Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Căciula lui Rădoi

Așadar, Mirel Rădoi este noul antrenor al naționalei, tehnicianul de 38 de ani (împliniți pe 22 martie) fiind propus de Comisia Tehnică a FRF și aprobat în unanimitate de Comitetul Executiv. Opțiunea a aparținut însă, hai să nu facem pe […]

Permalink to Căciula lui Rădoi
joi, 28 noiembrie 2019, 3:09

Așadar, Mirel Rădoi este noul antrenor al naționalei, tehnicianul de 38 de ani (împliniți pe 22 martie) fiind propus de Comisia Tehnică a FRF și aprobat în unanimitate de Comitetul Executiv. Opțiunea a aparținut însă, hai să nu facem pe naivii!, conducerii federale, în frunte cu președintele Burleanu.

Odată cu ratarea calificării din preliminarii, Răzvan Burleanu a dispărut din peisaj. S-a ascuns de opinia publică. A tăcut ca peștele. Nu l-a mai văzut și nu l-a mai auzit nimeni dintr-un motiv ușor de dedus. A evitat să-și asume în vreun fel, fie și tangențial, eșecul suferit de Contra. Cum procedase și când predecesorul acestuia, neamțul Daum, a prăbușit echipa tricoloră de pe locul 25 pe 47 în ierarhia FIFA.

Ieri, foarte bine a scris pe această temă Cătălin Țepelin pe GSP.ro, așa că nu mai revin. Observ însă, pentru că sare în ochi, că Burleanu nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Toți sunt vinovați că naționala s-a împotmolit iarăși, numai el nu. El nu-și asumă nimic, n-are nicio răspundere, doar profită și încearcă să-i păcălească pe fraieri. Să le vândă o imagine falsă.

Nu-i momentul să dezvoltăm subiectul despre componența și rolul Comisiei Tehnice, organismul care, formal, a ales numele selecționerului. Între cei 20 de membri ai săi figurează tehnicieni cu vechi state de servicii și merite, Țiți Dumitriu, Stoichiță, Țicleanu și alții. Sunt însă majoritari cei care, deși foști jucători de top, internaționali reputați, n-au lucrat deloc sau au lucrat pasager ca antrenori. De pildă, Cămătaru, Belodedici, Vlădoiu și alții.

Ca să aibă anvergură și credibilitate, o asemenea comisie ar trebui să-i includă neapărat pe Ienei și pe Mircea Lucescu, pe A. Iordănescu, pe Hagi și pe Pițurcă, nu angajați ai FRF obișnuiți să stea drepți în fața unui președinte căruia îi place să fie înconjurat de yesmeni. Înconjurat și, firește, aplaudat.

Privind desemnarea lui Rădoi, n-o contest, dar gândesc că Burleanu și curtenii lui au apelat la această soluție din două considerente. Era cea mai la îndemână și cea mai ieftină. De ce la îndemână se știe, nu mai explic. Cea mai ieftină, deoarece Rădoi va primi 240.000 de euro anual, sub ce a luat Contra (390.000) și mai puțin de jumătate din suma încasată de Daum! Creșterea e însă spectaculoasă pentru Rădoi, plătit la U21 cu numai 60.000 anual. În cazul în care ar fi fost solicitați, probabil că niciunul dintre posibilii contracandidați, M. Lucescu, Hagi, Dan Petrescu sau Șumudică, n-ar fi acceptat contracte derizorii. Oricum, nu i-a întrebat nimeni dacă i-ar interesa ori nu postul.

Pe Rădoi l-au recomandat, argumente solide, calificarea la CE de tineret și frumoasa comportare de la turneul final a reprezentativei U21. Acestea ar fi atuurile lui. Pe de altă parte însă, cu toată prietenia, Mirel e foarte tânăr pentru funcția respectivă, ceea ce presupune lipsa experienței la nivel înalt. De unde și temerea unora că naționala ar putea fi o căciulă prea mare pentru el.

