Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

FCSB în criză?

După 0-1 la Mediaș cu Hermannstadt, al treilea eșec la rând, Florin Tănase a pus evoluția palidă a roș-albaștrilor pe seama gazonului. „Nu se poate juca fotbal pe un asemenea teren înghețat!”, a răbufnit căpitanul bucureștenilor. Măcar în parte, avea […]

Permalink to FCSB în criză?
luni, 15 februarie 2021, 3:07

După 0-1 la Mediaș cu Hermannstadt, al treilea eșec la rând, Florin Tănase a pus evoluția palidă a roș-albaștrilor pe seama gazonului. „Nu se poate juca fotbal pe un asemenea teren înghețat!”, a răbufnit căpitanul bucureștenilor. Măcar în parte, avea dreptate. O suprafață de joc ca betonul împiedică exprimarea unei formații combinative, obișnuită să paseze. Gen FCSB.

Dar dreptate avea și sibianul Petrișor Petrescu, conform căruia „Am dovedit că unitatea și spiritul de echipă pot învinge uneori valoarea”. Într-adevăr, Hermannstadt a arătat mai echipă. A vrut mai mult și s-a mobilizat la maximum. Deși dominată copios în a doua jumătate a reprizei secunde, când rareori a mai intrat în careul advers, ea s-a apărat de-a dreptul eroic. Până la sacrificiu.

În ciuda faptului că a ajutat-o șansa, a ajutat-o și arbitrul Cătălin Popa. Între altele, „centralul” n-a fluierat un 11 metri în faza în care, minutul 35, Matricardi l-a busculat pe Miron, dar și așa, succesul Sibiului a părut legitim. Fie și numai prin prisma marilor ratări: Bagarici (37) și Belu (47), respectiv Buziuc (63). Ne place să râdem de clișeul că una dintre formații și-a dorit mai mult victoria. El s-a potrivit însă ca o mănușă partidei de duminică seara.

O dată în plus, prestația FCSB-ului, lider la ora aceea, a dezamăgit. Culmea, tocmai „nestematele” lui Gigi Becali au avut o evoluție ștearsă (Moruțan) spre slabă (Fl. Tănase) și chiar spre foarte slabă (Fl. Coman). Practic, ultimul a fost inexistent. Martor. Figurant. Ca atare, cel mai prolific atac din L1, care a marcat atâtea goluri cât Craiova și Chindia împreună, a rămas dator. Al treila meci consecutiv, calculându-l și pe cel din Cupă cu Dinamo, fără gol înscris!

De spus și că Toni Petrea, ori direct Gigi Becali, bănuiala lui Ilie Dumitrescu, a făcut iarăși câteva schimbări bizare. Când problema era la construcție, nu la respingere, a înlocuit 3 fundași din 4! Deși începuse fără vârf împins, l-a introdus pe Buziuc (65) după ce îl „uitase” acasă pe croatul Vukusici, achiziționat recent, dar pare-se că și ieșit din grațiile patronului! S-a mai observat și că rolurile s-au redistribuit la mijloc, zonă în care Moruțan a căpătat responsabilități sporite de playmaker, în vreme ce Fl. Tănase și Fl. Coman mai mult așteaptă decât creează. La Mediaș, abordarea n-a dat rezultatele scontate, Moruțan fiind încă fragil și inconstant.

Revenind la arbitraj, cred că piteșteanul C. Popa a greșit în clipa în care a dictat penalty-ul ce i-a adus, transformat de R. Pires, 3 puncte Sibiului. Prima izbândă cu Liviu Ciobotariu pe bancă. Urmare a acestei erori grave, nu singura, C. Popa a primit nota 4 în Gazetă.

Tot respectul pentru Ion Crăciunescu, care a apreciat la DigiSport că Popa a procedat regulamentar acordând 11 metri („neglijența portarului A. Vlad”), dar părerea mea, și nu numai, e diferită: Bagarici și-a lăsat intenționat piciorul ca să fie agățat de A. Vlad. Întrucât „centralul”, prost plasat, se afla la 20-25 de metri de minge, el n-a putut controla bine duelul dintre cei doi. Din care pricină a și comis-o. Fază însă complicată, greu de lămurit și după disecarea ei.

