Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Campioana atacată

Cine vede că partida dintre CFR și Clinceni s-a încheiat în Gruia cu 3-0 își închipuie că gazdele au câștigat la pas, fără emoții. N-a fost așa, probă că prima repriză s-a terminat nedecis, 0-0.

Permalink to Campioana atacată
duminică, 3 noiembrie 2019, 3:58

Academica a lăsat în intervalul respectiv impresia unei echipe ambițioase și, spre lauda antrenorului Poenaru, organizate.

Nu spun vorbă mare, dar Clinceni parcă joacă fotbalul cel mai bun dintre formațiile din zona retrogradării. Deși e penultima și are, îmi cer scuze, 5-6 jucători sub nivelul Ligii 1. Care nivel nu e, știm toți, foarte ridicat.

A ajuns ca grecul Chatziterzoglou, care are un nume de zici că-s două, să comită henț în careu în startul reprizei secunde și Culio să transforme penalty-ul ca garnitura clujeană să se despindă lejer. Atât că ea a înscris neregulamentar golul 2: marcatorul Traore primise mingea de la Omrani, aflat în ofsaid! Adevărat e și că arbitrul vâlcean Cătălin Buși, în zi proastă, o iertase pe Academica de o eliminare încă înainte de pauză. În minutul 45+1, Cebotaru l-a faultat pe Costache de roșu, nu de galben. Oricum, mai conștiincioasă și mai inspirată după reluare, campioana a învins clar și, până la urmă, meritat.

În ciuda victoriei realizate în condiții neprielnice („E primul meci pe care-l câștig pe ploaie”), Dan Petrescu nu s-a avântat în declarații. A păstrat măsura. Dar a readus în actualitate un subiect la care bănuiam că a renunțat: „Regula U21 o atacă pe CFR Cluj și chiar n-o înțeleg! N-am putut să pregătesc partida cu Rennes, de exemplu. Nu pot să joc cu aceeași echipă două meciuri la rând!”.

E declarația „Bursucului”, reprodusă întocmai, nu poziția mea referitoare la regula amintită, opinie pe care unii nu s-au sfiit s-o atribuie atitudinii anti FRF a subsemnatului. Am mai auzit prostia că m-ar deranja prevederea U21 deoarece nu-mi place nimic din ce provine de la Burleanu. Fals. Personal, n-am criticat regula în sine, ci extinderea ei. Pe care am socotit-o, și continui s-o socotesc, o exagerare în niciun fel justificată. Un abuz.

Mai rămâne de cântărit și comentariul lui Petrescu. De ce se plânge acesta, cât timp CFR a învins la Rennes, iar în Liga 1 e lider?! N-ai spune că are motive să se lamenteze. Mai degrabă se alintă, nu? Pe de altă parte, trebuie să-i dai dreptate, în ideea că tinerii pe care i-a titularizat cu Clinceni, Itu și Costache, n-au rupt gura târgului. Pe cel dintâi l-a schimbat în minutul 32, pe celălalt l-a ținut până în 84, când l-a substituit cu Petrila.

Când am scris aici, mai demult, că U21 constituie o sabie cu două tăișuri, am apreciat că ea periclitează reprezentarea internațională. Întrucât silește un club să alinieze o anume formație în competiția internă. Iată, în virtutea legii Burleanu, Costache a prins 1.247 de minute în Liga 1 (titular de 15 ori) și numai 24 de minute în Europa, la 3-1 cu Astana! Diferență uriașă.

Să admitem că presa, în ansamblu, e cârcotașă și îi caută noduri în papură administrației Burleanu. Gazeta, în special. Fie. Dar cum se explică faptul că și Pițurcă, pe lângă Petrescu, tună și fulgeră împotriva regulei cu pricina? Pe care antrenorul Craiovei o consideră ilegală: „Pentru că nu poți tu, federație, să impui cluburilor profesioniste ce jucători să introducă ele în teren! Bun, ai impus un jucător și cred că era arhisuficient”. Ce să înțelegem, că doi tehnicieni români exponențiali greșesc și doar Burleanu et Comp. se pricep?! Nu-i prea mult?!

