Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Prețul real

Remiza albă consemnată între FCSB și Clinceni, meci pe teren propriu pentru prima formație, l-a readus cu picioarele pe pământ pe Gigi Becali.

Permalink to Prețul real
marți, 11 februarie 2020, 3:36

Obișnuit să-și ridice în slăvi jucătorii, să-i compare cu Messi, cu Lampard și cu mai știu eu ce superstar, latifundiarul a coborât tonul luni seara. Deranjat de atitudinea băieților, care au așteptat unul de la celălalt, Becali s-a trezit la realitate. A admis că „Dacă nu câștigi cu Clinceni acasă, nu poți să te gândești la campionat. Trebuie schimbat tot jocul”.

În sfârșit, o declarație lucidă. Deosebită de cea, de-a dreptul ridicolă, dată de antrenorul Vintilă, că „poate acest punct ne va face campioni”! Oricât te-ai strădui să vezi numai partea plină a paharului, logic e să regreți cele două puncte pierdute, nu să-l lauzi pe cel obținut. Să le regreți cu atât mai tare cu cât le-ai cedat unei nou-promovate, care mai ocupă și penultimul loc în clasament!

Adevărul e că FCSB a dominat copios. Chiar dacă, paradoxal, cea mai mare ocazie a aparținut adversarului, șutul lui Dobrescu în transversală, majoritatea timpului s-a jucat într-o singură direcție, în jumătatea de gazon a ilfovenilor. Portughezul Santos a scăpat însă fără gol din două considerente.

Pentru că, organizată și devotată, pe alocuri eroică, apărarea sa a blocat toate spațiile, dar și pentru că roș-albaștrii, siguri pe ei, convinși că meciul e dinainte câștigat, nu s-au omorât cu firea. Au tras pe dreapta, comozi, parcă incapabili să înțeleagă că o echipă mică, aflată la retrogradare, se încăpățânează și nu se predă.

Cu excepțiile numite Man, Moruțan și Ad. Popa, a cărui introducere (de ce așa târzie?!) a dinamizat banda stângă a atacului bucureștean, ceilalți au dezamăgit in corpore. Oaidă, I. Filip, Olaru, Fl. Tănase și Fl. Coman, notați cu 4 în Gazetă, au arătat că nu pot. Dar și, mai grav, că nu vor. Că le e indiferent cum se termină partida, că doar n-o să transpire ei abundent și-o să pună osul într-un meci când, nu-i așa?, mai urmează atâtea!

Apatia lor, lipsa de determinare, de angajament, a readus în prim-plan discuția despre valorile de la FCSB. Cu cap de listă Florinel Coman, pe care patronul l-a recomandat drept „cel mai talentat fotbalist român după Hagi, peste Mutu”! În consecință, i-a fixat o clauză de eliberare astronomică, 100 de milioane de euro, ba ar fi și refuzat, permiteți-mi să mă îndoiesc!, o ofertă de 20 de milioane pentru el. Ar fi pretins 30.

Greu de închipuit, dacă nu imposibil, că va lua o sumă atât de mare pe un fotbalist evaluat de transfermarkt la doar 5,5 milioane. Să zicem că poate primi dublu ori chiar triplu, dar să-și imagineze că suma respectivă va fi de 5 sau 6 ori mai mare pare de domeniul utopiei. Deoarece jucătorii români nu mai sunt curtați ca în perioada Generației de Aur, le-au scăzut automat cota și prețul. Numai noi, mai exact, unii dintre noi, îi mai credem vulturi. În ochii străinilor, majoritatea lor sunt, îmi cer iertare, niște claponi.

De acord că, tânăr și talentat, Fl. Coman e de perspectivă. Interesează. Asemenea lui Moruțan și altora. Atât că un club care se respectă nu va achiziționa niciodată un fotbalist care joacă un meci bine și pe următoarele două prost. Când va căpăta continuitate și va fi constant în evoluții, Fl. Coman va avea nu numai căutare, ci și preț. Altminteri, nu.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Doryn (166 comentarii)  •  11 februarie 2020, 15:55

Bine zis desi cam inutil. Pentru ca nici un om zdravan la cap nu crede ca Florinel Coman va fi va vandut cu mai mult de 10-12 milioane. In cel mai fericit caz.

Caruso (1 comentarii)  •  11 februarie 2020, 15:56

O rusine de meci care o poate costa pe Fecesebe pierderea unui alt titlu de campioana. Chiar m-as bucura sa se intample.

Giulesti (85 comentarii)  •  11 februarie 2020, 15:59

Oierul sef i-a invatat prost sa creada despre ei ca sunt scule de fotbalisti si o sa ii fie foarte greu sa ii dezvete. La cata minte au tatuatii astia plini de pretentii si cu masini bengoase.

