Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ce-o doare pe Craiova

Doar ce-am sugerat că nu cred în șansele Universității la titlu, care ar fi primul după 1991, că fanii alb-albaștri m-au și luat în primire.

Permalink to Ce-o doare pe Craiova
joi, 21 ianuarie 2021, 3:16

Deși afirmația mea se baza pe faptul că, lider vreme de 8 etape, cel mai recent în etapa 13, Craiova a ajuns după 17 runde pe locul 3. La 4 puncte de FCSB și la 3 de CFR. Senzația că ea a pierdut și pierde teren era susținută de argumentul că n-a câștigat niciunul dintre ultimele 4 meciuri, pe parcursul cărora a marcat un singur gol! Prin Cicâldău, la Giurgiu.

Dacă ne uităm pe golaverajul lui U, 20-10, ne lămurim imediat de ce suferă formația din Bănie. În măsura în care s-a apărat foarte bine, fiind a doua (după CFR) la numărul de goluri încasate, Craiova a înscris nepermis de puțin pentru o echipă ce visează să câștige campionatul. Într-un clasament al golurilor marcate, s-ar situa pe poziția 8-10, la egalitate cu Dinamo și cu Voluntari. Iar gruparea ilfoveană se află pe 14, loc de baraj.

Să mai notăm că numai 11 din cele 20 de goluri ale oltenilor au fost realizate de atacanți, Koljici 6, Ofosu și Bărbuț câte două, A. Ivan unul. Celelalte 9 s-au datorat mijlocașului Cicâldău, golgeterul lui U cu 7, și fundașului Bancu (două). Ce reiese de aici? Că având doar 6 marcatori, iar golgeter un mijlocaș, Craiova e în urmă, deficitară, în ceea ce privește eficacitatea. Grava accidentare a bosniacului Koljci din etapa 6, fractură de peroneu, a costat-o scump. Au mai tras-o în jos transferul lui Mihăilă în Italia, plecarea a meritat însă banii, ca și lipsa publicului, capitol la care Universitatea n-avea rival în L1.

Se poate spune că Papură și, deopotrivă, predecesorul său, italianul Bergodi, au reușit să pună la punct defensiva. Oarecum logic, căci vorbim despre doi foști apărători. Totodată, aducerea surprinzătoare a veteranului Marius Constantin, 36 de ani împliniți în octombrie, i-a oferit liniei de fund un plus de experiență, dar și de siguranță. O bilă albă și pentru râvna și constanța căpitanului Bancu.

Papură n-a rezolvat însă, socotind că Bergodi a beneficiat și de serviciile lui Koljici, problema atacului. Compartiment în care nici noile achiziții, Mamut, Ofosu ori Câmpanu, nici jucătorii mai vechi, gen. A. Ivan, Bărbuț ori Baiaram, n-au dat randamentul dorit. Croatul de 23 de ani Mamut, vârful de la care se aștepta să-l facă uitat pe Koljici, n-a înscris niciun gol în 11 partide, dar să ne reamintim de unde a venit! De la Inter Zapresici, locul 14 în liga secundă croată! Deși talentați, mai ales cel dintâi, puștii Baiaram (18 ani) și Câmpanu (20) sunt încă prea cruzi. La rându-le, Bărbuț și Ofosu alternează prestațiile bune cu cele dezamăgitoare.

În general, banca de rezerve fiind săracă, revirimentul s-ar lega de reintrarea lui Koljici. Care va avea însă nevoie, firește, de o perioadă de acomodare.

S-a dovedit inspirat cel care a zis că, pentru a câștiga trofee, unei echipe îi trebuie fotbaliști de calitate și antrenor care să știe ce înseamnă lupta pentru titlu. Numai că aceștia costă, iar Rotaru n-ar părea dispus să mai investească într-o formație ce riscă să rateze încă un campionat. Al câtelea?!

Așa s-ar explica de ce nu renunță la Papură. Ca să nu bage mâna în buzunar. Personal, nu împărtășesc această variantă. Înclin să cred că Rotaru îl păstrează pe Papură nu din zgârcenie, ca să nu cheltuiască, ci din sentimentalism și din orgoliu. Spre a demonstra că n-a greșit când l-a pus. Mă îndoiesc însă, nu mă bucur s-o spun, că Universitatea va fi în stare să câștige titlul. Nici valoric, nici numeric, actualul ei lot nu reprezintă vreo garanție.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

Ilie (135 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 15:31

Nimic despre nimic. Banalități pentru clicuri. Altfel era la Flacăra, făcea spume Păunescu dacă scriai așa ceva.

