Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Săgeți otrăvite

Erorile de arbitraj din etapa 25 au continuat duminică, zi în care Marcel Bârsan, nota 4 în Gazetă, a ajutat-o pe Sepsi să câștige cu Hermannstadt.

Permalink to Săgeți otrăvite
luni, 1 martie 2021, 2:52

La scorul de 1-1, „centralul” de pe lista FIFA a văzut fault la duelul aerian dintre Opruț și Achahbar, Vașvari a transformat impecabil lovitura-cadou de la 11 metri și Sepsi s-a întors la Sf. Gheorghe cu toate punctele.

Cum la Chindia-Craiova o comisese Istvan Kovacs, pentru ca până și lui Ovidiu Hațegan, liderul la zi al arbitrilor români, să i se reproșeze neacordarea unui penalty, henț la Chindriș, în partida FC Botoșani-FCSB, rezultă că inclusiv fluierașii noștri de top mai greșesc. Logic, trebuie c-au obosit și ei. S-au uzat să arbitreze din 3 în 3 zile, ba și dintr-un colț în altul al țării, azi aici, mâine-n Focșani!

Iată de ce, argument în plus, Liga 1 are imperioasă nevoie de VAR, sistem menit să corecteze erorile cavalerilor fluierului și care funcționează în toate campionatele cu pretenții din lume. Nu mă refer numai la cele din Italia, Spania, Anglia, Germania și Franța, dar și la primele eșaloane din Polonia, Grecia, Qatar, Cehia ori Croația. La unele meciuri se utilizează VAR chiar și în Albania și Uzbekistan!

Doar la noi, am spus-o și ieri, nu există VAR. Încă mai rău, nu va exista nici în 2021 deoarece, după ce arbitrii vor fi instruiți, treabă de 5-6 luni, vor trebui disputate mai multe meciuri-test, verificări ale sistemului ce vor dura alte câteva luni bune! S-a ajuns aici, adică într-o înfundătură, într-un cerc vicios, din pricină că, în loc să vorbească aceeași limbă, Federația și Liga Profesionistă se ceartă ca la ușa cortului. Își trimit una alteia săgeți otrăvite.

În cazul în care-i adevărat că LPF a și procurat, cu sprijinul lui Orlando Nicoară, șeful firmei eAD, două instalații VAR, atunci vinovată pentru tergiversarea lucrurilor trebuie considerată FRF. Care, element de luat în seamă, nu de bagatelizat, a susținut mereu că-i lipsesc banii ceruți de costurile pregătirii arbitrilor. Pe lângă asta, președintele Răzvan Burleanu reclama recent că „Nu sunt niște fonduri UEFA sau FIFA pe care refuzăm să le accesăm”.

RB fie nu-i informat, fie minte. Întrucât fifa.com precizează că Federația Croată de Fotbal a introdus tehnologia VAR încă din 31 ianuarie 2020, cu meciul Inter Zapresici-Istra, „după ce a primit finanțare în cadrul Programului FIFA Forward”. În virtutea căruia a putut să specializeze VAR 11 „centrali” și 13 asistenți, dar și 5 operatori responsabili cu reluările video. La cursurile respective au mai participat și 16 arbitri de teren, ce nu vor intra în camerele VAR.

Amintesc în treacăt, ca fapt divers, că forul fotbalistic din Zagreb nu-i condus de un no-name, ci de Davor Suker, ex-Real Madrid și Arsenal, golgeterul all-time (45 goluri) al naționalei croate. Probabil că acesta, nefiind așa de ocupat ca Burleanu, a găsit timp să afle de Programul Forward și să recurgă la el.

Când se vaită că organismele fotbalistice internaționale nu pun la dispoziția FRF sumele necesare pregătirii arbitrilor, Burleanu declară numai ce-i convine. Are însă memoria scurtă. Uită de cei 5,3 milioane de euro oferiți de FIFA și UEFA pentru depășirea efectelor nefaste ale pandemiei și nici nu explică, e secret!, în ce scopuri vor fi folosiți.

