Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Au votat ce trebuia!

Am mai scris că, din nepricepere, din populism, din interes sau din comoditate, FRF a luat în ultimul timp o serie de măsuri controversate, dacă nu chiar greșite.

Permalink to Au votat ce trebuia!
luni, 18 mai 2020, 1:43

Fără s-o mai iau de la capăt, repet că cea mai ineptă dintre toate, mai puțin justificată, a fost aceea de a diviza Liga 2 și a renunța la play-out-ul ei. Concret, de a le opri pe formațiile de pe locurile 7-20 (practic, 7-18 după ce s-au retras Daco-Getica și Snagov) să mai joace!

Insist că decizia cu pricihona a fost trasă de păr, asta în ideea că, dac-ar fi existat un pic de bunăvoință ori numai voință, s-ar fi găsit datele necesare pentru finalizarea întregii competiții de L2. Cum ele s-au găsit pentru 12 etape din play-out-ul primei ligi, s-ar fi găsit și pentru cele 14 care mai rămăseseră de disputat din liga secundă. Dar nu s-a vrut, de ce să ai bătaie de cap când e mai ușor să tragi pe dreapta și să tai frunză la câini?! De ce să retrogradeze, Doamne ferește!, cine nu trebuie și, la o adică, Burleanu et Comp să piardă voturi?! Nu mai bine să fie liniște și să nu mai pice nimeni din L2? Ba da.

Vor sări unii, căci orice cauză are avocații ei, că FRF a procedat democratic când le-a cerut părerea cluburilor direct implicate. Fals. Era cazul să-i consulte pe toți, însă trebuia să decidă ea și să-și impună punctul de vedere. Înainte de orice, avea obligația să respecte meritul sportiv, nu să se conformeze votului popular. Acesta putea fi orientativ, nu hotărâtor.

În plus, indiferent de rezultatul scrutinului, votul nu dă nimănui dreptul să încalce legea. Or, schimbând regulile din mers, în plină competiție, FRF n-a ținut cont de Regulament, l-a sfidat. Nu s-a preocupat nici măcar să salveze aparențele. A decretat: Eu sunt fotbalul, eu l-am inventat și eu îl omor, ce-am stabilit eu e bătut în cuie!

Întâmplător sau nu, dar veți descoperi că mai degrabă nu, votul le-a picat bine, ca mingea pe șiret, reprezentanților ligilor 2 și 3 din Comitetul Executiv, în paralel și membri în ceea ce se intitulează pompos Grup de Lucru, format la Casa Fotbalului pentru depășirea crizei provocate de coronavirus. Cu excepția lui Marius Burcă (Metaloglobus), ceilalți componenți ai CEx din L2 și L3, Auraș Brașoveanu (Concordia Chiajna), Florea Spânu (ACSO Filiași) și Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia), au răsuflat ușurați în clipa în care s-a hotărât înghețarea părții inferioare din „B” și suspendarea definitivă a Ligii 3.

Lesne de înțeles de ce oamenii s-au bucurat. Deoarece, a naibii coincidență!, echipele lor au scăpat de griji, ele aflându-se în momentul întreruperii sezonului în situații precare. Concordia (locul 16 în L2) și Filiași (13 în L3, Seria 4) ocupau poziții retrogradabile, în vreme ce Alba Iulia era pe locul 12 în Seria 5 din L3, primul deasupra liniei retrogradării!

Evident că toți 3 au votat cu amândouă mâinile ce trebuia și, drept urmare, a ieșit ce trebuia. Honi soit qui mal y pense, adică rușine celui ce gândește urât în această privință.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Viorel (77 comentarii)  •  18 mai 2020, 13:51

Nimic nou. Cum sa-l lasi pe condamnatul penal Brasoveanu sa ia decizii pentru fotbalul romanesc????Sefii federatiei chiar si-au pierdut mintile si bunulsimt.

Andrei F (1607 comentarii)  •  18 mai 2020, 13:55

,,Or, schimbând regulile din mers, în plină competiție, FRF n-a ținut cont de Regulament, l-a sfidat.,,- Corect!!!

Sorin (128 comentarii)  •  18 mai 2020, 13:59

Buna observatia. Deci baietii su tras spuza pe turta lor si nu i-a mai interesat altceva. Manevra cu ajutorul federatiei.

Marcel (190 comentarii)  •  18 mai 2020, 14:11

Bravo, stam bine daca fotbalul este condus de la Filiasi si Chiajna. Avem ce meritam si nu ne vom indrepta ever.

