Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Răzbunarea

Sunt sesizat că lumea atletismului nostru contestă decizia conducerii federației de resort (FRA) de a organiza la Bacău campionatele naționale (CN) pentru tineret și seniori indoor pe 2021.

Permalink to Răzbunarea
duminică, 17 ianuarie 2021, 3:12

Printre alte argumente, contestatarii invocă faptul că sala de pe Bistrița, în care ultima competiție de anvergură a avut loc în 1991, e depășită. Nu întrunește condițiile cerute de performanță. De pildă, pista de alergare e veche și, formularea unui reputat tehnician, „tare ca piatra”. De aici, riscul accidentărilor. Cum și turnantele sunt foarte strânse, pare imposibil ca atleții, în special cei din proba de 400 m, să-și poată atinge obiectivele propuse.

Hotărârea amintită, considerată „opera” președintelui Florin Florea și a anturajului său, e criticată vehement mai ales de cluburile bucureștene. Cele care asigură, atenție!, circa 70% din numărul participanților la CN. Semnificativ, patru dintre cei cinci atleți calificați la JO de la Tokyo 2020 sunt legitimați și se antrenează în Capitală. Claudia Bobocea (1.500 m), Alina Rotaru (lungime, foto), Daniela Stanciu (înălțime) și Alin Firfirică (disc) sunt toți de la CSA Steaua. Doar Florentina Iușco, și ea săritoare în lungime, aparține de Cetate Deva.

Nu numai atât. Deși reprezintă cluburi din provincie, alți sportivi fruntași se pregătesc în Capitală, cazul lui Marian Tănase, Marius Tone și Gabriel Bitan de la CSM Onești ori al lui Alexandru Terpezan de la CSM Ploiești. Ca și pentru cei enumerați mai sus, ale căror șanse la o medalie olimpică sunt totuși minime, mai degrabă utopice, și pentru aceștia plecarea la Bacău ar însemna un efort în plus.

Totodată, și costuri suplimentare pentru cluburile lor, ce vor trebui să plătească transportul și cazarea. De presupus că FRA ar dori să dea o mână de ajutor, dar n-are de unde. Atunci, de ce silești cluburile, care abia se descurcă, la o trambalare și la o cheltuială ce se puteau ușor evita prin găzduirea CN în sala de lângă Arena Națională?!

Procedând așa, adică ducând campionatele la Bacău, Florin Florea et Comp n-au încălcat numai logica, ci și, mai grav, Statutul FRA! Act care stipulează obligația Consiliului Federal de „a aproba proiectul calendarului competițional… și de a-l supune Adunării Generale” (Art. 53, litera i). Ceea ce nu s-a întâmplat, de unde și aprecierea că voința președintelui devine lege împotriva prevederilor legale! De aici și până la dictatură nu mai e decât un pas.

M-am întrebat și eu, auzind toate acestea, ce l-o fi determinat pe FF să-și încordeze mușchii și să-și pună în cap tocmai cluburile mai importante? Astfel am aflat că fostul consilier al ministrului TS, Marius Dunca, s-a supărat pe cluburile din Capitală deoarece l-au împiedicat în AG din noiembrie 2020 să modifice unele prevederi din Statut și a decis să se răzbune pe ele.

Să le învețe minte, să le arate cine e Florin Florea. Poate că asta și e, gândesc, una dintre explicațiile că atletismul românesc, cândva de top pe plan internațional, cu repere istorice gen Iolanda Balaș, Lia Manoliu, Maricica Puica, Gabi Szabo, Doina Melinte și altele, nu reușește să mai iasă la lumină. Se zbate într-un anonimat ce nu se mai termină.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Mitrea (4 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 15:50

Bine ca ati mai renuntat la fotbal si scrueti si despre atletism. Al carui regres se datoreaza si presei care se ocupa de sportul rege de trei iri in 5 ani. Este si cazul dvs.

Willy (4 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 15:53

Cine va indemnat sa atacati acest subiect bine a facut. Florea nu a ajutat atletismul si mai mult l-a ingropat. A fost si el un sprinter de mana a doua care se crede Husein Bolt.