Bita (9 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 15:42

Foarte corect. Dar nu inteleg de ce ca oare rau pentru ce scrieti...Adevarul nu ar trebui sa dea dureri de nici un fel.!

Viorel (77 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 15:45

Craiova sa isi mai puna pofta in cui. A trecut randul lui CFR Cluj, si a venit vremea sa mai castige si FCSB. Craiova poate spera ceva numai cu ajutorul arbitrilor.

Val (52 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 15:47

Campionatul este ca si incheiat. Steaua va fi noua campioana a Romaniei. Craiova sa zica mersi si cu locul 3 la ce echipa are.

Bruno Craioveanul (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 16:07

La CSU sau Clona Craiovei, este o problemă de mentalitate. Când joacă cu echipele considerate mici sunt cei mai infatuați jucători, se consideră deja vedete. Când joacă cu FCSB , le îngheață sângele în vene, frica de această echipă îi paralizează pur și simplu. Nu au frică nici de CFR ,nici de altă echipă..numai de FCSB.Asta arată ce mentalitate este în acel club fals. S-au aciuit acolo numai oameni care nu văd fotbalul corect..chiar dacă sunt foști jucători de valoare ...Cârțu, Cristescu, Papură. Nu e de ajuns să fi mare fotbalist ,ca să fi și bun antrenor sau bun conducător..sau măcar să vezi corect fotbalul. Trebuie să simți fenomenul fotbalistic și să progresezi odată cu el. Începând de la Rotaru, toți sunt non valori în fotbalul actual și toți sunt acolo doar să-l mănânce pe Rotaru de bani. L-au văzut că e habarnist și îl laudă ca să-l ciugoale de bani. Nu au mentalitatea fostei Craiove, neînfricați și modești, frumoși și orgolioși.

anti Burleanu forever (58 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 16:11

Si Cartu a tras o in jos pe Craiova.Declaratiile lui ,au alimentat slabiciunea echipei.E cel mai jalnic personaj din marea echipa a Craiovei. Fiecare cuvint pe care il rosteste,ii tradeaza originea...

Ciollo (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 16:22

@Viorel, voi sperati sa ia Fcsb titlul, dar va fi greu si in acest an. CFR e o echipa grea, călită in meciuri grele, europene, nu in meciuri cu Hermanstadt sau Astra din care scoatem golgeteri si pretentii de zeci de milioane de euro, pentru oricine , neverosimile chiar vazute din avion. Sansele sunt peste 70% pentru CFR, iar Fcsb 20%, iar pentru locul trei, mizez pe Sepsi.

Zapacito (911 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 17:13

Punctasi bine in articol, bre nea Ovidiu. Avem nevoie de atacanti cu pofta intensa de gol, asta e! Cu dorinta sa gaureasca poarta adversa. Si sa se bucure de reusita, si asta sa-i motiveze sa fie si mai eficienti. Nea Rotaru sa faca bine sa-i schimbe cu altii daca ei nu vor sa iasa la atac cu inversunare. Unde disparura bre Balaci, Camataru, si altii la fel de talentati din trecut?

Giginho (2 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 17:13

Care “primul titlu după 1991”??? Poate primul titlu din “lunga” lor istorie de 7 ani, tot ce are csu 2013 în palmares fiind o cupă a României pusă de psd în brațe acu’ doi ani...

CITOI (2118 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 17:16

Articolul Dvs sfat bun pentru Dl. Rotaru ar trebui sa ii motiveze si sa-i oblige pe craioveni si in acelasi timp sa-i sperie pe clujeni si bucuresteni ca le va sufla un balaur trezit din somn in ceafa. E bun articolul si patronul echipei ar trebui sa va multumeasca public.

kunta kinte (565 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 17:37

Nenea Ovidiu, matale le zici si lor le intra pe o ureche si le iese pe ailalta. Banu' sa iasa, ca in rest nici nu conteaza daca dam goluri sau nu! Pai e corect bre asa, nea Ovidiu? Io zic ca nu e corect. Banu sa iasa doar daca se dau goluri!

George Popescu (33 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 17:50

De foarte multe ori nu am fost de acord cu Ioanitoaia dar azi nu gasesc nici o hiba la ce a zis. Mai mult, analiza la Rotaru mi se pare cea mai apropiata de adevar.