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Arion (56 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 16:08

Se putea sa nu vezi dumneata ofsaid. *** si din cartierul Berceni asa e ca numai asa se vede.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bela (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 16:10

Nici eu nu cred ca mai era nevoie de inca un jucator sub 21 de ani intr-un meci de liga 1. Ce este prea mult strica intotdeauna

Romica (63 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 16:13

Regula lui Burleanu (de fapt a lui Vochin) este o prostie data ca sa isi mai justifice maharii din frf salariile si deplasarile. Sa joace exact cind merita dupa forma nu dupa actul de identitate.

Marc (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 16:16

Burlreanu poarta interesul fotbalului national, fiecare club isi vede de interesul lui. Care-i interesul lui Ionitoaia?

Claudiu (343 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 16:16

Nea Ovi, bre eu stiam ca locuiesti la Chiajna dar incep sa cred ca te-ai mutat la Clinceni...Ai curaj sa pui prinsoare cu mine ca Clinceni o ia pe urmele Chiajnei la finalul sezonului in curs?

dan (151 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 16:18

De ce nu organizati o intilnire cu reprezentantii tuturor cluburilor , sau macar a 85% dintre ele, unde sa se puna de acord sa saboteze regula cu 2 jucatori ? Ce-ar putea face frf, sa depuncteze 85% dintre echipe ? Ce naiba e atit de greu ? Avem la frf un dictator care face lucrurile legal dar aberant! Punem pariu ca de la anul vor fi trei jucatori U21 impusi echipelor de liga I ???

mirceadeca (14 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 16:21

un ***-maca.................

Ali Bec (212 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 16:25

Eheeei, ce frumoase mai erau vremurile in care se puteau “inspecta” condițiile de cazare a tricolorilor. Pe diurne dar fără vre-un proces verbal. In schimb mult și îndelungat. S-a dus baba cu colacii.

Freddy RE (53 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 16:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Freddy RE (53 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 16:45

Aoleu, acu' văzui care e al doilea tehnician de top. Din păcate, pentru domul Pițurcă, în meseria 'mnealui, rezultatele vorbește. Și e cam tăcere, că liniște nu există în Oltenia.

Misu (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 16:46

Ovidiule...lasate/ne ...ai depasit limita penibilului cu demut/demult !!!! nu o fi Burleanu perfect,dar e de 10 ori mai competent,demn si corect decat puscariasul de popescu !!! si da,rgula e foarte buna daca visam sa avem un fotbal perfomant. daca am juca toti doar cu alde Culio,Omarani sau Vinicuis ar fi corect asa e ? Ca a ajuns doar din cauza presiunii pusa de tine o nonvaloare precum Contra selectioner nu ai nimic de spus,este ?

Radu (178 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 17:10

Misule, nu te opri, baga ca s-a dat liber la prostie... Vezi ca ala de joaca cu Omrani, Culio si Vinicius, ca i-ai uitat pe Deac, Arlauskis si Hoban este campionul Romaniei. Nicidecum Fecesbeaua desi a cumparat jucatori la tona. Asa ca mucles, fii respectuos cu cel de pe locul 1.

Tommy (3 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 17:11

Oare Hagi ce părere are despre această regulă? Vă rog să îl întrebați. Bine, normal era să îl întrebați înainte de a publica acest articol-opinie, dar nimeni nu-i perfect

Clujeanul (92 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 17:14

@Misu. Tu si alti busteni ca tine din Bucuresti va ofticati rau. Va doare la bojogi ca e CFR campion si nu clona din Berceni ori din Craiova. Si ca mai luati plasa si anul viitor dar va da Dumnezeu dupa sufletul vostru. Starniti multa mila.

gabi (64 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 17:20

@Ali Bec (133 comentarii) inscrie-te la concurs pentru Guiness Book categoria *** cu diploma. Versi mereu aceeasi fiere. Diurne, proces verbal si alte tampenii. ***. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 17:21