Candi (3 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 16:03

Florea merita aceasta palma. Se lauda ca a concurat si la europene dar nu stie asta decat el. Nu-l va mai vota nimeni la viitoarele alegeri. Un farseur.

Urod (72 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 16:23

Campionatele, la oricare disciplina, merită să se desfășoare și în alta parte, decat la Bucuresti....stilul asta de a gândi, a aruncat în preistorie multe zone ale țării...Bucureștiul sa nu uite ca a cules destule avantaje de a fi Capitala unei țări...ajunge, ca deranjați de foarte mult timp cu acest tip de mentalitate...Țara, nu este formata numai din București....!!!!!

doilaunu (195 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 16:39

scrie Ioanitoaia despre atletism... e clar. Va muri si acest sport in Romania.

Florin (66 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 16:42

Sunt in fenomen, Florea Florin este un presedinte care a distrus atletismul, sper sa scapam de el cat mai curand !!!

Sica (4 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 16:43

@Urod (63 comentarii). Vorbesti ca sa nu adormi. Intai ca mai multe competitii importante s-au desfasurat la Cluj si nu la Bucuresti in ultimii ani. Apoi ca sala din Bacau pe care o cunosc este improprie si nu ofera cadrul necesar pentru atleti de varf.

Filip (31 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 16:43

Felicitari ca va ocupati de acest Florea, un intrus care a distrus atat ceea ce mai exista in atletism.

Mitea (4 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 16:47

Sala din Bacau este vai mama ei. Nu este vorba despre subestimarea provinciei ci despre locul care se ofere cele mai bune conditii pentru o faza finala de campionat. Plus ca dl Ioanitoaia nu este bucurestean neaos.

Gica (13 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 16:57

Tot respectul dl Ioanitoaia!

Doru (3 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 17:09

Urod. Pt cultura ta, Romania detine doua sali de altletism, Bucuresti si Bacau. Desi cea de la Bucuresti este mult mai buna decat cea de la Bacau, niciuna nu este la standarde minime europene. Conteaza in primul rand ca atletii sa poata concura intr-o sala mai buna, sa nu se accidenteze etc. Din pacate cea mai apropiata sala in care "merita" sa se desfasoare Campionatele Nationale este la Budapesta.

Doru (3 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 17:42

Nu imi vine sa cred ca acest personaj a ajuns presedinte la FRA. Va dati seama ca ocupa o functie pe care in trecut o ocupa doamna Iolanda Balas ? Este cel mai slab presedinte al FRA de la infiintare !

Maria atletisn (1 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 17:49

Aloooo! Voi nu stiti ce se ascunde in spatele imaginii imaculate a dlui. PRESEDINTE FLOREA FLORIN ????? Datorii mari la furnizori, competitii organizate pe bani publici cu costuri enorme, reabilitarea stadionului Iolanda Balas Soter doar pe hartie, firmele contractoare care au sediile in Brasov, competitii neomologate de IAAF , organizate in Brasov, pe bani publici si inexistente in calendarul competitional bugetat de stat. Poate ar fi cazul unui audit extern la FRA.......

Manolo (63 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 17:59

Noi ne propunem medalii la JO dar nu avem nici macar o sala de sport mai de Doamne Ajuta. Numai gura si ifosele de noi care suntem coada cozilor ca dotare in materie de sport. Nu exista nici bazin, nici sala de jocuri si nici patinoar in ditamai capitala Romaniei, rudine politicienilor gen Firea care stiu decat sa promita ca sa fie alesi.

Urod (72 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 18:01

@sica...n-ai înțeles nimic...este greu sa-mi spui tu mie cum e sala de la Bacău...eu m-am referit strict la mentalitatea de Dâmbovița, care se știe bine cum este...!!!!....Foarte bine ca s-au desfășurat la Cluj competiții, pt ca Clujul merită....Apropo, vorbim de Boc, nu-i asa...!!!!...când a fost prim ministru l-am înjurat toti...!!!!..asa-i...?!!!!...când este numai primar , îl lauda toti...!!!!!...Găsește tu explicația, ca te pretinzi destept....Deci concluzia, toată tara este sătulă de mentalitatea de București...!!!!!

pop (25 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 18:02

Ia vezi-l pe Nea Ovidiu ce sprintar este la atletism...Maine sper sa citesc cu aceeasi semnatura un articol despre hochei pe iarba. Sau de ce nu despre haltere.