Alexunultras (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 18:30

Îmbătrânești aiurea rau de tot nea Ovidiu! Când vreodată aceasta sluga de echipa va fi Știința??? Niciodată....asta este o clona *** și o știți cu toții din presa.... dar păcat ca v-ati mânjit! STIINTA suntem noi... și anul acesta vom promova în liga 1. Rușine nea Ovi

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bazil (77 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 19:30

Pentru @Alexunultras si altii ca el. Cuvantul Stiinta nu apare nicaieri in text iar echipa actuala a castigat in instanta numele de Universitatea. Deci tie ar trebui sa iti fie rusine. Cu promovarea las-o mai incet. Cu brutarul la puscarie este foarte posibil ca echipa sa se desfiinteze pe parcursul returului. Gen Turris ori Gloria.

Barbu (100 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 19:32

In sfarsit am gasit o analiza facuta profesionist in ziarul de impachetat peste.

Alcoyano (53 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 19:51

Nu știu ce o doare pe Craiova, dar toată lumea (inclusiv Craiova) știe acum asta: "Turcia a ieșit de pe lista galbenă_._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._ Comitetul Național pentru Situații de Urgență a reactualizat la începutul acestei săptămâni lista cu țările declarate de România cu risc epidemiologic ridicat. Turcia, unde FCSB a efectuat cantonamentul, a fost scoasă de pe listă". Iete, bre, ce face șăfu' C.N.S.U., ăla care zicea că nici ședință specială nu făcu, nici usturoi nu mâncă cu makidonul, și nici gura nu-i mirosi a kebap... Uite-așa se încearcă absolvirea clubului mafiot din 4 consoane și a DeSePelei impostoare din Bucale de ***! ...prin măsuri administrative motivate de NIMIC!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Craioveanu (42 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 20:15

@Alcoyano (46 comentarii). Parerea mea este ca mataluta ai gresit adresa pentru ca nu se face vorbire in acest reportaj despre ce scrii tu. Ai idei putine dar macar sunt fixe.

Dilimache (657 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 21:10

Asa, mai scrieti si de Craiova, ca m-am saturat de CFR si postacii lor agresivi si la fel de putin dotati intelectual ca si cei ai FCSB-ului...

GIGI CHELAN (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 22:12

Atâta timp cât tov. GRADAT MIHAI ROTARU a făcut tot ce ia stat an putință ca sa-l distrugă pe ADRIAN MITITELUL și FCU CRAIOVA 1948 ca nun cumva sa intre din nou an LIGA 1,a-mi pare rău de băieți, dar nici DUMNEZEU nu-i va ajuta lui ROTARU și CSU CRAIOVA sa câștige campionatul.Sunt sigur ca nu va câștiga campionatul deoarece el nu știe ca peste DREPTATEA DIVINA nu poate trece nici o ființă de pe pamânt și din antreg universul.Al va ajunge lacrimile lui MITITELUL și a familiei sale.Dar gradatul nu crede an asa ceva pentru ca ela executa ORDINUL PE UNITATE!!! Doamne iartă-l ca nu știe ce mare rău face.AMIN!

CCC (137 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 23:26

Analiza este destul de corecta, dar ma indoiesc ca cei din conducerea clubului nu au ajuns la aceleasi concluzii. Cu exceptia accidentarii nefericite a lui Koljici, restul au fost decizii ale conducerii, asumate, cele mai importante dintre ele fiind vanzarea lui Mihaila si aducerea (din nou!) lui Papura pe banca. Altfel, o singura observatie: confundati (pentru a cata oara?!) actuala U Craiova din liga 1 cu CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI, Universitatea Craiova, cea care a castigat titlul in 1991. De fapt, cred ca este o confuzie intentionata, probabil in ideea ca daca ne serviti in mod repetat aceeasi minciuna, incepem sa o consideram adevar. Poate ca ar fi cinstit din partea dvs. sa procedati la fel ca in cazul FCSB, pe care o tratati ca atare si nu sa ne “vindeti” pacaleala psd olguta, infiintata ilegal, drept marea Universitatea. Bine, asta tine de deontologie si poate cer prea mult.