Mario (56 comentarii)  •  11 februarie 2020, 16:01

Aveam impresia ca Vintila este dus cu pluta si declaratia lui de aseara mu-a intarit aceasta convingere. Dar a facut o special oentru Becali. A spus ce stia ca o sa ii fie pe plac.

Vraciu (3 comentarii)  •  11 februarie 2020, 16:05

Ati luat in calcul bara Clinceniului ca ocazie, nu si penalti refuzat lui Fl Tanase. Omul Cefereului, totul normal.

vasglomerulul (1 comentarii)  •  11 februarie 2020, 16:38

A murit pavalescu sau se tavalescu pe jos de plâns și de brânză stricată.

Clujcampion (28 comentarii)  •  11 februarie 2020, 17:20

Florinel daca ar avea si cap ar fi vandabil. Dar Morutan ma indoiesc. Trendul acum la echipele mari e cu jucatori tehnici si puternici, nu piticoti oarecum tehnici. Asta e bun doar in fotbalul romanesc.

Marius (347 comentarii)  •  11 februarie 2020, 17:20

Inca un titlu dat la garla si din cauza cui? A unei echipe le care Becali a ajutat-o sa promoveze salvand-o cu bani de la insolventa. Bine zicea unul ca facerea de bine...

Bogdan (395 comentarii)  •  11 februarie 2020, 17:22

In locul dvs eu nu as face misto de Vintila. Ca daca intra bara lui Dobrescu numai ramanea nici punctul ala.

Clujcampion (28 comentarii)  •  11 februarie 2020, 17:36

@Vraciu Daca ala a fost penalty, cand mingea loveste mana lipita de corp in suprafata bazinului, deci nu e influentata traiectoria cu nimic si nici intentie nu exista, de ala refuzat cfr-ului la Medias ai avea ceva de spus?

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 februarie 2020, 17:51

Ca sa vezi...Cica acest 0-0 demonstreaza lipsa de valoare a tinerilor jucatori de la Steaua!!!!Fac pariu ca daca Steaua batea si acest jurnalist se alatura iarasi corului de la GSP care vedea aranjament la acest meci!!!!Domnule,nu ati vorbit de blat doar cand Steaua a batut Astra si nimic despre asa ceva cand a batut Astra la jocurile directe?Nu GSP batea toba cu Clinceniul echipa a doua a lui Becali?Voi si cand nu va iese tot iesiti la atac???Da ,e clar ii pasa acestui jurnalist de cum joaca fotbal jucatorii Stele sau de cota alora...!!!!Cand CFR a fost batjocorita de Dudelanje nu a mai vorbit de valoare,cote....Si cine se mai lasa pacalit ca Steaua ar fi avut sansa sa castige campionatul???Rad cand vad ce faulturi se da la meciurile Stelei.....Tanase ,Coman si restul mai bine nu se implica in nici un duel pentru ca este clar ca se fluiera numai impotriva!!!!A ajuns Tanase din cel care cica ar fi cazut usor jucatorul care faulteaza pe banda rulanta!!!!De exemplu arbitrul a fluierat fault la portar cand Tanase chiar nu a facut nimic....!!!!Si e doar un exemplu....Ca sa continuie comedia.....Craciunescu si Balaj se contazic etapa de etapa !Ultima nestemata faultul la Deac...Unul cica da ,altul ba...Morutan a avut penalti si etapa trecuta si acum...Desigur ,jurnalistul doar de penaltyul CFR plange....Vizibil,nu?

dan (151 comentarii)  •  11 februarie 2020, 17:52

"Cu excepțiile numite Man, Moruțan și Ad. Popa...". Man ??? Pina prin min. 80 nu a fost pe teren...

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 februarie 2020, 18:14

@Clujcampion (13 comentarii) • 11 februarie 2020, 17:36 Balaj al vostru a spus ca Deac desi a lovit mingea a pus talpa adversarului si arbitrul trebuia sa fluiere....Deci uita de penalty la Medias!!!Apoi la cine trebuia acordat penalty?La jucatorul care trebuia suspendat pentru meciul ala?Si a fost penalty clar la Morutan care este luat in brate inainte sa fie tinerea aia reciproca de care vorbesc Craciunescu si Balaj...

CITA (2118 comentarii)  •  11 februarie 2020, 18:40

Bine bre, am si eu o curiozitate: din numele de jucatori vehiculate aici cu sumele corespunzatoare de transfer (pe hartie, bineinteles!), e vreunul convocat la lotul reprezentativ pentru barajul de Euro douazeci-douazeci? Sau macar la lotul U21 pentru Olimpiada din Asia ce va sa vina?