Urod (72 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 18:22

@Doru....știu foarte bine ca stam prost la infrastructură, dar m-am referit si la alt mesaj, transmis de genul acesta de articole...!!!!...inteleg de prea mult timp ce se întâmplă, si nu greșesc cu nimic în ce-am afirmat...Pentru București, a fi provincial este egal cu a fi un fel de nimeni...!!!!....Nu-l cunosc pe Florea, nu vreau sa-i i-au apărarea, dar vorba aia de care mie scârbă....,,ca ora exacta se da la Bucuresti", a făcut multa nedreptate pt celelalte zone ale țării . Tu poate ești direct interesat doar de aceasta competiție, pe mine ma interesează mult mai mult decât atât....Totuși, nu ți se pare normal, daca sportivii sunt culeși de prin țară, ca măcar cate o competiție sa se desfășoare în provincie...?...Imi poți spune de curiozitate, cati sportivi sunt din București...?!!!!...

Radu (178 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 19:04

Uroade, esti chiar asa incapatanat ca trebuie sa ti se explice un lucru de 14 ori? Cheltuieli mai mari si conditii mai proaste la Bacau doar ca sa faci tu teoria chibritului. Nu a zis nimeni ca trebuie programate toate competitiile in Buc. Dl Ioanitoaia a explicat de ce era mai bine la Buc decat la Bc, nu este nimic foarte complicat daca esti receptiv. Rau este cand nu vrei sa intelegi.

Doru (3 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 19:20

Urod. Eu inteleg din ce ai scris ca ai ceva impotriva orasului Bucuresti. Iti respect opinia dar in atletism iarna nu conteaza acest lucru. NU avem alta sala de atletism in Romania in afara de cea de la Bacau care este cu mult inferioara celei din Bucuresti. Si ca sa te conving ca nu iau apararea Bucurestiului, iti spun ca a ramas singura capitala din lume fara un stadion Olimpic (cu pista atletism) din lume. Cluj Arena, jos palaria !

Toader (301 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 19:31

Cînd erau medalii la atletism se alerga pe zgură la antrenamente în toată țara. Treaba cu dotatul și echipamentul nu are nici în clin nici în mânec (fără ă) cu ce sportiv sau echipă ești. Cei care se plîng sînt fătălăii și cei ce vor să ciupească cînd se cumpără sau se construiește ceva. Pe vremuri mergeam iarna în cantonament la munte și alergam prin zăpadă sau cărări înghețate (la deal și la dus și la-ntors). Ieri cineva dădea zăpada de pe pista de atletism din cartier. Zicea să nu-și rupă careva picioarele. Dintr-ăia cu iogapants, căști în urechi, apă la cingătoare, ochelari.

Zapacitu (911 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 20:30

Eu imi adusei aminte ce loc minunat de pregatire a gimnastelor noastre fuse la Deva... alte vremuri, alte rezultate! Eram printre primii in lume....noi românii, așa blamați de occidentali....singura explicatie e că schimbarea de generație n-a mai asigurat menținerea nivelului calitativ la pregătirea atletilor...păcat....să sperăm totuși pentru copiii celor de atunci, avem încredere în acești copilași, e singura noastră șansă pentru performantă sportivă de top mondial la olimpiade....

Cita (2118 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 20:34

Dezamăgit de nivelul actual atât al investițiilor în sport de performanță, cât și de seriozitatea și determinarea managerilor si antrenorilor. Asta e, sperăm in viitor mai bun!

Urod (72 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 20:44

@Radu...nu fii asa de superficial. Probabil esti interesat strict doar de ceea ce-ti doresti tu si doar de aceasta competitie...dupa tine sa stii ca mai vin si alte generații... !!!!...Nu e chiar greu sa vezi realitatea, doar trebuie sa te chinui sa gandesti mai mult... Daca vezi lucrurile mai in profunzime, poti realiza ca aceasta discutie nu ar mai fi avut loc, daca in București nu ar fi prima grija la furat bani si s-ar fi construit o polivalentă....

