Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

„Câini” de pripas

Învinsă și de Viitorul, Dinamo a bifat al șaselea eșec consecutiv în Liga 1 și, ca să fac haz de necaz, și-a consolidat poziția de ultimă clasată.

Permalink to „Câini” de pripas
vineri, 3 iulie 2020, 2:29

Alte date alimentează impresia de dezastru: a pierdut toate cele 5 partide din play-out, 3 dintre ele cu Mihalcea pe bancă, a înscris un singur gol după reluarea sezonului, Moldoveanu la 1-3 cu Sepsi, dar neregulamentar, căci trebuia fluierat henț. Adăugând corecția primită de la FCSB în Cupă, reiese că situația lui Dinamo nu-i grea. E de-a dreptul disperată, chiar dacă mai are de disputat două restanțe. Un club prestigios, cu 18 titluri de campioană și 13 Cupe ale României în CV, riscă să retrogradeze pentru întâia oară în 72 de ani!

N-aș împărtăși însă opinia că Dinamo a jucat la Ovidiu la fel de prost, de apatic, ca în întreaga perioadă de pandemie. Deși n-am înțeles unele decizii, de pildă, de ce Mihalcea i-a introdus pe Bani și pe I. Șerban la spartul târgului, spera să întoarcă rezultatul cu ei după minutul 87?!, apreciez că repriza secundă a „câinilor” de joi seara a fost cea mai bună din actuala stagiune.

Îndrăznesc să afirm că, dacă arbitrul i-ar fi dat ce merita și ar fi avut nițică șansă, Dinamo ar fi putut lua un punct. A dominat uneori. A vrut, a insistat, numai că G. Găman a dezavantajat-o atunci când, la 0-1, în minutul 30, n-a sancționat cu penalty neglijența lui C. Matei, care l-a oprit pe Sorescu, l-a incomodat, să lovească mingea corect. Spre lauda lor, bucureștenii n-au bătut monedă pe faza respectivă. Nu degeaba se spune însă că omului sărac nici boii nu-i trag. Aș include aici, la ghinion, și balonul deviat în bara propriei porți de Achim la șutul lui Fabbrini.

Dificil de răspuns, imposibil?, cine-i principalul vinovat pentru acest declin parcă fără sfârșit. Destui arată cu degetul spre Mihalcea, instalat abia pe 11 martie. N-aș zice. De aceea și amintesc că Dinamo e pentru al treilea an în play-out, deși din 2017 încoace, urmându-i lui Contra, a schimbat antrenorii ca pe cămăși! Până la Mihalcea, s-au perindat, cronologic, Miriuță, Bratu, Niculescu, Rednic, Neagoe și Uhrin, cu observația că Niculescu a stat 3 săptămâni, iar Neagoe 5. Altminteri, toți au proclamat că băieții sunt scule, că au valoare. Numai că, să fiu iertat, valoare ai când o demonstrezi pe teren, nu când o trâmbițezi la TV. Personal, consider că asta-i una dintre explicațiile prăbușirii roș-albe: lotul e subțire, jucătorii sunt umflați. Ca atare, nu pot mai mult.

Sigur că telenovela turnată la Rin, că Dinamo se vinde azi și nu se mai vinde mâine, i-a marcat moral pe „câini”. I-a determinat să se simtă părăsiți, fără stăpân. Repetatele amânări salariale și recurgerea la șomajul tehnic le-au scăzut mai tare încrederea în patronat. Într-o conducere, din păcate, dezbinată, nu unită.

Au rămas însă alături de ei suporterii. Mereu la datorie, statornici, devotați. Au creditat clubul, au cumpărat acțiuni. Înaintea meciului de la Ovidiu, câteva zeci s-au strâns în fața hotelului Ramada din Constanța, unde erau cazați dinamoviștii, ca să-și încurajeze favoriții, să-i îmbărbăteze. Zadarnic, n-a ajutat, cum n-a ajutat nici psihologul adus recent. Și el, firește, contestat, probabil că l-ați auzit pe Straton dându-și importanță. Mă rog, și dacă n-a făcut bine, psihologul n-avea cum să facă rău.

Sincer, părerea mea e că roș-albilor le trebuie un declic, o scânteie, ca să obțină o victorie și, recăpătând încredere, să urce în clasament. Dacă într-adevăr au valoare, s-o probeze, dar cât mai repede. Pentru că orice întârziere riscă să fie fatală.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

Silviu (26 comentarii)  •  3 iulie 2020, 14:56

Cred ca este prima oara cand sunt de acord cu ce scrieti. Asta nu ma impiedica sa imi para rau de tot ce se intampla la Dinamo. Pestele de la cap se impute.

Viorel (77 comentarii)  •  3 iulie 2020, 14:59

In general corect. Sub rezerva ca arbitrul Gaman i-a nedreptatit pe caini dar i-a si ajutat atunci cand nu a dat nici fault la faza in care Popescu s-a proptit cu crampoane pe glezna lui Ganea si trebuia eliminat sau macar ingalbenit. Daca tot suntem impartiali sa fim pana la capat.