Dragu (26 comentarii)  •  11 februarie 2020, 18:54

Conform obiceiului Andrei F abereaza. Pentru ca la Morutan a fost o tinere reciproca ba chiar Morutan se lasa pe adversar si il trage in jos. Dar tipul citeaza din Balaj numai cand el face comentarii favorabile marii echipe din Berceni.

Clucampion (28 comentarii)  •  11 februarie 2020, 18:54

@andreif ai aparut si tu? Ia nu mai fabula... toti au spus ca deac a lovit mingea si ala i-a sutat dupa in talpa.. da tu la cat esti de paralel oricum nu pricepi nimic.

anca (109 comentarii)  •  11 februarie 2020, 19:07

@Dan (130 comentarii). Parerea mea despre Man difera de a ta. Totusi spre deosebire de amortitul Coman si de imprastiatul Tanase el s-a mai agitat. A mai incercat, a mai tras la poarta. Ceilalti mai mult au dormit pe teren iar Olaru nu a trimis nici o pasa folositoare.

Dimi (65 comentarii)  •  11 februarie 2020, 19:12

Va contrez ca mie in place @Andrei F (1377 comentarii). Piate sa ninga ori sa ploua, el stie una si buna, e stelist si vede intr-o singura directie. In favoarea echipei bercenare. Era sa gresesc o tasta si sa apas m in loc de b...

Simeone (12 comentarii)  •  11 februarie 2020, 19:25

E greu pentru orice jucător din România sa mai plece pe o suma mare ori sa câștige precum alții odinioară. Echipele din Vest și nu numai s-au fript cu jucătorii romani, mai ales cu jucătorii vânduți de Becali. Nu au dat randament și încet incet s-au întors în tara cu coada între picioare.

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 februarie 2020, 19:49

@Clucampion (14 comentarii) • 11 februarie 2020, 18:54,,Toti ,,la tine este doar Craciunescu....Cauta pe cineva care a urmarit pe Telekom Sport dezbaterea arbitarajelor....

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 februarie 2020, 19:50

@Dragu (19 comentarii) • 11 februarie 2020, 18:54 Cauta sa revezi faza....Totul pleaca de la Morutan care este luat in brate,apoi tinere reciptoca ....

Marian Boeangiu (49 comentarii)  •  11 februarie 2020, 20:03

Jucatorii de la FCSB au aratat cateva mici lacune : de pregatire fizica corecta, de pregatire tehnica decenta si de pregatire tactica daca ne gandim ca sunt profesionisti(ha,ha,ha!) si e in fisa postului sa intre in atmosfera de competitie la orice meci. Dar cum aceste aspecte sunt sau trebuiesc antrenate inseamna ca mai lipsesc si antrenorii . Iar cine ii angajaza e clar in mare suferinta de IQ , scoala, educatie si orientare . Dar asta se poate "obtine" mai ales in lipsa caracterului care in general nu lipseste oamenilor cu adevarat inteligenti. In rest au de toate. Bani, bani si iar bani deci nimic esential daca nu ajung sa aiba putere de decizie . Din pacate ajung la " butoane" si asta schimba situatia amarand viata celor ce depind de ei si noua ca martori.

MZM (390 comentarii)  •  11 februarie 2020, 21:17

FCSB are jucatori dar nu are echipa. Pentru ca nu are antrenor. Nici unul din antrenorii din ultimii ani nu s-au putut impune si flacaii fac cam ce vor, nu ce trebuie. Daca ar veni antrenor cineva ca Dan Petrescu ar face cu siguranta o echipa foarte puternica, invincibila in Liga 1. Actuala echipa lasa impresia ca joaca la maximum 60-65% din potential. Probabil ca la antrenamente se daruiesc si mai putin! Din ultimile 3 jocuri (din care 2 cu ultimile clasate) au realizat 4 puncte din 9 posibile!! Nu ai cum sa castigi campionatul in acest mod! Totusi, echipa asta, asa cum joaca, a realizat in acest campionat o performanta probabil unica in fotbalul nostru: de pe ultimul loc in clasament la inceputul turului (cu vreo 5 jocuri pierdute, din 7) a ajuns pe locul 2, la cateva puncte de lider, cu 3 etape inainte de terminarea returului!.. Oricum, campionatul nu va fi castigat nici de FCSB, nici de CFR, ci de... Dan Petrescu!

Dilimache (657 comentarii)  •  11 februarie 2020, 22:11

Permiteti va rog sa va contrazic, nimic pe lumea asta nu il aduce pe becali cu picioarele pe pamant pentru ca el este, cum zic americanii, delusional, omul nu traieste in realitate, este complet pe alta lume si face misto de o echipa si de suporterii ei...

