Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Pipa păcii

FCSB are destule motive să se plângă de Harlem Gnohere. Acesta a refuzat ca pe durata pandemiei să-i fie redus salariul de 15.000 de euro lunar și chiar a amenințat că va da clubul în judecată. Totodată, deranjat de declarațiile […]

Permalink to Pipa păcii
joi, 21 mai 2020, 2:44

FCSB are destule motive să se plângă de Harlem Gnohere. Acesta a refuzat ca pe durata pandemiei să-i fie redus salariul de 15.000 de euro lunar și chiar a amenințat că va da clubul în judecată. Totodată, deranjat de declarațiile lui Gigi Becali cum că nu-l interesează decât tinerii pe care-i poate vinde la prețuri mari, atacantul francez a insinuat că latifundiarul ar suferi de Alzheimer, boală asociată cu demența senilă! Așa a ajuns cel poreclit „Bizonul” pe lista neagră, alături de Bălgrădean, Momcilovici, Planici, Adi Popa și Al. Stan. Mai nou, ultimului i s-a interzis până să și intre în baza de antrenament din Berceni!

Se știe că, în funcție de hachițele și/sau scopurile lui, Becali s-a obișnuit să-și bată joc de fotbaliști. Să-i considere pe unii jucăriile sale, marionete. Astfel s-a comportat cu Parpas, Moutinho, Salomao, Gikiewicz, cu alții. Pe de altă parte însă, și vârful născut la Paris pe 28 februarie 1988 i-a ridicat mingea la fileu patronului roș-albaștrilor. Accidentat, nepregătit, supraponderal ori capricios, „Bizonul” s-a prezentat mult sub așteptări în sezonul 2019-2020. Pe parcursul căruia, conform lui Liviu Manolache, statisticianul Gazetei, a jucat în L1 816 minute dintr-un total de 2.520. Concret, a strâns doar 9 meciuri din 28 și a înscris 6 goluri, față de 15 în stagiunea precedentă. Involuție clară.

În consecință, luând în calcul salariul și vârsta lui Gnohere, n-a surprins intenția lui Becali de a-l vinde pe francez. Chiar de a-l ceda la o adică și gratis, numai ca să scape să-i mai achite 15.000 de euro lunar. Mircea Rednic, care l-a adus pe „Bizon” în România, la Dinamo, în 2015, s-a gândit să-l transfere pe acesta în Copou, dar pare greu de presupus că Poli Iași va găsi 500.000 de euro, cât a cerut Gigi. Dublu comparativ cu suma dată de el lui Dinamo în ianuarie 2017.

Ce-ar urma să se întâmple dacă taberele se vor menține pe poziții? FCSB să continue să-l plătească pe Gnohere până în iulie 2021, când îi expiră contractul, dar să nu-l folosească. Să-i permită să se antreneze și atât. La rându-i, francezul să fie mulțumit cu salariul și să accepte să stea pe bară până vara viitoare, moment în care va putea pleca jucător liber. Numai că, întrebare și mirare logice, cine se va înghesui atunci să ia un atacant de 33 de ani și 4 luni, ba și fără niciun meci în picioare?! Dar căruia să-i ofere și o căciulă de bani!

Din judecățile de mai sus rezultă că părțile ar trebui să se scuture de orgolii și să fumeze pipa păcii. În ideea că un eventual divorț n-ar conveni nimănui. Lui Gnohere am explicat de ce. Lui Becali, pentru că pare posibil, chiar de anticipat, ca într-un final de L1 ce se anunță încărcat, FCSB să aibă nevoie de un al doilea vârf. Mai ales că, deși întâmpinat cu covorul roșu la sosirea din Danemarca, tânărul Ad. Petre n-a convins. Titular în doar 3 jocuri, a fost schimbat de fiecare dată la pauză, bilanțul său fiind dezamăgitor: zero goluri, zero assisturi! Iată de ce ar putea fi nevoie de serviciile „Bizonului”.

