Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

O numire grăbită?

Numirea lui Adrian Mutu la cârma reprezentativei de tineret continuă să fie comentată și, firește, contestată.

Permalink to O numire grăbită?
marți, 14 ianuarie 2020, 4:16

Firește, pentru că în fotbalul de azi, dar și în afara lui, nimeni nu mai întrunește unanimitatea. Orice decizie e întâmpinată cu suspiciuni, cu ridicări din umeri. În cazul desemnării lui Mutu a surprins faptul că toți cei 11 membri cu drept de vot din ședința Comisiei Tehnice au mers, fără excepție, pe mâna lui. Pe bună dreptate, Mircea Rednic a ironizat „atașamentul” celor 11.

Acum, să nu se supere Mihai Stoichiță, șeful CT, dar nu la nivelul lui și al colegilor din comisie (dintre care unii n-au profesat ca antrenori nicio zi!) s-a hotărât ca Mutu să-i urmeze lui Rădoi la U21. S-a hotărât în biroul președintelui Burleanu și, se aude, la intervenția secretarului general adjunct, Bodescu-Vulcanizare, care a pledat pentru cel supranumit cândva Il Fenomeno. Că a făcut-o la rugămintea impresarei acestuia ori nu, nu văd niciun rost să detaliem.

În afara oricărui dubiu e că nu Comisia Tehnică l-a pus pe Mutu. Ea doar a fost folosită, după chipul și asemănarea Comitetului Executiv, pentru a da deciziei o aparență regulamentară. Numirea a venit de sus, iar CT doar a executat. Că Mutu a avut o pilă sau mai multe contează mai puțin. Până la urmă, nimeni nu-i singur pe lume.

Problema e dacă, în ce măsură?, numirea lui Mutu se justifică. În lumina carierei lui de superjucător, trecut pe la Inter, Chelsea, Juventus, Fiorentina etc, cu 77 de selecții în națională și 35 de goluri (record împărțit cu Hagi), evident că da. Convingător, indiscutabil, fie și în condițiile în care cel în discuție abia a împlinit, pe 8 ianuarie, 41 de ani.

De aici încolo însă, lucrurile încep să se complice, chiar să intre în ceață. Deși Mutu pare radical schimbat în bine, serios și responsabil, cum l-am descoperit recent la „Prietenii lui Ovidiu”, nu-l avantajează o viață sportivă tumultuoasă, ca să fiu elegant. Cunoașteți amănunte, nu mai dezgrop morții.
Greu de uitat poveștile neplăcute de odinioară, culminând cu consumul de cocaină și suspendarea. Ele îi vor fi reproșate mereu și-l vor trage în jos ca niște pietre de moară. N-ar trebui să se întâmple așa, căci toți avem dreptul la încă o șansă, dar fiți siguri că se va întâmpla. Va ajunge ca U21 să piardă un meci pentru ca tribuna să-și aducă aminte că Mutu a fluierat în biserică. Tare și des.

Dacă trecutul nu-l avantajează, grav e că nici prezentul nu-l ajută pe proaspătul selecționer. În ideea în care Mutu, până deunăzi în Emirate, la tineretul lui Al Wahda, are o experiență minimă ca antrenor, doar 11 meciuri petrecute pe banca lui FC Voluntari! Că nu posedă licență Pro se acceptă. O va obține și, la rându-i, nici Rădoi n-a avut-o când i s-a încredințat naționala U21, cu care a încântat la Euro 2019. N-o are nici acum, când antrenează România.

Pe de altă parte, există riscul real, nu inventat, ca reprezentativa de tineret să se dovedească o căciulă prea mare pentru Mutu. Concret, acesta să eșueze unde a reușit Rădoi. Succesul să nu se repete. Variantă plauzibilă în condițiile în care calificarea la CE 2021 se anunță pe muchie de cuțit. Chiar îndoielnică, probă că 76 la sută dintre subiecții unui sondaj GSP nu cred că Mutu va duce echipa la turneul final de anul viitor. Suporterii sunt mai degrabă pesimiști, apreciind ca grăbită numirea lui. Forțată.

Personal, sper ca Mutu să-i calce pe urme lui Rădoi. I-o doresc, dar mai știu și că fiecare om e cu norocul lui. Cu soarta lui.