Urod (72 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 21:07

@Doru...este doar realitatea ultimilor 30 de ani, nu am ceva cu Bucurestiul, doar ca mi s-a năzarit mie... Cunosc perfect sala de la Bacău, stiu ca nu este cea mai indicată solutie, dar daca discutam strict doar de subiectul d-l Ionitoaia, nu se va schimba nimic in viitor... Peste 30 de ani, te asigur ca vom gasi Bucureștiul tot fără polivalenta si stadion de atletism...!!!!!... Nu stiu, poate Bucureștiul are o forta malefica in a schimba oamenii, sau daca ajungi acolo, trebuie sa joci dupa cum iti cântă alții...!!!!... Ca alta explicație nu vad in ceea ce-l priveste pe Boc de la Bucuresti, cu Boc de la Cluj...!!!!... La ce buget are Bucurestiul, nu are voie sa nu aibe polivalenta... !!!!... De fapt, este totusi o explicatie... Hotia...!!!! Precizez, ca am incercat sa-ti raspund mai devreme si mi-a aparut eroare de sistem. Daca mai apare un comentariu asemanator (s-a mai intamplat), este doar vina sistemului...

Dinu (427 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 21:33

Am citit ca s-a inaugurat in 2020 un stadion dedicat atletismului la Craiova dar nu si ca s-a organizat acolo vreo competitie sportiva. Au facut stadion sau au facut muzeu?

Victor (1 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 22:28

Ce bine sunteți informați dl. Ioanițoaia ! Dintre atleții calificați la olimpiadă doar Daniela Stanciu se antrenează în București. Claudia Bobocea este la Steaua , dar locuiește și se antrenează în Portugalia de mai mulți ani. Alina Rotaru este la Steaua , dar locuiește și se antrenează în Germania de mai mulți ani. Alin Firfirică este la Steaua , dar proba lui nu se regăsește în sală ( aruncarea discului ) și el este ,de obicei ,în această perioadă în pregătire în afara țării. De atletul Marian Tănase nu am auzit până acum . E o minciună și că 70% din participanți sunt de la cluburile din București. Probleme financiare avem toți. Și pentru alții poate e greu să vină la București din toate colțurile țării. Nici sala din București și nici cea de la Bacău nu sunt omologate ,pentru că România nu a considerat atletismul o prioritate , dar sala de la Bacău, are 200 de metri. Cea de la București are vreo 180. Băgați în seamă atletismul doar când încep să mintă cluburile din București? România nu înseamnă București ! Vă rog să verificați ce am scris .

BB (4 comentarii)  •  17 ianuarie 2021, 23:26

@Victor (1 comentarii). Si daca ar fi asa cum sustii tot nu sunt convins ca se ajunge mai usor din Portugalia si din Germania la Bacau decat la Bucuresti. Daca nu vin de acolo cu avioane charter inseamna ca ai descoperit doar apa calda nu si mersul pe jos.

Daminuta (63 comentarii)  •  18 ianuarie 2021, 2:10

Totuși, eu cred ca adevăratul vinovat de problemele de la atletism este Răzvan Burleanu ...și poate un pic și Daum.

Maria atletisn (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2021, 6:24

Mai Victor habar nubai de atletism Marian Tanase este cel mai rapid om din romania in anul 2020 toti sportivi pe care i ai enumerat sunt la cluburi din bucuresti si vor concura la Bacau fara sala de incalzire in frig .Toate cluburile din bucuresti si din tara nu doresc sa concureze acolo ce tot vorbesti acolo .Calificati la europenele de sala de la Torun Polomia 5Martie 2021 sunt Baboi Maria 60m se antrenexa in buc PASALARU MIHAI 400M SE se antreneaza in buc Satanciu Daniela inaltime se antreneaza in buc Bobocea 1500m se antreneaza in portugalia dar este din buc

Costel (28 comentarii)  •  18 ianuarie 2021, 7:34

Victore foarte bine punctat si mult mai bine ca Ioanitoaia informat. Cum poate un jurnalist sa se prezinte cu un astfel de articol , in care arata ce prost informat este el. I-a dat cineva o bere sa scrie si el ceva in apararea puturosilor din Bucuresti!

Comentează