Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Să nu ne ia de fraieri!

Pare-se că deranjat de reproșurile din mass-media privind secretomania Comisiei Centrale a Arbitrilor, președintele ei a decis, în sfârșit!, să apară în public. A oferit un amplu interviu canalului TV Telekom Sport. Din câte am înțeles, calm la startul dialogului, […]

Permalink to Să nu ne ia de fraieri!
joi, 18 februarie 2021, 2:56

Pare-se că deranjat de reproșurile din mass-media privind secretomania Comisiei Centrale a Arbitrilor, președintele ei a decis, în sfârșit!, să apară în public. A oferit un amplu interviu canalului TV Telekom Sport. Din câte am înțeles, calm la startul dialogului, Kyros Vassaras s-a înfuriat brusc în clipa în care reporterul a dus discuția la Andrei Chivulete. Vassaras a negat ferm că l-ar proteja și avantaja pe acesta deoarece ar colabora cu tatăl său. Practic, pentru că Florin Chivulete, vi-l mai amintiți din povestea cu folcloristele de la Piatra Neamț?, i-ar furniza grecului rapoarte paralele, confidențiale, despre prestațiile unor cavaleri ai fluierului. L-ar informa.

Să admitem că Vassaras a spus adevărul. Că, împotriva proverbului românesc, de data asta a ieșit fum fără foc. Chiar și așa însă, KV ar trebui să lămurească unele aspecte legate de ascensiunea fulminantă, dar nejustificată, a lui Chivulete jr. Inclus recent pe lista FIFA și delegat într-o veselie, etapă de etapă, în Liga 1!

Concret, AC a condus în actualul sezon 10 meciuri și a reușit rara performanță de a se implica direct în stabilirea rezultatului a 7 dintre ele! Ca atare, GSP i-a pus de cinci ori nota 4 și de două ori nota 5. Ba l-a și plasat în fruntea clasamentului arbitrilor cu erori grave. Având 14 greșeli majore, Chivulete e lider autoritar în ierarhia respectivă, devansându-i pe Radu Petrescu (8) și Cătălin Popa (6).

Deși mereu în culpă, AC n-a primit suspendări, ci meciuri după meciuri! În locul lui, altul ar fi fost pedepsit, el a fost însă susținut și încurajat. Dovadă că, pe lângă cele 10 misiuni la centru, CCA nu s-a sfiit să-l recompenseze cu 6 delegări ca rezervă în L1, cu un „centru” în L2 și cu două trimiteri în Cupă, nu cumva favoritul lui Vassaras să rateze vreo etapă și să nu ia niște bani!

Cum baremul de „central” înseamnă 4.950 de lei, iar cel de rezervă 1.600, putem lesne calcula că Andrei Chivulete a încasat, din 24 august până azi, peste 65.000 de lei. Cu L2 și Cupa, circa 14.000 de euro. Stricto sensu, suma nu-i mare. Vorbind însă despre un arbitru obișnuit să calce în străchini, ea pare imensă.

Am avut impresia că, după ce a comis-o la Craiova-Argeș, 1-1, în etapa 20, ignorând că Turda era să-i scoată ochiul lui Bălașa în minutul 87, penalty incontestabil, Chivulete jr. a fost lăsat să reflecteze până în etapa 23. În care și-a dat iarăși în petic, refuzându-i lui Dinamo, la 0-0 cu Sepsi, un 11 metri clar în minutul 85, când Bouhenna l-a călcat în careu pe Morsay. Da’ de unde, ne-am închipuit noi, naivi, că AC ar fi fost sărit din schemă! Nu, a figurat ca rezervă la Astra-Argeș în L1 și la Petrolul-Iași în Cupă. Să ia și el un ban că viața e grea, nu?!

Dacă șeful CCA pretinde că nu-l favorizează pe AC, deși realitatea îl contrazice, e de datoria lui să explice și de ce protejatul său a fost delegat mai mult la București și în zonă (Voluntari, Giurgiu, Clinceni, Ploiești), dar niciodată la Iași, Arad ori Botoșani! Cum de ce?, ca să nu cheltuiască băiatul, să-i rămână baremul întreg în buzunar!