Comentarii (46)Adaugă comentariu

Dragu (26 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 16:27

Nea Ovi, prea te porti cu manusi cu unul dintre cei mai mari *** din istoria fotbalului romanesc. Ai uitat cand batea chelnerii cu drugi de fier si fugea noaptea din cantonament?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (262 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 16:29

Au mai incercat si alti jucatori de frunte sa devina antrenori de top si nu au reusit. Mutu cred ca va fi unul din ei.

Marius (347 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 16:32

Observ ca si Dvs va este frica de *** si evitati sa ii dati numele doamnei Prodan Reghecampf. Gazeta a avut mai mult curaj si a scris deschis ca numirea lui Mutu a fost opera acestei individe caruia nu ii mai ajunge nimeni cu prajina la nas.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

grig (105 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 16:35

Nu grabita domnule Ioanitoaia ci gresita. Adrian Mutu inca nu a dovedit nimic in calitate de antrenor deci nu era cazul sa fie numit.

Jean (280 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 16:37

Radoi a svut noroc cu Isaila ca ia lasat o echipa formata. Mutu nu va avea acelasi noroc cu Radoi de la care a mostenit o echipa mult mai slaba si mai dezbinata.

Andrej (3 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 16:52

Nu a fost nevoie de nici un meci ca sa-ti aduci aminte matale

adi_stelistul (359 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 17:00

Marturisesc ca sunt la fel de sceptic. Si nu inteleg ce l-a recomandat pe Mutu.

aldo_m (164 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 17:20

mutu are 11 meciuri ca antrenor si trei victorii poate asta insemna multa branza pt tata lui Smantanica care in afara de a vorbi frumos nu are nici o calitate iar dupa ratarile lui Radoi si Mutu strategul Stoichita trebuie sa si dea o onorabila DEMISIE

Viorel (77 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 17:30

Sa dea Dumnezeu ca Mutu sa se poate lepada de un trecut care nu prea il onoreaza. Mi-a placut ca l-a privit cu barbatie la prietenii lui Ovidiu si nu s-a ascuns de el. Si l-a asumat.

Kid (2 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 17:51

Eu cred ca Dan Alexa merita o sansa...sa-i poata arde 2 plame daca greseste schimbarile :D Mutu, fire mai vulcanica, s-a r putea sa se fereasca din calea muierii fioroase.

cosmin (2 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 18:01

Mutu nu este antrenor,este un fost jucator care a facut numai probleme. Avem antrenori care au dovedit ca au valoare si nu sunt bagati in seama pentru ca este mafie in fotbalul romanesc.Burleanu si gasca lui ar trebui sa demisioneze.Agentii din fotbalul romanesc ar trebui desfintati.Ce cauta aceasta individa Prodanca in fotbal ??? Presa sportiva are si ea partea ei de vina pentru publicitatea facuta acestor indivizi fara educatie.

gilos (328 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 18:08

Spuneti-mi, va rog, ce-l recomanda pe Mutu pt acest post ? Se vede treaba ca cei din asa-zisa Comisie Tehnica sunt niste habarnisti

CITA (2118 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 18:52

Echipa de tineret e deja construita sanataos de Radoi, lui Mutu nu-i ramane decat sa o mentina la nivel si sa obtina rezultat cat mai bun la Olimpiada. E o solutie de proba mai degraba pentru cei ce l-au invitat si numit in aceasta functie. Pe toti ii intereseaza acum prima reprezentativa, aceea de seniori.

dan (100 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 19:26

mMutu ca si Radoi au cam intrat pe usa din dos in antrenorat. Dar daca o sa le iasa, sa te tii Nene...

Misu (234 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 19:37

Adi Stelistul are dreptate. Nimic si nimeni nu il recomanda pe acest play boy sa fie numit selectioner din prima.

Craiu (67 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 19:42

Norocul lui Mutu a fost ca l-a sustinut pe Burleanu in alegeri si ca Burleanu a castigat alegerile. Daca venea Lupescu la sefie Mutu nu ar fi pupat niciodata in viata lui postul de selectioner nici la juniori 4. Lupescu a stat in Germania si a invatat sa puna pret pe caracter.

