Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

S-a înfuriat degeaba!

În alte ocazii, da, campioana s-a putut considera luată la țintă de cavalerii fluierului, iar Dan Petrescu a avut motive să se plângă. Părerea mea e că sâmbătă seara el s-a înfuriat degeaba!

Permalink to S-a înfuriat degeaba!
duminică, 18 octombrie 2020, 3:20

Deși nici CFR, nici Botoșani n-au putut alinia cele mai bune garnituri, prima fără Burcă, Manea, Costache și Itu, cealaltă fără Chindriș, Haruț, J. Rodriguez, Ashkovski, Papa și Babunski, ele au oferit un meci agreabil. Disputat, presărat cu destule faze controversate. Campioana a câștigat grație unui gol înscris relativ târziu (minutul 76) de Vinicius cu piciorul și nu, specialitatea casei, cu capul, dar victoria ei a fost numită de Duckadam, la DigiSport, „norocoasă”.

Posibil ca „Eroul de la Sevilla” să fi exagerat. De notat însă că echipa din Gruia a învins greu, cu emoții. Cu toate că la al treilea eșec consecutiv în Liga 1, FC Botoșani a dat o replică tăioasă. Chiar a jucat fotbal, ceea ce a justificat, măcar în parte, tristețea lui Marius Croitoru. Enumerând ratările lui Florescu, M. Roman și Ongenda, antrenorul formației moldave a oftat că „Meritam mai mult, meritam un punct!”. Poate ar fi izbutit să-l și ia dacă trupa lui Dan Petrescu, suplinind absențele, n-ar fi arătat ca de obicei. Insistentă, ambițioasă, pragmatică.

Păcat că „Bursucul” n-a terminat partida pe bancă! S. Colțescu l-a eliminat pentru proteste, al doilea galben, în minutul 66. După ce arbitrul anulase golul înscris cu capul de același Vinicius, el sancționând faultul comis în atac de D. Ciobotariu asupra lui Ed. Florescu. De presupus că temperamentalul Petrescu s-a enervat gândind că asemenea împingeri se petrec la aproape fiecare fază fixă, care strânge mulți jucători în careu.

De acord, numai că S. Colțescu a avut acoperire regulamentară, el sesizând intrarea fundașului clujean. Deși nu se poate spune că ar fi nedreptățit-o pe CFR. Chiar am rămas cu impresia că a favorizat-o în câteva situații. De pildă, când l-a iertat pe Debeljuh de „galbenul” cuvenit în urma unei simulări jenante (minutul 53) ori când s-a grăbit să-l elimine pe tânărul Moescu (82), deși nu el îl bruscase pe Omrani, ci Șeroni.

Într-adevăr, „centralul” craiovean a făcut unele erori. Dar n-a scăpat calul și niciuna n-a influențat rezultatul. În alte ocazii, da, campioana s-a putut considera luată la țintă de cavalerii fluierului, iar Dan Petrescu a avut motive să se plângă. Părerea mea e că sâmbătă seara el s-a înfuriat degeaba!

În măsura în care MVP-ul partidei a ieșit Vinicius, neobosit și eficace la 36 de ani, împliniți pe 12 august, de la Botoșani s-a distins Ongenda. Revenit la echipă și uns căpitan după o experiență eșuată în Italia. Ex-internațional francez de tineret, selecționat de la U16 la U21, acesta a ajuns la începutul lui 2020, contra 500.000 de euro, la Chievo Verona. Unde a apucat să joace 39 de minute mari și late în 3 meciuri, ba și în Serie B! Ceea ce vorbește de la sine despre valoarea campionatului nostru, ce ziceți?

Ca încheiere, să sperăm că joi, când o va întâlni la Sofia pe ȚSKA în grupa A din Europa League, Dan Petrescu se va baza pe întreg lotul. Iar echipa lui va fi în stare să repete frumoasele evoluții continentale din acești ani. E de datoria tuturor suporterilor români, indiferent ce culori simpatizează, să-i țină pumnii campioanei din Gruia, singura noastră reprezentantă ce continuă într-o competiție de anvergură. Hai, CFR!

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Emanoil Radu (6 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 15:32

Dacă suntem romani ,trebuie să fim alături de CFR ! Avem mare nevoie de puncte europene ! Iar Dan Petrescu a demonstrat că poate face performanță! Deși simpatizez cu alta echipa ,le urez mult succes celor de la CFR !

Campioana CFR (45 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 15:40

Golul cu capul dat de Vinicius a fost anulat aiurea de Coltescu. Bine ca n-a vazut o impingere la 50m distanta si la al 2-lea gol. Poate-l anula si pe acela... Daca nu dadea al 2-lea gol Vinicius ar fi fost viciere de rezultat. Da, e victorie norocoasa cu arbitrul impotriva ta! Dar nu e prima data ca acest individ arbitreaza impotriva CFR-ului. Nu stiu de ce nu-l recuza CFR-ul. N-ar trebui sa mai arbitreze niciun meci al CFR-ului! Trebuie sa fie foarte frustrant pentru Petrescu sa-l fure arbitrii, chair daca exagereaza ca manifestari.