Cred ca regula slabeste mai mult fotbalul. Exista in vreo tara? Nu!! De ce nu joaca nici un jucator under la CFR in Europa? Simplu- nu au valoare! Trebuie sa joci pe valoare nu pe obligatie, cand nu vor mai fii eligibili , ce se intampla? Ii da afara! Valoarea, concurenta te face sa fii mai bun. Mai bine ar dezvolta un campionat puternic la tineret nu sa obligi echipele sa ii foloseasca iar cu 2 jucatori e exagerat. Arata incompetenta celor de la FRF de a dezvolta fotbalul românesc.

Marius (347 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 17:24

Auzi la un *** ca cine este Piturca????Dar tu cine *** esti mai nimeni in drum, tu esti ala care ai descoperit gaura la covrig????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Poli 21 (189 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 17:31

Ca de obicei nea ovi sta cu curul in doua luntre, cu mentiunea ca este la fel de "incisiv "( ca sa nu spun partinitor) cu cfr si burleanu.

Alex (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 17:52

Dle Ioanitoaia, nu stiu daca sunteti vreun sef la ziarul asta, dar vedeti ca cineva din Romania se pare ca a castigat titlul mondial la ceva sport cu sabia si cu masca...nu stiu cum se numeste, ca voi ne dati doar fotbal si fete dragute cuplate cu fotbalisti.:))))

Gelu (4 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 17:56

FRF e forul care spune cum se face fotbal în România. E domeniul lor de activitate și reprezintă AUTORITATEA în acest domeniu. În loc să se văicărească lamentabil, cluburile din Liga I ar face infinit mai bine să crească/să găsească jucătorii tineri pe care îi cere FRF. Echipele naționale au nevoie de acești jucători iar forul care conduce fotbalul din România a hotărât că așa se face acest sport în ţară noastră. Punct! Când am fost la o repriză distanță de finala U-20, folosind jucători care au beneficiat de regula, a fost bine, nu-i așa? În loc să-și consume energia pentru înjurături/vopsele de păr Petrescu&Piţurcă mai bine s-ar concentra să promoveze tinerii pe care frf îi cere tuturor cluburilor. Nu doar lor. Iar în Europa să facă performanţă chiar dacă în campionat li se impun 2 tineri pe teren și alţi 2-3 în lot. Să dovedească măiestrie și geniu ca să poată pleca în Vest ca antrenori, nu prin China și Dubai. Cine e deștept se adaptează și face profit din regulile federației. Ceilalți plâng cu lacrimi de crocodil și își ascund neputința sub alibiuri jenante. My 2 cents!

Aurel (18 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 19:33

Un antrenor bun face treaba din orice; scoate 100% din fiecare jucător. Cei 2 sus-menționați își apără doar interesul propriu fără a se gândi la interesul național. Eu aleg interesul național (peste tot așa se alege interesul național). Rezultatele acestor reguli se vor vedea peste minim 5-10 ani. Altfel ne vom afunda si mai mult, și o calificare va fi doar o minune. PS: nici eu nu îl suport pe Burleanu &Co, dar asta nu înseamnă că nu pot aprecia o regulă bună

marian iordachescu (10 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 20:09

