Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Inamicul public

Vă reamintesc ce-a declarat Fl. Tănase după ce FCSB a pierdut la Mediaș în fața lui Hermannstadt, că „Nu se poate juca pe un asemenea teren înghețat”. La fel s-a plâns și Ad. Păun la finalul surprinzătoarei remize albe consemnate […]

Permalink to Inamicul public
marți, 16 februarie 2021, 1:58

Vă reamintesc ce-a declarat Fl. Tănase după ce FCSB a pierdut la Mediaș în fața lui Hermannstadt, că „Nu se poate juca pe un asemenea teren înghețat”. La fel s-a plâns și Ad. Păun la finalul surprinzătoarei remize albe consemnate luni între CFR și Voluntari: „Avem pretenții de cupe europene, să ne calificăm, dar condițiile sunt de liga a doua!”.

Cei ce-au urmărit partidele etapei 23 trebuie să fi remarcat că la Mediaș și la Cluj a fost boierie, confort 1, pe lângă ce s-a petrecut la Botoșani. Unde întâlnirea dintre formația locală și Gaz Metan s-a disputat pe o temperatură resimțită de minus 20 de grade și pe o suprafață acoperită de zăpadă. Chiar că acolo mai degrabă s-a jucat hochei decât fotbal!

Într-adevăr, le cerem băieților să se implice. Să pună osul și să se dăruiască. Ba să se și sacrifice. Uităm însă, cu vinovăție, c-ar trebui s-o facă pe ger și pe gheață. În condiții vitrege, în care, cum se spune, nu dai afară din casă nici măcar un câine. Veți zice că-i iarnă și că, citat intrat deja în folclor, iarna nu-i ca vara. Ba unii vor îndemna să nu-i compătimim pe fotbaliști pentru că au o viață frumoasă și câștigă destul.

De acord. Atât că tot ce se întâmplă astăzi în Liga 1 este din cauza FRF și a LPF. Aceste foruri au ținut morțiș ca și în actualul sezon să existe play-off și play-out, s-au cramponat de acest sistem. Deși normal era, dacă pandemia tot prelungise sezonul precedent, să se renunțe la el pentru un an. Nu s-ar fi făcut gaură în cer.

În vremuri excepționale, se iau măsuri excepționale, nu? Poate în altă parte, nu la FRF și la LPF, care au decis oprirea campionatului pentru doar 20 de zile, cea mai scurtă pauză din istorie! La timpul respectiv, am atras atenția că o astfel de abordare, că strategie nu poate fi numită, e eronată. Din păcate, s-a dovedit c-am avut dreptate.

Ca atare, etapa 15 din L1 s-a desfășurat pe 20-22 decembrie 2020, iar cea cu numărul 16 pe 12-15 ianuarie 2021! Evident, răgaz insuficient pentru refacere și, acceptați clișeul, pentru reîncărcarea bateriilor. Comparativ, în Ucraina, țară în care iarna e de regulă mai lungă și mai aspră decât în România, Premier Liga s-a întrerupt pe 13 decembrie și s-a reluat pe 13 februarie, după 61 de zile! Dar unde, ca să fim corecți, PL include 14 echipe, fără play-off și play-out.

Dacă terenurile proaste constituie inamicul public al fotbalului nostru în această perioadă, Liga 1 se mai confruntă cu alte două mari neajunsuri. Cu lipsa tehnologiei și, temă de dezvoltat cu o viitoare ocazie, a arbitrajelor de calitate.

Astfel, probabil că în meciul cu Voluntari, pe care l-a dominat cap-coadă, CFR a înscris un gol valabil. Numai că în absența instalației goal-line, menită să controleze linia porții, nimeni n-a putut afirma cu convingere că mingea expediată cu capul de Vinicius a intrat cu toată circumferința în poarta lui Râmniceanu. Deci nici „centralul” Marian Barbu, care a lăsat jocul să continue. Părerea mea e că trebuia acordat gol. Dar e o părere, nu o certitudine.
Să admitem că introducerea VAR, promisă și mereu amânată, presupune costuri deosebite. Pe lângă aparatură și spații speciale, trebuie pregătiți arbitrii etc. Dar nici pentru goal-line, tehnologie mai ieftină și mai ușor de montat, FRF și LPF n-au bani?! Nu se știe, și nici nu se va ști vreodată, unde-s milioanele de euro trimise de FIFA și UEFA în contul FRF. Acesta e alt subiect tabu.

Comentarii (17)Adaugă comentariu

Viktor (278 comentarii)  •  16 februarie 2021, 14:15

Bine pusa problema. Am mai scris insa ca ursul isi vede de treburile lui. Razvan Burleanu urmareste alte interese iar Gino Iorgulescu straluceste prin absenta.

Clujeanul (92 comentarii)  •  16 februarie 2021, 14:17

Daca golul neacordat lui Vinicius ar fi fost marcat de cineva de la FCSB v-ati fi indignat la maxim. Asa doar va dati cu parerea ca romanul impartial.

Liviu (333 comentarii)  •  16 februarie 2021, 14:20

Se stie de ce frf si lpf au scurtat pauza competitionala mai rau ca altadata. Pentru ca alt fel televiziunile ar fi redus din bani si multe cluburi ar fi tras obloanele. S-a exagerat dar nici dv nu veniti cu o alta solutie.

Aurelian (15 comentarii)  •  16 februarie 2021, 14:59

Era si timpul sa mai atacati federatia ca o mai iertasesi in ultimul timp. Trebuia sa le solicitati un punct de vedere oficial ca sa aflam si noi plebea de ce au mentinut sistemul pe care il incriminati. Conform legii erau obligati sa raspunda ori gresesc eu. .