Claudiu (343 comentarii)  •  18 mai 2020, 14:13

Cea mai pagubita din aceasta magarie a iesit UTA si nu inteleg de ce tocmai despre ea nu scrieti nici un cuvant.

Mihail (29 comentarii)  •  18 mai 2020, 14:28

Si ce ai fi vrut dumneata domnule Ioanitoaia, sa voteze ce nu trebuia? Fiecaruia ii este mai aproape camasa lui deci fiecare a votat dupa cum i-a cerut interesul.

Corin (60 comentarii)  •  18 mai 2020, 14:31

Mai putin agresiv ca altadata dar tot acid. Orice ar decide federatia gsp si dl Ioanitoaia tot impotriva se vor situa. Intre aceste doua tabere nu vad sa fie vreodata cale de impacare. Desi cred ca Vochin a incercat de multe ori.

Daniel (223 comentarii)  •  18 mai 2020, 14:53

Nea Ovi, hai bre ca ne-am lamurit cu smecheriile de la frf. Ajunge, mai sunt atatea alte subiecte de atacat si vezi ca te desfiinteaza unul la articolul de astazi al lui Paraschivescu.

Ilie (135 comentarii)  •  18 mai 2020, 15:48

Pentru Rapidul lui naș'tu Lucescu a făcut asta Burleanu. Și pentru Tudorache. UTA nu îmi e simpatică, dar nu trebuia furată. Nici echipa lui Dragnea. Dar prietenii tăi trag sforile.

Val (52 comentarii)  •  18 mai 2020, 16:26

Ilie, te-au sfatuit si altii sa te cauti si n-ai ascultat. Faptul ca raspandesti zvonul ca Lucescu ar fi nasul lui Ioanitoaia, minciuna care circula in fotbal ca Lucescu cand in realitate nasul de cununie este un cunoscut om de afaceri arata ca tu esti din fotbal siti place sa injuri fara motiv. ***. Si nu uita ss bagi sarmanul de tine stanga cu sef de delegatie in comunism. Calomniaza ca tot ramane ceva...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  18 mai 2020, 16:42

Va zice Mafalda de ce se anulara meciurile din L3 si ciopartira meciurile din L2, pentru ca astea nu au audienta decat pe stadion, nu se filmeaza si nici nu se dau la TV (cu toate celea, drepturi de TV, bani multi platiti in avans, etc, asa cum e in L1). Drept pentru care - paguba-n ciuperci! - io zic nea Ovidiu ca mata te zbati degeaba cu voturile si aranjamentele astea pe L2/L3, pentru ca la FRF/LPF nu conteaza deloca ca bani, conteaza doar ca voturi la ei acolo, precum bine zici matale in articol. Dar nu va mai strofocati, ca L2/L3 nu intereseaza pe nimeni pentru ca nimeni din capusele clasice ale fotbalului (TV, publicitari, chiar impresari, presa, etc..) nu e interesat financiar atat de mult de bietele echipe ce se zbat la limita supravietuirii in ligile secunde, mai ales din Romania cea saraca.

alin (626 comentarii)  •  18 mai 2020, 16:45

@Ilie (30 comentarii). ***. Cine este prietenul dlui Ioanitoaia care trage sforile la FRF Burleanu sau Bodescu sau amandoi....ca lucescu are putere la federatie cita am si eu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cico (1 comentarii)  •  18 mai 2020, 16:49

Haideti ca s-a inchis campionatul si in Scotia...GSP vino repede cu un articol in care sa il laudati si sa il compatimiti pe marele Ianis Hagi fiul falentat al si mai marelui Gica Hagi. Cel care s-a opus incheierii ligii 1 pe teren.

CITA (2118 comentarii)  •  18 mai 2020, 16:53

Ne-am obisnuit deja cu cate boacane fac pusii acestia politic de la FRF, cred ca Dl. Ioanitoaia e prea bland cu domniile lor, dar il inteleg, ca nu-i permite codul deontologic profesional de jurnalist sa fie mai dur in ce-i priveste. Dar sincer, eu consider ca ar merita mai mult decat "mangaierile" acestea din partea presei. Exista pe de alta parte si riscul ca acesti oameni votati vremelnic in fruntea FRF sa devina vedete peste noapte, fara nici un merit vizibil, in cazul in care Dvs, domnule Ioanitoaia, veti insista si mai mult in a-i critica. Si va spun asta cu toata stima si respectul cuvenite, fara gluma.

