Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Peștele pe uscat

Cu numai 2 bulgari în formație, dar cu 12.000 de spectatori zgomotoși în tribune, ȚSKA a început viguros duelul cu CFR. Încercând să suplinească lipsa omogenității, logică în condițiile în care are 7 jucători noi în lot, echipa sofiotă s-a […]

Permalink to Peștele pe uscat
joi, 22 octombrie 2020, 10:15

Cu numai 2 bulgari în formație, dar cu 12.000 de spectatori zgomotoși în tribune, ȚSKA a început viguros duelul cu CFR. Încercând să suplinească lipsa omogenității, logică în condițiile în care are 7 jucători noi în lot, echipa sofiotă s-a instalat în jumătatea de teren adversă și l-a pus la treabă pe Bălgrădean în două rânduri. „Pufi” a fost însă la post. Ne-am temut ca nu cumva să se confirme temerile lui Dan Petrescu, cum că ȚSKA trebuie socotită favorită. Ne va trece însă repede.

Spre lauda ei, calmă, elastică, organizată, campioana României a stins grabnic focul. A echilibrat partida după vreo 20 de minute. Ba a și înscris prin Susici un gol superb, anulat însă corect din pricina faultului comis în atac de Djokovici. Restul mitanului, ușor dominat de gazde, a oferit un joc modest, fără culoare și fără lumină. CFR a lăsat impresia că stă la pândă. Că așteaptă ocazia prielnică să scoată colții și să muște.

Ocazia respectivă a venit chiar în startul reprizei secunde, atunci când Rondon a reluat în plasă, cu capul, centrarea-covrig marca Deac. Din clipa aceea, știindu-i pe Dan Petrescu și pe elevii lui pregătiți fizic și mental să reziste oricărei presiuni, s-o absoarbă, nu ne-am mai făcut griji deosebite. Și n-am greșit. Dimpotrivă, CFR s-a distanțat după ce Youga l-a doborât în careu pe Debeljuh, iar Deac a transformat impecabil de la punctul cu var.

La 2-0, meciul a luat practic sfârșit. ȚSKA s-a mai zbătut ca peștele pe uscat, dar a trebuit să se recunoască învinsă. Să admită că a întâlnit o echipă mai lucidă, mai dezinvoltă și, nu mai lungesc vorba, mai valoroasă. Cu o linie de mijloc animată de un Hoban parcă erou din basmul despre tinerețe fără bătrânețe. Cu Vinicius, Camora și Deac cei mai buni dintre cei buni.

Frumos, acest succes din deplasare, cu atât mai important cu cât a fost obținut pe merit, nu trebuie ridicat însă la rangul de triumf. Deoarece drumul către primăvara europeană, obiectiv asumat în Gruia, rămâne unul lung și întortocheat.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Craioveanu (42 comentarii)  •  22 octombrie 2020, 22:24

Scurt si cuprinzator. La obiect. A castigat echipa mai buna dintre doua slabe. Forza Stiinta!

Radu (1 comentarii)  •  22 octombrie 2020, 22:26

Macar atat avem..ca de anul viitor cine mai stie ! Avem 10 emisiuni pe zi si vorbim de fotbal, dar nu vrem sa ne asumam ca suntem jos...de 2-3 ani doar echipa asta se zbate sa ne tina sus si imi este teama ca merge spre faliment !

Dudu (133 comentarii)  •  22 octombrie 2020, 22:26

Subscriu si eu la ideea ca Ovidiu Hoban reprezinta un fenomen. Cand altii s-au retras de mult la varsta lui el joaca ca unul de 25-26 de ani desi are 37.

anca (109 comentarii)  •  22 octombrie 2020, 22:32

Cat mai joaca veteranii Hoban, Vinicius, Deac, Rondon si Camora CFR ramane o forta pe plan international. Cu victoria de la Sophia cred ca si-a asigurat locul 2 in grupa. Iar meritul de baza ii apartine “***” Dan Petrescu. L-ati vazut dupa meci? A batut cu 2-0 si tot nu parea multumit....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihail (29 comentarii)  •  22 octombrie 2020, 22:48

Relatare fidela. Meci mediocru dar un cfr mai organizat si mai experimentat. Impartasesc si eu parerea ca linia de mijloc este principala artizana a victoriei din aceasta partida.

