Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Îl doare în cot!

Scriam aici pe 1 septembrie, după ce a făcut praf partida Astra - CFR, că "Sebastian Colțescu are urgent nevoie de odihnă. De foarte multă odihnă".

Permalink to Îl doare în cot!
marți, 26 noiembrie 2019, 4:04

Din păcate, CCA n-a recepționat mesajul și a continuat să-l delege, iar Colțescu a continuat, la rându-i, să strice meciuri. Luni seara, la Ovidiu, și-a dat din nou în petic: a făcut atâtea erori la Viitorul-Sepsi, 4-1, câte se acceptă unui arbitru într-un întreg sezon! Vorba antrenorului Leo Grozavu, debutant pe banca formației din Covasna, „A avut o prestație jalnică”.

Într-adevăr, „centralul” din Bănie a greșit mai ales împotriva lui Sepsi. În special pentru că, eliminându-i pe Tincu și pe Bouhenna, a lăsat-o în 9 încă din minutul 36! Nu s-a mulțumit însă cu atât. În stilul său de a i se pune pata pe o echipă și a o lămuri cine-I jupânul, Colțescu a inventat și un penalty pentru gazde!

Asta într-o fază în care Adebanjo a blocat cu pieptul mingea săltată de Matei, nu cu mâna. În consecință, întrucât Colțescu îi arătase degeaba al doilea galben lui Bouhenna, faultul algerianului fiind unul de joc, managerul oaspeților, Cornel Șfaițer, a fost îndreptățit să caracterizeze arbitrajul „o execuție în direct”. Și să-l noteze, logic, cu 2. Mai îngăduitoare, Gazeta i-a dat 4.

Să convenim însă că SC a ajutat-o și pe Sepsi atunci când i-a permis să egaleze. Golul nu trebuia validat deoarece, înainte de a marca, Safranko îl împiedicase pe portarul Căbuz să controleze balonul. Intervenție pe care Ion Crăciunescu, expertul DigiSport, a socotit-o însă simplă: „Fault în atac, indiscutabil”.

Altminteri, chiar dacă a profitat de pe urma gafelor „centralului”, acestea nu-s de imputat Viitorului. Încă mai puțin, lui Hagi. E exclusiv vina arbitrului craiovean că a luat atâtea decizii eronate, fidel unei maniere de-acum tradiționale de a-i privi de sus pe fotbaliști. De a-i disprețui, de a-i umili.

Cu scuzele de rigoare, Colțescu câteodată pare luat de val. Un apucat, chiar un sadic, imposibil de înțeles și, implicit, de scuzat. Parcă bucuros să-i vadă pe jucători suferind. De la o vreme, el nu mai arbitrează, el ține lecții și învață minte. Trebuie că asta e și una din cauzele pentru care UEFA l-a tras recent pe linie moartă, retrogradându-l la 42 de ani în ultima categorie a cavalerilor fluierului internaționali.

În măsura în care a greșit Colțescu, a greșit și CCA. Comisia l-a trimis pe oltean s-o arbitreze pe Sepsi cu o etapă înainte de partida de campionat a acesteia cu trupa lui Pițurcă. Nu cred că SC i-a eliminat pe cei doi covăsneni, automat suspendați runda următoare, pentru a-i crea un avantaj Craiovei. Nu merg cu gândul până acolo. Consider însă că o asemenea delegare, care putea provoca suspiciuni și chiar a provocat, trebuia evitată. Paza bună trece totdeauna primejdia rea. Astfel, forul dirijat de Vassaras a mai oferit o dovadă că lucrează la întâmplare, după ureche. La ce-o fi și ce-o ieși. La CCA rareori știe stânga ce face dreapta și invers.

Cum am cerut zadarnic ca SC să fie lăsat să se odihnească, refuz să mai bat la aceeași ușă zăvorâtă. Și dacă va fi delegat mai rar în Liga 1, ca să nu mai strice meciuri pe bandă rulantă, Colțescu va fi afectat mai puțin spre deloc. Probabil că-l va durea în cot! El va face noi deplasări și va încasa alte baremuri în calitate de rezervă în brigada cu care Ovidiu Hațegan oficiază des în cupele continentale. Acum, la Istanbul Başakşehir – AS Roma.

Altfel spus, Colțescu va continua să le râdă în nas fotbaliștilor și nu numai. Cine poate oase roade, nu?

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Sorin (128 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 16:13

Nu inteleg cine il mai tine pe Coltescu in arbitraj cand este clar ca omul are mansarda deranjata si face numai nenorociri.