Tocmai pentru că-i pornit contra lui Gnohere, Becali ar trebui să-și reamintească, de ce nu cu recunoștință?, că acesta e cel mai bun marcator străin al roș-albaștrilor în campionat, 41 de goluri (2. Kapetanos 30), dar și în cupele continentale, 9 goluri (2. Piovaccari 4), ca și străinul cu cele mai multe meciuri în L1 pentru FCSB, 92 (2. Zapata 85). Normal ar fi, chiar dacă trăim într-o lume tot mai rar normală, ca în numele argumentelor expuse aici, Becali să-l privească altfel pe Harlem Gnohere. Și să-l trateze cu mai multă înțelegere. Mai omenește.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Sorin (128 comentarii)  •  21 mai 2020, 15:02

Cea mai reusita este fraza despre Becali care s-a invatat sa isi bata joc de jucatori. Nimic nou sub soare, un parvenit care nu tine cont decat de interesele lui si ale neamului sau.

Jean (280 comentarii)  •  21 mai 2020, 15:05

Intradevar echipa Steaua va avea nevoie de Gnohere. La fel si Gnohere de echipa Steaua. Cea mai buna solutie ar fi deci impacarea dar am auzit ca si Gnohere se tine batos.

Clau (107 comentarii)  •  21 mai 2020, 15:11

Ma mir ca la experienta Dv va mai asteptati ca oierul sa se comporte ca un adevarat crestin cum ii place sa se recomande. La individul acesta totul este fals si poza.

Vlady (53 comentarii)  •  21 mai 2020, 15:14

Ca sa faca fata la FCSB si sa o ajute sa castige titlul de campioana Bizonul trebuie sa nu mai arate ca unul care face sumo. Dar am auzit ca nu prea ii mai arde de performanta. Prefera sa ii ia banii lui Becali si sa se ocupe de familia lui numeroasa.

Andrei F (1607 comentarii)  •  21 mai 2020, 15:18

Ce nu face omul ca sa ajunga la ***?Pai nenea jurnalistule,ori vrei ca atacantul sa plece liber,ori vorbesti de 500 000 suma de transfer!!!!Apoi când vorbiti ca Becali isi bate joc de jucatori si când spuneti ca atacantul a spus prosti despre patron si in plus nu a dat randament in ultima perioada, are probleme si cu greutatea si in plus -ca nu ati spus!!!-nu a mai comunicat deloc cu echipa si nu s-a prezentat la Berceni-conform GSP!!!-....ASTA NU ESTE TOT BATAIE DE JOC????Eu in locul lui Becali as tine cativa astfel de jucatori pe bara chiar daca ar trebui sa-i platesc dublu!!!!De ce?!Pentru ca in maniera Gnohere orice jucator care vrea sa plece jigneste patronul ,devine supraponderal si uita de fotbal...Este jalnic sa va referiti doar la bataia de joc a patronului...Sunt nenumarate articole ale dv. si in GSP care vorbesc de bataia de joc a unor fotbalisti ai lui Becali...Deci ....si articolul prin partizanat tot o bataie de joc este!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi (97 comentarii)  •  21 mai 2020, 15:20

Nu acuma se pacaleste Gigi ci a luat teapa atunci cand i-a marit salariiul lui Gnohere mai mult decat merita. Dar aveti dreptate ca ar trebui pastrat in lot si folosit cand si cand in functie de nevoile echipei in pay off. Decat sa il platesti degeaba si sa alerge prin parcuri mai bine sa il folosesti. .

Ilie (135 comentarii)  •  21 mai 2020, 15:20

Ce articol fad!!!

Niku (275 comentarii)  •  21 mai 2020, 15:34

@Andrei F (1460 comentarii). Atata il aperi pe *** ca imi vine sa cred ca esti chiar Gheorghe Becali sub pseudonim...Judeci la fel de superficial ca un jucator este bun cat te poate ajuta pentru interesul tau dupa care il arunci ca pe o masea stricata. Jucatorul trebuie sa inghita orice ca doar vine de la maria sa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (1607 comentarii)  •  21 mai 2020, 15:37

Ce ma????E grav sa spui despre cineva ca munceste in dorul lelii doar pentru a ridica banutii?

Misu (234 comentarii)  •  21 mai 2020, 15:38

Iliuta, nu te abtine si Da-te mare in continuare, domnule academician profesor doctor docent. Atat de fad este acest articol al lui Ioanitoaia ca lumea comenteaza din plin...

Manu (167 comentarii)  •  21 mai 2020, 15:43

Ma intreb daca "avocatul" Andrei F mai are alta treaba pe pamant decat sa comenteze mult si imediat despre fecesebeaua...Nu trec 3 minute de cand este postat un articol cu subiect legat de clona din Berceni ca tipul asta si sare cu parerea sa. Care fara exceptie este una in favoarea fecesebelei si in special al iubitului ei conducator.