Nick (24 comentarii)  •  22 octombrie 2020, 23:02

Iarasi o sa isi bage unghia in gat fecesebeii si dinamovistii insa CFR a demonstrat ca este singura noastra echipa care face fata cu succes in plan international.

Ghencea (129 comentarii)  •  22 octombrie 2020, 23:35

@Nick (23 comentarii). Cainele moare de drum lung si tu de grija FCSB ului.

Ion (4 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 0:20

raspuns pt Mick cand fcsb juca in grupele cl si semifinala el CFR se zbătea prin B dar tot spre faliment merg de ce oare

DJ Thrror (51 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 1:06

MM si JJ sunt in perfuzii! Nu-i deranjati vreo 3 zile....

Viorel (77 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 2:20

Pot gargarisii unii cat vor tot Dan Petrescu a dat o lectie de ce inseamna sa fii antrenor adevarat. CFR a jucat ca o echipa care stie ce vrea. Si cand a dominat TSKA nu a parut nici un moment o echipa mai buna care sa poata castiga partida. .

Razvan (2 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 3:41

Deac zero, noroc cu centrarea pt. gol, păun aiurea complet, nu mai are ce cauta în echipa pana ce nu face un pic tușa

Clujcampion (28 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 3:46

@Ghencea (pardon, in Ghencea e Steaua,) fecesebe? Ce e aia? A auxit cineva de fecesebe inafara de cca?

doilaunu (195 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 8:44

Ioanitoaia avertizeaza :))))))

#JosCenzura (16 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 9:48

@doilaunu: Grijuliu nea Ovi, ca un tata vitreg :)))

Simeone (96 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 10:49

@Ion, pe cand juca Fcsb-ul tau semifinala de Uefa, CFR juca cu Lens in finala Uefa Intertoto. Era in prima ligă din cate imi amintesc si termina campionatul pe locul 3. Cu Bergodi antrenor. Iar pentru @Craioveanu, dacă a câstigat una din două slabe, Craiolguța ta cum e? Superslabă?

Cristi (11 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 11:30

Noroc cu CFR de 1 an incoace in EL ca altfel eram de ras in fotbal. Vad ca unii comenteaza aiurea despre CFR. La aceasta ora aceasta echipa din Cluj face cinste Romaniei, punct. Felicitari Dan Petrescu un profesionist vero !!!

Ilie (135 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 13:45

Am ajuns să ne lăudăm că batem o echipă bulgărească. Suntem cei mai tari. Din urna a treia valorică, după Ungaria și Irlanda de nord. Altă dată nici nu ajungeau să joace cu noi, nicicum să ne pună probleme. De asta suntem aici, pentru că lăudăm micile realizări și impostorii, gen Mutu, Rădoi, Prodanca, Reghecampf, Olaroiu sau Ionuț Chirilă . Care nu au obținut nimic.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 13:46