CCC (137 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 19:50

Interesant este ca acum se bagatelizeaza lipsa licentei PRO, in schimb, atunci cand Radoi antrena FCSB fara licenta, erati capul scandalagiilor si ceretai suspendarea, depunctarea, etc. De altfel, Radoi a fost obligat sa stea in tribuna. La vremea respectiva “urecheati” atat Liga cat si FRF ca ii permit lui Radoi sa antreneze fara licenta pro. Acum, cu Radoi antrenor la Nationala si Mutu la tineret, as fi curios daca mai cereti ca ei sa nu stea pe banca la meciurile oficiale. Ma puteti lamuri cand erati “deontolog”, atunci sau acum?

GopoSapiens (25 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 20:54

Deci „toți avem dreptul la încă o șansă”, dar în același timp„a fluierat în biserică. Tare și des.” Încă o șansă după dese (adică multe) altele? Până când? Dacă ne e dor de fluierături nu e mai simplu să ne uităm la noul film a lui Porumboiu Jr.?

Jack (18 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 21:08

@CCC. Esti prost ori te prefaci. S-a schimbat regula iar cursantii la licenta PRO au aceleasi drepturi cu cei care au primit licenta. Cand Radoi lucra la FCSB regula de azi nu functiona si drept urmare Radoi incalca regulamentul pentru ca nu avea nici o licenta si nici macar bacalaureatul. Dar este mai usor sa faci pe desteptul indignat decat sa ceri informatii Azi Radoi nu mai incalca regulamentul.

Bogdan (395 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 21:12

In ignoranta lor baietii de mingi din frf nu vor sa inteleaga ca meseria de antrenor se invata si ca poti fi fost mare fotbalist si dupa retragerea de pe teren un antrenor de duzina ori chiar foarte slab. Radoi a profitat de o conjunctura favorabila care nu mai exista.

Nelu (12 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 21:14

Credeam că odată cu venirea lui Burleanu la Federație, o să se reducă aranjamentele sau, în naivitatea mea, o să dispară mafia din fotbalul românesc. În discursul lui de la prima alegere arăta a fi un tânăr cu principii, hotărât, vizionar. M-am înșelat. La FRF s-a strâns un grup de ciocoi noi, flămânzi și mediocri profesional. Păcat!

Cris (75 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 21:24

Din articol si comentarii pare fie ca jurnalistul si comentatorii sunt straini de fenomenul fotbal, fie ca sunt subiectivi si rauvoitori. Pai daca pe Mutu, care a avut cateva rezultate bunicele in Emirate, nu l recomanda nimic pt nationala U21, pe Radoi ce l a recomandat cand a preluat aceeasi nationala? Radoi nu doar ca nu avea nicio pregatire in antrenorat, dar nu avea nici experienta (in afara esecului sora cu rusinea pe banca fcsb ului). Iar in privinta comparatiei rezultatelor pe care le va avea Mutu cu cele avute de Radoi e o nebunie, fiind de natura evidentei ca Mutu nu va putea avea aceleasi rezultate din momente ce nu va mai avea aceeasi componenta a U21, cei mai multi plecand la nationala mare, iar cei care vin din urma nu se ridica la valoarea anteriorilor. Lasati prejudecatile si dati i o sansa omului, asa cum a avut o si Radoi si a fructificat o la maxim, desi nici pe el nu l recomanda nimic anterior, dimpotriva.

Silviu (3 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 22:00

Mutu, cu toate defectele lui, a lucrat cu Prandelli, cu Bölöni, cu Capello, și Lippi, și chiar și cu Mourinho puțin. Dacă s-a lipit de el măcar 20% din măestria lor, va fi un antrenor bun înspre foarte bun. Ca să nu mai zic de jucătorii pe care i-a avut adversari și coechipieri. Cu cine vreți să se califice tineretul? Cu Edi care nu are realizări nici ca jucător nici ca antrenor? O fi fost Mutu indisciplinat când era tânăr, dar ca experiență în fotbal este peste Rădoi cel de acum, că să nu vorbim de Rădoi înainte să antreneze România U21. De bine de rău, Mutu a antrenat o echipă de U21 vreme de un an de zile înainte să ajungă la națională, și chair dacă a fost în zona arabă, aduceți-vă aminte de unde a venit la națională selecționerul Croaților, cel care i-a condus spre bronzul mondial. Dacă se dorea garanția performanței, FRF l-ar fi adus pe Mangia, poate cu Lucescu în rol de consilier măcar pt. primele 2-3 meciuri. Chiar și fără Lucescu, Mangia ne cunoaște campionatul și potențialul. In loc să ajungă antrenor la Malta U21, se putea face un efort să fie angajat de noi.

