Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Vise urâte

Înregistrând 4 meciuri consecutive fără victorie în play-off, două egaluri și două eșecuri, FCSB riscă să piardă și locul 3, care i-ar asigura calificarea în Europa.

Permalink to Vise urâte
duminică, 5 iulie 2020, 1:31

Într-adevăr, succesul confortabil din turul semifinalei de Cupa României, 3-0 cu Dinamo chiar în Ștefan cel Mare, a mai dres busuiocul, dar s-ar putea ca el să n-ajungă. În cazul în care nu va câștiga finala, probabil împotriva lui Sepsi, e posibil ca Fl. Tănase și coechipierii să vadă partidele de Europa League nu de pe teren, ci la televizor.

Vor spune unii că în fața lui Sepsi, trupa pregătită de Vintilă (scuze, așa se zice) va porni ca favorită. De acord. Numai că, deși socotită la fel și sâmbătă seară în duelul cu FC Botoșani, n-a izbutit să se impună. Ba chiar a avut nevoie, părerea mea, de ajutorul lui Marius Avram s-o scoată la capăt. Ajutor primit la fix, într-un moment de cumpănă.

Corect, „centralul” l-a eliminat pe I. Cristea în minutul 16, „roșu” direct, bucureșteanul faultându-l pe Keita din postura de ultim apărător. După care însă, greșit, l-a eliminat și pe albanezul Papa în minutul 31, deși nu s-a cuvenit să-i arate acestuia al doilea cartonaș galben. Deoarece Papa, opinie împărtășită solidar de experții TV Ion Crăciunescu și Cristi Balaj, comisese un simplu fault de joc și nimic mai mult! Ajutorul arbitrului a picat la țanc, deoarece echipa vizitatoare, în superioritate numerică, egalase și presa energic careul lui A. Vlad. Ca atare, pentru o eroare gravă, i-aș pune lui Marius Avram nota 4. Excesul de zel nu trebuie lăsat nepedepsit.

În condiții de 10 la 10, vicecampioana n-a izbutit să se desprindă de un Botoșani tenace și incomod. Care, deși încredințat unui tehnician tânăr și lipsit de licența PRO, a demonstrat că știe fotbal. Spre lauda lui Croitoru, că are, acceptați expresia, față de fruntea clasamentului. Chiar de Europa.

Comparativ, FCSB a dezamăgit din nou. Ea și-a creat în repriza secundă o singură ocazie clară de gol, irosită însă de Fl. Tănase, ceea ce l-a determinat pe Gigi Becali să declare, mai degrabă resemnat decât țâfnos, că echipa lui e „una de pluton”. Just. Una oarecare, anonimă, ce impresionează din ce în ce mai puțin spre deloc.

Declin sesizabil în ciuda talentului „nestematelor” Fl. Tănase, Fl. Coman și Man (figurant sâmbătă!), pe care patronul visează să le vândă pe sume astronomice. Mă îndoiesc și nu-s unicul. Câtă vreme vedetele roș-albastre nu acoperă suficient faza de apărare, e greu de crezut că vreun club serios din fotbalul de top, vorba lui Ilie Dumitrescu, va plăti o căruță de bani pentru ele.

Totuși, deși FCSB e în pierdere de viteză și de randament, părând o echipă neantrenată, fără suflu și fără ambiție, Becali a repetat că „Nu iau în considerare demiterea lui Vintilă”! Tehnicianul docil și, am mai scris pe această temă, omul bisericos, care-și închipuie (oare?) că Dumnezeu stabilește cine câștigă campionatul!

Evident că, fiind banii lui, Becali poate decide ce-i trece prin cap, cu toate că n-ar strica să aplece urechea și la suporteri. Fiecare doarme cum își așterne. E foarte posibil însă, nu i-o doresc, doar atrag atenția, ca latifundiarul să viseze urât. Să aibă coșmaruri dacă va continua să judece și să hotărască precum în prezent.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Mircea (663 comentarii)  •  5 iulie 2020, 13:38

Nea Ovidiu cel far de odihna. E duminica la amiaza, lumea este pe strand numai dansul la munca si scrie.

Doryn (166 comentarii)  •  5 iulie 2020, 13:42

Becali te contrazice dle Ioanitoaia si cred ca stie mai bine ca Man este ca si vandut. Asteptam noutati pe aceasta tema, nu ca Man a facut iara figuratie. Piciorul drept il foloseste numai pentru acceleratia de la masina

Vio (2 comentarii)  •  5 iulie 2020, 13:45

Frumos despre Croitoru dar sunt de parere ca merita mai mult. Vintila nu este decat o sluga si nu antrenor. Becali il tine si pe el si pe Tudor ca merg zilnic la biserica.

Mozzie (24 comentarii)  •  5 iulie 2020, 13:53

Vedetele sunt umflate din vorbe. Nu ca n-ar fi jucatori talentati dar inca nu-s fotbalisti pentru fotbalul mare. Cine da mai mult de 3-5 mil, cu totul, pe oricare dintre ei, isi ia cea mai mare tzeapa.

