Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ruda săracă

Aflu cu mirare, ba chiar cu jenă, că a fost nevoie de multă insistență ca Federația să-i trimită lui Gică Popescu o invitație pentru tragerea la sorți a grupelor turneului final continental, manifestare desfășurată sâmbătă seară în București, la Romexpo.

Permalink to Ruda săracă
duminică, 1 decembrie 2019, 3:46

Dacă informațiile mele sunt corecte, cum cred, primul telefon a stârnit surprindere la Casa Fotbalului, de unde s-a întrebat „Păi, ce să caute domnul Popescu acolo, ce treabă are dânsul cu tragerea?!”.

A trebuit să i se explice persoanei în cauză că, în calitate de consilier onorific al premierului, fostul „tricolor”, 115 selecții, este membru al Comitetului Interministerial pentru organizarea Euro 2020. For ale cărui reuniuni le-a condus nu o dată, împreună cu ministrul TS. Într-un târziu, FRF a catadicsit să-i dea o invitație fostului căpitan al naționalei și al Barcelonei.

Burleanu et Comp. s-au temut probabil că Gică Popescu se va simți stânjenit la Romexpo alături de personalități de renume în fotbalul european, gen Auraș Brașoveanu, Ciprian Paraschiv, Marius Burcă, președintele lui Metaloglobus, ori Gabriel Bodescu, cel de la vulcanizare, nelipsiți de la acțiunea amintită. Cu siguranță că toți aceștia, cunoscuți și apreciați pe plan internațional, au făcut o frumoasă propagandă fotbalului românesc. Care Gică Popescu, mai bine Brașoveanu, nu?! Iar pe Hagi FRF n-a găsit de cuviință să-l invite, ce să fi căutat Gică acolo când era de față însuși Bodescu?!

Apropo, UEFA a organizat impecabil evenimentul de sâmbătă, unul la care FRF n-a avut nicio contribuție. Lăudabil, UEFA a adus la București o serie de vedete pentru a marca importanța manifestării. Pe olandezul Gullit, pe italianul Totti, pe spaniolul Casillas, pe neamțul Lahm, pe francezul Desailly și așa mai departe. Cu totul 11 staruri, o întreagă echipă, dar niciun român! Deși normal și elegant era, ținându-se cont de locul efectuării tragerii, să se apeleze și la un reprezentant al țării gazdă. UEFA a tratat însă România ca pe o rudă săracă.

Să judecăm, deși n-ar fi cazul, că Gică Popescu și Adi Mutu n-ar fi trebuit chemați pe scenă, deoarece au trecut în viață prin situații nedorite. Prin necazuri. Dar, nu vă supărați, Gică Hagi și Cristi Chivu cu ce erau mai prejos decât, de pildă, cehul Poborsky ori rusul Arșavin?! Furnizată ziariștilor de directorul Giorgio Marchetti, argumentația UEFA că au fost invitați doar reprezentanți ai câștigătoarelor CE nu rezistă. Cehia și Rusia n-au câștigat niciodată CE!

Cu atât mai mult un „tricolor” era de urcat pe scenă cu cât a doua zi România își serba Ziua Națională. Pe cei de la UEFA, care au adus la București nu un portughez, ci doi!, pe Joao Mario și pe Carvalho, 1 Decembrie i-a lăsat însă reci. Probabil că Burleanu a omis să-i informeze.

Cum omului sărac nici boii nu-i trag, nici sorții nu ne-au ajutat: grupa de la București pare, ori chiar e, cea mai slabă din cele 6! Dacă la Budapesta, de exemplu, vor juca în grupa F Portugalia și Franța, la noi vor evolua Ucraina și Austria, lângă care tragem nădejde să fie și România. Altminteri, dacă grupa se va completa cu Georgia, Belarus, Macedonia de Nord sau Kosovo, interesul în jurul ei va scădea dramatic. Iar încasările din bilete și din turism, la fel. Partida din „optimi”, cu câștigătoarea grupei F, va mai îndrepta vânzarea. Rămâne totuși greu de presupus c-o va și salva. Iată de ce ar fi obligatorie calificarea naționalei noastre, căreia trebuie să-i ținem pumnii strânși.

Comentarii (60)Adaugă comentariu

Dilimache (657 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 10:46

Nu mai pot, efectiv nu mai suport sa mai citesc ce muzerii face burleanu asta si cu gasca lui...a disparut el dragnea si nu dispare pispirica asta cu freza lui de elev tocilar?

MZM (390 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 10:59

Eu cred ca UEFA ne-a tratat deja cu foarte mult respect cand a decis sa faca tragerea la sorti in Bucuresti. Față de neindeplinirea obligatiilor pe care ni le asumasem (metrou spre aeroport, stadioane etc.), forul european putea sa ne retraga dreptul de a gazdui cateva jocuri la noi, dar nu a facut-o (deocamdata!). Si, atunci, de ce sa vedem paiul din ochii altora si nu bârna din ochii nostri?!

?????? (831 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 14:04

@Remarcați deci că formația condusă de Dan Petrescu a primit cele mai multe goluri la acțiuni construite pe partea pe care a jucat Dan Petrescu fotbal, de când Dan Petrescu este antrenor la CFR Cluj, chiar dacă nu a jucat Pașcanu , care nici nu este fundaș dreapta ci fundaș central, ?

?????? (831 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 14:21

@Apreciați și că FRF nu ar trebui să permită amânarea meciurilor , cum este și cel dintre FC Voluntari și FCSB, așa cum este și la turneele de tenis , turnee la care se joacă atunci când condițiile meteo permit desfășurarea partidelor, ?

CITA (2118 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 15:00

Nu-i chiar asa cum spuneti, ma refer strict la interesul scazut pentru meciuri al potentialilor turisti straini. Ati mentionat aici, pe langa Romania (succes cu ultima sansa!!!) Ucraina și Austria, plus posibil Georgia, Belarus, Macedonia de Nord sau Kosovo. Pai exceptand-o pe ultima, posibil mai "saraca si mai mica", celelalte tari au si suporteri multi si mai instariti, dar sunt si destul de aprape de tara noastra ca sa se deplaseze ori cu masina, ori foarte scurt cu avionul. Si nu-i costa foarte mult drumul, si nici hotelul/gazda aici, lasand deoparte biletul la meci. Sigur, nu vin francezii sau portughezii sa ia cu asalt hotelurile de 4/5 stele, dar fiti siguri ca stadioanele, cate sunt ele omologate in Bucuresti, vor fi peste 60% ocupate. Legat de FRF si Burleanu, acestia ar trebui sa decida in comitetul executiv inlocuirea grabnica a lor insile cu altii, in proportie de schimbare de peste 50%! Cel mai probabil vor face asta dupa ce trag linie la venituri/cheltuieli dupa Euro.

daniel (223 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 15:26

rusia a castigat in 1960 CE la Paris : 2-1 in finala cu Yugoslavia; de fapt fosta urss cu fosta yugoslavie. e adevarat acolo se aflau reprezentate mai multe popoare..mai ales la urss.. cehoslovacia a castigat si ea CE la Belgrad in 1976: 7-5 sau 7-6, la penalty cu RFG ( Germania, sa zicem).

Comentează