I-am și auzit pe unii decretând că FCSB e-n criză. Personal, nu m-aș grăbi. Haideți să mai vedem un meci, două și abia după aceea să ne pronunțăm.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

Florin (215 comentarii)  •  15 februarie 2021, 15:16

De data asta destul de corect. Si eu cred ca schimbarile le face Gigi Becali prin telefon. Il suna pe Meme Stoica si acesta transmite mai departe.

Manu (167 comentarii)  •  15 februarie 2021, 15:18

O sa plece afara si balerinul de Coman ca sa joace la fel de mult ca Man la codasa Parma. Pana se vor lamuri aia ce putin ii poate pielea si il vor da imprumut pe undeva in Serie B.

BB (155 comentarii)  •  15 februarie 2021, 15:20

Parerea dv ca nu a fost penalti la Bagarici dar ia vedeti ca sunt milt mai numerosi cei care sustin ca a fost. Faceti o incercare de a va impaca cu Gigi Becali sau ce?

Craiu (67 comentarii)  •  15 februarie 2021, 15:22

La cat de slab joaca cred ca nu era nevoie de semnul intrebarii din titlu. La asa campionat de doi bani, asa lider al clasamentului...

Cristi (1 comentarii)  •  15 februarie 2021, 15:33

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Popa Adrian (1 comentarii)  •  15 februarie 2021, 15:36

Fără " pastiluțele" lui Newbert ăla, oițele nu bat pe nimeni ! Cinste dinamovistilor că au luat atitudine ! Oltenașii mei , dorm în bocanci !

Feri (85 comentarii)  •  15 februarie 2021, 15:46

Pai nu se putea sa nu sara gsp in sprijinul oierului care ii furnizeaza zilnic atatea si atatea subiecte de can can...Mare dreptate avea Daum...Dar va agitati inutil caci titlul de campioana va ramane si anul acesta in Gruia...

Mishu (234 comentarii)  •  15 februarie 2021, 15:48

Imi place ca nu insistati sa va impuneti punctul de vedere. Sunteti prea experiemntat ca sa nu stiti ca nu aveti dreptate cu privire la lovitura de la 11 metri data pentru Hermannstadt

mircea (5 comentarii)  •  15 februarie 2021, 16:04

Crăciunescu nu știe ce e ăla picior ridicat(a fost joc periculos) la faza penalty-ului sibian!!

Mozzie (24 comentarii)  •  15 februarie 2021, 16:13

Hai ca la nivelul gazonului iti dai seama cand atacantul si-a lasat piciorul. Dar la un duel aerian unde dinamica e diferita, miscarea in spatiu nu lasa atat de multe urme in sensul ca atacantul "si-a lasat piciorul", adica in aer. De ce Vlad s-a expus? Daca ramanea drept fara sa intinda bratul piciorul "nu se mai agata" de nimic. Sunteti partinitor si de data asta in favoarea echipei lui Becali. Ca si comentatorii de la Digi TV, cand e o faza mai grea habar n-au pe ce lume traiesc si in general ceea ce spun ei acolo cam asta ramane valabil, au puterea asta a primei pareri despre o faza sau alta. Asta ca o paranteza. Sa va spun ceva, televiziunile si federalii cred ca acest tip de campionat, tinut strans in mod artificial pentru a exploda audientele in ultimele 2-3 etape s-ar putea sa aiba efect contrar, lumea deja s-a plictisit, s-a scarbit de acest asazis fotbal, e o zeama lunga presarata cand si cand cu astfel de rezultate vezi doamne sa se creeze adrenalina. Nimic mai fals. E un spectacol trist care deja ne-a exasperat. In afara faptului ca si-a mai luat fcsb una in plex nu am nici o satisfactie de la aceasta competitie.

Eu, sibianul (4 comentarii)  •  15 februarie 2021, 16:25

Este destul de evident, dupa cum scrieti toate articolele in care pomeniti despre Hermannstadt ca nu-i suferiti... sa va stea in gat! Dar, ce ne facem, ca nu numai Craciunescu, ci si Porumboiu, a spus ca a fost penalty?!?

Stef (2 comentarii)  •  15 februarie 2021, 16:36

@Feri, ai dreptate! CFR va fi si in acest an campioana.

octavian 2 (95 comentarii)  •  15 februarie 2021, 16:44

FCSB nu mai da gol de trei etape. Dati-i 11 metri. Pacat totusi ca dl. Becali nu poate invata meseria de antrenor.La cat de evaluati in euro sunt jucatorii si cat de slab este campionatul nostru, FCSB-ul ar trebui sa defileze. Numai negotul mai merge.