Dan Penalti a aliniat o echipa omogena – spre deosebire de sofioti - care a jucat simplu si la „obiectul muncii“. O echipa care pierde greu. E marca lui. Stie sa-si aleaga echipele, jucatorii meseriasi, niste Gica-talent inca n-a avut. O echipa cu jucatori de valoare, jucatori cu personalitate, inca n-a antrenat, iar daca a primit din gresala unul mai fotbalist l-a tinut pe banca pina i-au iesit gargaunii din cap. Ce mare meci visati ? S-au aparat, au cautat faze fixe, deci au cazut la absolut fiecare contact. Bate Deac, atita mai stie, de fiecare data doi fauleaza in careu pentru a face loc celui care sare la minge, cel putin unul cade, de obicei peste adversar tinindu-l. Un Hategan ar fi avut mari bucurii, un meci usor, el ar fi validat golul si ar mai fi dat o suta de lovituri libere si cite penaltiuri ar fi trebuit ! N-a fost penalti, Paun si-a infipt ghearele miinii stingi in fondul adversarului si l-a trintit la pamint ! Daca penaliza arbitrul toate simularile raminea CFR in sase. ----- Altfel am prezis si anul trecut inca inainte de calificari ca vor iesi din grupa daca se intaresc in atac si daca Dan Penalti va ramine. Scuze dar cu putine excepii are doar jucatori de liga secunda iar cei laudati aici ar demonstra-o. Hoban ? Sa vedem cine il ia. Doar Dan Penalti poate face minuni cu astfel de echipe, a scos si anul trecut maximum din trupa lui. Eu cred ca doar de frica n-a antrenat pina azi Steaua, caci n-ar stii nici el ce sa joace. Tot plinge dupa Budescu, Alibec, Coman, Man, Tanasse … dar Penalti ar trebui sa-si schimbe stilul, ori el ori jucatorii, ca sa fie compatibili. Asta e problema lui, n-a demonstrat ca poate antrena si o echipa buna. ----- PS daca sofiotii mai joaca impreuna citeva meciuri, CFR n-o sa-i mai bata. Poate doar cu un Hategan la centru.

Grig (105 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 14:38

Ilie, pai daca Reghe si Olaroiu care au castigat trofee cu duiumul sunt impostori tu esti imparatul Franz Iozef. Glumite nesarate de adormit pruncii din leagan. .

dorulet (74 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 14:41

Razvanele tu te-ai uitat la alt meci. Cu gol si pasa de gol Ciprian Deac a fost printre remarcatii partidei. Nu le pica bine *** din Berceni si nici gradatilor din Saftica dar acesta este adevarul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Campioana CFR (45 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 17:40

Ma distreaza ca gigistii, prazarii si unii dinamovisti critica CFR-ul dupa o victorie in deplasare in grupe. Bai ametitilor, unde joaca echipele voastre in Europa ca tot caut pe site-ul UEFA si nu gasesc? Pe gigisti si prazari i-au eliminat echipe de 2 bani iar de dinamo nici nu mai zic nimic ca e trist cum au ajuns... Vai xxxx voastra de distrusi dar cu gura mare!

zapacitu’ (911 comentarii)  •  24 octombrie 2020, 15:30

Bre @Campioana CFR, bate matale asii fotbalului din Spania, Anglia si Germania si dupa aia vorbeste bre de prazari si gigisti-mitici. Nici voi nu sunteti mare branza la fotbal, la nord de Carpati, va zbateti in mediocritate ca majoritatea echipelor din centrul Europei. Nici bani nu prea aveti, fata de bogatasii pe care ii insirai mai sus. In loc sa critici acid celebrele echipe istorice de la sud de Carpati care chiar au contat candva in Europa, mai bine ai veni cu ceva constructiv, cu vreo inovatie cu caracter general pentru tot fotbalul romanesc, ca sa iesim odata din marasmul asta? Te pricepi bre sa vii cu ceva constructiv ca sa ajuti fotbalul romanesc al Sec. XXI? Hai cu incredere, ca stiu ca voi acolo in Adreal daca vreti, puteti. La critici se pricepe oricine, nu e greu. Mult mai dificil e sa le pui la un loc cu aspectele pozitive si oportunitatile, sa le amesteci bine in palarie si sa scoti un plan sanatos de revigorare a fotbalului mioritic. Si-apoi sa-l si aplici, cu resurse atrase de la toti cei interesati atat de castigul lor, cat si de a aduce aici la noi farmecul si frumusetea fotbalului de altadata care ne scotea in strada cu miile.

Comentează