Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Scenariul cel mai prost

Surprinzător, articolul de ieri mi-a adus niște critici pe care nu le accept și nici nu le înțeleg.

Permalink to Scenariul cel mai prost
vineri, 20 martie 2020, 2:55

Pasămite, îmi impută un internaut, aș fi propus înghețarea sezonului, să nu se mai reia, pentru a-i crea un avantaj Craiovei! Ascultați și minunați-vă: „Nea Ovidiu, vrei să pari imparțial, dar vrei să fie clona din Craiova pe locul 2 pe care n-are cum să-l ia la sfârșitul unui campionat dus până la capăt în orice variantă”.

De ce scriu minunați-vă? Pentru că în textul cu pricina nu exista niciun cuvânt, nicio aluzie, nimic, în favoarea Craiovei! Care, dacă stagiunea nu s-ar mai relua, ar fi oricum calificată în Europa, indiferent ce clasament ar fi luat în calcul. Cel de la sfârșitul sezonului regulat (1. CFR, 2. Craiova, 3. Botoșani, 4. FCSB) ori cel din play-off (1. CFR, 2. FCSB, 3. Craiova, 4. Astra). Funcție de continuarea sau nu a Cupei României, ar risca participarea continentală doar ocupanta locului 4, nicidecum Craiova. Cât privește abordarea restului stagiunii, decizia va aparține Federației și Ligii Profesioniste, nu subsemnatului. Care-și dă cu părerea și atât.

Mi se mai reproșează, în general, că am deschis discuția referitoare la înghețarea sezonului. Că, de fapt, am bătut șaua să priceapă iapa, că am îndrăznit să duc lucrurile prea departe. Deși am citat opiniile unor specialiști, n-au fost ale mele.

De acord că scenariul înghețării e cel mai puțin indicat. Din păcate, e unul posibil sau măcar nu exclus în condițiile în care numărul de îmbolnăviri nu scade, ci crește. Ba chiar începe să circule și la noi, deocamdată ca ipoteză, ideea de a se interzice părăsirea domiciliilor fără o justificare plauzibilă. Precum în Italia, în Franța, în Spania și, de aseară, în unele state americane.

Să nu se spună că, avertizând, caut să-i sperii pe români, să-i panichez. Doamne-ferește!, însă cred că e mai bine ca ei să fie, să fim, preveniți și pandemia să nu-i găsească nepregătiți, ca iarna câteodată. Să nu gândim că nouă nu ni se poate întâmpla ce li se întâmplă altora, pentru că noi, nu-i așa?, suntem mai cu moț.

Totuși, să nu punem răul înainte și să sperăm că, inițial și cu porțile închise, Liga 1 se va reactiva pe 16 mai, al doilea soroc anunțat de FRF și LPF. Pentru că la 16 aprilie, primul termen propus, pare foarte greu să reînceapă, deoarece antrenamentele sunt sistate în prezent. Foarte greu spre utopic. Ținând cont că UEFA a programat barajele pentru Euro 2021 (partida noastră cu Islanda, eventual, cu Bulgaria sau Ungaria) în intervalul 1-9 iunie, iar aici s-ar disputa restul de play-off, play-out și etapele superioare ale Cupei; rezultă că ar urma să se joace într-un ritm infernal. În România, dar și în campioantele de peste hotare, care furnizează mulți componenți naționalelor lui Rădoi și Mutu.

Nu va fi ușor de răspuns la întrebarea dacă fotbaliștii noștri vor rezista fizic și psihic unui asemenea ritm, unor eforturi repetate? Stevan Gerrard, 114 selecții pentru Anglia, antrenorul lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers, atrăgea atenția că „va apărea o problemă nouă pentru jucători, nevoiți să susțină multe meciuri într-un timp foarte scurt”. Probabil ați citit că unii fotbaliști spanioli, de la echipele de top, ar trebui să joace și 4 meciuri în 10 zile!

Haideți să nu mai lungim vorba! Sper să fi înțeles că scenariul legat de înghețarea sezonului nu-i unul dorit nici de GSP, nici de Ioanițoaia, nici de nimeni. Dimpotrivă, e în coada listei, cel mai prost. Dar rămâne plauzibil cât sporesc temerile că blestemăția de coronavirus s-ar putea întinde spre toamnă. În vremuri excepționale trebuie luate măsuri excepționale, greșesc?

Comentarii (22)Adaugă comentariu

Marius (347 comentarii)  •  20 martie 2020, 15:28

Acum sunt de acord asa cum puneti problema. Mai rau este ca trebuie sa ca dau dreptate.