BB (155 comentarii)  •  3 iulie 2020, 15:44

Spuneti adevarul nu o mai dati de gard. Negoita este primul vinovat de starea in care a ajuns Dinamo. Nu ai bani sa tii o echipa cu pretentii stai in banca ta si nu te bagi.

Simeone (96 comentarii)  •  3 iulie 2020, 16:31

Probabil Mihalcea știa ca au ei 1-0 de aceea a făcut schimbări în minutul 87:))) glumesc, dar, probabil, l-a furat peisajul. A uitat ca e antrenor. L-a întrebat probabil secundul dacă mai face ultimele schimbări. Pai da! Hai sa le facem. Băgăm jucătorul lui Șiman sa vedem ce știe! Pentru Dinamo orice meci e greu de acum, adevărate finale. Cred ca nici nu ar trebui sa consume prea multa energie în Cupă

Urod (72 comentarii)  •  3 iulie 2020, 16:40

Nu mai contează ce-a greșit arbitrul, echipa joaca dezastruos... Schimbările din min 88, nu le poate înțelege nimeni decât Mihalcea... Balanescu este atât de valoros, încât sigur duce echipa în Liga 2...In condițiile astea, fără antrenor, jucători și președinte... etc... Dinamo nu are cum și nici un motiv ca să se poată salva. Doar dacă nu o lasă alte echipe....!!!!

Dumnezeu pe pamant (4 comentarii)  •  3 iulie 2020, 16:45

Negoita e un fel de Mititelu, cu ***. Acum inteleg de unde vine marea iubire din ultima vreme dintre catei si mititei! E dreptul vostru, dar se pare ca retrogradarea si falimentul sunt contagioase. Sa fie intr-un ceas cu cuc! :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Capsa4 (14 comentarii)  •  3 iulie 2020, 17:06

dinam0 nu o să retrogradeze,asta să fie clar pentru toată lumea. ,,marele dinam0"și fanii,sărbătoresc de mulți ani mediocritatea.Frustrarea și umilințele sunt în adn-ul acestui club. Anul ăsta,salvarea de la retrogradare o să fie un motiv bun de sărbătoare.Cam la nivelul ăsta se respiră aerul de,,dinam0vist". DoarDezastruBucuresti.

CITA (2118 comentarii)  •  3 iulie 2020, 17:27

Poate ca Dinamo are nevoie de o perioada de liniste si reculegere, revenire, reimprospatare, etc, in Liga a doua, pentru a reveni la anul in forta in primul esalon si-n primavara 2022 in PlayOff-ul Ligii intai. Ca altceva n-am ce sa mai zic de echipa. Regretabil, pentru ceea ce a reprezentat Dinamo in fotbalul romanesc, chiar multa vreme dupa Revolutie.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  3 iulie 2020, 17:32

Hai bre nea Ovidiu, pai pe vremea "dinainte" toti arbitrii o ajutara pe Dinamo, si-acu fac pe dos, o dezavantajaza pe unde o prind? Hai bre ca asta-i chiar prea de tot! Protestam! :) :) :) Pai ramane bre Stiinta ca nu mai are cu cine sa se dueleze in actuala Divizie A? :)

kunta kinte (565 comentarii)  •  3 iulie 2020, 17:37

De pripas? Elegant spus, le cade parul si arata rau de tot, pana la iarna cand vine vajul raman fara blana..... nene domnule Ovidiu, nici Steaua nici Dinamo nu mai sunt ce-au fost, nici pre vremea asta, nici pe cea dinainte de caderea cortinei de fier in Carpati!

CITA (2118 comentarii)  •  3 iulie 2020, 17:43

Si DA, e adevarat ca mai au o sansa, cum zice maestrul "cu o scanteie" si chiar e necesar sa si-o joace maximal! Poate fi psihologul atat de abil si profesionist incat sa declanseze scanteia? Suporterii echipei s-ar cuveni sa va multumeasca si Dvs. la cat de frumos ati vorbit de acestia in articol, in zona asta online de vizibilitate/audienta maxima, am numit blogul gsp.

Crisan (10 comentarii)  •  3 iulie 2020, 17:46

Facand doua schimbari in minutul 87 si bagand doi diletanti Mihaila s-a discreditat ca antrenor. Dar Nea Ovidiu nu il critica si asta ma face sa cred ca stie ceva. Deci Mihalcea nu va fi dat afara, cel putin nu acum. I se accepta lui ce pe alti antrenori i-a costat postul. .

Michael (76 comentarii)  •  3 iulie 2020, 17:51

Pai daca au in mod constant suporterii de partea lor cainii nu prea sunt de pripas. Gresesc eu sau titlul este usor fortat, Domnul Ovidiu? Hai Dinamo!