Atata timp cat politicul se amesteca in sport este clar ca cei ,, alesi" in conducerea federatiilor fac jocul celor care iau sustinut Numai cine nu vrea nu stie jocul lui Ponta la alegerile federatiilor Grindeanu si famila lui pesedista face jocurile echipei de suflet a lui Ponta, fan FCSB Introducand aceasta regula cu participarea la joc a 2 jucatori sub 21 de ani este o masura abuziva deoarece in cupele europene nu ai aceasta obligativitate , Aceasta masura o avantajeaza pe FCSB Dar nu este singurul abuz Din o dispozitie aconducerii de partid cand Petrolul se batea pentru titlu cu FCSB peste 40 de autocare pline cu ploiestemi care se deplasau spre Ghencea in Bucuresti la meciul FCSB-Petrolul au fost dirijate pe alte drumuri de pe DN1 ca apoi sa fie oprite in camp de jandarmerie si tinuti acolo timp de aproape 2 ore si daca deshidai un geam sau o usa la autocar sa intrbi de ce nu suntem lasati sa ne continuam drumul la meci erai gazat de jandarmeria Nu a contat ca in autocare erau si femei si copii minori si chiar prescolri ,care platise transportul si biletul de meci Cand meciul s-a rerminat autocarele au fost intoarse din camp spre Ploiesti Iar in Ploiesti la coborarea din autocare am fost gazati de jandarmi ca sa ne risipim Asta va spune un suporter al Petrolului de 74 de ani care a participat la acest episod ingrozitor

Mannix (17 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 20:11

Tov. Ioanitoaia, ce sa mai aude din partea lui Gino? Cu privire la regula U21, desigur.

Franz (406 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 22:00

@Gelu. Altul care bate campii. In lotul u 21 de la Euro au fost 24 de jucatori dintre care numai 3 TREI promovati in urma aplicarii regulei federatiei. Punct. Deci teoria ta nu rezista mai ales ca federatia ar trebui sa ajute cluburile nu sa le puna bete in roate.

Marcel (190 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 22:02

Iarasi au inceput sa bazaie pe aici mustele gen Ali Bec...

angelo (24 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 22:29

Mannixe, mai ai de trait 150 de ani pana sa ajungi tovaras cu domnul Ioanitoaia. Iti mai trebuie sa citesti 3 biblioteci si sa-ti dea cineva un camion de bun simt.

Cosmo (237 comentarii)  •  4 noiembrie 2019, 0:28

Arbitrajele și regula u21 le încurcă pe echipele noastre sa joace fotbal, ca fotbaliștii sunt excelenți, iar antrenorii sublimi. Dacă se va renunță la regula, vom avea vreo 4-5 echipe prin sferturile cupelor europene.

pitone (10 comentarii)  •  4 noiembrie 2019, 8:21

d-le Ioanitoaia, d-voastra prin articolele pe care le scrieti cu privire la regula "under 21", de fapt evitati sa luati taurul de coarne si anume chiar nu observati mai noua sau mai vechea prietenie dintre Burleanu si Hagi, in care toate regulile , inclusiv programarile meciurilor sunt facute in favoarea lui Hagi!!!? Nu obs. ca Hagi ia atitudine la UEFA in locul FRF? Despre astfel de lucruri trebuie sa scrieti, nu despre nu stiu ce offside-uri sau fault-uri minore. Nu ati obs. ca Hagi ca orice machedon se cumpara sau se vinde dupa interese? Aceasta este mafia fotbalului nu cooperativele la care fac referire colaboratorii d-voastra. Articolele respective sunt praf in ochi. Vremurile s-au schimbat (vezi sintagma cu" statul pararlel" din care face parte dupa cum stiti si Burleanu. Asa ca... sa va dea de gandit "NOUA ORANDUIRE"

pitone (10 comentarii)  •  4 noiembrie 2019, 9:06

Poli 21 cand mai scrii tot ce-ti trece prin grajd, scuze prin creier nu uita un lucru; CFR E FRUNCEA , nu banatul pe care-l reprezinti din straFUNDURI. HAI CFR, Campioana Romaniei, inclusiv a banatului, bai xenofobule.

Durden (338 comentarii)  •  4 noiembrie 2019, 9:58

se explica prin faptul ca sunteti toti niste batrani obositi. fotbal mai meschin decat piturca si petrescu nu produce nimeni si e la fel si cu jurnalismul matale. pe voi nu va intereseaza mersul bun al lucrurilor pe viitor, ci doar sa va mancati voi coltul de paine de pe azi pe maine. meschin

Cita (2118 comentarii)  •  4 noiembrie 2019, 10:18

"Bursucul" se plange pentru ca e anticipativ, nu pentru ca se alinta. El gandeste ca la sah si GO cu multe mutari inainte, si considera ca ar putea avea situatii neplacute in organizarea jocurilor in viitor din cauza ca e prea stricta regula U21. Putea fi o recomandare, sau o impunere pentru un jucator in interval de 2-3 meciuri, si recomandare pentru mai multi.