Vlad (309 comentarii)  •  11 februarie 2020, 22:43

Nea Ovi, lasa-l bre pe Gigel sa viseze ca isi vinde marile valori pe zeci si sute de milioane de coconeti cand in realitate ei valoreaza de zeci de ori mai putin. Si oricum nu ii cumpara decat echipe din campionate periferice cum bine observa mai sus @simeone.

Marean (270 comentarii)  •  11 februarie 2020, 22:49

@Andrei F iarasi baga in ele ca sa ii vina lui mingea pe voleu. Pentru ca nici Cristian Balaj la Telekomul luat ca argument in favoarea sa nu a sustinut ce pretinde el.

di livio (214 comentarii)  •  11 februarie 2020, 23:00

moș teacă și pretinii-clone...Doryn, Caruso, Giulești, Dragu, etc

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 februarie 2020, 23:51

@ Marea Nu ești tu bun si ne spui ce a spus Balaj la faza cu Deac...?Poate ne dai și un citat...

Nicu (10 comentarii)  •  12 februarie 2020, 0:37

Balaj intotdeauna in comentariile sale cauta cu orice pret sa justifice deciziile arbitrului care a fluierat meciul. chiar impotriva evidentelor. La faza cu Deac de la Medias oricine putea vedea ca Deac a jucat mingea iar adversarul cu interventia lui intarziata a sutat in piciorul lui Deac. Deci normal a fost fault la Deac. Arbitrul nu a fluierat nimic pana a vazut ca mingea sutata de Deac a ajuns la Omrani care atacand poarta a fost faultat in careu de Plesca, portarul Mediasului. Deci penalty clar. Dar arbitrul speriat ca trebuie sa dea penalty pentru oaspeti s-a intors la cei doi jucatori ce erau pe jos si a dat eronat lovitura pentru Medias. Deci, dupa ce ca nu a dat penalty pentru CFR (mare eroare de arbitraj) a comis a doua eroare dand decizia in favoarea jucatorului care l-a faultat pe Deac. Iar Balas cu un aer de om inteligent, sau intelept (desi nu e nici una nici alta) da dreptate deciziilor arbitrului ce la un moment dat nu stia ce sa faca pe teren, printre jucatori. Vorba romanului "corb la corb nu scoate ochii."

JFM (116 comentarii)  •  12 februarie 2020, 7:10

Daca Erling Haaland are o clauza de 60 de milioane de euro cum sa ceri pe Florinel 30 sau 20? Niciodata. Ala rupe apararile din Bundesliga nu din Ilfov si imprejurimi. Si daca-l mai pastrezi un an o sa-l pui in vitrina clubului ca nu ti-l mai ia nimeni peste 10.

drucker (6 comentarii)  •  12 februarie 2020, 10:21

Aveti cumva idee cati jucatori tineri si talentati , exista in Brazilia , Argentina si toata America de Sud ? Sunt de ordinul zecilor de mii .Si toti viseaza sa se transfere in Europa . Credeti ca Man , Coman sau Morutan , au vreo sansa in fata acestor jucatori ? Momentan pretul celor de la Steaua e de cat s-a primit pe Nedelcu , iar interes pt jucatorii Stelei nu exista .

daniel (223 comentarii)  •  12 februarie 2020, 20:50

pe Becali nu l-a interesat niciodata echipa; el a inteles ca se pot face bani multi din fotbal si asta pune in practica; cumpara jucatori care i se par de valoare, ii vopseste un pic pe la FCSB(despre care unii spun c-ar fi Steaua, dar nu prea e) si apoi, vrea sa-i vanda cu un pret mult mai mare, ceea ce nu mai merge..a mers candva, acum nu mai merge, fiindca avem un campionat foarte slab cotat...toata lumea stie acest lucru, numai jurnalistii romani, se fac ca nu stiu!!!!!!!!!!!!!

barta (1 comentarii)  •  12 februarie 2020, 21:32

ar trebui maestre sa scrii ceva despre meciul cfr-viitorul,despre cum se ajuta prietenii la nevoie,3 puncte pentru intrare in play-off contra 6 puncte din play-off.

ana (7 comentarii)  •  13 februarie 2020, 11:47

Chiar nu v-ati saturat de aceste povesti de ani de zile ??? Se face lobby (teapa) pe bani multi dade, dade cineva pica in plasa sa cumpere un jucator roman. Deja sunt povesti aiurea si parca sunteti cu totii obsedati de latifundiar, si ce mai gandeste el....

Comentează