Andrei F (1607 comentarii)  •  21 mai 2020, 16:19

@Niku (263 comentarii) • 21 mai 2020, 15:34 Ai avea dreptate daca imi dai exemplu de jucatori care insulta patronul,nu mai dau randament,sunt cu o greutate corporala contrara unei vieti sportive normale si mai ales nu mai au comunicare cu clubul care pana acum la platit corect...Astept sa vad daca nu esti Talpan....

Andrei F (1607 comentarii)  •  21 mai 2020, 16:23

@Manu (134 comentarii) • 21 mai 2020, 15:43 Si tu ce faci ma pe aici?Esti procurorul lui Becali?

Cris (11 comentarii)  •  21 mai 2020, 16:36

Am impresia ca @Andrei F (2463 comentarii) ***. Are dreptate prietenul care scrie ca cetateanul AF nu are alta treaba decat sa combata pe bloguri de dimineata pana seara. O fi serviciul lui sa sara la grumazul celor care indraznesc sa nu se inchine la crestinul Gigi. Eram aproape sa il mananc pe s din fraza precedenta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  21 mai 2020, 16:45

Bizonul are in felul sau dreptate.... Timpul i-a cam trecut. Pai nu mai bine stai pe 15000 euro lunar fara sa faci nimic pina in 2021 la 33 de ani si apoi sa te retragi frumos la vreo 50 Km de Paris intr-un mic orasel si sa traiesti fara probleme???? Eventual sa antrenezi niste copii de 10 ani??? Becali stie asta dar nu prea are optiuni...

Ali Bec (212 comentarii)  •  21 mai 2020, 17:02

Mai Ilie și alți contestatari: Ioanitoaia e director prin jurnalism cum e jiji antrenor in fotbal. Știe el ce zice!

Bratu (104 comentarii)  •  21 mai 2020, 17:40

Prost o fi francezul de nu o sta la umbra pe banii lui Becali. Cine nu ar vrea sa ia 15 000 de coco un an de zile fara sa faca nimic.

kunta kinte (565 comentarii)  •  21 mai 2020, 17:49

Chiar seamana bine cu un bizon tanar in poza din articol, sa nu-i fie de deochi fratiorului meu de suferinta! Daca nu-i convin bistarii, n-are decat sa joace in Franta, in caz ca l-ar vrea cineva!

Lorin (13 comentarii)  •  21 mai 2020, 17:52

Pledoarie inutila si nu pentru ca nu mai vrea Becali. Din surse sigure nu mai vrea sa continue la echipa Bizonul saturat de fartitiile sefului de turma care ii trateaza pe fotbalist ca pe sclavi.

CITA (2118 comentarii)  •  21 mai 2020, 17:55

Cu sinceritate va spun ca Becali G. ar trebui sa va fie recunoscator pentru cate sfaturi bune i-ati dat, inclusiv cel prin intermediul eseului de fata. Stiu ca e orgolios si prefera sa creada ca le stie domnia sa pe toate, dar o consiliere aparent gratis din partea presei de specialitate n-ar trebui ignorata chiar total.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  21 mai 2020, 18:00

Bre nea Ovidiu, io sunt consternat cand vad ca "marfa" numita jucator de fotbal se "tranzactioneaza" pe piata cu profituri intre 50% si chiar 100%, cazul de fata pentru pretul cerut de Gigi pe Harlem Gnohere. As vrea io ca sa pot vinde patrunjelul si mararul care-mi prisosesc cu asemenea profituri! Stau in schimb la mana intermediarilor si profitul se duce tot la precupeti in piata la Caracal :(

Dilimache (657 comentarii)  •  21 mai 2020, 19:36

Becali e un cioban care se poarta si gandeste ca ceea ce e!

gino (513 comentarii)  •  21 mai 2020, 21:33

Iarasi se imbulzesc pe aici niste cetateni care sunt experti sa le numere banii altora. De preferinta ai lui Gigi Becali. Banii lor sunt mai greu de numarat pentru ca ei nu exista.. Dar asta fac distinsii hateri cel mai bine. Tin socoteala altora cand ei nu gasesc un leu din buzunarul propriu si deci nici nu au de unde da vreun leu.

Comentează