Tare (3 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 23:23

Apropos Alexa daca nu i a pus o la impresara pana la palma aplicata in mod sigur ca i a pus o dupa ... de au ramas tovarasi:)

motanul incaltat (603 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 0:47

Adica pe Mutu nu-l avantajeaza performantele avute ca antrenor... Dar pe Contra ce rezultate l-au avantajat?? Dar pe Hagi daca era adus la nationala mare??? Rezultatele cu Viitorul in plan international unde se joaca cit de cit pe bune????Ca aici in plan intern totul e o mare ***....Il avantajau jucatorii aia care i-a descoperit si care nu se pot integra in nici o echipa de afara indiferent de liga in care joaca sau de continent???? Ipocrizia in tara asta nu are nici o limita....Bineinteles ca nu va face nimic dar nici altii n-ar fi facut. Nici macar Radoi ca se demonstreaza ca au fost doar rezultate de conjunctura cu niste jucatori ce nu pot demonstra nimic niciunde....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ali Bec (212 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 2:14

Ioanitoaia si Ionut Chirila. Un tandem de opinii remarcabil.

vasco (363 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 6:33

Jalnic!Jalnic !Jalnic!Mutu nu poate sa-i invete decat ,eventual,cum sa-si rateze carierele.E expert!

vasco (363 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 8:44

Ce o sa-i invete Mutu?Ghici!

Alex One (161 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 10:12

Apropo de "fara penali in functii publice ", la FRF nu se aplica ? Sau te pomenesti ca ar afecta si pe altii de acolo ? Bine ,cea mai tare situatie ramane cea de la Dinamo cu echipa Contra-antrenor, Mutu-director sportiv, ambii cu condamnari penale defininitive. Asa ca problema consumului de droguri si alte substante interzise pare pistol cu apa. E clar ca Mutu a fost impus, poate chiar peste capul lui Burleanu, si atunci se nasc si alte nedumeriri.

itu52 (239 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 10:23

De fapt a început fosilizarea lui Mutu, metamorfoza, transformarea lui în MaMutu de FRF. Adică, adaptarea la viața frumoasă și fără responsabilități din federație. Nu face mulți purici la tineret, lui îi place la birou, cu finețuri materiale și umane. E încă tânăr, deci neliniștit! Cine gândește că lupul își schimbă năravul înseamnă că a rămas fără păr. Ce să faci, vulcanizatorul-șef își face datoria, Fabrica de Reșapare a Fotbaliștilor trebuie să producă. Pentru că se știe de-a săpăliga și este tare mieros, azi, mâine ia hățurile Comisiei Tehnice. Viitorul sună bine, la capătul tunelului jarul trabucului va tine loc de far.

stormseeker (21 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 11:15

Este posibil ca Mutu sa nu fie omul potrivit pentru nationala de tineret. Insa nu-mi aduc aminte (si nu gresesc) cind a fost numit Hagi la nationala mare, dumneata n-ai scos o vorbulita desi Hagi nu mai antrenase pina atunci. Poate ne spui si care este diferenta. N.B. Pe vremea aia era presedinte M. Sandu un tip darnic cu ziaristii.

dodo (205 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 12:12

Nea Ovi, te rog sa-l lamuresti pe Chirila ca C Dinu i-a spus cu prietenie ca face buba la picior cand da in minge ...

ana (7 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 16:23

Cu siguranta o numire in pripa si negandita. Arian Mutu nu a confirmat ca antrenor deloc. Daca vrei performanta la tineret aduci un antrenor egal cu Mirel sau mai bun.Este o gresala pe care o stiu toti.Oare de ce ???Unii fosti fotbalisti vor sa antreneze insa nu pot obtine mare lucru. In afara de Lucescu numai Dan Petrescu a confirmat ca antrenor.