Gore (28 comentarii)  •  16 februarie 2021, 15:03

Nea Ovi, ai coborat foarte jos daca ai ajuns sa citezi din Basescu...Parca vad ca in curand vei cita chiar si de inteleptul *** de la frf. Si sa asteptam curand sa ii vedem pe vechii tovarasi de arme Gigi Becali, Corleone si *** la emisiunea prietenii lui Ovidiu

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

AliBaba (3 comentarii)  •  16 februarie 2021, 15:05

Ii doare pe sefii fotbalului de jucatori cum ii doare pe guvernanti de popor. Direct in cot si in alte parti moi ale organismului.

Marcel (1 comentarii)  •  16 februarie 2021, 17:43

Iarasi nu aveti loc de CFR Cluj...Am sa va dau vestea proasta ca tot CFR va castiga si aceasta editie de campionat. Fecesebeaua va ocupa locul 2 care ii este rezervat de multi ani.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  16 februarie 2021, 18:52

Hai bre ca e clar de ce jucara pe zapada fara nici o noima: e chestie de bani, sa curga constant drepturile de TV si sa nu inchida si aia robinetul. Io cred ca e destul de clar, nu-i asa, bre nea Ovidiu?

CITA (2118 comentarii)  •  16 februarie 2021, 19:03

Ca de obicei, ne puneti si de data asta la incercare inteligenta, celor care vor sa se antreneze cu ghicitorile Dvs. din titlurile articolelor. Cine o fi inamicul public??? Incerc variante de raspuns, las pe cei mai destepti sa decida: V1. Lipsa investitiilor in VAR, etc si training serios arbitrii; V2. FRF - Burleanu si/sau LPF - Iorgulescu; V3 Grecul sef al CCA; V4. Vremea dura, de iarna, potrivnica fotbalului de calitate; V5. Carcalacul asta dubios, adica pandemia care implineste 1 an pe Plaiurile Mioritei in curand; Din astea 5 V-uri, voi dragi colegi de comment-uri pe blog Ioanitoaia, care credeti ca a fost? Din cat ma duce capul, eu oscilez intre V4 si V2.

Viorel (77 comentarii)  •  16 februarie 2021, 19:36

Inamicii fotbalului nostru sunt chiar cei care il conduc. De la amatorul de Burleanu nu aveam nici o pretentie insa de la Gino da ca a jucat fotbal de performanta. De aceea dezamagirea este si mai mare.

geo (199 comentarii)  •  16 februarie 2021, 19:38

Nu va prefaceti ca nu stiti cum se prezinta lucrurile. Televiziunile dau bani si ele dicteaza. Saracia si incompetenta sunt de vina.?

Dilimache (657 comentarii)  •  16 februarie 2021, 20:14

Ala n-a fost fotbal, a fost orice altceva, numai fotbal nu!

Myty (69 comentarii)  •  16 februarie 2021, 21:39

Observatii juste dar cum nu este scandal nici commenturile nu sunt prea multe. Vreti trafic? Laude pentru Dinamo sau critici pentru Gigi Becali. Cu astea se loveste la tinta.

Stef (12 comentarii)  •  16 februarie 2021, 22:14

@Marcel, cei de la CFR ar fi campioni la vară dacă ar fi antrenați, adică dacă jucătorii ar transpira la antrenamente ca pe vremea lui Dan Petrescu. Jucatorii, indiferent de poziția lor, nu mai știu centra, nu mai știu sa dea un șut, cu excepția lui Păun, nimeni nu mai știe sa facă dribling.

Campioana CFR (45 comentarii)  •  16 februarie 2021, 23:17

Am mai scris o data pe aceasta tema aici sau la Cristian Geambasu. Ce e cu graba asta de a juca de la inceput de ianuarie din 3 in 3 zile??!! Nu suntem calificati la Euro. Pentru ce atata graba?? Dinamo si FCSB pot juca pe alte stadioane din tara, cum au mai facut-o. Mai ales FCSB. E clar ca fotbalistii nu pot da totul. Se pot accidenta si asta inseamna ca pierd locurile de titulari, posibilitati de transfer, bani, etc. Terenul de la CFR e incalzit nonstop si arata cum arata cand ai tot -12, -8, - 4 grade noaptea. Cel de la Botosani e clar de Liga a 2-a! Probabil ca pornesc instalatia de forma. Televiziunile sa inteleaga ca le scade si lor audienta daca se joaca turca in perioada aceasta. Nu putem compara stadioanele de la noi cu, de ex. al lui Bayern! Daca v-ati uitat, tot cand a jucat CFR a jucat Bayern si era terenul cu zapada. L-au curatat si arata exceptional. Ar trebui ca presa sportiva sa faca scandal zi de zi pe aceasta tema pana vor intelege FRF si LPF ca isi bat joc de cluburi, de fotbalisti si de suporteri! La fel si in cazul VAR si goal-line! Dovediti ca luptati pentru sport si pentru spectatori/cititori!

Alex (144 comentarii)  •  17 februarie 2021, 1:42

Perfect de acord cu @Campioana CFR. Nu trebuia sa inghesuim meciurile de campionat daca tot nu avem nici o scofala de miza.

Corin (60 comentarii)  •  17 februarie 2021, 9:46

Daca si Ucraina a devenit un exemplu pentru noi am ajuns rau de tot. Dar si asa avem mai multe wc- uri in fundul curtii decat toti

Comentează