În schimb, le face calculul celor de la LPF ce salarii au și cât cheltuiesc, deși Liga Profesionistă nu-i subordonată Federației și nu trebuie să-i dea socoteală acesteia. Când unii confrați apreciază că Burleanu și-a cizelat și luminat discursul, așa o fi, eu constat că mai degrabă se bagă unde nu-i fierbe oala. N-are competență, dar măcar are tupeu. Nemăsurat.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Marcel (190 comentarii)  •  1 martie 2021, 15:18

Alt atac la Burleanu insa justificat. Daca vinovata este federatia ca nu s-a ocupat de arbitri atunci Burleanu ar trebui sa intre in pamantcde rusine si sa taca din gura.

gelu (116 comentarii)  •  1 martie 2021, 15:21

Bre Nea Ovi, dumneata ***... Nu il poti compara pe marele Burleanu cu pseudo fotbalistul Șuker. Croatul acesta are de doua ori mai multe prezente in echipa nationala decat cate carti a citit Burleanu in viata lui.

anti Burleanu forever (58 comentarii)  •  1 martie 2021, 15:24

Nea Ovi,cei 5,3 milioane de la FIFA si UEFA nu mai sunt de mult. Activistul Burleanu i-a papat de mult. Nimeni nu controleaza federatia,e stat in stat !La cat a furat ,Burleanu nu trebuie sa mai munceasca toata viata.Degeaba scrii matale despre VAR ,e cale lunga pina se va implementa. Burleanu NU VREA sa implementeze acest sistem.Nici Vasaras .E mafie mare la FRF ,se fura ca in codru. Se decid rezultate prin greseli de arbitraj.Se trag sfori,se platesc polite dar si datorii.Burleanu nu vrea VAR,e clar ca lumina zilei.

Mateias (70 comentarii)  •  1 martie 2021, 15:25

Iarasi l-ai prins pe impostor cu fofarlica. Burleanu asta minte la fel cum respira. De la tv il il credeam pe Udrea baiat destept si nu inteleg ce l-a apucat sa il laude pe Burleanu. Nu cumva sa plece si el la frf pe urmele lui Vochin

Suru (108 comentarii)  •  1 martie 2021, 15:27

Brava articol. Ma intreb ce va face “maestrul” dupa ce Burleanu nu va mai fi presedinte. Pe cine va mai ataca cu atata ardoare.

Filip (44 comentarii)  •  1 martie 2021, 15:31

Sigur stia ca exista asemenea program la FIFA unde Burleanu trage sa intre in nu stiu ce comisie. Omul insa minte pentru ca stie ca nu il trage nimeni la raspundere.

Razvan (44 comentarii)  •  1 martie 2021, 15:33

Variatiuni pe aceeasi tema. Burleanu este un mincinos dar nici Ioanitoaia nu reuseste sa gaseasca subiecte mai atractive. Ne plictiseste cu VAR de numai putem...

itu52 (239 comentarii)  •  1 martie 2021, 15:52

Gata, știu ce urmează. Ieri a fost „Aruncarea pisicii”, azi „Săgeți otrăvite”, mâine se va scrie „Calul Troian”. Este singura șansă a lui Burli să bage var în Ligă. E un truc vechi, Vasaras o să fie încântat că nu le uităm istoria.Combinata sudică FRF-LPF începe să aibă haz. Simte că se mută circul din Groapă și nu vrea să ne lase fără preocupări. Păcat că din afară râsul nostru se vede ca un rânjet.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  1 martie 2021, 16:50

Dati-l bre jos grabnic pe Burleanu de-acolo, si puneti altul mai competent in locu' lui!!! Daca nu va pricepeti cum se face asta, poate va ajuta presedintele tarii! Ce ziceti, dragi foruri decidente in sport/fotbal?

CITA (2118 comentarii)  •  1 martie 2021, 16:55

In opinia mea, intai ar trebui schimbat ceva la nivel de conducere a LPF/FRF/CCA/Ministerul Sporturilor si abia apoi introdus VAR-ul cu cea mai pura naturalete cu putinta. Sper ca mai sunt si alti jurnalisti de specialitate care bat toba asta de ceva vreme, dar daca nea Ovidiu e printre putinii care o fac, atunci e grav, nu mai avem nici o scapare! Si tot inapoiatii secolului XX in fotbal cel putin vom ramane inca multi ani de-aici incolo!

Manu (167 comentarii)  •  1 martie 2021, 17:02

Excelent articol. Si eu cred ca Burleanu si gasca nu vor arbitraj video. .

kunta kinte (565 comentarii)  •  1 martie 2021, 17:03

Bre nea Ovidiu, da ce aveti bre cu nenea Razvan Burleanu de-l tot "ciufuluiti" de fiecare data cand scrieti de arbitraje si FRF/LPF, etc? Io nu cred ca e incompetent sau corupt asa cum lasi matale de inteles, bre nea Ovidiu! Io cred chiar ca e speriat de fiecare data cand puneti mana pe stilou ca sa scrieti un nou articol despre domnia sa. Si-atunci, cum vreti bre sa se concentreze pe modernizarea cu VAR a fotbalului romanesc, daca e speriat tot timpul de penita matale?

Hasbe (29 comentarii)  •  1 martie 2021, 17:33

"Hiperbola" și "realitatea" se potrivesc/completează" precum "nuca" se potrivește/completează cu "peretele"!