Lupe (75 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 16:45

stormseeker, lasa comparatia cu Hagi, ca este una istorica, ia in calcul comparatia cu Radoi. Ce pana soarelui il recomanda pe Radoi selectioner la U21? NADA! Si nu s-a facut atata tam tam pe marginea numirii unuia care isi dovedise incompetenta la fcsb si fugise prin lumea a treia sa-si ia licenta de antrenor.

Silviu (3 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 17:45

@ana Dar de Bölöni ai uitat?

bogdan (9 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 18:29

Domnule Ioanitoaia, mi se pare de bun simt sa va asumati titlul unui articol si sa nu incercati sa-i schimbati intelesul prin diferite semne de puctuatie! Daca tot sunteti ziarist...sau gazetar, sau redactor sef, sau director, sau cum doriti sa va spunem... Ce valoare are un ziar, al carui conducator nu este in stare sa-si asume responsabilitatea?

Dan (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 18:29

Un drogat consumator de liniuțe a ajuns antrenor de echipa națională. Rusine rusine rusine.

bogdan (9 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 18:32

Pai daca Hagi si-a permis sa distruga o nationala cu perspective, cedand locul la CM2002 slovenilor, de ce nu si-ar permite si Mutu sa se joace cu tineretul? Pana si Radoi a pierdut in Danemarca si nimeni nu-i garanta ca ar fi castigat tot pe linie in grupa! Cel mai potrivit pentru inlocuirea oricui este domnia Sa Ioanitoaia!

bogdan (9 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 18:35

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (390 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 21:07

De ce mi-ati ascuns comentariu? Au trecut deja 24 de ore! Ce este in neregula cu el? Am respectat toate regulile sitului.

vasco (363 comentarii)  •  16 ianuarie 2020, 16:31

@alexone,chiar ai crezut-o p-aia cu "fara penali in functii publice?"

Dragos (250 comentarii)  •  16 ianuarie 2020, 16:42

Bogdane, mai ai pana sa inveti citi printre randuri. Optiunea dlui Ioanitoaia este evident contra numirii lui Mutu dar o spune cu discretie. Cum numirea s-a produs nu ar servi nimanui o reactie acida, uite un mesaj usor de intuit.

cip (8 comentarii)  •  17 ianuarie 2020, 16:38

Daca asa jos am ajuns sa numim un *** la carma nationalei de tineret nu va mai mirati ca fotbalul romanesc e praf,FRF a devenit o cloaca de amatori cu o comunicare "moderna" care ne promitea centre de excelenta,o revigorare a fotbalului romanesc din temelii,de la copii si juniori si cate si mai cate..sigur nu i rau sa crezi in Mos Craciun!Da la varsta mea nu mai tine...am inteles ca FRF a ajuns pe mana unor impostori,care joaca poker cu echipele nationale,urmeaza sa mai aflam ca echipele nationale nu sant ale Romaniei ***.Ar trebui destituiti imediat si refacut alegeri la FRF cu oameni care inteleg ca fotbalul s a schimbat radical in ultimii 20 de ani!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi (97 comentarii)  •  17 ianuarie 2020, 20:54

@bogdan(8 comentarii). Nu fii mai prost decat este cazul. Rolul ziaristului este sa aiba opinii iar ale lui Ioanitoaia sunt decente si cand nu esti de acord cu ele.

Alex One (161 comentarii)  •  18 ianuarie 2020, 8:58

@vasco, evjdent ca nu. In Ro. totul se aplica selectiv,de la caz la caz, ai nostri vs ai lor. Nu ma imbat cu apa rece prefer o bautura corespunzatoare. "Ziceam si eu asa", vorba lui Moromete.

Nica fără frica (297 comentarii)  •  22 ianuarie 2020, 21:39

Tataie suntem singura țară în care pușcăriași sunt vedete mondene! Mai ai multi prieteni care au făcut pușcărie ca să-i inviti în emisiune!? Poate frații cămătaru? Elena Udrea!? Sau mai bine îți faci un studiou la jilava și-ți faci emisiunile acolo! Jalnic a ajuns țara asta!!!

Comentează