Firu (31 comentarii)  •  20 martie 2020, 15:29

Pretextul cu Craiova este subtire. Chiar nu merifa sa le acordati atata atentie tuturor pustanilor care se baga in seama pe blog.

gogu (131 comentarii)  •  20 martie 2020, 15:32

Cand am citit prima oara previziunile dv am ras. Acum m-am oprit si ma apuca teama ca s-ar putea sa fie adevarat. Daca va dura pandemia inca trei luni Romania se va scufunda.

JFM (116 comentarii)  •  20 martie 2020, 15:32

Citesc si ma crucesc. Pentru unii mai slabi de inger pe primul loc este campionatul si pe al doilea varful crizei, perioada ce va urma. Nu protejarea populatiei este marea miza ci locul 2 sa 4 din campionat. Oameni fara discernamant, traiesc in lumi paralele de fapt traiesc pe alta lume, nu inteleg, desi este f. simplu, ca nimic, absolut nimic nu va mai fi ca inainte, prioritatile, mizele in toata lumea asta mare se vor schimba din mers functie de aceasta pandemie, nu functie de calculele pe genunchi ale lui Burleanu cand si unde va programa fcsb cu cfr.

Tyty (127 comentarii)  •  20 martie 2020, 15:34

Ma doare in cot cine va lua titlul, CFR sau Recolta Ghimpati. As vrea ca toti sa realizeze ca exista lucruri infinit mai importante pe lumea in care inca mai traim decat *** de fotbal romanesc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jean (280 comentarii)  •  20 martie 2020, 15:47

Excelenta abordare si excelent comentariul lui JFM. Pentru ca dupa corona nimic nu va mai fi ca inainte de corona. Asta daca va mai exista si dupa, nu doar inainte.

ManX (119 comentarii)  •  20 martie 2020, 15:56

Cel mai plauzibil si corect scenariu este cel lansat Dumitru Dragomir. Sa se ia in considerare clasamentul de anul trecut. Asa Viitorul lui Gica Hagi are loc asigurat in cupele europene. Se pare ca nea Mitica s-a facut zidar. Sau sef de santier. Daca tot idei de genul asta are si cand pune caramida, acele blocuri vor avea sansa fotbalului romanesc pe care l-a condus 20 de ani cum cu mandrie nedisimulata afirma. De vreo cateva zile invata pe ceilalti zidari cum se pune caramida stand la 1,5 metri distanta fata de ea.

anca (109 comentarii)  •  20 martie 2020, 17:11

Ati vrut sa spuneti scenariul cel mai rau, nu cel mai prost. Nu cred ca ati ales intamplator cuvantul prost ci pentru ca el suna mai tare si din aceasta cauza se considera ca vinde mai bine. Nu ma asteptam ca si la nivelul dvs reclama sa fie privita ca sufletul comertului.

Tudorache (179 comentarii)  •  20 martie 2020, 17:19

Dle Ioanitoaia, v-am respectat si va respect insa nu pot sa nu va intreb cum este posibil ca din aceeasi redactie sa fie emise pareri in flagranta contradictie una cu cealalata. Buzarin a exprimat ieri sau alaltaieri o parere iar Dv ati venit dupa aceea cu o parere care Se bate in cap cu cea a colegului. Fara sa va suparati ce poateintelege din aceasta atitudine cititorul? Doar ca gsp nu are nici o politica trasata clar si fiecare face in redactie ce vrea.

Fane (53 comentarii)  •  20 martie 2020, 18:23

Nu, de data asta nu gresiti... Oricui i se mai intampla...

Sandu Gigel (37 comentarii)  •  20 martie 2020, 22:19

Nea Ovidiu, sunt niste ciudati, lasa-i in plata Domnului. Sa fim noi sanatosi

motanul incaltat (603 comentarii)  •  20 martie 2020, 23:26

Daca credeti varianta cu ce delireaza China ca numai au nici un caz inregistrat puteti vorbi de ce s-ar putea intimpla in fotbal in 2 luni ... A 2-a varianta e ca bateti cimpii aiurea si pina nu se termina pandemia asta nu mai comentati nimic ca o faceti degeaba....Iar ca suporter al Craiovei chiar e irelevant daca termina pe 2, 3,sau 4 ca oricum o sa fie eliminata din primul tur preliminar pe care-l va juca cu oricine. Si situatia e fix aceeasi pt orice echipa romaneasca. Inclusiv pt nationala....

Ghencea (129 comentarii)  •  21 martie 2020, 1:33

Bai motane descaltat, ia spune tu mai ce avem voie sa gandim si ce avem voie sa spunem ca prea le stii pe toate.Limba romana ce iti mai pune piedici ca a bate campii inseamna a vorbi aiurea si deci folosesti un pleonasm. Sunt sigur ca termenul iti este necunoscut. Voi oltenii va credeti atat destepti incat cand nu aveti treaba va dezbracati de itari si va paziti hainele.

