Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Dezmințirea

O avea Gigi Becali bubele lui, iată că a ajuns să stabilească până și meniul roș-albaștrilor!, dar nu s-a uitat la bani când a fost vorba să investească în FCSB.

Permalink to Dezmințirea
duminică, 12 ianuarie 2020, 2:07

Așa s-a făcut că, băgând adânc mâna în buzunar, a adunat un lot valoros. Probabil cel mai valoros din Liga 1, bijuteriile lui fiind Florin Coman și Dennis Man. La 21 de ani, ambii sunt reputați internaționali de tineret, ba și cu selecții în prima reprezentativă. Trei, respectiv patru.

Cum pentru Becali fotbalul înseamnă pasiune, dar și, mai presus de sentimente, o afacere, evident că latifundiarul speră că-i va vinde pe cei doi, ori măcar pe unul dintre ei imediat, pe multe milioane de euro. Pe foarte multe. De pildă, calculează că-l va da pe Man pe minimum 30 de milioane, ba chiar pe 50, moment în care va cădea recordul istoric pentru un jucător luat din România: 9,8 milioane de euro, cât a plătit Anderlecht în august 2016 transferul lui Nicolae Stanciu de la FCSB.

Personal, dacă îngăduiți, mă îndoiesc însă că va încasa vreodată o asemenea sumă, deși mi-ar plăcea să greșesc. Din păcate, în ciuda calităților lor, tricolorii nu se mai bucură pe plan internațional de trecerea din vremea în care se remarcau pe continent reprezentanții așa-numitei Generații de Aur. Hagi, Gică Popescu, Belodedici, Răducioiu, ceilalți. Să convenim, românii nu mai au astăzi căutarea de altădată.

Între atâtea și atâtea altele, dovadă că nici măcar Stanciu nu s-a impus la Anderlecht, care s-a dispensat de el. Ca și, alte exemple, Tottenham și Napoli de Chiricheș, la ora aceea însuși căpitanul „naționalei”. Listă a „indezirabililor” pe care figurează și numeroși jucători din noul val, precum Răzvan Marin, Ianis Hagi sau Tudor Băluță, eterne rezerve la cluburile lor.

În consecință, recunosc că n-am crezut știrea, lansată de presa de dincolo de Canalul Mânecii, că Becali a refuzat o ofertă de 10 milioane de euro. Pasămite, venită din liga secundă engleză. De la Birmingham City, care ocupă în prezent, după ce a învins-o în deplasare pe „lanterna roșie” Luton Town în etapa 27, locul 18 din 24 în Championship. Mi-am spus în sinea mea că 10 milioane de euro nu-s bani puțini și că, dacă ar fi avut ocazia să pună mâna pe ei, Gigi n-ar fi zis nu. N-ar fi făcut fasoane. Deoarece, oricât de bună e marfa, riști să rămâi cu ea pe raft în cazul în care tot mărești prețul și te agăți cu disperare de el.

Degeaba îi fixezi lui Man clauză de reziliere de 100 de milioane când transfermarkt ți-l cotează la 5,5 milioane. Poate sare cineva și dă dublu, dă de trei ori, de patru ori mai mult, însă e greu de imaginat, spre imposibil, că se va arunca la un preț de 20 de ori mai mare! Posibil în teorie, nu și în practică, în viața de zi cu zi.

O săptămână mai târziu a sosit din Anglia și dezmințirea. Managerul lui Birmingham, spaniolul de 42 de ani Josep (Pep) Clotet Ruiz, mai cunoscut pentru rubrica deținută în cotidianul Marca decât pentru echipele antrenate, a declarat că nu i s-a vorbit despre Dennis Man! Că nu i l-a propus nimeni, că numele românului nu-i spune nimic! „Dintre toate pozițiile pe care am avea nevoie de întăriri, cea de aripă (n.a pe care evoluează de preferință Man) e ultima”, a precizat Clotet și, cu asta, a închis discuția.

Concluzia? Dennis continuă la FCSB până la apariția unei oferte reale.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Marius (347 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 14:30

Multa sanatate, domnule Ioanitoaia. Am asteptat sa scrieti din nou dupa operatie. Doamne ajuta.