Zorro (67 comentarii)  •  15 februarie 2021, 17:22

@Eu sibianul (3 comentarii). Stii ceva ca nu intereseaza pe nimeni de Hermannstadt in afara de o mana de sibieni. Este o echipa anonima din coada. . Iar Ioanitoaia o lauda chiar exagerat. Cum nu ii sta in gat, fraiere cand scrie ca a castigat pe merit????Pe meritul ala ca vreo 60 de minute nu a iesit din propriul careu????

Augustin (268 comentarii)  •  15 februarie 2021, 17:25

La cat de prost joaca Fecesebeaua nu justifica laudele dvs. Ca are mare valoare si jucatori de top. Poate in topul refuzatiilor la export.

Napoca (21 comentarii)  •  15 februarie 2021, 17:44

Inaintea fiecarui meci cu fcfcsb trebuie cerut control antidoping iar daca luam Caseta tehnica a meciului vedem ca raportul suturilor pe poarta a fost 6 la 2 pt Sibiu ...cu Fcfcsb in minutul 65 avand primul sut pe poarta... Morala :articol comandat de Gigi))

zapacitu’ (911 comentarii)  •  15 februarie 2021, 17:53

Nu e bre in criza, trece prin momente mai delicate, a vandut in Italia si a luat bani multi si-acu se culca pe o ureche. Dar isi va reveni. Cu toate astea, la final de playoff tot Craiova o sa fie peste Steaua asta metamorfozata in FCSB in clasament. La CFR ma mai gandesc, dar cred ca o sa-i intrecem si pe acestia, cu putin noroc.

Luciann (2 comentarii)  •  15 februarie 2021, 18:04

Nici vorba de penalty, mai degraba fault in atac!

titipreda (179 comentarii)  •  15 februarie 2021, 18:09

@ Reteta pt ca FCSB sa cistige Campionatul de fotbal: 1. Reghe antrenor 2. Gigi si Mimi la puscarie (fara celulare, sa nu poata da indicatii pretioase)