Gio (50 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 15:50

Asta ca e de datoria tuturor sa tina cu echipa romaneasca suna ca o lozinca prafuita, mai schimbati-o. Oamenii tin cu cine vor, nu au nici o datorie sa tina cu cineva.

cita (2118 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 16:05

Poate că n-a văzut bine omul din unghiul acela. Oricum să se bucure de victorie, cu gândul la meciul important care urmează, pentru care noi îi ținem pumnii!

Zapacitu (565 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 16:10

Hai bre ca prea se da mare nenea Petrescu, o fi el un antrenor ceva mai bun, dar sa-l văd cum se descurca cu bulgarii! Apoi il așteptăm și la Craiova, sa-i "fezandam" nițel si să revină cu picioarele pe pământ.

Florin (215 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 16:40

Il mai tineti mult in brate pe acest huligan care este Dan Petrescu? Asta ar trebui suspendat odata sase luni ca poate se va potoli.

Dutu (7 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 16:42

Observatii corecte in ansamblu. Mai putin vrajeala cu acoperirea regulamentara la golul anulat lui Vinicius. Este o explicatie care nu sta deloc in picioare. Pentru ca poate fi invocata de oricine si oricand.

Andrei (262 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 16:45

Excelent finalul textului de fata. Felicitari unui jurnalist bucurestean care apreciaza si fotbalul din provincie. De voie ori de nevoie dar are bunul simt sa vada ce trebuie. Forta CFR.

Iulian (190 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 16:50

@Campioana CFR (22 comentarii). Gresesti intentionat. Pentru ca Ciobotariu a impins un adversar chiar langa Vinicius si nu la 50 m cum fabulezi tu. Si iti mai spun ceva ca sa intelegi ca dl Ioanitoaia a judecat bine faza. Daca nu l-ar fi trantit la pamant Ciobotariu era posibil ca botoseneanul sa fi respins mingea inainte de a o trimite Vinicius in poarta.

Claudiu (343 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 16:53

Nu cred ca Petrescu protesteaza fara rezultat. . Chiar daca arbitrul pe care il contesta nu ii acorda prea multa atentie este un mod de a pune presiune pe el si prin el pe arbitrii care urmeaza sa o fluiere de CFR. Petrescu este mai putin necontrolat si mai mult smecher.

Dominic (1 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 17:02

Dar cum *** ca in codru clona din Craiova cu arbitrii nu scrieti niciodata...Doar din cauza lui CFR nu puteti dormi linistit noaptea. *** si vedeti daca nu va trece...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luci (39 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 17:04

CFR a fost ajutata de Coltescu???? Fara suparare Nea Ovidiu dumneata ai visat sau te-ai uitat la alt meci. Si daca ii dadea lui Debeljuh cartonas galben ce mare castig ar fi avut Botosani????

Ceferika (8 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 17:07

Nea Ovi , vorbește matele și cu Radu Naum pentru joi seară să nu-l vedem iarăși întristat la culme în cazul unui succes al frânarilor. Doamne ferește, își face bietul inima grea. Mulțumesc.

dan (273 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 17:44

Despre Dl Ioanitoaia nu ai zice ca este mitic pur sange...Dar de fapt se trage din Craiova si chestia asta se miroase de la o posta. Plus ca se vede cobilita in zare. Orice s-ar intampla sangele nu se face apa niciodata.

Dilimache (657 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 17:56

Arbitrii sunt buni cand gresesc pentru adversari...si apropos de asta, maestre, nu vi se pare ca denumirea de cavaleri ai fluierului e cumva nelalocul ei?

Ovidiu-Andrei (2 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 18:03

Sunt suporter al Rapidului. Dar joi tin cu Clujul. Hai CFR!

argus (108 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 18:04

@dan (264 comentarii). Nenica, cobilita se vede oe umarul tau...Dl Ioanitoaia este oltean la fel de tare cum esti tu inteligent.

CFR4x4 (2 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 18:35

Un galben la Debeljuh nu schimba nimic,nici un avantaj acolo,iar al doilea galben la Moescu..acordat usor,dar acoperit de regulament (sa va copiez), deoarece Moescu incepe asaltul la CFR-ist,tragandu-l de tricou,fault din spate,daca vreti sa revedeti. @Iulian Ciubotariu era in spatele celui pe care l-a impins si tot n-a avut vreo sansa sa loveasca mingea,tot la Vinicius ajungea si fara acel branci discret,greseala tineretii. Fazele alea sunt la discretia arbitrilor,acoperit de regulament,de altfel,ca aproape orice faza discutabila. @Zapacitu Mai lasa-ne cu Craiova voastra,ca v-am ars de fiecare data cand a contat,iar valoarea ati aratat-o in Europa.Sunteti campioni doar la favorurile de arbitraj...s-au adunat CFR-istii din spitale si carantina si v-au dat cu terenul in cap..acolo la Craiova in marea finala.. Acum, CFR are putina treaba in Europa..puteti da din gura o vreme,pana incepeti sa jucati cu echipele care conteaza,apoi playoff,va "bucurati" de injumatatire si iar admirati tricourile de campioni pe CFR-isti... :0)