Asmdv (1 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 16:15

De unde asta cu nu trebuia sa arbitreze craiova?? Pai de cate ori nu a avut craiova arbitru din bucuresti cu steaua sau dinamo. Sa va fie rusine

Horia (12 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 16:15

Nea Ovi, Coltescu ti-a ridicat iarasi mingea la fileu. Asta si asteptai dar ai dreptate ca individul este ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gogu (131 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 16:18

Il citati pe Craciunesu si pe Balaj dupa cum va pica dv bine. De data asta este randul lui Craciunescu in faza egalarii in care Balaj a avut indoieli.

Claudiu (343 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 16:19

Afara cu Coltescu. Paharul s- a umplut, pa si pusi sa fure in alta parte.?

Dinu marian (1 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 16:23

Cand a fost pus pe lista FIFA dumneavoastra l-ati susținut pe SC titrand pe prima pagina a gazetei Coltescu OK Cojocaru KO ...arbitrul din Galati având de suferit.... de atunci Coltescu ă facut praf nenumărate meciuri... având cele mai mari erori dintre toti cavalerii fluierului din Romania!!!

dan man (9 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 16:25

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vio (188 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 16:31

@asmdv. Baietas, nu pricepi nimic, esti bata. Citeste inca odata textul si da-ti o palma peste ochi ca o meriti.?

argus (108 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 16:33

Buna precizarea ca nu este si vina Viitorului. Dar se vor gasi mereu prosti care sa conteste realizarile lui Gica Hagi.

Nica fără frica (297 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 16:44

Tataie iar ai luat-o pe aratura!!! Coltescu a dat penalty la sesizarea tusierului deci nu e vina lui! Singura lui greșeală a fost când a validat golul lui sepsi!!! Așa că tu ai nevoie de odihnă tataie!!!

Andrei F (1607 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 17:22

Dar domnule mare jurnalist,dupa celebrul Astra-Steaua va mai amintiti ce ne spuneati??Coltescu era bun de aparat atunci dar acum il atacati?Pai cum asa domnule?....Si nu am putut sa citesc tot articolul .stiti de ce?Pentru ca am memoria buna si imi amintesc acele stampile cu ,,Steaua lui Gaman,, ....arbitrii in ros -albastru...Acum sa ne spuneti ca este vina doar a lui Coltescu...?Adica la acel Viitorul -Steaua unde Moncilovici trebuia eliminat inaintea lui Taru ....ati spus ca arbitru a gresit foarte foarte grav iar acum la doua cartonase rosii ne pitim in papusoi???

CITA (2118 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 17:29

Domnule Ioanitoaia, Dvs scrieti foarte bine de greselile repetate si, mai ales grave, ale acestui arbitru. Bine, dar eu sincer consider ca altii (vezi CCA sau FRF/LPF) ar trebui sa ia masuri la aceste derapaje. Dvs si altii din presa scrieti, ne convingeti poate pe unii dintre noi cititorii, bineinteles pot fi si oficiali care va citesc, dar, asa cum constatati chiar Dvs din introducere - NU se ia nici o masura! Nu reactioneaza nimeni! Reactia si indreptarea ulterioara a celui ce a gresit da valoare in final si articolului Dvs critic - pozitiv.

Kunta Kinte (2118 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 17:37

Bine bre nea Ovidiu, ne pui bartai poza aia mare si verde in fata, sa ne amintim de Tom&Jerry din copilarie, nu-i asa? Faci poane si goange cu noi, bre? :) Pai simpla privire a pozei arata ca omul acesta va arbitra EXACT in acelasi fel inca o suta de meciuri de-aci incolo, daca va fi delegat la ele, in ciuda oricaror critici ale Dvs presa ori ale noastre cititorii comentatori. De ce? Raspunsul il gaseste fiecare, studiind poza mai cu de-amanuntul, exact ca intr-un locas de art-cultura celebru, gen Musee D'Orsay din Paris. :) BASTA!

militari (120 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 18:36

Totusi nu il vad bine pe Coltescu. Daca va continua asa grecul va trebui sa il scoata de pe lista FIFA. Excluderea ar insemna sfarsitul prematur al carierei unui arbitru f laudat in tinerete.

Marcel (190 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 18:45

Eu inteleg atitudinea lui Hatiegan. Orice artist este orgolios si normal ca prefera sa fie inconjurat de unii mai putin talentati decat el. Coltescu este omul ideal sa isi slujeasca sefii. Devaceea si arbitreaza un meci bine si un meci penibil.