Întrucât vine rar de la Atena, Vassaras nu știe, și ar trebui să i se comunice, că restul arbitrilor dezaprobă regimul privilegiat de care se bucură Chivulete jr. Tocmai de aceea ar fi cazul ca oficialul grec să se oprească. În măsura în care crede că ne poate lua pe toți de fraieri și duce cu zăhărelul, îl asigur că se înșală. Se înșală amarnic.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Doryn (10 comentarii)  •  18 februarie 2021, 15:07

Foarte taios si argumentat insa degeaba. Burleanu il lasa sa faca ce vrea pe Vassaras pentru ca i-a promovat fortat pe Hateganu si pe Kovacs cu care mai trage si el niste sfori.

argus (108 comentarii)  •  18 februarie 2021, 15:09

Nea Ovi, sa nu crezi ca ai descoperit matale apa calda...Chivulete primeste sarcini si se achita de ele. Aceasta este explicatia ca primeste delegari desi greseste meci de meci. Dar o face cu buna stiinta ca asa i s-a cerut.

gelu (116 comentarii)  •  18 februarie 2021, 15:12

Gresit domnule Ioanitoaia. Nu ne ia de fraieri, chiar suntem fraieri. In curand romanii nu vor mai conduce decat propriile autoturisme. Restul il vor conduce numai strainii.

Jeannot (40 comentarii)  •  18 februarie 2021, 15:14

Inca o incercare de a lovi indirect in federatie. Nu ca nu ar merita dar nu cred ca slujeste la ceva. Vassaras sfideaza pentru ca i se permite. Iar lor nu le pasa de ce crede lumea.

Matei (93 comentarii)  •  18 februarie 2021, 15:16

Ala bala portocala. Variatiuni pe aceeasi tema. De abuzurile din federatie ne-sm lamurit cu toti. Nu raspundeti niciodata la intrebarea ce ar trebui intreprins ca sa avem un fotbal mai bun.

dan (1 comentarii)  •  18 februarie 2021, 15:46

" îl asigur că se înșală. Se înșală amarnic." ok, si? ce ar trebui facut? Greva? Manifestatii? Revolutie? Bataia obrazului? Cereri de demisie? Serios, ce ar tb facut, legal sau ilegal pentru a termina chestia asta?

Ilie (135 comentarii)  •  18 februarie 2021, 15:47

Și Geambașu a ajuns ziarist pentru că a intervenit Ioan Cupen. Altfel era inginer. Și Adrian Păunescu a intervenit ca un subordonat drag să ajungă în Italia ca șef de delegație sportivă pe vremea când alții nu ajungeau nici măcar la mare ( asta o știm de la subordonat, pentru că s-a turnat singur pe gsp.ro). Așa că mai ușor cu moralitatea.

anti Burleanu forever (58 comentarii)  •  18 februarie 2021, 16:07

ILIE-ma i facut curios .Cine e frate ael "subordonat drag" care a ajuns in Italia la interventia bardului ?

Michael (76 comentarii)  •  18 februarie 2021, 16:09

Ilie, ***. Uite de ce nu poti tu sa respiri bine ca a condus Ioanitoaia in Italia o excursie a rezervelor Rapidului acum 40 de ani... Prostia este boala grea si fara leac. La tine doar rautatea si frustrarea o intrec.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stef (2 comentarii)  •  18 februarie 2021, 16:51

Foarte bine punctat, acest arbitru greseste mult, niciodata pedepsit. Ar fi interesant sa vedem statistica meciurilor conduse la centru de Chivulete. Cine a castigat mai mult de pe urma prestatiilor lui? Macar sa stim cu e echipa tine.

Tudorache (179 comentarii)  •  18 februarie 2021, 17:37

Uite ca Vassaras ne ia de fraieri si culmea este ca ii merge din plin. Are dreptate @gelu (113 comentarii) sa fie dati afara toti sefii romani si sa fie pusi in lovul lor numai straini. Balcanici, de ce nu si albanezi sau kosovari.

Grosu (4 comentarii)  •  18 februarie 2021, 17:41

Il vad in poza pe grec si imi pare capabil sa fure ouale de sub closca. A zis cineva ca trebuie sa te feresti de greci si cand fac daruri, nu imi amintesc cine dar ii dau dreptate.

CITA (2118 comentarii)  •  18 februarie 2021, 18:33

SAGA asta cu strainii care conduc arbitrajul romnesc ar trebui sa inceteze cat mai repede cu putinta. Agreez si sustin 100% comment-ul colegului @gelu de mai sus!

zapacitu’ (911 comentarii)  •  18 februarie 2021, 18:38

Hai bre nea Ovidiu, dar o fi arbitrajul singurul domeniu din Romania unde isi facura loc persoane deprofesionalizate sau diletanti mediocri? Avem felurite exemple similare, le auziti si Dvs pe la radio sau le vedeti la TV. Sef serviciu la Apele Romane care nici macar nu stie ce e ala un "debit"? Sa-i mai ceri si sa-ti dea si formula? Asta e chestie de Academia Romana, din perspectiva oamenilor ajunsi la salarii mari luate pe nemerit, in special din anii 2000 incoace.

kunta kinte (565 comentarii)  •  18 februarie 2021, 18:42

Burleanu si Vassaras clientii permanenti ai lui nenea Ovidiu. Nu ii cunosc pe niciunul, desi sunt destul de bine conectat la lumea fotbalului. Deci il cred pe nenea Ovidiu in cele spuse regulat despre ambii, anume ca promoveaza si incurajaza niste neica nimeni pe criteriile incontestabile nepotism respectiv interese de afaceri personale.