Filip (44 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 14:32

Balivernele lui Becali demult nu mai crede nimeni in ce debiteaza megalomanul asta care viseaza milioane si milioane de euroi ca sa se poata fali la tantarii lui.

Bratu (104 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 14:34

Eram sigur ca este o minciuna cand am citit. Nu cred ca la criza fotbalului romanesc vreun roman se va da cu mai mult de zece milioane. Nu mai vrea nimeni sa ia plasa lui Anderlecht.

Calin (37 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 14:37

O judecata logica. Cine s-a fript cu ciorba sufla si in iaurt. 10 milioane erau bani doar ca nu i-a oferit nimeni pe un fotbalist care face rareori faza de aparare.

Poli 21 (189 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 14:41

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anca (109 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 14:47

Un articol de bun simt. Este exact ce nu i se poate cere ***. Fiti sigur ca daca ar fi avut 10 milioane de euro pe Dennis sau pe oricare altul l-ar fi dat instant declarand ca nu poate bloca ascensiunea unui tanar.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Parneava (26 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 14:57

Evident ca se incearca "umflarea" calitatilor unor jucatori,pentru a putea fi vanduti la preturi mai mari.Tot aici intra si politica de selectie la echipele under 21 si seniori ale Federatiei Romane de Fotbal.Pentru ca aceste selectionate nu mai sunt demult ale Romaniei,ci sunt echipe alcatuite dupa interesele unor patroni si ale impresarilor.De asemenea trebuie adaugata si parerea, ca lipsa spectatorilor la meciurile din Liga 1,se datoreaza faptului ca amatorii de fotbal au inteles ce jocuri se fac in culisele fotbalului romanesc si sau saturat de meciuri cu un final aproximativ.Asta ca sa ma exprim decent.Pe urma,alegerea selectionerilor,clar n_a fost facuta pe meritocratie,ci pe interese.Radoi a fost ridicat in slavi dupa C.E. under 21,cu toate ca echipa in sine a fost formata de Isaila.Si acesta avea experienta de antrenor.Radoi,zero experienta.Despre alegerea lui Mutu,ce sa zic:cand ai tras linii si asta n-o spun eu,a spus-o presa din toata lumea,cand te bati cu ospatari in cantonament,cand pleci dupa meciul cu Serbia,unde ai jucat execrabil,la un chiolhan cu indivizi dubiosi,tot presa scria despre acestea,nu poti sa ai calitatea morala sa ceri unor tineri sa nu se comporte cum te-ai comportat tu la varsta lor.Cat despre meciurile cu Islanda si eventual cu Bulgaria sau Ungaria,este o himera sa gandim ca am putea realiza o calificare.Cred ca vom pierde prima partida cu Islanda,la un scor ce ne va scoate din cap eventuale calificari,pentru o lunga perioada de timp.De asemenea cred ca singura solutie,daca vrem sa avem rezultate la nivel de fotbal national,ar fi naturalizarea rapida a cinci sase jucatori,care sa ne permita cresterea valorica pe langa acestia,a unor jucatori tineri ce s-au format si joaca in strainatate(Ionut Radu,Dragomir,Puscas,Adrian Petre etc).Pentru ca,avand un respect deosebit pentru eforturile financiare ale lui Hagi,rezultatele sunt ca nici un jucator crescut la academia acestuia,n-a facut si nu face fata confruntarilor internationale.Toti jucatorii vanduti de academie,sunt eterne rezerve,s-au se reintorc in Liga 1.

John (564 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 15:00

Abia a scapat de DNA si nu de tot ca se mai ancheteaza.. O sa umfle suma de transfer ca sa acopere mismasurile oe care le face cu terenurile retrocedate.