Concret, dacă România se va califica din play-off-ul Ligii Națiunilor, selecționerul ei ar fi cu 5 ani mai mic decât cel mai tânăr dintre colegii săi de la turneul final (Șevcenko, 43 de ani). Cei mai mulți dintre tehnicienii prezenți la CE, circa 20, au peste 50 de ani: Guneș 65, Hareide 66, Santos 65, Low 59, R. Koeman 56 ș.a. În sfârșit, experiența de antrenor a lui Mirel înseamnă doar 44 de meciuri, 29 la FCSB și 15 la U21, terminate cu 21 de victorii și 12 înfrângeri. Mai degrabă puțin, de acord?

Cum e vorba despre un început de drum, normal e să ne păstrăm optimismul. Adică să fim alături de Rădoi. Mai departe însă, Doamne ajută și păzește!

Comentarii (73)Adaugă comentariu

IMGB (72 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 8:01

Ioanitzoiule, nu mai plinge....Hagi n-o sa mai antreneze niciodata nationala ! Si mai ales dupa ultimele derapaje *** scrise prin ziarul tau..... Chiar si matale ar trebui sa te gindesti la pensie ca esti imbicsit si invechit rau de tot !! Si vrei sa-ti mai spun ceva ?... Radoi ne va califica la CM........

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 10:07

La Steaua Radoi a fost, alaturi de impieDicat, cel mai slab antrenor din toata istoria clubului. Ca selectioner a stralucit. Eu l-as fi vrut pe Hagi, Reghe, Penalti ori Razvan dar pentru cum s-a implicat la U21 merita si Radoi postul. Risca enorm Radoi, fara ca Burleanu sa-l asigure ca va merge si la Olimpiada cu U21 nu cred ca-l prindea. Insa cu impieDicatul il asigur ca vor fi aceleasi doua cutre catastrofe ca la Steaua. Asta are o energie negativa care se rasfringe asupra jucatorilor cu personalitate, poate si asupra lui Radoi. Deja a inceput, dupa o discutie cu impiedicatul s-a luat de Budescu, au inceput toti sa se ia de Hagi, de Ianis. De spaima, asa ceva se intimpla doar la roma-ni, cica: „ inca nu m-am inteles cu Dica“ !!! - te doare mintea, pai ba tantalaule, cine il mai angajeaza pe asta ? Vrea si asta 100 de mii ? Iar daca FRF lasa toti prostii sa-si aleaga staful, cum l-a lasat si pe Dorel Contra, inseamna ca n-a invatat nimic. Staful e mai important ca selectionerul, trebuie sa fie format de profesionisti cu experienta. Si ce mai vrea Radoi ? Poate Radoi s-a inteles cu Burleanu si ca acesta plus Stoichita sa-l mai scarpine si pe spate ! --- Hagi insa m-a suparat, n-a cerut vehement postul dar ne tot invata fotbal. Daca nici de data asta n-a preluat Nationala ar trebui ca pe viitor sa taca din gura - vezi cum se iau deja toti de Rege si de Ianis ?

itu52 (239 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 10:42

Văd că sunt mulți care vor să-i mai dea o pensie d-lui Ioanițoaia. Nu ar strica să pozeze GSP-ul cuponul de pensie al stimabilului să vedem dacă ia mai mult decât Năstase. S-ar potoli internauții văzând că are acest statut și ar admira că are, probabil, încă 10 ani de gazetărie de când Casa de Pensii îi dă talone de călătorie în presa sportivă. Acum ne povestește că Rădoi și-a tras o căciulă prea mare, că s-ar putea să-i cadă pe ochi și că în atare condiții s-ar putea să mergem cu fotbalul pe bâjbâite. Nu ar fi nimic nou, străinii ar vedea normalitatea și stabilitea fenomenului fotbalistic mondial. Ce contează cei care sunt abonații lui etcetera. Șochează însă stategia FRF, virusul tinereții migrează regula U21 atacând zona antrenorilor. Inducând regula, să-i zicem A-U-35(antrenori sub 35 de ani), nu ar fi exclus, în cazul unei conjuncturi fericite, să ne trezim cu obligativitatea de a avea la fiecare echipă, în staff, un antrenor junior(principal sau adjunct). Misiunea lui Rădoi va fi grea, are nevoie de caractere puternice, numai că acestea vin cu bagaj anex controversat. Totdeauna a fost așa la noi, ba mai mult nici ograda altora nu duce lipsă. Va putea gestiona el această situație? Orgoliul lui nu va fi Contra unui climat favorabil performanței? Mă gândesc aici la faptul că s-ar putea să apleze la Tamaș, Săpunaru, Budescu, Nistor, Radu Ștefan, etc. Toți aceștia nu cad în păcatul subordonării surde, au năravul de a diseca lucrurile și sunt cotați „dificili”. Dacă tot ți-ai pus căciula pe cap copile, ai grijă să nu-ți cadă pe ochi, ridic-o mai spre creștet, fă-i o cută să stea mai ridicată, așa nu transpiri. S-ar putea să-ți țină de cald. Baftă!.