kunta kinte (565 comentarii)  •  18 mai 2020, 16:56

Hai bre ca ne distram strasnic cu duelul asta fara spade intre nenea Ovidiu si nenea Burleanu, imi place ca din cand in cand mai scrie bre cate un articol ca asta si ma unge pa suflet! Zi-le bre nea Ovidiu, zi-le bine si apasat, pana l-o inlocui cineva pe pustanul asta care nu se pricepe deloc la fotbal!

ghita (2 comentarii)  •  18 mai 2020, 18:11

@CITA. Multi il ataca pe maestrul Ioanitoaia ca este permanent critic cu adresa la federatia de fotbal si la Razvan Burleanu si tu ii reprosezi ca e prea bland cu ei...Este din ce in ce mai mare gradina lui Dumnezeu.

judge (1 comentarii)  •  18 mai 2020, 18:23

Domne', am mai spus si o repet: Pentru decizii luate impotriva regulamentului in AG tot comitetul executiv in frunte cu Mircea Sandu si Mitica Brutarie au ajuns la DNA, desi tebuiau sa stea multi ani la Brutarie. E ca si cum ai schimba legea in functie de inculpat: Domnu' criminal, pana la terminarea procesului matale, omorul nu mai e penal, este premiat. Dupa proces, se revine la litera legii si daca mai faci bubu si omori pe cineva, ajungi la bulau de la 25 de ani in sus!

di livio (214 comentarii)  •  18 mai 2020, 19:44

bun articolu maestrului...Val, Alin , voi ce părere aveți?...sau n-aveți, voi sînteți cățăii dă pază azi...lătrați la cititorii care-l supără pe maestru

Dilimache (657 comentarii)  •  18 mai 2020, 19:52

Pai normal ca au votat ce trebuie, doar nu puteau sa il supere pe stapanul suprem. O mana spala pe alta si famiglia trebuie sa primeze si sa isi faca interesele, evident!

gino (513 comentarii)  •  18 mai 2020, 21:23

@di livio, tu nu ai nimic de spus niciodata doar ii analizezi si urechezi pe altii. Parca esti judecatorul suprem si trimisul pe pamant al lui Dumnezeu Tatal. Daca esti asa scula in bascula ia spune ce cv ai ca sa ne scoatem basca in fata ta smekerul smekerilor care esti tu

Romeo (17 comentarii)  •  18 mai 2020, 23:45

@di livio (206 comentarii). Inteleg ca tu esti moralistul sef dar nu si ce te-a enervat in postarea lui Alin ca te-ai incruntat la el. Poate esti foarte sensibil si te-a deranjat ca tipul scrie cu î nu cu â. Te rog sa faci ordine lmediat.

Simeone (96 comentarii)  •  19 mai 2020, 10:25

Nea Ovidiu, toata lumea fotbalistica a luat decizii conforme cu situatia in care ne aflam. E pandemie, sunt reguli noi pe care nu le-ai lua in mod normal. Dar e firesc sa protejezi ce mai ai, daca e pericol, renunti. Credeti ca belgienii, olandezii, francezii si mai nou scotienii sunt mai prosti decat noi? Oare noi suntem singurii destepti din Europa? Nu degeaba Uefa va vedea ce se intampla in lume cu pandemia, riscurile, precum si ce se intampla in Germania. E foarte important ce se intampla la nemti. Pe 25-27 mai Uefa va emite decizii, iar in 29 mai vom vedea daca autoritatile noastre mai relaxeaza ceva. Daca nu vor relaxa nimic in ceea ce priveste fotbalul, campionatul e ca terminat. FRF si LPF vor anunta decizia de inghetare a campionatului, CFR va fi campioana, iar locurile 2-4 merg in Europa League. Cupa nu se va mai juca, desi e pacat pentru cele 4 echipe ajunse in semifinale. Luna iunie va fi o luna in care ziaristii se vor intreba daca pana in 20 iulie 2020 se poate juca macar semifinalele cupei si finala, probabil aici e miza.

CITA (2118 comentarii)  •  19 mai 2020, 15:03

@ghita, tu interpretezi o insinuare ironica drept repros la adresa maestrului Ioanitoaia. Ca sa fiu ceva mai explicit, eu am vrut sa va transmit celor care-l aparati sistematic pe Burleanu si gasca lui pe-aci pe blog ca merita critici mult mai dure, dar acest lucru nu-i posibil sa fie facut in spatiul public fara a incalca niste reguli in primul rand de bun simt in exprimare.

Comentează