JFM (116 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 15:12

Scria undeva ca Man putea ajunge la Dinamo. Nu doar Dinamo s-a pacalit ratandu-l ci si Man pentru ca a ajuns intr-un *** de lux unde fotbalistii tineri sunt luati ostatici si eliberati contra unor sume cu prea multe cifre. Mai exista jucatori buni in lume, mai buni, mai tineri si mai ieftini decat Man, Coman sau Morutan. Nu sta lumea in acest trio al lui Becali. N-au decat sa ramana la FCSB dar, inevitabil, apare intrebarea, ce-i determina pe ei sa accepte situatia? Ar trebui sa puna piciorul in prag, nicaieri in lume un jucator care ia 30 mii pe luna nu are clauza de 100 milioane. Clauza trebuie sa fie proportionala cu salariul. Sau mai exista si alti bani, de care nimeni nu stie, nefiscaliozati, care-i tin pe loc pe jucatori tocmai pentru ca sa nu aiba reactie? Foarte multe intrebari care se ridica.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (1607 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 15:15

Eu inca aștept sa- l vad transferat pe Alibec in USA așa cum ne spuneați și sunt ceva ani de atunci.Asta că sa va mai tăiați avântul de a mai spune,,cum va spuneam eu...,,....Daca Becali o sa vanda jucători și o sa ceara bani multi sau putini este fix treaba lui...După logica dv. nici marele Hagi nu s- impus la Barcelona sau Real Madrid dar Hagi rămâne Hagi iar dv. un cronicar in pană de subiecte reale...

Vio (188 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 15:48

@Andrei F. Tu esti sensibil la orice text in care *** Becali nu sunt ridicati in slavi si ai logica de gaga. Daca ia sau nu bani pe jucatori este treaba lui Becali, ce spui Franz? Si daca se claseaza iar pe locul 2 la finalul campionatului nu este tot treaba lui Becali? Articolul ii deranjeaza pe prosti deci si pe tine deoarece spune lucrurile pe nume. Cum sa pui 100 de milioane clauza unui jucator evaluat la 5, esti normal la minte? Clar nu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alin (626 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 15:52

Becali se crede mai smecher decit toti si din nou este in pericol cu afacerile sale dubioase. Sa nu ajunga sa vinda jucatori de la mititica de unde chiar are experienta.

Andrei F (1607 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 16:51

@Vio (145 comentarii) • 12 ianuarie 2020, 15:48 ,,Desteptule,, , daca Man accepta Becali poate pune clauza si de un miliard...Nmai ,,desteptii,,ca voi sunt deranjati...

xstelu (12 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 19:04

#Vio, ai dreptate! Acest *** numit Andrei F, un pesedeu feroce, si un "oierist" sadea, nu se dezminte! Totul ii pute, avand timp la dispozitie, fiind probabil un pensionar "special" ia atitudine, se implica oricand, oriunde si oricum precum bolsevicii de la "sputnik"!!!! Asadar, dispari, bolsevic batran!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vio (188 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 19:07

@Andrei F. Iar vorbesti ca sa nu taci. Numai o noaptea mintii isi imagineaza ca Gigi l-a intrebat pe jucator cat este ceasul.

Vlad (309 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 19:13

Hm iar il elogiati pe oierul sef din Pipera...Daca si Dv o faceti ce sa le mai ceri lui alde Craitoiu si Udrea care scriu zilnic despre Becali si despre marea doamna a fotbalului romanesc AMP.

Dudu (133 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 19:15

Un articol echilibrat, specialitatea casei dar cu accente de realism trist. Fotbalul nostru se duce la vale si nu vad cine il mai poate opri. Burleanu si clica lui de profitori in nici un caz.

argus (108 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 19:19

Andrei F (1362 comentarii) este bolnav de fecesebita cronica si nu exista medicamente care sa il vindece. Asa ca va rog sa nu il mai bagati in seama pentru ca il ajutati sa creada ca este ceva de capul lui. Si nu este chiar nimic.

Mario (56 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 20:01

Dv nu v-ati plictisit de fitele lui Becali ca eu am facut-o de mult. Ma mir sincer ca inca nu a aparut la Prietenii lui Ovidiu. Ma uit si imi place. Aflu multe lucruri pe care nu le stiam desi urmaresc atent sportul de peste trei decenii.

John (1 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 20:39

Daca numele lui Man nu ii spune nimic de unde stia pe ce pozitie joaca(aripa)??? Gazeta un ziar care inventeaza subiecte.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 20:42

V-ati gindit in ultimul timp sa iesiti la pensie??? Ce e cu articolul asta??? Veniti cu niste chestii pe care toti romanii le stiu de peste 10 ani... Cel putin cuplati-va la o priza si faceti-va niste up-date-uri......Sau macar un restart.