Craioveanu (42 comentarii)  •  21 martie 2020, 2:49

@motanul incaltat (514 comentarii). Nu stiu cine esti si de unde postezi dar aroganta ta ma face sa banuiesc ca esti plecat din tara. Ajunge sa treci de Nadlac sau de Bors si automat te crezi nu doar mai destept ci chiar cel mai destept. Nu esti.

Carol_K (77 comentarii)  •  21 martie 2020, 10:45

Domnule Ioanitoaia, de departe scenariul cel mai prost este acela care s-a intamplat dupa Atalanta-Valencia. Nu ca nu se va incheia o plicticosenie de campionat, nu ca niste televiziuni nu vor mai vinde publicitate, vor gasi alte programe din care sa traiasca 1-2 ani cat timp omenirea se va lupta cu acest virus letal. OMS le spune celor tineri sa nu-si supraliciteze sansele in cazul in care vor fi contaminati chiar daca in acest moment doar cei batrani si bolnavi mor. Boala lasa sechele grave si poate suferi mutatii devenind si mai agresiva pe masura ce epidemiologii vor gasi vaccinuri antidot pentru ca asta se intampla de obicei. Pe scurt, priviti situatia reala, una noua, nu ne-am mai confruntat pana acum cu ea altfel n-ar fi 300.000 de contaminati si deja 10.000 de morti. Nu Liga I e prioritatea aici, pana la urma cand sa mai disputi 3 tururi preliminare UEFA si UCL, Play Off, Grupe(mai ales EL), meciuri de baraj pt Euro, terminarea actualelor editii in paralel cu startul campionatelor de la anul. O decizie de a renunta la unele din ele este iminenta. Repet scenariul cel mai prost e ceea ce s-a intamplat dupa Atalanta-Valencia, partida mortii, asta ar trebui sa evitam in primul rand.

Dudu (133 comentarii)  •  21 martie 2020, 11:39

Zice bine @Carol K (70 comentarii) insa importante acum sunt efectele care trebuie tratate urgent si mai putin cauzele care au produs nenorocirea.

Durden (338 comentarii)  •  21 martie 2020, 13:25

Mi se pare fantastic sa fii considerat un mare jurnalist, in conditiile in care scrii un articol ca replica pt un anonim de pe internet...

Simeone (96 comentarii)  •  21 martie 2020, 14:18

Sa speram ca nu vom avea parte de scenariul cel mai prost. Sa speram ca autoritatile vor inchide granitele cat mai repede pentru a nu avea surprize din partea romanilor din diaspora care si-au gasit sa se reintoarca tocmai acum. Ai plecat la mai bine, stai acolo! Nu veni acum sa infectezi rudele si prietenii tai! Pe de alta parte , vorba lui Chivu, voua ca arde acum de fotbal? Ce fotbal doriti in aceasta pandemie? Sa spunem ca vom reincepe campionatul in mai asa cum ar dori LPF-ul, oare cati dintre suporteri vor indrazni sa mearga pe stadion? Va fi un talmes-balmes, asa cum au fost ultimele meciuri din campionat, mai precis din ultima etapa. Ca va fi Craiova pe locul 2 sau 3, ce conteaza fratilor? Poate 100.000 de euro in plus, bani care nu conteaza la niste patroni de calibrul lui Becali sau Rotaru. Eu zic daca se va relua campionatul, vor fi niste meciuri ca de antrenament, fara spectatori, probabil unele fara prea mare miza, deoarece va exista un decalaj mare de puncte intre primele 3 din play off si ultimele trei, iar ultimele 3-4 meciuri din play off se vor disputa sub aceste auspicii.

Bill (9 comentarii)  •  21 martie 2020, 15:20

@Durden (329 comentarii). Tu esti dintre cei care din start refuza sa inteleaga. Nu despre asta este vorba in articol dar unora dintre noi ne place sa ne dam rotunzi.

Clau (107 comentarii)  •  21 martie 2020, 15:30

Durdene esti ironic fara motiv. Despre ce ar putea scrie acum cand nu se intampla nimic in sport...Uita-te la televiziuni si vezi ca traiesc numai din reluarile unor meciuri jucate in urma cu mai mult timp.

catalin (1 comentarii)  •  21 martie 2020, 17:18

Si cum puteti sa acceptati sau nu criticile, din moment ce nici macar , asa cum spuneti, nu le intelegeti? Nu credeti ca e o fractura logica in ceea ce spuneti?

Dilimache (1 comentarii)  •  21 martie 2020, 17:23

Suntem o natie de inconstienti, care nu inteleg nimic...Nu va bateti capul cu astia care in loc sa stea in casa se duc in parc. Din pacate o patura foooarte subtire intelege ce se intampla, dar din pacate au de suferit din cauza numerosilor inconstienti.

Comentează