Capsa5 (14 comentarii)  •  5 iulie 2020, 14:04

Meciul a fost urât.Steaua,după eliminarea lui Cristea,nu a mai jucat nimic.Nu cred că F.C.Botoșani ar fi reușit ca să câștige dacă rămâneau în 11. Arbitrul a greșit cu eliminarea jucătorului de la F.C.Botoșani.Și-a dat seama,motiv pentru care a început ca să fragmenteze jocul. La cum s-a jucat,meciul nu se putea termina decât egal.Repet,arbitrul a avut partea lui de vină.Dacă lăsa jocul cursiv,poate aveam alt rezultat. Becali și politica lui cu antrenorii la Steaua,e falimentară.E greu ca să mai reușească să câștige prea curând campionatul.Mai ales că în play-off,toate celelalte 5 echipe,se aliază împotriva stelei.Nu vreau ca să mai amintesc exemple.Oricum,Steaua nu are nevoie de aliați,are nevoie ca și ceilalți să-și joace meciurile corect între ei,nu în funcție de interese. În meciul de la Craiova,cât că trec printr-o perioadă nu prea avantajoasă din punct de vedere sportiv,Steaua pornește favorită.Când ai o singură înfrângere în 30 de ani,cu echipele orașului Craiova,nu pornești decât ca și mare favorită.

Cita (2118 comentarii)  •  5 iulie 2020, 14:14

E bine ca folositi acest titlu in loc de "cosmar", termen care s-a banalizat multumita colegilor dvs de la televiziunile de scandal. Steaua lui Becali poate prinde Europa cu ceva noroc, far riscul as ramana outsider este intr-adevar foarte mare.

Zapacitu (911 comentarii)  •  5 iulie 2020, 14:18

Stati bre toata lumea linistiti, sezonul asta iese Stiinta campioana, Steaua mai incolo! In cupe, n-au sanse pentru ca I-a zapacit Gigi pe toti cu autoritatea lui exagerata.

Mos Martin (54 comentarii)  •  5 iulie 2020, 14:25

Variatiuni pe aceeasi tema. Unul ca Becali nu se va schimba niciodata. Va face numai ce ii trece lui prin cap adica va face greseli si le va repeta la nesfarsit. Se crede cel mai smecher dintre pamanteni si nu este.

Jack (18 comentarii)  •  5 iulie 2020, 14:35

Nu imi place abordarea dvs. Daca ai bani poti face ce vrei cu ei dar nu in detrimentul altora Oierul isi face rau lui dar si echipei si fanilor. Asta nu mai este de aplaudat.

Bucurati-va oaia de fotbal! (52 comentarii)  •  5 iulie 2020, 14:39

Baciul piperean si cel vintilean au creat ***. Vise placute are memelusu'. Visele alea urate urmeaza la anul cand in liga 2 o sa fie realizate cele mai frumoase coregrafii ale DDB.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (1607 comentarii)  •  5 iulie 2020, 15:04

Inca un articol de umor ....de acum marca inregistrata GSP!!!Pai bine stimabile nu te stim cine esti?Nu si dumneata faceai atmosfera ca Becali nu joaca cinstit cu Botosani si Astra?Anul acesta cum de-ti scapa ca Nicolae este iar imprumutat la Becali???Nu dumneata meci de meci vezi arbitrii care gresesc numai pentru Steaua?Ai fixuri mari domnule!!!!Acum nu este bine nici cand echipa lui Becali nu castiga????Si ce curios....Am vazut la televizor cum comentatorii meciurilor nu vedeau fauturi la Olaru meciul trecut-desi se vedea clar ca Gheorghe trebuia penalizat....si acum am ascultat la DIGI cu Coman nici nu a fost atins de Papa!!!!Deci pina la urma Craciunescu si Balaj au vazut domnilor contactul care nu se vedea prin studiouri????!!!!Papa trebuia sa ia galben pentru ca era la al n fault de pana atunci si fusese atentionat de Avram dar mai ales trebuia sa ia galben pe precedentul Alibec....Sa ne aducem aminte cum lua galben Alibec sau Coman pentru ca vorbeau cu arbitrii....Si Papa nu vorbeste ci face niste gesturi de simulare apoi de greseala grava comisa de arbitru si se inchina!!!!....Uite ...GSP!!!...min 8.Enriko Papa de la FC Botoşani intervine periculos asupra lui Darius Olaru...min 12...,,Enriko Papa de la FC Botoşani intervine periculos asupra lui Darius Olaru-Enriko Papa încasează un galben....ELIMINARE! Enriko Papa primește al doilea cartonaș galben şi este trimis la vestiare 30' Arbitrul acordă lovitură liberă după ce Enriko Papa de la FC Botoşani i-a pus piedică lui Florinel Coman.....Asta a vazut GSP in timpul meciului...