Cita (2118 comentarii)  •  4 noiembrie 2019, 10:32

Reiau postul anterior cu concluzia ca regula U21 ar fi bine sa fie revizuita de FRF, in sensul in care ar impaca pe toata lumea si nu le-ar mai da anterenorilor batai de cap. Dragi responsabili cu IT-ul si cu serverele GSP, o rugaminte: ma lamuriti va rog si pe mine, de ce de acasa de pe laptop si de pe orice tip de acces la internet (adica, stick GSM, router WiFi sau fir direct) upload-urile de duminica seara catre voi nu merg indiferent de browser? Am incercat de fiecare data 3 browsere cu mesaj "Spam deleted" pe doua dintre ele si cu alte tipuri de mesaje de eroare pe IE! Scrieti-ne aici ceva, sa invatam ce avem de facut, dezactivam antivirusul, ce facem? - ca de la munca din retea merge! Iar daca postez pe alte site-uri/servere la alte institutii de presa on line, de acasa, la aceeasi ora duminica, merge! Ce se intampla cu serverele voastre duminica, le faceti o setare pe "automat" ca n-are cine modera? Puteti rezolva bug-ul asta? Multumesc, inteleg ca ma adresez in numele mai multor persoane, nu roboti, care posteaza civilizat aici.

?????? (831 comentarii)  •  4 noiembrie 2019, 10:45

@Ai bre nea Ioanițoaia, Mircea Rădulescu este antrenorul ăla care nu a reușit nicio calificare, de a mai fost și pe la FRF "un fel de Mihai Stoichiță", care însă nu a scăpat ocaziile de a vorbi despre demnitate, probabil ca și Mihai Soichiță, ?

adi (338 comentarii)  •  4 noiembrie 2019, 11:58

se explica prin faptul ca sunteti toti niste batrani obositi. fotbal mai meschin decat piturca si petrescu nu produce nimeni si e la fel si cu jurnalismul matale. pe voi nu va intereseaza mersul bun al lucrurilor pe viitor, ci doar sa va mancati voi coltul de paine de pe azi pe maine. meschin

Gorila (20 comentarii)  •  4 noiembrie 2019, 13:57

Sunt convins ca multi dintre voi care o ardeti cu interesul national , aveti copilasi la fotbal si va surade ptr. viitor aceasta sansa ptr. tineri.OK, inteleg. Dar care este interesul national.In cazul acesta vb de CFR CLuj. Cum a zis DP...cand esti obligat de FRF sa joci cu doi jucatori sub 21 de ani , mai trebuie sa ai vreo doi pe banca , clar ca tot sistemul tau de joc se schimba. si OK...regula este ptr. toata lumea. Dar,daca nu ar exista aceasta regula, OARE ?nu s ar prezenta echipele Romanesti mai bine in Europa ....doar intreb nu dau cu paru...oare cati bani ar intra in fotbalul rpmanesc daca ne am reprezenta mai bine in europa....echipe mai legate , mai omogene cu relatii si automatisme de joc ?.....intreb.....ASTA NU AR FI IN INTERES NATIONAL ? jucam din urna 4 in europa....oare de cand ?....vedeti ceva coincidente cu regula U 21 ? zi faina microbistilor

gorila (20 comentarii)  •  4 noiembrie 2019, 14:03

Si ...apropo...ce reguli existau cand GENERATIA DE AUR ne SCOTEA IN STRADA ???!!! aviz microbistilor filosofi ...si nu mai jigniti oameni buni in comentari....sau cum vreti....o zi minunata

Comentează