Alcoyano (53 comentarii)  •  22 ianuarie 2021, 0:37

@ Craiovene, 21 ianuarie 2021, 20:15, părerea mea este că ceea ce am scris eu are referire directă la situația din clasament a Craioviței tale. Ideea mea fixă e că turma a furat, și că în consecință trebuia să plătească pentru asta, cu CARANTINĂ, la înapoierea din Turcia, conform dispozițiilor legale pe care CEILALȚI LE-AU RESPECTAT! Asta s-ar fi tradus în puncte pierdute de turmă - oricum pe multe din cele de până acum le-a luat cu ajutorul Noii Cooperative oierești și arbitrești - și, în consecință, șanse mai mari pentru Craiovița ta la un eventual titlu de campioană. Valahii sunt renumiți pentru atitudini de genul "aoliooo, daca s-ar accidenta jucătorul ăla de la adversarii din preliminarii înainte de meciul cu noi", atitudini de ca qao, dar în cazul ăsta, când chiar ar trebui să insistați ca turma să fie lovită regulamentar - cu toate justificările morale și legale - voi din lașitate faceți pe "obiectivii" și-i acuzați pe cei ca mine de "idei fixe și puține"... Vezi, de-aia a ajuns să se vorbească în literatura de limbă romînă de "eticismul ardelenesc": fiindcă voi, valahii, nu-l pricepeți!

Tudose (9 comentarii)  •  22 ianuarie 2021, 1:18

@CCC (124 comentarii). Nici mie nu imi place insa Clubul din liga 1 a primit o hotarare judecatoreasca prin care i se recunoaste proprietatea asupra numelui de Universitatea. De atunci nu se mai scrie in ziare CSU.

drucker (6 comentarii)  •  22 ianuarie 2021, 8:50

E greu de acceptat , dar Universitatea Craiova , nu mai exista .Detinuta de Mititelu , acesta a acumulat datorii , pe care cu buna stiinta nu le-a platit , iar societatea respectiva a intrat in FALIMENT . Mititelu a infiintat o noua societate in 2017 , numind-o asemanator cu Universitatea Craiova pe care o stiam cu totii . A incercat si a reusit sa pacaleasca niste suporteri fideli care cred ca el detine Universitatea Craiova . Mititelu e groparul Universitatii si a facut-o cu buna stiinta .

laurucraiova (9 comentarii)  •  22 ianuarie 2021, 16:12

Ce o doare pe Craiova este ca are 2 echipe Universitatea, nici una adevarata Craiova Maxima. Asta o doare pe Craiova...

Zorro (67 comentarii)  •  22 ianuarie 2021, 16:50

Articol scris cu necaz. Calmeaza-te Nea Ovi nici de data aceasta nu este randul vostru. Trebuie sa mai asteptati vreo 20-30 de ani.

Tiberiu (5 comentarii)  •  22 ianuarie 2021, 18:48

O analiza de calitate. Maestrul cand vrea poate mult. In majoritatea cazurilor insa nu mai vrea.

CCC (137 comentarii)  •  22 ianuarie 2021, 19:56

@Tudose. Despre nume, ai dreptate, au obtinut in justitie dreptul de folosinta asupra denumirii Universitatea. Dar asta nu o face sa fie ACEA Universitatea, cum vrea maestrul sa ne induca ideea, pomenind de ultimul titlu castigat in 1991! Serios, asta chiar NU este U Craiova! Din pacate, acea echipa a disparut complet odata ce a fost declarata in faliment. Sunt doua clone in Craiova, dintre care una, actuala din Liga 1, infiintata ilrgal, in compensatie, pe linie de partid. Deontologie in pesa din Romania? Ce e aia???!!? Pana si cei care vor sa para a fi seniorii presei sportive tin sa ne demonstreze ca de fapt nu sunt! Pacat. Si pentru ei si pentru noi.

Anton (44 comentarii)  •  22 ianuarie 2021, 20:23

Pt. Zoro - musca-ti limba. Cum sa mai trăiască to-oaia 20-30 de ani ? A plictisit enorm generația noastră, vrei sa plictisească și generațiile care vor urma ?;

hpp (1 comentarii)  •  23 ianuarie 2021, 7:57

viseaza cai verzi pe pereti oltenii,ei sunt varza si vor titlul,pe ei i-a batut clinceniul,chindia,in ce film o sa bata cfr-ul si steaua in cele meciuri ramase de jucat cu tot cu play-off.?

Costin (17 comentarii)  •  23 ianuarie 2021, 17:57

Analiza pertinenta. F obiectiva. Nu va luati dupa mustele care bazaie @Anton (14 comentarii).

Comentează