Cosmo (237 comentarii)  •  18 februarie 2021, 19:26

Nea Ovi, matale ești într-o tabăra care nega luat de fraieri mai bine de douj de ani. Cu corleone, nasu, pinalri, Giovanni și alți p reșițeni de - a lui Ovidiu. Lasă, sa ne mai ia și alții de fraieri, nu tot voi.

Argus (26 comentarii)  •  18 februarie 2021, 20:10

"Nu te supara "frate" Simona, daca-ti spun ca plateste tributul auto-multumirii! Cand declari: "...Simt că am jucat bine, dar serviciul a fost cheia..." sau "; cât de mult mi-am crescut nivelul.." sau "..Sunt puțin frustrată din cauza negativității de pe teren..." sunt doar vorbe-n vant! Realitatea (daca nu cuva dl Darren ti-o ascunde, preferand statutul de yesman) o ai in statistica meciului! Statistica in care care nu se regaseste nici "negativitate" nici "nivelul de joc"! (https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/simona-halep-explica-infrangerea-cu-serena-williams-de-la-australian-open-serviciul-nu-m-a-ajutat-623912.html) Nu Simona! Nu serviciul nu te-ajutat (de fapt TU nu l-ai ajutat, si stii bine, sau ar trebui sa stii ca in zadar ai un serviu bun, fara continuare, fara un retur aducator de puncte). Statistica meciului in care cu primul serviciu ai avut 68% in timp ce Serena a avut 55%, cum poti sa spui, sa crezi ca serviciul nu te-ar fi ajutat si nu RETURUL? Cu un serviciu mai bun in tot meciul ai totalul punctelor castigatoare a fost cu 10% mai mic decat al Serenei (45% fata de 55%); returul in ghemurile castigatoare 33% (Serena 67%); retur pcte. castigatoare 40% (Serena 52%); lovituri direct castigatoare 9 (Serena 24); ghemuri castigate consecutiv 2 (Serena 5). Desi Serena a avut 33 de greseli nefortate, fata de 9 ale tale, castiga meciul in ciuda unui serviciu mai slab si a numeroaselor greseli nefortate! Concedierea lui Fissette (prin "politicosul" sms) se pare ca nu a fost de bun augur, daca ne uitam ; la jocul lui Naomi Osaka. Darren? orice ar spune, este vinvatul principal, el este cel care trebuia sa stie ca "suferi" la cateva procedee CHEIE in jocul de tenis, ca talentul tau trebuie ajutat "pe ici, pe colo", dar esentiale! Cred ca ai inteles ca inainte de a vorbi, de a-ti analiza jocul, trebuie sa te uiti inainte pe statistica jocului, statistica este singura care obiectiv, iti poate arata ce anume "te-a tradat"!