?????? (831 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 10:57

Rădoi opinați că ar putea avea ca variante să joace cu grupul de jucători cu care a fost la campionatul european și cei de la U21 unde a fost selecționer, la care să adauge 4-5 jucători mai cu experiență și mai în formă, care nu ar fi totuși lideri peste grupul format la U21, sau să joace cu 7-8 jucători de la formația cu cele mai bune rezutate din campionat, excluzând probabil CFR Cluj dintr-o astfel de variantă, formație la care titularii sunt în majoritatea lor jucători străini , 7-8 jucători de la o echipă la care să adauge jucătorii cei mai în formă de la alte echipe sau din alte campionate, ?

?????? (831 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 11:04

Opinați că Rădoi mai are și varianta de a juca cu fotbaliști, ?

Un spectator (1 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 12:35

Pai daca FRF este performanta dupa epoca Mircea Sandu, de ce nu adduce un selectioner adevarat. Nu mai bani nici sa treaca strada. Daca nu se califica sunt in faliment, raman doar cu Cupa Satelor. Mirel Radoi a acceptat ca altceva mai bun nu avea de facut, sa antrenezi nationala dupa ce nu ai antrenat pe nimeni, e o mare performanta.Dl Ioanitoaia mai sunt si alte sporturi, aveti ce scrie, lasati FRF-ul sa-l laude altii care sunt platiti pentru asta.

Adi (31 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 13:03

Ioanitoaia și Hagi a dus echipa de pe locul 25 pe 47. Dar ei nu înțeleg încă la vârsta lor efectele propriilor lor opinii. Hagi încă nu înțelege ce e cu fiu-su, de parcă ar fi vină săracului copil

Adi (31 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 13:15

Ioanitoaia, pensionarule, care frumoasă prezentare la u21, adică blatul este frumos pentru un democrat ca matale? Cine îl plătește mă pe Ioanitoaia pentru asemenea idei?

Adi (31 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 13:18

Și apoi, naționalitățile, la Rădoi îți păstrezi optimismul, iar la Daum ți-ai păstrat pesimismul? Da ce făcem ba tată, xenofobie așa pe față? La pensie, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

CITA (2118 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 14:04

Nu stiu de ce nu mi-a aparut postarea de ieri, ma rog, chestii de informatica. Spuneam ca e bine ca Radoi sa negocieze cu FRF pe o perioada mai lunga, indiferent daca ne calificam la Euro sau nu. Acum raul a fost deja facut si nu putem sa-i reprosam absolut nimic acestui om. El trebuie sa reconstruiasca metoda de selectie si independenta deciziei de selectie fata de interesele cluburilor, chiar daca sunt din tara sau de afara, nu conteaza. Si parca mai spuneam ca are nevoie de consilieri valorosi care sa se poata implica eventual, gen Lucescu sau Iordanescu seniori.

IMGB (72 comentarii)  •  30 noiembrie 2019, 7:50

??????...... De ce nu pui doi de iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...........repetentule ?

IMGB (72 comentarii)  •  30 noiembrie 2019, 7:53

taktik U.... Bravo moshule....asta e foarte adevarat !....dar ce te faci cu Ioanitzoiu' ?

Durden (338 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 19:30

Pe sandu de ce nu-l trageai de urechi ca nu-si asuma nimic?

Comentează