Andrei. F (90 comentarii)  •  5 iulie 2020, 15:23

Domnul jurnalist scrie iarăși un articol așa ca să se afle în treabă. De... FCSB și Becali vând bine. Domnul pseudoziarist mai bine și-ar lua clonele și ar părăsi scena și ar lăsa locul unor jurnaliști mai tineri, mai obiectivi și mai adaptați la aceste vremuri noi.

Liviu (333 comentarii)  •  5 iulie 2020, 15:27

Zice @capsa5 ca Botosaniul nu castiga 11 contra 10 ca nu vroia el insa Dl Ioanitoaia are dreptate scriind ca Botosaniul era clar peste FCSB. Adevarul este ca Dl Avram a gresit grav.

Didi (18 comentarii)  •  5 iulie 2020, 15:31

Fecesebeaua sa zica mersi arbitrului care le-a dat o mana serioasa de ajutor. Eliminarea albanezului a fost data in compensatie ca sa joace zece la zece. Daca se intampla invers Gigi Becali ar fi tipat toata noaptea.

Anton (84 comentarii)  •  5 iulie 2020, 16:34

Nea Ovi, Becali nu a visat frumos in viata lui. Aducerea pseudo antrenorului Vintila a fost unul dintre cosmarurile lui. Si ele vor continua cat Becali se va baga in vestiar cum se baga la oi.

Andrei F (1607 comentarii)  •  5 iulie 2020, 17:44

Și încă o întrebare pentru marele jurnalist!!! Adică acum vă luați după ce a spus Balaj dar după meciul de la Giurgiu de ce nu ați făcut același lucru?( Balaj penalty clar la Moruțan,ziaristul o tine tot pe a lui că de fapt arbitrul a ajutat Steaua!) Se vede pricina și la un ziarist sa fie pricinos cade și mai rău!

dimamo BLATISTI (6 comentarii)  •  5 iulie 2020, 18:02

Lasa STEAUA adevarata (!!!! FCSB= STEAUA!!!!!): anul asta atata poate! Mai bine vezi BLATUL URIAS dimamo B- cliceni : remake dupa Ceahlaul – d14amo din 2003, alti actori, aceeasi blatisti! Rusine de meci- cu penalty pasa la portar! E clar ordinu pe unitate- dimamo SALVAT!

dimamo BLATISTI (6 comentarii)  •  5 iulie 2020, 18:03

Lasa STEAUA adevarata (!!!! FCSB= STEAUA!!!!!): anul asta atata poate! Mai bine vezi BLATUL URIAS dimamo B- cliceni : remake dupa Ceahlaul – d14amo din 2003, alti actori, aceeasi blatisti! Rusine de meci- cu penalty pasa la portar! E clar ordinu pe unitate- dimamo SALVAT!!

Voicu (13 comentarii)  •  5 iulie 2020, 18:46

Multi prosti pe aici intre care cel de mai sus Dimamo BLATISTI. Cica Clinceni a dat meciul ca sa retrogradeze ea, sora de cruce vu fcsb de la care are imprumutati 4-5 jucatori. Numai un sonat poate gandi atat de fals.

cristian (7 comentarii)  •  5 iulie 2020, 19:51

Nea Ovi,ai atipit la repriza doua,de n-ai vazut si dubla ocazie a lui Petre

Viktor (278 comentarii)  •  5 iulie 2020, 21:19

@cristian (4 comentarii). Adrian Petre este el insusi este o mare ratare. Cu el Becali a mai luat o teapa uriasa dar nu a stiut ce cumpara. A luat o rezerva din slabul campionat danez si cu o rezerva s-a ales.

Dilimache (657 comentarii)  •  5 iulie 2020, 21:21

Este incredibil ce poate sa faca jiji, cum amesteca lucrurile si cum distruge si ce a mai ramas din echipa, traim in evul mediu, din pacate!

Ilie (135 comentarii)  •  5 iulie 2020, 23:21

Un ziarist sportiv de mâna a doua vedea că Man, cel impresariat de prietena lui Ovidiu, nu a fost simplu figurant. Ba din contra, a stricat foarte multe faze și a dat multe pase greșite, influențând decisiv rezultatul. În rest, un articol bun. Becali are parte de o analiză corectă. Până când devine prieten cu Ovidiu.

Dinu (427 comentarii)  •  6 iulie 2020, 1:29

@Ilie (55 comentarii). Vezi ca Ioanitoaia si Becali nu isi vorbesc de vreo 15 ani. Poate reusesti sa ii impaci tu ca prea te crezi tatal desteptilor. Pe langa tine si Becali ramane un pitic.

Ilie (135 comentarii)  •  6 iulie 2020, 7:23

@dinu: și Prodanca a fost persona non grata la gsp.ro și acum are cele mai dese și mai lingușitoare apariții pe site. Banii nu au miros.

Dinu (427 comentarii)  •  6 iulie 2020, 13:56

@Ilie (56 comentarii). Daca nu cunosti afla de la mine ca Ioanitoaia nu are nici o legatura cu site-ul Gazetei. Intai sa te dai rotund incearca sa stii care este realitatea. Iar la Prietenii lui Ovidiu a luat-o de cateva ori rau peste picior.

Comentează