excelenta poanta din titlu. Ca iesean confirm ca lucrarile se prezinta exact ca in acest articol.

Teodor (43 comentarii)  •  5 martie 2021, 15:47

Imi pare foarte rau insa ma vad silit sa va dau dreptate. Primarul da multi bani la echipa dupa care mai mult incurca lucrurile decat le descurca. Iar Ambrosie este omul lui de casa.

Antipolitruci (1 comentarii)  •  5 martie 2021, 15:47

Nechita si-a urmarit si santajat gagica, *** chi rica e mai periculos, asta isi exploateaza copilul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anti (23 comentarii)  •  5 martie 2021, 15:48

E de mirare ca acest *** a ajuns primar al marii capitale moldave. Acum ceva vreme ,acuza cu manie proletara faptul ca Iasul e invins de niste comune din jurul Bucurestiului,printre care baga si Targovistea .Da, fosta capitala a Tarii Romanesti,timp de 300 de ani,orasul a 33 de domnitori,era inclus de Chirica in randul comunelor de langa Bucuresti ! ce scoala o fi absolvit traseistul asta ? pentru ca orice ar vrea el,n are cum sa stearga din istorie existenta unei capitale glorioase,unde au domnit mari inaintasi precum Mircea cel Batrin,Vlad Tepes,Matei Basarab sau Constantin Brancoveanu ! un oras vegheat de sute de ani de un simbol national-Turnul Chindiei-e bagat de un primar incult in randul unor comune precum Clinceni sau Voluntari(care de cativa ani e oras tovarase Chirica !).pacat de minunata urbe moldava cu un asemenea "primar "..

Jean (280 comentarii)  •  5 martie 2021, 15:49

O intrebare pentru nea Ovi. Acest Chirica nu este primarul care acum catva timp a trecut o vila de 200000 de euroi pe numele baiatului lui care nu avea nici 2 ani????Daca da chiar sunt curios de ce nu ati mentionat asta in articol.

Titu (2 comentarii)  •  5 martie 2021, 15:55

Poanta cu oamenii care isi schimba parerile dar si partidele merita nota 10. Publicul trebuie sa fie informat ca domnul primar al Iasului a castigat primul mandat ca pesedist si actualul ca penelist. La vremuri noi tot ei, mereu aceiasi.

Daniel (223 comentarii)  •  5 martie 2021, 16:01

Adevarul e ca pana nu dispare din peisaj smecherul de Ambrozie fotbalul iesean nu isi va reveni. Acest individ toxic trage toate sforile pentru primar. Poli va scapa anul acesta de retrogradare doar printr-o minune.

vasile lascar (1 comentarii)  •  5 martie 2021, 16:05

Nu se poate sa fii si primul gospodar al Iasului si iubitor de fotbal...Iasul retrogradeaza sigur, nu inteleg de ce se mai comenteaza de unele sau de altele...Cel mai greu va fi revenirea in elita pentru Iasi...asta ma ingrijoreaza cel mai mult...Multe comune ale Romaniei vor avea echipe pentru promovare si e greu de avansat spre EITA...

CITA (2118 comentarii)  •  5 martie 2021, 16:23

Probabil ca un privat cu bani multi va prelua echipa de la primarie si acum se pregateste terenul. Inclusiv articolul de fata poate fi "pregatitor". Nu iese fum fara foc. Poate un investitor strain, dar de cand s-a parlit Dinamo cu niste ciudati din Spania, mai bine romani!

Ţo-aiaÎ (49 comentarii)  •  5 martie 2021, 16:33

Teiul lui Caragiale ? Sau al lui Eminescu ? Ai imbatranit si ai pauza de memorie. Asta daca ai stiut vreodata ca teiul este exclusiv al lui Eminescu. Bine ca vine sf. de saptamana si pe langa tine luam si noi opauza. Uffff! Greu a trecut saptamana asta, cu multe articole GRATUITE.

Dobrin (2 comentarii)  •  5 martie 2021, 16:44

To-aio, trateaza-te baiete ca faci mult praf. Citeste-i pe ceilalti, priveste in oglinda si trageti atatea palme cate poti. Esti instruit dupa cum scrii dar manat de invidie si de rautate. E dreptul tau sa te faci de ras si te folosesti din plin de el.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  5 martie 2021, 16:45

Io nu mai inteleg nimic, pai bre Nea Ovidiu, mata scrii de Iasi care se duce direct in divizia B? Pai pe cine intereseaza Iasul si manevrele primarului? El vrea doar voturi, nu se pricepe la fotbal! Sa-i dea echipa lui Gigi Becali pe doi lei si cincizeci de bani, ca stie domnia sa cum sa o puna pe picioare. Hai bre nea Ovidiu, mai bine scrii de Craiova, aci sunt oameni care se lupta zi de zi pentru performanta si suntem in TOP 3 in playoff de ani buni!

Mircea (663 comentarii)  •  5 martie 2021, 16:56

Jos palaria. Daca si primarul Chirica lauda pe facebook un articol care il critica dur nu mai ramane nimic de comentat pe marginea lui. Se mai trezeste insa un rauvoitor gen @To aia (48 comentarii) sa faca gat. Individul chiar este ridicol.

anti (23 comentarii)  •  5 martie 2021, 17:03

To-Aia- frate cat de bolovan poti sa fii ! nici macar o ironie a dlui Ioanitoaia nu esti in stare s-o pricepi.Frati mai ai ?!

Pataki (3 comentarii)  •  5 martie 2021, 17:18

Domnule Ioanițoaia, ești cam depășit, ce să-i faci, dar când un antrenor se înjosește era normal să-l schimbe, eu îl dădem complet afară, și el nu s-a băgat la echipă, probabil nici nu se pricepe, dar în cazul acesta, dar de gigi nu comentezi nimic e mai golan, și prost decât Cristea.

Manu (167 comentarii)  •  5 martie 2021, 18:16

Pataki, tu de unde rasarisi, din ce tufis???? Cine s-a injosit, bati campii ca in acest articol nu este vorba despre asa ceva ori asemanator. Si daca nici Ioanitoaia nu l-a luat la misto pe Gigi Becali atunci nu a facut-o nimeni.

Eugen (1 comentarii)  •  5 martie 2021, 18:57

Dar numai Ambrozie si Paraschiv exista?? La Daniel Stanciu de la Cluj s-a gindit cineva ca ar putea veni la Iasi ? Acolo se pare ca vechile glorii ar dori sa preia conducerea clubului si se pregateste debarcarea lui..

MZM (390 comentarii)  •  5 martie 2021, 20:00

Domneste harababura la Poli Iasi? Dar mai mare harababura ca la Dinamo mai exista undeva? De ce nu scrieti nimic despre situatia acestei echipe? E tabu?

Ducu (121 comentarii)  •  5 martie 2021, 22:28

@MZM (387 comentarii). Cred ca abia te-ai intors de pe alta planeta...Despre Dinamo s-a scris foarte des in ultimul timp dar cat de multe articolele nu pot salva echipa de la faliment. Retrogradarea ar fi cea mai mica pedeapsa pentru ea.

Danny B (21 comentarii)  •  5 martie 2021, 22:46

Domnule , Ovidiu Ioanitoaia ... Nu inteleg asa mare interes al Bucurestiului , fata de problemele Iasului ! Sportiv ... ma refer , caci din altele ... ati da faliment , daca ati plati Iasului ceea ce trebuie !!! Revin ! Nu sunt jurnalist de profesie sa imi dau seama cat de jos a ajuns fotbalul romanesc !!! Dar vad ca atat presa cat si cei ce comenteaza in televiziuni vad Politehnica Iasi , mai ceva ca epidemia din anii 20 !!! De ce NU propuneti un campionat al Bucurestiului si noi fraierii tarii ... sa avem un campionat onest al nostru ... ca pe vremuri - nord si sud ??? Consider ca cele spuse in ultimile zile ... jigneste IASUL ca fosta CAPITALA A ROMANIEI in timpul Primului Razboi Mondial !!! NU trebuie sa fii PRIMAR sa EI ATITUDINE intr-o tara care devine de 31 de ani , o tara de lumea a III a ! Pentru ca vorbim de fotbal si imi cer scuze ca tind ca si ziarul ... sa comentez altceva ... decat sport ... dar lucrurile degenereaza !!! Nu neg faptul ca la echipa sunt probleme ... care tin de club ... de interiorul acestuia , dar sa faci mereu comentarii rautacioase ... tine de altele !!! Asta daca vorbim de ... SINCERITATE !!! Pentru ca spun mereu ceea ce gandesc - Echipele care azi se bat la titlu ... de unde au bani ? Au curs banii din matanii , din cotizatiile din oras ... ?

di livio (214 comentarii)  •  5 martie 2021, 22:49

iaca nea Ovi umoristu, brava...a pierdut greu cu 0-13, bună gluma...da aia a lu Chirică cu analfabetismu îi beton, n-o știam, mă uitai amu pe youtube...chiar că-i teiu lu Caragiale

Stan (44 comentarii)  •  5 martie 2021, 23:29

Danny, nu toti bucurestenii au un complex de superioritate ci unii provinciali au un complex de inferioritate. Commentul tau este cea mai convingatoare dovada in aceasta directie. De fapt articolul nu condamna in nici un fel finantarea Politehnicii din bani publici. Dl Ioanitoaia nici nu ridica aceasta problema. Este inventia ta.

Ali Bec (212 comentarii)  •  6 martie 2021, 9:32

Î: Ce au goljeterii si ziaricii in comun? R: Ca nu exista in DEX, dar ii găsești in GSP.

MZM (390 comentarii)  •  6 martie 2021, 9:59

@Ducu, te grabesti! Eu m-am referit la faptul ca dl. Ioanitoaia evită să scrie despre situatia de la Dinamo, nu Gazeta in general. Daca harababura incredibila si lipsa de finantare de la Dinamo ar fi fost la FCSB, dl Ioanitoaia ar fi scris, probabil, zilnic cate un editorial persiflant la adresa acestei echipe, indiferent cate articole ar fi scris ceilalti!

Dilimache (657 comentarii)  •  6 martie 2021, 12:41

Foarte amuzant, am ras, desi e comic dar si tragic nivelul la care s-a ajuns.

Ducu (121 comentarii)  •  6 martie 2021, 13:29

@MZM (388 comentarii). Tu te grabesti. Vezi articolul dlui Ioanitoaia Un Dinamo onorabil din editia din 8 februarie. Iar Dinamo este comentat in gsp de Geambasu si Apostol care sunt fani. Acestia nu prea lasa loc pentru altii.

MZM (390 comentarii)  •  6 martie 2021, 14:43

@Ducu, de aceea nu critica dl. Ioanitoaia situatia de la Dinamo, pentru ca nu are loc de altii?! Sa fim seriosi! Daca FCSB ar fi... sur le dric precum Dinamo, atunci cred ca altii nu ar avea loc de dl. Ioanitoaia!

Comentează