Radu (178 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 21:05

Nimeni niciodata nu va da 30!de milioane de coconeti pentru o mana moarta ca Dennis Man. Iar pe Florinel Coman nici atat. Gheorghe Becali stie bine asta dar joaca teatru ca poate se prind ceva fraierii in plasa.

Ilie (369 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 22:25

Pai si atunci cind Daum declara ca n-are cu cine (a face performanta) sareati cu totii cu gura pe el .. Ca bate cimpii, blasfemie, ca avem domne cu cine, cum sa n-avem. Ei, deci cu cine avem ? Si la cenusa aia in cap fata de ce om de calitate ati reusit sa alungati cind recurgeti ?

Durden (338 comentarii)  •  12 ianuarie 2020, 23:41

numai ioanitoaia poate sa scrie articole despre declaratiile lui becali in 2020. jenant...daca era vreun pusti prin redactie cu idei d-astea expirate, era concediat demult...

Liviu (333 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 0:19

Durdene, asta nu este un articol despre declaratiile lui Becali. Daca atat ai inteles tu inseamna ca ai citit degeaba articolul. Acesta este un articol despre limitele de mentalitate ale fotbalului romanesc. Ideea depaseste posibilitatile tale de intelegere. Lasa-te pagubas ca iesi mai bine.

Andrei F (1607 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 8:52

@ Vio Se vede că toată viața ta nu ai semnat un contract adevărat!!! Altfel ai fi știut că Becali nu poate semna nici un contract cu un jucător daca acesta nu este de acord!!!Cei ca tine cred că le știu ei pe toate dar dovedesc mai mereu contrariul... Pentru ceilalți comentatori deranjați de afirmațiile mele sau de ce face Becali...În primul rând am sesizat că sunt câțiva care nu au citit atent articolul...Jurnalistul spune că managerul din Anglia a fost întrebat de Man pentru că apăruse un articol in presa engleză deci nu era o reacție la ceva spus de Becali!!!Apoi Becali poate pune in contracte și să ceară bani atâți câți poate...Vă întrebați cumva daca făcea mai bine fotbalului romanesc daca și Becali ar fi procedat ca Negoiță și să-și dea cel mai bun jucător pe câteva sute de mii de euro?Sunt multe de spus dar închei mirat că nici un comentator nu a simțit nevoia sa argumenteze jurnalistului că Stanciu a fost o așa de mare dezamăgire in Belgia încât fosta echipă cu el a ajuns in semifinala europeană și a câștigat lejer titlul iar fără el belgienii nu au mai reușit nici o performanță!!! În plus Stanciu a fost lăudat de presa franceză,italiana ,spaniola foarte recent ...!!!Nu este de mirare că jurnalistul se ia iarăși de Stanciu dar nu folosește nici pe departe aceasi balanta cu sa zicem...Ianis sau Viitorul...care poate meritau articole mai înțepate decât în cazul Stanciu... Pentru cei care ar spune că nu pica pe subiectul articolului...tocmai am citit că în Spania un jurnalist pariază că Ianis o sa fie mare jucător...Voi trăiți în altă țară, citiți alta presa?

Durden (338 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 14:58

@Liviu multumesc ca mi-ai deschis ochii. tu si ioanitoaia sunteti niste vizionari. in schimb, daca tie chiar ti se pare ca materialul asta are calitatea unui mare jurnalist sportiv, ti-as sugera sa mai citesti si altceva...

CITA (2118 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 18:17

Comentez de unde pot, mai putin de-acasa unde nu merge si n-a mers niciodata! Comment: Becali George e baiat destept si stie sa faca bani, inclusiv din fotbal. De fapt, stie sa investeasca la momentul oportun si-apoi isi scoate ce-a investit si-i ramane. Vede fotbalul ca o afacere, ceea ce si e pentru el. Si o face cu pasiune, asa incat nu-i deloc o corvoada pentru dansul. E o joaca de oameni mari cu fotbalisti si afaceri imobiliare. E de respectat, n-am ce zice.

Comentează