Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Pariuri pierdute

Nu de ieri, de azi, există suspiciunea că formația și schimbările la FCSB sunt decise de patron.

Permalink to Pariuri pierdute
duminică, 21 februarie 2021, 3:28

Prea s-a întâmplat des, și a surprins, să apară pe gazon fundași când echipa trebuia să marcheze ori atacanți în momentele în care aceasta avea de păstrat rezultatul! Povestea e mai veche. Datează dinaintea instalării lui Toni Petrea ca A1.

Sâmbătă, la FCSB-Chindia, 1-0, ne-am lămurit din nou că Gigi Becali comandă la roș-albaștri. Deoarece, a zis-o Ilie Dumitrescu în direct la DigiSport, „Niciun antrenor nu l-ar fi introdus pe Buziuc în minutul 46 ca să-l înlocuiască în 79!”. În ideea că nu așa procedează un meseriaș, un profesionist. Plus că, deși șters în jumătatea de oră petrecută pe teren, anonim, Buziuc n-ar fi meritat o asemenea palmă. Chiar umilință, ținânt cont că nu discutăm despre vreun debutant. Vorbim despre unul care împlinește 27 de ani luna viitoare, pe 15. Iar el n-a fost scos sâmbătă pentru că s-a accidentat.

După meci, abil, Petrea a fandat, lăsând să se înțeleagă că el a hotărât mutarea respectivă. Ba chiar a declarat, negând realitatea, că Buziuc „a făcut un joc foarte bun ca atitudine”. Asta în condițiile în care acesta nu s-a remarcat cu nimic. Realizări zero.

La fel a exagerat TP și când a pretins că „Băieții au depus un efort incredibil, fantastic”. Într-adevăr, FCSB a învins relativ lejer, dar n-a impresionat. Și, la urma urmei, pe cine a învins? Un adversar care, în ciuda priceperii lui Săndoi, nu se regăsește de la o vreme. Din care pricină, fără victorie din etapa 18, Chindia a alunecat pe locul 9, la 6 puncte de play-off.
Să ne reamintim că Gigi Becali a recunoscut public faptul că el l-a adus astă-vară pe Buziuc de la Clinceni și a plătit 50.000 de euro. „E pariul meu, eu l-am luat și mi-a plăcut mai tare decât Debeljuh”, s-a fălit latifundiarul. Convins că a pus mâna pe un vârf de excepție, pe un golgeter pursânge.

Se vede treaba că s-a păcălit. Altfel tip de caracter, silitor și respectuos, Buziuc nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. De presupus că n-are valoare de FCSB. Dovadă că în 21 de meciuri, dintre care 18 în Liga 1, 658 de minute, a înscris doar un singur gol! Nici acela în campionat, ci în Europa League, cu Șirak. Comparativ, croatul Debeljuh a marcat în L1 pentru CFR de 7 ori.

Buziuc pare să fie, regret s-o spun, un pariu greșit. Din păcate, nu-i singurul. În aceeași categorie se poate încadra, chiar dacă din alte motive, și Dragoș Nedelcu. Mai tânăr decât Alexandru Buziuc cu aproape 3 ani, acesta a fost mai mult indisponibil. Operat la ligamentele încrucișate, a stat pe margine 16 din ultimele 18 luni, deși achiziționarea lui de la Viitorul l-a costat în 2017 pe Becali 2,13 milioane de euro. Adăugând salariul lunar de 13.000 de euro oferit fotbalistului, reiese că DN nu înseamnă o afacere profitabilă.

Cu Chindia, confruntare începută ca fundaș central!, nu ca mijlocaș, postul său obișnuit, Nedelcu s-a reaccidentat și a trebuit să iasă după 11 minute. Să sperăm însă că nu-i ceva grav. Că se va însănătoși repede.

Oricum, Nedelcu și Buziuc reprezintă niște pariuri pierdute. Nu neapărat din vina lor. Cu alți jucători, Becali a nimerit-o din plin. Chiar a dat lovitura cu Man, cu N. Stanciu și cu alții. Nu și cu Buziuc și cu Nedelcu, două lozuri necâștigătoare.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

Clujeanul (92 comentarii)  •  21 februarie 2021, 15:41

Nu imi vine sa cred ca citesc in gsp un articol care nu ii ridica in slavi pe Gigi Becali si *** lui. Uite ca este posibil.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

duru (31 comentarii)  •  21 februarie 2021, 15:43

Ce te-ai mai bucura dumneata sa ia fecesebeaua campionatul...Dar nu o sa ai parte de asemenea bucurie pentru ca tot CFR Cluj va iesi campioana Romaniei.

DJ Thrror (51 comentarii)  •  21 februarie 2021, 15:44

Pentru jucator e perfect asa. Va pleca de la Becali, poate va veni o oferta amarata de afara, va pleca imediat si va mai castiga ceva bani acolo. Intre timp "nestematele" vor ramane in colivia lui Becali ani buni si se vor irosi asa cum au si explodat.

Viktor (278 comentarii)  •  21 februarie 2021, 15:46

Castigi ori pierzi negustor te numesti. Iar pana acum desi o parte a presei se declara deranjata Gigi Becali este mult pe plus. Atat ca banii ajung la el si mai rar la echipa.