MZM (390 comentarii)  •  1 martie 2021, 18:25

Domnule O.I., nu e corect sa continuati a-l ataca, ironiza si insulta pe presedintele FRF. Acesta, domnul Burleanu, v-a facut celor de la GSP un mare serviciu si o mare bucurie: a salvat de la retrogradare echipa dv. de suflet, Dinamo, echipa fostei securitati comuniste, marind (ilegal!) numarul de echipe din Liga 1 de la 14 la 16!! De asemenea, tot Burleanu (FRF) o ajuta pe Dinamo, decalându-i mereu si amânându-i, practic sine die, data la care trebuie sa-si plateasca licenta pentru a nu fi retrogradată. E adevarat ca in ultima vreme ati mai indulcit tonul reprosurilor catre presedintele FRF, dar ar fi cazul chiar sa incetati, pentru binele lui Dinamo! Mai ales ca, vazand cum evolueaza (involueaza) aceasta echipa in Liga 1, va fi nevoie de... marirea numarului de echipe la 18! Deci, atentie mare, nu-l suparati pe Burleanu, ca o nenorociti pe Dinamo!

Nică fără frică (297 comentarii)  •  1 martie 2021, 18:53

Bravo tataie! Într-adevăr, burleanu e cancerul fotbalului românesc!

Ilie (135 comentarii)  •  1 martie 2021, 19:21

Burleanu e un hoț. Ok. Dar spălarea lui Badea de către Ștucan ce este? Dinamovistul care a împiedicat construcția noului stadion Dinamo? Reclamele mascate la niște operatori de telefonie mobilă ce sunt? Nu Tot hoții? Articolul în care este compătimit Gino Iorgulescu pentru că vrea să îl scape de răspundere pentru a n-a oară pe drogați de Mario ce e? Plus oroarea de a publica fotografii cu o biată femeie în etate care se crede sexy? Astea cine și le asumă?

Ilie (135 comentarii)  •  1 martie 2021, 19:58

Alin Petrache, cel anchetat în cazul echipamentului contrafăcut de la Olimpiadă, este prietenul lui Ovidiu. Și Burleanu e un hoț!!!!

To-aia (44 comentarii)  •  1 martie 2021, 20:34

Un moș deosebit de dârz. Păcat că dârzenia lui se traduce cu o încăpățânare prostească.

To-aia (15 comentarii)  •  1 martie 2021, 20:52

Un moș deosebit de dârz. Păcat că dârzenia lui se traduce cu o încăpățânare prostească.

ion ion (93 comentarii)  •  1 martie 2021, 21:22

Iliuta, prietenii lui Ovidiu reprezinta un generic conventional si nu vin la emisiune numai prietenii moderatorului. Petrache este in prezent presedintele fr rugby si nu inseamna nimic ca este anchetat. Si Ioanitoaia nu a scris nicaieri ca Burleanu este hot, ai inteles tu gresit. A scris ca este incompetent si gascar iar eu ii dau dreptate.

Dilimache (657 comentarii)  •  1 martie 2021, 21:27

Burleanu e un impostor, am mai spus-o si o zic in continuare, nu are performante, nu e manager bun ci e doar un tip mediocru cu apucaturi de ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mirel (153 comentarii)  •  1 martie 2021, 23:55

@to-aia (5 comentarii). Daca esti platit la bucata baga repede si a treia oara acelasi text prostesc. Felicitari pentru ca te faci de ras in fiecare zi. Dar perseverezi ca sa iti iei simbria.

Ilie (369 comentarii)  •  2 martie 2021, 2:05

VAR va rezolva toate problemele ?! Sigur ? V-ati documentat bine pe la cei care il practica si incep sa-l conteste ? Unu, nici sistemul video nu e cine stie ce fiabil. La o faza poti la fel sa-i dai mai multe interpretari. Si asta de catre nu stiu cine, de nu stiu unde, in fata unui ecran, nu de arbitru. Doi, nu e autorizat decit in 4 cazuri de figura intr-un meci. Trei, rupe ritmul si emotia unui direct al meciului. Ori la cit ritm si supens e in fotbalul nostru, intreruperi si discutii ca la Procesul Etapei ne mai trebuie. Patru-cinci, sunt mai multe de adaugat contra VAR dar ma opresc aici. 'Maestrul' se concentreaza doar pe vechi si noi obsesii, arbitrajul si Burleanu, si n-are rost sa mai discuti. Vorbesti cu peretii. Important e ca ne-a transmis ca prietenul lui, Gino de la LPF, e baiat bun si competent

To-aia (44 comentarii)  •  2 martie 2021, 4:09

Măcar eu insist pt binele celor mulți. Sa te fac să îți pui pixul in cui. Tu însă te zbați in indiferența și prostie. Păcat de tine.