Argus (26 comentarii)  •  18 februarie 2021, 20:12

Burleanu si "propteaua" lui Kyros Vassaras! Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, traieste? Da, dar numai pentru a incasa un salariu de la FRF! Ca nu vrea, nu intelege sau nu se pricepe, greu de spus! Ce este clar pentru toata lumea (o exceptia fiind Presedintele FRF, dl Burleanu!) este ca desi greselile de arbitraj viciaza rezultatele, Kyros Vassaras "doarme-n papuci"! Sa nu iti dai seama ca fara inregistrarea fazelor cu litigioase (cu var-ul ce parca n-ar fi existat pentru Vasaras si Burleanu, dar absolut necesar arbitrului pentru a lua o decizie corecta) dai frau liber inechitatilor, acesta-i (ne)merituosul presedintele al CCA! "Nea" Vassaras spune si matale ceva, despre penalty-ul dat la meciul FC Botosani-CFR Cluj! Macar "o vorbulita"! Mai fa un "efort", si spune-ne ce ai adus nou, bun, prin masurile luate in perioada "domniei" din postura de "mare mahar" al CCA? Poftim? Nu gasesti cuvintele? Nici nu ai cum sa le unzCA Pe Vassaras, in timp ce ai o pleiada de arbitrii FIFa (Ovidiu Hațegan, Istvan Kovacs, Radu Petrescu si dece nu, Craciunescu si Porumboiu) care ar fi cel putin la fel de buni precum "pupilul lui Burleanu"? Cum de-l mai tii in functie pe cel ce se "remarca" prin inactivitate (pardon! "activ" este cardul bancar al acestuia, bine garnisit prin generozitatea FRF!)! Cum justifica dl Burleanu "soclul" pe care sta bine, multumesc, Vassaras? Sa fie oare lipsit de importanta arbitrajul, in stabilirea ierarhiei campionatului? Dupa mintea conducatorilor FRF, asa-i socotit arbitrajul, lpsit de importanta! Asa Vasaras asa rezultate, asa lovituri de pedeapsa, unele inventate, altele "nevazute", si tot asa obiectivitatea in sanctionarea (atenti dragi comentatori de meciuri, catonasul este o sanctiune, nu este nici de cum "acordat*" cum o tot tineti laia, precum inlocuirea notiunii de "jucator(i) sau specatator(i) cu omul, oamenii lui!). Puneti mana pe dictitonar, nu este rusine, si o sa rositi cand o sa vedeti sensul notiunii de "om" folosit atat de impropriu si cu atat incapatanare! nueste prea tarziu sa intelegeti ca nu toti "oamenii sunt "jucatori" si invers! Nu uitati: * "cartonasul") este SANCTIUNE, si nu un privilegiu! (acordat cf. Dex.ro, " acordat" = A da (cu concesie, cu îngăduință, cu grijă, cu atenție, cu bunăvoință)

Jack (18 comentarii)  •  18 februarie 2021, 20:21

Foarte corect. Numai credulii pot cadea in asa capcana.

Manolo (63 comentarii)  •  18 februarie 2021, 20:28

Cosmo, si pe cine vroiai tu sa invite Dl Ioanitoaia la emisiuni si in ziar daca nu pe presedintele federatiei Mircea Sandu si pe al ligii Mitica Dragomir? Nu cumva pe tine ca esti liber cugetator si din progresistii aia care il neaga pe Sheakespeare si pe Churchill

alin (626 comentarii)  •  18 februarie 2021, 20:30

@Argus (25 comentarii). Excelent. Bine gindit si limpede exprimat.

Chilli (1 comentarii)  •  18 februarie 2021, 20:34

Sa mai faca jucatorii ce.a facut ganea ,sa mai stie si arbitrii de frica..in special kovacs,ce mi.ar placea sa.l ciufuleasca unu' nitel cand zice el dispari...

Argus (26 comentarii)  •  18 februarie 2021, 20:37

Nu stiu cat de "valoroase" ar fi opiniile mele, sub numele de Argus, cu toate acestea, ma simt dator sa precizez ca intre cel ce posteaza prin si-a ales pesudonimul, "argus" si subsemnatul, nu este nici o legatura! Cred ca acel "argus", si-a ales pseudonimul fara rea intentie, acum insa, daca va citia ceste randuri, ar putea sa inlature confuzia, intelegand ca un eventual schimb de opinii inre "argus" si "Argus" ar fi cel putin cidat, greu de inteles. Argus va multumeste anticipat pentru intelegere.

Sima (4 comentarii)  •  18 februarie 2021, 23:12

Aoleo, Ianis Hagi este rezerva la Rangers, se poate asa ceva? Ma intreb de nu tipa Gica la Steven Gerrard sa il bage pe atat de talentuosul sau fiu...

IO (1 comentarii)  •  19 februarie 2021, 12:54

Ce e de facut!? Parchetele...aici nu se baga ? Nu ca e cu straini..aia conduc. Pe tuse cu burlestii ..la cabine!

florin (43 comentarii)  •  19 februarie 2021, 23:35

..."În măsura în care crede că ne poate lua pe toți de fraieri și duce cu zăhărelul, îl asigur că se înșală. Se înșală amarnic..." S-o insela, nu s-o insela dl Vassaras, deocamdata se pare ca noi ramanem de fraieri! E o vorba la romani, pe care desigur o cunoasteti, aceea care spune ca degeaba latra cainii, caravana trece mai departe. Asa-i si cu grecul respectiv, si cu Burleanu respectiv, ca sa nu mai amintim de respectivul Gino Iorgulescu, despre care nu se mai stie daca e seful LPF (dar cred ca se stie ca-si ridica lunar salariul!). Asa ca... ziaristii consuma hartie in continuare, iubitorii de fotbal isi fac nervi in continuare, presedintii de cluburi si antrenorii echipelor fac spuma la gura in continuare, totul fara rezultat "pe tabela"! Caravana sefilor FRF, LPF, CCA si a *** lor trece mai departe!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează