Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

O mizerie

M-am numărat printre cei care au cerut ca formația patronată de Adrian Mititelu să fie lăsată să joace, contra cost, pe noul "Oblemenco", arenă construită din bani publici.

Permalink to O mizerie
vineri, 22 mai 2020, 3:38

Enervați, ultrașii de la CS Universitatea au ripostat afișând la stadion un banner imens, în care m-au acuzat c-aș fi primit un hectar de teren de la Mititelu! Cu care nu mai vorbisem la ora respectivă de 5-6 ani, cum n-am vorbit nici după aceea.

Legat de asta, au alimentat unii varianta c-aș fi și că GSP ar fi de partea lui Mititelu, avocații echipei lui, proaspăt promovată în L2. Fals. Invenție. L-am sprijinit pe Mititelu numai când am socotit că are dreptate. Nu necondiționat, cu orice prilej. În chestiunea stadionului însă, chiar are. În consecință, s-a și adresat recent Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Un alt adevăr susținut de Gazetă și de subsemnatul, anume că Federația lui Mircea Sandu i-a oferit în 2013 un bilet de favoare actualei divizionare A prin aceea că a înscris-o direct în eșalonul secund (cunoașteți povestea, n-o mai reiau), l-a deranjat pe Mihai Rotaru. Ca atare, cel care conduce de facto clubul a suspendat acreditările acordate GSP și, odată cu ele, intrarea reprezentanților ziarului pe „Oblemenco”. Deși am regretat, firește, o măsură pe care am considerat-o arbitrară, ne-am văzut de treabă. Și iată că Gazeta a continuat să apară și fără undă verde de la MR. Care așteaptă degeaba să i se pupe papucul.

În ciuda raporturilor glaciale cu CS Universitatea, ca să nu le zic inexistente, dezaprob ferm acțiunea huliganilor care au vandalizat zilele trecute gardul casei și zidurile cofetăriei lui Sorin Cârțu, președintele executiv al clubului. Le-au umplut cu măscări, cu jigniri, o golănie, o mizerie.

Sigur că Sorinaccio, personaj emblematic pentru istoria fotbalului oltean, legendă a Craiovei Maxima și, printre altele, ultimul antrenor care a reușit eventul pentru Campioana unei mari iubiri, nu merita asemenea tratament. Indiferent cât de încinsă este concurența dintre cele două grupări din Bănie și dintre suporterii ei. Rivalitate care n-ar trebui să se transforme niciodată în ură sau în răzbunare. Din păcate, în orașul de pe Jiu cam așa stau lucrurile.

Să sperăm că răufăcătorii vor fi identificați și că spiritele, ațâțate de promovarea lui FC U1948, se vor potoli. Pe moment, ultrașii acestei echipe sunt primii suspecți. Bănuială întărită de amănuntul că pe unul dintre pereți apare „iscălitura” PS ’97, Peluza Sud fiind aripa dură a galeriei noii divizionare B. La rându-i, aceasta pretinde că totul constituie o înscenare, o diversiune pusă la cale chiar de fanii lui CS U! Pasămite, aceștia au turnat gaz peste foc tocmai pentru ca U 1948 să pară în culpă. Să iasă prost în ochii lumii și să piardă orice șansă de a juca pe „Oblemenco”! Ca-n Agatha Christie, nu?!

Când gâlceava e-n toi, închei prin a-mi exprima surprinderea că Adrian Mititelu nu s-a dezis hotărât, energic, de autorii măgăriei cu pricina. Dacă simte sau știe că simpatizanții echipei sale n-au niciun amestec în această tărășenie, era de datoria lui să intervină pentru stoparea speculațiilor. Altminteri, tăcerea lui poate fi interpretată ca răspuns. Unul ce nu-l avantajează deloc.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

Barbu (100 comentarii)  •  22 mai 2020, 15:52

Ziceti ca nu il aparati pe Mititelu dar de fapt asta faceti. Probabil ca v-a inrait chestia cu hectarul de pamant. O prostie din care se poate deduce ca suporterii din Craiova seamana unii cu altii.

geo (199 comentarii)  •  22 mai 2020, 16:01

Prin pozitia dumitale te risti sa iti iei injuraturi pe casa si de la unii si de la ceilaltii...Asta este soarta celor care vor ei sa ii impace niste olteni imposibil de impacat.

Crin (13 comentarii)  •  22 mai 2020, 16:03

Mi-a placut chestia cu papucul lui Rotaru. Doar ca melteanul a facut atatea invarteli ca acum umbla incaltat numai cu pantofi de la Louboutin de 2000 euro perechea.

Marius (347 comentarii)  •  22 mai 2020, 16:07

Incerci sa faci pe principialul dar nu iti reuseste. Se poate citi printre randuri ca nu il halesti pe Mihai Rotaru si pe adevarata Craiova si tii cu brutarul. Acum inca te descurci dar sa vad ce va fi daca va promova echipa lui Mititelu in liga 1

Craioveanul (4 comentarii)  •  22 mai 2020, 16:09

Va spun eu tuturor de la fata locului ca intre ultrasii acestor doua echipe nu va fi pace niciodata. Toti sunt o apa si un pamant, majoritatea sunt derbedei trecuti pe la scoala de corectie.

mango (5 comentarii)  •  22 mai 2020, 16:11

Pozitie de mediere din cauza careia o sa va puneti in cap si pe unii si pe ceilalti.

Ghencea (129 comentarii)  •  22 mai 2020, 16:16

Zii olteni si...trage apa. Abia astept sa ii vad incaierandu-se prin oras ca in filme.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  22 mai 2020, 17:19

Bre nea Ovidiu, pai de ce nu zisesi bre de terenul ala, ma inscriu primul la toate zarzavaturile de sezon pe care le scoti de-acolo! Rosii, castraveti, morcovi, ce-o mai scoate glia! :) :) :) .....si ca sa nu cumva sa ma ia in serios unii ma slabi de inger de pe-aci, sunt de-a dreptul zapacit si consternat de afirmatiile astea aiurea cum ca Mititelu i-a dat gratis un ha lu' nea Ovidiu! E o mare gogomanie afirmatia asta!

CITA (2118 comentarii)  •  22 mai 2020, 17:24

Ce interesant, atat la Steaua cat la Stiinta sunt cate doua echipe care se ciondanesc si-au impartit suporterii in doua tabere (sincer, foarte ciudat!), si-ambele bazine fotbalistice de-o celebritate maxima in peisajul fotbalistic autohton beneficiaza, ambele, de stadioane noi construite din bani publici. Interesanta paralela asta, si vad ca Dl. Ioanitoaia profita de subiectele astea "fierbinti" pentru presa.

Adrian (98 comentarii)  •  22 mai 2020, 18:03

Ati uitat sa scrieti ca atunci cand era tare si mare Mititelu a interzis pe Drobeta si pe CFR Craiova sa joace pe stadioanele pe care juca echipa lui. Acuma s-a intors roata si tipa de nu mai poate ca este victima discriminarii.

Jianu (12 comentarii)  •  22 mai 2020, 18:07

Daca atunci v-ati ales cu un hectar de data aceasta cred ca v-ati tras doua. Nu il aparati pe Mititelu dar nici nu dati in el. Ii dati sfaturi ca primitivul asta si asculta de cineva...

di livio (214 comentarii)  •  22 mai 2020, 19:50

jenant, nea Ovi...continui cu clonele, comentarii clonate...nu înțeleg de ce...chiar nu te interesează ce cred adevărații cititori?...accepți să te perie niște clone...ce contează că ai 100 de commenturi dacă 90 îs clone

BB (155 comentarii)  •  22 mai 2020, 19:58

Trafic foarte redus la acest articol ceea ce imi da convingerea ca doar un oltean din 10 stie sa scrie. Si unul din 20 sa citeasca.

CCC (137 comentarii)  •  22 mai 2020, 21:40

Cearta fara rost in Craiova. La fel ca si in Bucuresti, vis-a-vis de Steaua. Suporterii ar trebui sa inteleaga, in ambele cazuri, ca echipele care au avut continuitate sportiva pe teren, sunt cele reale/ UEFA si FIFA le spun asta foarte clar, dar conducerile celor ce ar vrea sa mosteneasca gloria faimoaselor echipe au atras de partea lor un nucleu de asa-zisi suporteri, care au fost "interesati" sa sustina clonele. Ce se intampla zilele acestea la Dinamo, relativ la vanzare echipei este mai mult decat elocvent: "liderii" suporterilor fac lobby pentru neputinta, facand afirmatii neadevarate la adresa fondului de investitii din Spania ce dorea sa cumpere Dinmo! Interesat? Nu stiu, ar trebui sa raspunda ei la aceasta intrebare, in fata celor cateva zeci/sute de mii de suporteri adevarati ai echipei Dinamo!

Obi wan (14 comentarii)  •  22 mai 2020, 22:11

Ioanitoia,ai îmbătrânit degeaba in jurnalism ! Ori nu cunoști , ceea ce e grav , ori îl susții intenționat ,ce e și mai grav ! Stau și te-ntreb ,când a avut acest mititel vreodată dreptate ?

Obi wan (14 comentarii)  •  22 mai 2020, 22:19

@di livio : ești ursulache clonat(că tot îl folosești) in booveni!

Obi wan (14 comentarii)  •  22 mai 2020, 22:25

@di livio : ești ursulache clonat(că tot îl folosești) in booveni!

addrian.o (16 comentarii)  •  22 mai 2020, 22:25

Arena făcut din banii tuturor românilor pe care joaca srl-ul impostorului de la ANRP cu sediul social în București înființat ilegal în 2013 din ordin politic.Cum sa lase psd-ul sa joace FC Universitatea pe acea arena?Daca e ordin de la partid se respectă.Pe urma se mira că vine DNA-ul și îi saltă.In 2008 gazonul și lucrările de la tribuna oficială era facut de o firma privată din cauza asta avea dreptul doar o echipa sa joace pe stadion.Dar acum stadionul este făcut din bani publici deci ar trebui cum este în București unde cea mai mare arena a țării este împărțită de mai multe echipe.

Obiectivul (14 comentarii)  •  22 mai 2020, 23:11

@addrian : Sa nu va lase mă să jucați ,vouă vă face idolul stadion in balta! Apropo ,daca nu era Olguta ,pe ce arena mai vroiați să jucați ?.... pe machetele care vi le arată booveanu pe calculator ? Echipa voastră se numește FC Utopia.

Caro (11 comentarii)  •  22 mai 2020, 23:55

Nea, care bre o suta de commenturi...Nu mai citeste nimeni minciunile si zvonurile lansate de *** Craitoiu si Udrea cu aprobarea maestrului de ceremonii Ioanitoaia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

grig (2 comentarii)  •  23 mai 2020, 2:54

mititelu, un tepar si *** dovedit...retrogradase oricum si nu platea nimic la nimeni...dvs ati fi continuatorul lui vanea chirila?! ce gluma sinistra

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Che Guevara (363 comentarii)  •  23 mai 2020, 3:16

1. Mazgaliturile pe pereti sunt publicitate gratuita pentru afacerea familiei Cartu care a fost inchinsa in timpul Corona si avea nevoie de un imbold ca sa iasa din uitare. 2. Si le- a facut singur. Ma rog, a vorbit cu cineva sa i le faca. Nea' Sorin are atat de mare influenta in Craiova ca nici musca nu zboara fara stirea lui. 3. Peluza Sud nu a organizat aceasta "actiune". Este posibil sa fi participat membri ai acestei grupari, dar nu au avut acordul celor care conduc galeria FCU 1948. Poate nea Sorin a cunoscut pe careva si i-a platit ca sa apara din senin acest scandal.. 4. Este posibil sa fie membri ai galeriei CSU in aceeasi masura. Nu este primda data cand ei fac o magarie si semneaza PS'97. De fapt sunt atat de lasi cei de la Nord incat se semneaza PS'97 de fiecare data cand fac ceva ce ar putea sa le aduca politia pe cap. Mai eixsta si alte situatii cand au facut asa. Puteti sa intrebati in oras. Sunt destui cei care au patit-o in acest fel. 5. Membrii galeriei CSU nu sunt iubiti si nici macar acceptati de nimeni din Craiova. Merg la meciuri cu fularele in pantaloni, cu tricourile pe sub hanorace sa nu ii vada lumea din oras. Cei din Peluza Sud ii dau afara de prin baruri, ii fugaresc pe la terase, nu au trai cu nimeni din orasul Craiova pentru ca sunt niste ciudati. Niste oameni care si-au vandut copilul natural ca sa infiieze copilul altuia pentru un pumn de arginti.

doilaunu (195 comentarii)  •  23 mai 2020, 10:29

am ramas socat cand am intrat pe siteul GSP si am vazut scris clar, pe centrul paginii: ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dumi (60 comentarii)  •  23 mai 2020, 19:05

Pai daca Mititelu i-a pus pe golanii lui sa ii mazgaleasca peretii lui Cartu cum ai vrea dumneata sa le faca acum morala????....La experienta dumitale ai putea sa fii mai putin credul.

Simeone (96 comentarii)  •  23 mai 2020, 19:49

Eu cred ca cei care au făcut acele desene graffitti sunt suporteri a lui CSU, nicidecum de la FC Universitatea Craiova. Totul a fost făcut pentru a atrage antipatie și ura mai ales ca echipa lui Mititelu își dorește sa evolueze pe Oblemenco în noul campionat. La ce ii folosea lui Mititelu sa acționeze cu ura? Oare cui ii folosește acest fapt? Concluzia e una singura, se dorește excluderea echipei lui Mititelu de pe Oblemenco, deși are tot dreptul dacă plătește chirie.

Costi (27 comentarii)  •  24 mai 2020, 0:07

@Simeone (44 comentarii). O lume intreaga zice ca Mititelu are dreptul pe Oblemenco dar asta numil ajuta la nimic. In caz ca Olguta vine iar primar Mititelu poate sa isi ia adio de la folosirea noului stadion. Multi mor cu dreptatea in brate.

miami (7 comentarii)  •  24 mai 2020, 2:23

CSU ,clona Olgutei. FCU ,adevarata Universitate. Balaci a stiut sa tina echilibrul intre ele. Cartu,Camataru,Craioveanu,Papura,niste trepadusi fara coloana vertebrala.Mititelu merita respect,pentru lupta lui dusa pina la extrem cu hidra din Craiova a Olgutei. Nu sunt oltean dar vreau FCU Craiova in Liga 1 ,campioana !

Comentează