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  15 februarie 2021, 18:18

1.- Sibiu a cistigat meritat, ma asteptam. De partea lui Mustata fiind, suparat pe alegerile facute de capete patrate, am si spus ca nu vom mai cistiga nici un meci daca vom continua la fel. Am mai odihnit noi tot lotul si am pierdut clar urmatorul meci. Iar raspunsurile lui M² pentru Mustata, cu tot felul de subintelesuri, ca te respect, ca eu tineam piept dinamovistilor, ca tu gateai seara si noi eram la dieta … este un adevarat delir, este clar raspunsul unui om bolnav. Apoi mai e si antrenorul de la Palat, Pintili cu nepotismele lui si Petrea care mai are totusi de invatat si cred ca a pierdut ocazia sa mai cistige Respect in fata unor vedete parca scapate de curind in libertate ! ---- 2.-Miscarea cu care a deviat sibianul mingea pe linga Vlad n-a fost una de fotbalist ci una de luptator K1. Vlad a vazut o taplpa in burta si a sarit ca sa fie prins in aer. Eu am scapat odata doar cu doua coste fisurate caci m-am incovoiat si m-am desprins la timp de pamint. Poate pe vremea lui Craciunescu, Dumitrescu si Duckadam jucau fotbal doar fotbalisti. Moartea Carpatilor si-a retrs spre cinstea lui talpa dar tot a intrat in Vlad. Fault la portar, Vlad era in 6 m !!! Deci K1, 6m si un portar care s-ar fi evaporat daca ar fi putut, se putea vedea si din Cosmos, scuza cu distanta mare la care arbitrul s-a aflat tot timpul nu-i o scuza. Nici surpriza, e lenea ancestrala a neamului. ---- 3.- Miron n-a fost impins, a fost CALARIT ca la lapte gros ! Un portar n-atinge mingea dar il secera pe Olaru aflat in viteza. Doua penaltiuri CLARE neacordate. Plus un rosu – iar scuza cu distanta, invocarea tusierului care in schimb a vazut la milimetru o pozitie in afara jocului. Ma indoiesc si aici, eu retin ca in apropierea tusierului mai era un sibian. ---- 4.- Cel mai suparator pentru mine este insa ca nu pot intelege ce fotbal vedeti voi, aici nea Ovi va includ, pe Ilie Dumitresu la fel – adica nu stiu daca mai sinteti capabili sa priviti fotbal ori sa va aduceti aminte ce inseamna un fotbalist. E drept ca au cam disparut dar nici chiar asa. Nu stiu cum sa va mai conving. Fara sa urmaresc statistica pe transfermarkt eu stiu ca meciurile proaste sint direct proportionale cu minutele jucate de plutas Popescu, in special cind a jucat lateral, cu cele jucate de Oaida. Chiar nu vede nimeni ca primul sta aiurea, ambii sint haotici, ultimul termina toate mingiile ? Singur singurel la 10 m de poarta, putea stopa, alege, se putea aseza cu fondul proprietate si pe minge ca gandeasca cu mina la timpla inainte sa traga, dar Oaida o da precipitat in plopi !!! Scuze dar Olaru, e drept mai putin liber, a procedat la fel cu Sibiul !In careul propriu, cind se nimeresc haoticii linga adversar, din fericire rar, sint adevarate peicole, pot crea doar penaltiuri. Sut la fel, inca nu are experienta suficienta, nu participa la joc, incerca doar sa distruga, nu-i inca de Steaua, de cind joaca jucam si noi mai slab. Nici fundas stinga inca n-am gasit omul potrivit, in careul propriu, la plasament si cap sint toti slabi, la fel ca Sut, Olaru, … cei folositi in fata apararii. Bizo Popescu, Oaida, Vina, Sut … sint fotbalistii lui Becali, probabil certificati de MM, care a garantat si pentru atacanti ! Ba, cine intelege sa ma lamureasca si pe mine ! - Man a jucat, a marcat, Buzuiuc si croatul nu sint la ora asta in stare sa joace la Steaua, nici nu pot fi transferati, trebuia sa le fie clar tuturor. Decit cu Popescu si Oaida, eu va spun sincer ca as prefera sa joc in noua. Vina e si el terminat, sare ca un iepure, paseaza lateral, nu mai are curaj sa ia o initiativa. E moale. Inter o fi fost el odata … Consider ca trebuie revenit la 4-2-3-1, cu Harut si Nedelcu, buni la cap, plasament, participare la joc, fara umpluturi !!! Scuze, dar ne trebuie jucatori care pot fi de Steaua ACUM, ori macar cei cu sansa de a progresa: Vlad, Cretu, Cristea, Miron, Harut, Nedelcu, Olaru, Morutan, Dobrin Popescu, Coman, Tanase. Si cu un antrenor respectat - scuze Petrea dar eu cind vad cite atingeri fac vedetele linga tusa, cit o freaca, cit se screm si cite fita fac pina sa patrunda, mi se urca tensiunea. Ba, ori driblezi, patrunzi cu hotarire inca din preluare, ori targi hotarit la poarta, ori daca nu poti gandi suficient de repede macar ii dai drumul mai repede la minge !!! E elementar si pentru un antrenor. Si luati-l pe Puscas ! Trebuia luat de mult. Va juca probabil la nationala, va putea fi revindut oricum si la orice ora. Ori un atacant care joaca si marcheaza acum ! Pe cuvint, eu nu stiu, voi il intelegeti pe MM ? Intelegeti stategia asta pagubosa ? Bati Dinamo, ai o cupa, ai un trofeu, un loc in europa, chiar si noua intertoto e tot o competitie in care poti sa-si prezinti macar marfa. A folosit la ceva ? Uite ca iar am luat bataie, de data asta de la Sibiu care nu-mi amintesc sa fi batut pe cineva. Atit de clar, MERITAT.

Eu, sibianul (4 comentarii)  •  15 februarie 2021, 18:22

@Zorro Banuiesc ca ai avut probleme cu BAC-ul (daca l-ai luat...), asa ca e total irelevanta frustrarea ta de fcsb-st! Citeste analizele despre echipa aia de care ne intereseaza pe o mana de sibieni, cum spui tu, asa ai sa vezi ca sunt niste chestii ironice atent strecurate, precum si chestii gen asta pe care o spui tu, dar... lipsesc multe altele, voit nepomenite... cat despre alea 60 de minute, asa este, dar au fost 3 mari ocazii irosite in situatia de singur cu portarul de sibieni, nu ar fi mirat pe nimeni daca se repeta scorul din cupa... vorba sibianului: meri te culca!