Cristian (3 comentarii)  •  2 martie 2021, 10:45

Bai, batran expirat ce esti. In toata cariera asta de cateva decenii n-ai scris un rand de rau despre Sandu si Dragomir. De cand a aparut Burleanu, ai sarit pe el ca hienele. Nostalgic dupa comunism sau mi se pare doar?

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  2 martie 2021, 10:57

Stim deja nea Ovi, iar „habarnistul“. Te-a „ciuruit si a doua oara. Ti-a plecat nea Mircea Je Moi cu coada intre picioare, nici nu mai ieuna, era ca o statuie inmarmurita. Dar L P mai exista ? Nu. Exista Liga Orlando. Astfel FRF are datoria – morala si ceruta de UEFA ! - sa reorganizeze fotbalul profesionist. Nu putem exista in lume cu o astfel de L P care functioneaza doar de forma, doar pentru smecherii carora Gino si Justitia Stefan – astora nu poti sa le zici „nea“ ca trec ca intelectuali - le-au vindut absolut toata activitatea. Orlando who ? - se pare ca-l cunosti si p-asta dar ne tii in bezna. ----- Fapt este, nea Ovi, ca G I si J S au vindut complet activitatea Ligii unora care au comun cu fotbalul doar biletul de pariuri, unor maistrii de ceremonii carora Gino putea sa le ofere eventual organizarea nuntii fiului. Mai bine te intrebai cit au luat - ce comisioane ascunse mai primesc ? Nici Justitia Stefan nu mai are activitate. Reprezentind acum dinamovisti si olteni smecheri, J S si-a schimbat si discursul, daca mai gandeste altfel decit UEFA – dintr-o data vede o Stea prin coclauri, vede profesionismul sportului in politicieni, in ministere, in politica si primarii si consilii judetene ! Astfel noul J S poate emigra doar in Coreea de Nord, caci nici in Bulgaria, Rusia, Cuba, China nu mai are ce pleda. Palavrageste pentru smecherii care vad acum oportunitatea sa controleze si arbitrajul ! Are mare dreptate FRF, aceasta Liga Orlando trebuie desfiintata iar J S delegat in Coreea de Nord. Ori ca sef la Rahova – caci saracu G I, care avea si el acces la chefurile protipendadei bolsevice ca si nea Mircea al tau, are nivelul maxim de sef de pizzerie, singura cauza care ar putea fi pledata ca sa scape de brutarie. ----- Nu vezi ca L O vinde si incaseaza Vlad Cazino ? Ce-i intereseaza pe smecherii din L O fotbalul, faptul ca Statul, ministerele, primarii, mai nou suporterii, fac contracte cu sportivi, platesc salarii … Asta e fotbal profesionist ? Voi nu vedeti ca echipele „consiliilor“ sint de ani buni pe ultimele locuri ? Ca sa vezi VIITORUL, vezi CSA care da salarii mai mari decit 80% din cluburile din prima Liga dar cistiga greu fiecare meci, nu bate Buzaul, nici „arsenal“ Tunari, apoi se supara ca amatorii nu s-au dat la oparte, vezi Iasi, Pitesti, unde primarii sint asteptati sa aduca si sa plateasca jucatori, vezi Dinamo unde ultrasii isi fac de ani buni de cap, vezi pe ce loc e Voluntari, vezi Turis unde politicienii si afaceristii care nu mai puteau fura Statul au spus STOP, o sa vezi tu Crraiova Olgutei – promovata legal ? - cind un anume infractor nu va mai avea sustinere politica si va ajunge la brutarie – a furat prea putin ca sa tina un club fara sa „gestioneze“ baza sporiva si stadionul exact ca un proprietar. Unde sint banii obtinuti din transferurile Crraiovei ? Voi chiar sinteti orbi ori nu vreti sa vedeti ?

Campioana CFR (45 comentarii)  •  2 martie 2021, 13:00

Da, sa se bage urgent VAR, dar nu sub controlul Ligii! Liga e la cheremul ciobanului puscarias prin Gino si nepotul lui Argaseala! Doar asa poate sa castige campionatul FC Faci Ce Spune Becali!

Anonim (5 comentarii)  •  2 martie 2021, 14:26

Stiti cumva domnule Ioanitoaia daca se face vreun audit extern la FRF de cand este acolo administratia Burleanu ?

LATRAU (1 comentarii)  •  2 martie 2021, 14:34

Nea Ovi, cusher bre doua penalty-uri si un autogol??
Zi-le bre la argatii matale sa scrie ceva si despre asta..
Prea multa liniste naste raspunsuri, bre!
CeFeRe…cusher nu e

Comentează