Dan (273 comentarii)  •  21 februarie 2021, 15:48

Pai este echipa in care Becali baga banii si deci poate face ce vrea cu ea. Va enerveaza pe voi *** ca nu asculta de pretioasele voastre “indicatii” si face ce crede el ca este bine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cita (2118 comentarii)  •  21 februarie 2021, 16:45

Până la urmă scopul scuza mijloacele, nu-i așa? Becali se îndreaptă hotărât spre marea provocare a acestui an, câștigarea titlului! Și își va scoate astfel toți banii investiți în jucători, cu toate cheltuielile suplimentare, inclusiv salariale, acoperite. E un bun business man Becali, n-am ce zice.

to-aia (44 comentarii)  •  21 februarie 2021, 16:57

Ca de obicei un articol inspirat din presupuneri. Fără baza reală, fără a fi verificat. Mai mult acest articol lung și obositor este și greoi. Reamintesc că un ziarist trebuie sa se informeze din surse reale și verificate. Noroc că to-aia nu e ziarist, este doar un scriitor de art sportive, la comanda.

Zapacitu (911 comentarii)  •  21 februarie 2021, 17:27

Bre @duru, bre @Cita, visați voi degeaba că fcsb și CFR vor ieși la liman anul ăsta. Uitarărti bre de U Craiova care vă da frisoane bucureștenilor și clujenilor? Mai vorbim noi, așa că nu vă mai grăbiți, așa cum o făcurăți de-atatea ori și-o luarati în barba pe nepregătite. Becali vrea bani mulți din transferuri iar Iordănescu Jr. are ambiția să arate lumii ca e mai bun ca Dan Petrescu, dar e departe Mântuirea de păcătoși, ascultați la mine bre dragi colegi de blog.

anca (109 comentarii)  •  21 februarie 2021, 17:31

Ali @to-aia (33 comentarii), *** pentruca nu este nici o presupunere in acest articol bine documentat si concret. Ce surse reale astepti tu care ori esti prost ori esti foarte prost si sigur rsu intentionat.Totul este spus clar si raspicat dar pentru unul cu macar o urma de creier.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (347 comentarii)  •  21 februarie 2021, 17:35

Nu este nici o presupunere ca Becali face echipa de start si ordona la telefon fiecare schimbare in parte. Antrenorii sunt simpli executanti la FCSB. Masa de manevra.

Ali Bec (212 comentarii)  •  21 februarie 2021, 18:04

Tov. director, oare goljeter se trage din engleza și vine de la goaldjetter? Având in vedere ca aveți multe facultăți, sunteți vorbitor de n-șpe limbi și le știți pe toate, poate ne puteți lămuri și pe noi.

Dragu (26 comentarii)  •  21 februarie 2021, 18:53

Asa sa le piarda pe toate de acum inainte. Si curand va veni si falimentul *** din Berceni. Gigi Becali isi va lua toti banii din transferuri si o va taia de la echipa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emilian (12 comentarii)  •  21 februarie 2021, 20:27

Dragule dragutule, nu mor caii cand vor cainii. Ia-ti gandul si revin-o cu picioarele pe pamant. Forta Steaua, campioana Romaniei.

Dilimache (657 comentarii)  •  21 februarie 2021, 20:42

Pana la urma tot echipa are de pierdut din cauza deciziilor aberante luate de jiji.

Manu (167 comentarii)  •  21 februarie 2021, 21:58

Alibece, poti sa mananci cat poftesti si sa versi venin la fel. Te agiti degeaba caci dl ioanitoaia nu te va baga in seama niciodata. Asa ca musca in continuare sa aiba lumea de cine rade.

To-aia (44 comentarii)  •  22 februarie 2021, 2:30

Acest articol bazat pe presupuneri. To-aia ii pune in gura unei oarecare Anca răspunsul său lăudăros și mincinos. Culmea e că minte de fata cu puținii cititori pe care-i mai are. La pensie moșule ne-am saturat de articolele tale greoaie și comuniste.

John (564 comentarii)  •  22 februarie 2021, 8:26

Foarte bine pusa problema de Dilimache. Nu ma intereseaza ca pierde Gigi, ma doare ca pierde si echipa din amestecul sau prostesc. Insa ne-am obisnuit cu el ca *** cu Scanteia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (135 comentarii)  •  22 februarie 2021, 8:45

Aveți perfectă dreptate, dar rateuri a dat și Craiova pesedistă și CFR , mai ales cu Edy " Bamboo " Iordănescu. Singura echipă care știe să îi aleagă e Botoșani. Dar mai bine aflați de unde are Dinamo bani pentru un portar de rezervă că cel adus acum o lună.

MZM (390 comentarii)  •  22 februarie 2021, 10:40

Domnilor ziaristi, nu-i mai plangeti pe alde Becali si pe FCSB, ci, vorba aceea biblica - plangeti-va pe voi si pe... copilul vostru de suflet, echipa fostei securitati comuniste, Dinamo, care e... sur le dric! Cu toate năzbâtiile pe care si le permite Gigi, echipa sa se bate la titlu an de an, iar el castiga din vanzarea jucatorilor incomparabil ma mult decat toate celelalte 15 echipe la un loc. La FCSB este cea mai mare siguranta financiara, jucatorii au salarii mari si sunt platiti la zi! Ce ati vrea sa faca Becali? Sa ia exemplu de management de la Dinamo, unde jucatorii nu au nici bani de o pizza dupa meci, trebuie sa le-o plateasca suporterii? Domnilor ziaristi, sa fim seriosi! Scrieti despre Dinamo, incercati sa-i ajutati cu sfaturi utile si cu idei de salvare pe ei, ca sunt vai si amar de capul lor! Incercati sa dati de urmele lui Cortacero, cel care a luat ostatica echipa Dinamo, sa vedeti ce intentii are. Verificati cine este DDB, cine se afla in spatele acestei entitati fantoma, cine da putinii bani de supravietuire a echipei. Daca nu o faceti dv., ziaristii, o va face, mai devrema sau mai tarziu, Cornel Dinu! O va face cu aceeasi sinceritate cu care ne-a povestit de geanta cu 25.000 dolari, cu care el mituia arbitrii la jocurile internationale ale lui Dinamo!

Comentează