Zorro (67 comentarii)  •  15 februarie 2021, 19:19

@Eu, sibianul ( 4 comentarii). Pana la tine nu credeam ca unii ardeleni sunt mai grei de cap. Ia spune tu puisor care sunt ironiile din text...Ca Sibiul s-a aparat eroic si pana la sacrificiu? Sau ca i-a dat arbitrul in penalty care nu a fost? Articolul lauda Sibiul dar tu nu ai minte sa pricepi.

Claudiu (343 comentarii)  •  15 februarie 2021, 19:24

@Napoca (20 comentarii) N-as crede ca ai vazut meciul. In repriza secunda vreo 30 de minute Hermannstadt nu a iesit din propriul careu. Ajunsese sac de box dar mingea nu a vrut sa intre. Trebuie sa fii orb ca sa debitezi prostia ca articolul a fost comandat de Becali.

MZM (390 comentarii)  •  15 februarie 2021, 19:36

Da, se apropie postul Pastelui si Gigi se grabeste sa faca pomeni pentru echipele amărâte (Dinamo, Clinceni, Hermannstadt). Si, desigur, va renunta si la castigarea campionatului, pentru ca aceasta este o trufie impardonabila pentru un bun crestin!!

popica (1 comentarii)  •  15 februarie 2021, 19:54

a inceput din nou sa antreneze oierul,s-a saturat de covid si s-a reintors la fotbal,nici o sansa sa castige titlul ,se duce din nou totul de rapa.Va scadea si cota jucatorilor in felul asta,mare ***,tot el pierde.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

CCC (137 comentarii)  •  15 februarie 2021, 19:56

Interesant este ca, in spiritul impaciuitor cu care ne-ati obisnuit, nu il contraziceti categoric pe craciunescu, cu toate ca aveti convingerea ferma ca ala nu a fost penalty, ci in cel mai bun caz fault la portar, daca nu simulare. Daca arbitrul mai are circumstante atenuante pentru ca, asa cum precizati, era post plasat, craciunescu, cu 100 de reluari dovedeste doar rea intentie. Nu ar fi prima data, mai ales vis-a-vis de fazele discutabile in meciurile Stelei. In rest, parerile celor de pe aici care sustin penalty, cand Vlad sare in sus iar atacantul in lateral si isi agata piciorul de el, nimic de comentat. Respectivii traiesc fotbalul doar prin raportarea la rezultatele Stelei si se hranesc cu ura fata de Jiji. Nici urma de fayr-play si probabil ca nici cunostinte de baza fotbalistice nu prea au. Constiinta nici atat. Dvs. inca aveti ceva respect fata de craciunescu, eu mi l-am pierdut din 1995, de la acea faimoasa finala de cupa Rapid-Petrolul, cand reprezentantii samsung au facut tot posibilul sa castige cupa: unul in tribuna, copos, unul pe teren, craciunescu. Norocul europenilor e ca din toamna nu vor mai fi nevoiti sa dispute meciuri in cupele europene cu echipe romanesti. Vorbesc despre cei civilizati, care isi respecta echipele si fotbalistii si care investesc cu adevarat in fotbal. Noi o sa jucam cu extremul orient al europei: georgieni, armeni si poate mai aproape, cu bulgarii ... .

Dilimache (657 comentarii)  •  15 februarie 2021, 22:45

Jiji se baga aiurea, ca de obicei! Pacat ca nu are atata minte incat sa ii lase pe cei care se pricep.

Ţo-aiaÎ (49 comentarii)  •  16 februarie 2021, 11:12

Adevaratul personaj care este in criza, de fapt e in CRIZE este nepretuitul ***. Din pacate aceasta criza prelungita tine... de mult, tine din momentul in care acest personaj legendar ...ar fi trebuit sa fie pensionar. Pacat ca tine strans cu dintii de un scaun care ar fi trebuit eliberat de mult.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Manionică (1 comentarii)  •  16 februarie 2021, 14:01

Jocul individualist,fără orizont,fără un vârf autentic,practicat de jucătorii de la FCSB a condus la aceste înfrângeri !!! Toni Petrea nu vede că fiecare joacă doar pentru el,că au sacrificat jocul colectiv ,în viteză doar pentru realizări personale,că jucătorii driblează până pierd mingea în loc să paseze ????Doar când vor reveni la jocul de echipă,pragmatic,fără floricele cred că atunci vor veni și rezultatele pozitive !!!!!

Dilimache (657 comentarii)  •  26 februarie 2021, 22:40

Jiji ar trebui sa aiba suficient creier incat sa-i lase pe cei care chiar se pricep!

Comentează