John (564 comentarii)  •  3 iulie 2020, 17:53

Retrogradeaza Dinamu? Vai, vai ce ne facem...Paguba in ciuperci.

AliBaba (223 comentarii)  •  3 iulie 2020, 17:57

Toata lumea scrie si vorbeste ca Dinamo merge rau pentru ca echipa joaca intr-un stadion vai mama lui. Ca daca se ridica in groapa stadion nou echipa va rupe norii. Nu cred. Decat sa retrogradeze Dinamo ar face mai bine sa se desfiinteze. Ar ramane macar o amintire placuta in urma lui.

Dilimache (657 comentarii)  •  3 iulie 2020, 19:35

Hai ca am trait s-o vad si p-asta, Dinamo pe un binemeritat ultim loc. Pana la urma isi merita soarta si daca e sa priveasca partea plina a paharului, in liga secunda vor fi zei!

doilaunu (195 comentarii)  •  3 iulie 2020, 19:56

fiecare articol al lui Ovidiu Ioanitoaia este doar un nou motiv de a jigni. Omul asta chiar are o problema.

Angheliu (87 comentarii)  •  3 iulie 2020, 20:01

Bravo @John (542 comentarii). Orice roman cu bun simt ar trebui sa gandeasca ca tine. Fosta echipa a militiei ar trebui cat mai repede desfiintata si amintirea ei repudiata.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  3 iulie 2020, 20:41

Draga Angheliu (84 comentarii), nu poti desfiinta nici o echipa de fotbal, cu atat mai mult cu cat nu mai e demult departamentala, e privata bre nenea Angheliu! Cum sa desfiintezi mata o echipa de fotbal privata cand vrei matale? Fuse a militiei zisesi? Partial adevarat, pana in 1990 fuse a securitatii + procuraturii + militiei, fuse la toate trei de-odata bre Angheliu. Deci mai complicat cu desfiintatul, bre nene Angheliu. Nu de alta, dar va mai crede lumea care citeste pe aci si care nici nu se nascuse in 1990.

Romica (63 comentarii)  •  3 iulie 2020, 21:06

@doilaunu (143 comentarii). Teama imi este ca tu ai o problema ba inca grava. O problema de logica, la creier. Am citit de trei ori articolul si nu am gasit nici o jignire la adresa nimanui. Chiar nu inteleg ce vrei. Ti-ar prinde bine sa apelezi la psihologul lui Dinamo.

marin (98 comentarii)  •  4 iulie 2020, 5:19

Dinamo retrogradeaza, schimba patronul si stadionul, avem complex rezidential in mijlocul Bucurestiului, avantaj ei…. asta este Rommania...

marin (98 comentarii)  •  4 iulie 2020, 5:20

… adica avantaj tot puscariasii invitati ca vedete la emisiuni...

Ilie (135 comentarii)  •  4 iulie 2020, 6:50

Un articol pertinent cu excepția faptului că Dinamo are jucători. Valoarea lor este dată doar de articolele din presa sportivă scrise la îndemnul unor impresari sau de genialul jurnalist Eduard Apostol, cel cu nunta plină de manele.

Papa Pius (20 comentarii)  •  4 iulie 2020, 8:15

Cat este el de @zapacit (796 comentarii) dar are dreptate. Angheliule, de ce sa se desfiinteze Dinamo si nu clonele fcsb sau csu Craiova...Ca Dinamo a fost infiintata de comunisti iar alealalte de smenari si pesedisti si este cam acelasi lucru.

suporter onest (6 comentarii)  •  4 iulie 2020, 15:08

1,2,3 ,nu e la catei / in B joaca ei!

suporter onest (6 comentarii)  •  4 iulie 2020, 15:09

1,2,3 ,nu e la catei / in B joaca ei!!

Manolo (63 comentarii)  •  4 iulie 2020, 15:47

Suportere onest, nu am retinut mesajul tau si te-as ruga sa il repeti. Numai de doua ori nu ajunge, este de dorit sa fii si mai explicit. Este greu insa poti sa incerci ca incercarea moarte nu are. Trei, patru, cinci hai si nu te lasa.

gigi drobetanu (31 comentarii)  •  4 iulie 2020, 18:27

ce-mi place mie de romanasii nostrii astia care rid ca prostii de cineva care e la pamint. ei uita ca risul se ia. e contagios. si o le vina si lor rindul sa fie la pamint si atunci vor intelege ce bine e sa-ti dea viata suturi si prostii sa rida de tine

Adrian (1 comentarii)  •  5 iulie 2020, 10:39

Echipa joaca dezastruos pentru ca jucatorii fac o grevă mascată . Nu se poate sa pierzi chiar tot cu toate echipele si sa marchezi doar un gol si acele pe propriul stadion dupa ce echipa vizitatoare a redus motoarele la 0-3. Pacat de acest club. Sper sa reușească să se redreseze.

Comentează