Pandele (81 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 19:07

Citesc si ma minunez. Un mos ce trebuia deja sa fie cu nepotii in parc, este gazda unor inculti, care vor sa demonstreze, doar teoretic, ca ei au dreptate. Fals. Toaia castiga fara munca. Din acest motiv nu are timp de nepoti.

gelu (1 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 19:10

*** campioana asta , campioana noilor *** care conduct tara

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian (23 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 19:26

Datoria tuturor romanilor e sa țină cu echipa naționala a României nicidecum sa țină cu o echipa rivala pentru ca e nefiresc. Coeficientul asta de țara nu prea te ajuta cu nimic, importante sunt rezultatele echipei respective in cupele europene și atât. Cum a ajutat coeficientul de țara pe Dinamo atunci când au căzut cu Manchester United? Deci e fals ca echipele românești vor avea succes in Europa ca urmare a punctelor adunate de alte echipe. Bineînțeles ca o sa ma bucur dacă CFR are un parcurs bun in Europa dar asta nu înseamnă ca e de datoria mea ca dinamovist sa tin cu CFR. Credeți ca RB Leipzig și Atalanta au avut un parcurs de excepție pentru ca au fost ajutați de coeficientul de țara? Nu! Ci doar pentru ca au meritat. In nici un caz fanii Barcelonei nu tin cu Real in cupele europene și nici cei ai Borussiei cu Bayern. Chestia asta nu o auzi decât in România și este cât se poate de falsa, mai ales ca e un club la noi in țara care de fiecare data când o alta echipa are succes in Europa au impresia ca e doar din cauza punctelor adunate de ei. E momentul sa încetam sa spunem ca punctele adunate de CFR vor ajuta Craiova sau Botoșani de exemplu sa aibă și ele la rândul lor succes. Dacă ai valoare, treci de 16 tururi preliminare, te califici in grupe și chiar mergi și mai departe, dacă nu, dai vina pe coeficientul de țara și in loc să faci o analiza corecta a propriei echipe spui ca ceilalți sunt de vina ca nu te-ai calificat.

Manolo (63 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 19:48

@Cristian (19 comentarii). Maestrul Ioanitoaia se adreseaza unor suporteri inteligenti, nu unora ca tine. Echipa care mai joaca in Europa League adica CFR trebuie sustinuta de toti romanii tocmai pentru face puncte pentru ea dar si pentru fotbalul oe care il reprezinta. Cine nu intelege apelul din articol nu intelege multe lucruri.

Manu (167 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 20:16

Pandele, cauta-te urgent ca esti deranjat rau. ***? Penibilule.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gogoasa olteneasca infuriata (53 comentarii)  •  18 octombrie 2020, 20:50

Deci olteanul defenestrat ratat Colțescu "s-a grăbit" să-l elimine pe tinărul Moescu in minutul 82, "deși nu el îl bruscase pe Omrani, ci Șeroni", iar pentru asta "nu se poate spune că ar fi nedreptățit-o pe CFR", ci a fost o "favorizare" pentru clujeni?! Asta-i culmea! Pai olteanul smecher "uns" cu carne la gratar de Prut (ca oltenii nu maninca slanina, ca ei e magomedani) a gindit IN MINUTUL 82, LA SCORUL DE 2-1 PENTRU CLUJENI, ca mai bine se preface ca greseste si-l da afara pe un inca insignifiant nou venit (Moescu, care oricum va fi iertat la comisii pentru "gresala pardonabila a arbitrului", si deci moldovenii nu-l vor pierde pentru meciul urmator), in loc sa-l dea afara pe adevaratul vinovat, vulpoiul Seroni, care a mai salvat citeva echipe, in momente dificile de final de meciuri! ...iar la comisii Seroni nu va fi suspendat, FIINDCA N-A FOST ELIMINAT DE ARBITRU! Asa ca defenestratul ratat se mai poate linge pe degete cel putin inca o data, la un viitor meci al moldovenilor care prasesc porci...

clujcampion (22 comentarii)  •  19 octombrie 2020, 7:23

@Zapacitu Pe Petrescu l-ati mai asteptat la Craiova anul asta sa-l fezandati cand s-a jucat cu titlul pe masa. Si fezandatul v-a aratat cam ce puteti cand se arbitreaza corect.

cristi (11 comentarii)  •  19 octombrie 2020, 12:46

Acest arbitru a mai nenorocit CFR-l de multe ori,a anulat gol valabil in meciul de sambata.Din pacate nu se face nimic cu acesti fluierasi care nu au ce cauta in liga 1. Si aseara la Dinamo-Craiova acela nu a fost penalty, il trage putin in spate si el se arunca in fata...serios ????

Comentează