Bogdan (395 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 18:48

Reusit portretul pe care il faceti arbitrului Coltescu. Pe individul asta il ia uneori apa si nu se mai poate intoarce la mal. Cei de la CCA nu au autoritatea sa il trezeasca iar pe presedintele arbitrilor Vasaras banuiesc ca l-a "convins" cu ceva palpabil.

doilaunu (195 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 19:20

coltescu a avut un arbitraj curajos, pentru care merita felicitat. A gresit la golul lui Sepsi, e adevarat, insa multele decizii grele si corecte pe care le-a luat ii mai sterge din vina. Plus ca acea greseala nu a influentat deznodamantul partidei.

Doru (4 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 20:26

Colțescu e sadic cu anumite echipe dar prietenos cu altele. Nu degeaba unele echipe nu mai vor și au solicitat FRF sa nu îl mai delege la meciurile lor. Oricum comisia arbitrilor ar trebui sa fie atenta pe viitor nu doar ca arbitrii sa nu fie din localitatea echipelor ci și dacă eventualele decizii ar putea afecta meciul următor al acestora

MMm (20 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 20:53

Interesant cum Coltescu face greseli doar pentru "prietenii lui Ovidiu"...

Andrei (262 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 23:01

@doilaunu (127 conentarii). Nimic nou sub soare, s-a obisnuit lumea cu ideile tale cautat originale. La cite greseli a comis arbitrajul lui Coltescu a fost penibil nu curajos. Cand lasi o echipa in 9 si dai adversarului si un 11 m scos din burta inseamna ca viciezi rezultatul. .

++ (194 comentarii)  •  27 noiembrie 2019, 2:28

aproape toate arbitrajele Viitorului au fost de genul asta. campionii, campionii si in calificari la Ch. League e iar 0-4 sau 0-5. asa-i fotbalul... @MMm nu numai. pe Poli Timisoara i-a scos din Liga 1 in ultimul minut al jocului dind un 11 m din cauza atacantul advers care i-a sutat in spate lui Seroni. 11 m si meci pierdut, retrogradare. punct. Coltescu, un arbitru romin care nu arbitreaza intimplator asa. de loc.

dan b (283 comentarii)  •  27 noiembrie 2019, 10:20

@ Andrei I-a lasat in 9 perfect regulamentar, a validat golul de 1-1 perfect regulamentar, a acordat eronat un 11 m (la indicatia tusierului) la scorul de 3-1. Unde-i vicierea de rezultat?

B-A-C-H (7 comentarii)  •  27 noiembrie 2019, 10:40

Delegarea lui Colțescu la meciul lui Sepsi, înaintea meciului acesteia cu Craiova, nu ar trebui să creeze suspiciuni. Nu uitați că rivala Craiovei este Viitorul, care a și depășit-o în clasament după acest meci, nu Sepsi. Dacă arbitrul craiovean ar fi vrut să avantajeze echipa din orașul său, ar fi defavorizat pe Viitorul, astfel încât Universitatea Craiova să rămână pe locul 2.

gio (76 comentarii)  •  27 noiembrie 2019, 13:16

Nu a fost doar meciul asta. De ce va e frica sa spuneti adevarul despre arbitrajele de care beneficiaza Hagi? Dar in meciul cu Hermannstadt cum a primit penalty gratis?

Adrian (33 comentarii)  •  27 noiembrie 2019, 15:07

Inteleg ca Mirel Radoi a fost comvins sa preia nationala mare iar in locul sau va veni un neica nimeni, cineva de prin liga secunda, sau un somer. Presa noatra sportiva, sublima si inaltatoare cum o stim, asteapta sa distrugem si partea de tineret a fotbalului romanesc pentru a mai sfasia o beregata. Acum tace si asteapta momentul de sange ca sa se desfasoare.

Dan (273 comentarii)  •  27 noiembrie 2019, 23:00

@dan b. Asa este, te pricepi si ai dreptate suta in suta. Coltescu a arbitrat de nota 10 iar tu ai vazut alt meci sau l-ai vazut pe cel de la Ovidiu dar nu ai inteles nimic.

Flaviu (86 comentarii)  •  27 noiembrie 2019, 23:04

@BACH (7 comentarii). Vorbesti prostii. Coltescu i-a pregatit terenul Craiovei pentru Sf Gheorghe cand i-a eliminat lui Sepsi gratis al doilea jucator. Nu putea indrazni sa il fure pe Gica Hagi la el acasa. Cu Sepsi a fost mult mai usor pentru ca este o echipa pe care nu o doreste nimeni in liga 1.

Dorin (166 comentarii)  •  27 noiembrie 2019, 23:07

Adriane, nu muri de grija presei ca mori repede si degeaba. Nu stiu ce asteapta ea dar varianta Radoi nu prezinta multa incredere din pricina lipsei de experienta a noului selectioner.

Comentează