Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Craiova anonimă

Terminând 0-0 la Clinceni, Craiova a arătat o dată în plus că are dificultăți să marcheze.

Permalink to Craiova anonimă
luni, 28 octombrie 2019, 4:29

În ultimele 3 meciuri, a înscris doar la 1-1 acasă cu Poli Iași. Situație surprinzătoare, chiar paradoxală, din moment ce antrenorul ei din septembrie, Victor Pițurcă, s-a numărat printre cei mai productivi atacanți din fotbalul românesc. Cu 34 de goluri, el a câștigat titlul de golgeter al campionatului 1987-1988, dar și, după turcul Colak și danezul Eriksen, Gheata de Bronz a Europei.

Craiova n-are numai probleme de eficacitate, ci suferă la nivelul tuturor compartimentelor, ex-selecționerul lăsând impresia că tot caută ceva și nu găsește! Concret, pe lângă victoria din Cupă cu Reșița, ea a înregistrat în Liga 1 două succese, două egaluri și două înfrângeri cu Pițurcă. Adăugând și golaverajul 7-7, de asemenea nesatisfăcător, e clar că Pițurcă nu-i mulțumit. Cum nu-s mulțumiți nici suporterii.

Firește că închegarea unei echipe redutabile, de anvergură, cere timp. Performanță nu se face cât ai bate din palme. Trebuie răbdare și tutun. Publicul oltean e generos și pătimaș, dar nu stă confortabil la capitolul răbdare. Își iese rapid din pepeni, deci atenție!

În 1994-1995, la debutul ca antrenor în Bănie, Pițurcă a pornit-o mai bine, bilanțul primelor 6 etape fiind 3-2-1 (golaveraj 9-5). În 2010, când a pregătit Craiova 1948, gruparea lui Mititelu, s-a prezentat și mai bine: 4-1-1 (13-5). Apoi, poveste cunoscută, părțile s-au despărțit după 16 meciuri și s-au războit în instanță. Dacă judecăm prin comparație, evident că al treilea mandat al lui Pițurcă a început mai slab decât precedentele. Gâfâit, fără suflu.

Greu de spus de ce Craiova joacă având parcă frâna de mână trasă, în condițiile în care lui Pițurcă i se poate reproșa un orgoliu exagerat, dar nu, sub nicio formă, lipsa competenței. A demonstrat pricepere și exigență, chiar n-are rost să discutăm. Și-atunci, de ce Craiova nu-i acea trupa stăpână pe ea și dezinvoltă pe care o doresc fanii? Ce nu merge în jocul ei, ce șchioapătă? E de vină și tehnicianul ori el și-a închipuit că intră într-un vestiar de top, ca să nimerească într-unul, să fiu iertat, de valoare modestă, chiar anonim? Greu de răspuns.

Se impun câteva observații. De pildă, că Pițurcă a rulat în 7 partide 26 de jucători, mult peste media Ligii 1, capitol la care excelează FCSB, cu 31. Acolo însă taie și spânzură patronul, situație care nu există în Bănie, deoarece Pițurcă n-ar admite să se bage cineva peste el. Oricum, detaliul că a schimbat foarte des echipa nu reprezintă un compliment.

L-a deranjat, ca un cui în pantof, regula U21, de care s-a dezis cu voce ridicată. Nimic de zis, Mihăilă, Baiaram și Șt. Vlădoiu, introduși la Clinceni, sunt talentați. Promit. Mai ales, Mihăilă. Din păcate însă, nici Pițurcă, nici suporterii nu-și permit să aștepte. E nevoie de calitate imediat, nu la anul și la mulți ani! Ca să nu mai zic că dacă Mihăilă va continua să impresioneze, Rotaru et Comp. se vor grăbi să-l vândă, cum au procedat cu atâția alții. Unul dintre ei, Mitriță, s-a aflat în tribună duminică.

Câtă vreme atacul va scârțâi, fie și din pricină că A. Ivan amână să confirme, obligându-l pe antrenor să-l titularizeze pe M. Roman II, a treia soluție de vârf, Craiova nu poate emite pretenții la câștigarea campionatului. Ori poate emite, căci nu-i interzis nimănui să viseze, dar fără șanse de izbândă. Mai direct, Pițurcă vrea, însă nu prea are cu cine.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Unu’ (102 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 16:43

Ce-o tot scaldam cu regula U21 ca e aceeasi pentru toti. Ba din contra, CFR, Craiova, FCSB ar trebui sa fie avantajate de aceasta regula ca au acces la jucatori U21 mai buni decat celalte echipe, prin simplu fapt ca au buget de a transfera. Iar Piti si-a cam facut-o cu mana lui, Ivan si Roman sunt total iesiti din forma, el tot insista cu ei.

Mirel (153 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 16:48

Corect spus, dar fanii obtuzi ai Craiovei nu vor accepta elementele dv si va sari la beregata.

Florin (215 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 16:51

@unu. Cu cine sa insiste puisor, cu Fortes, ca asta chiar nu este iesit din forma...Ivan ii pacaleste oe toti si nu joaca bine nicaieri.

Bogdan (395 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 16:52

Conform dvs Piturca nu are nici o vina dar ...schimba prea des echipa. Pai asta ce este daca nu vina?

Iulian (190 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 16:54

Pe pariu ca intr-o luna Piturca isi ia catrafusele si pleaca? Se da suparat de ceva, isi ia banii gramada si pleaca sa fraiereasca si pe altii.

doilaunu (195 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 17:01

dle Ioanitoaia, nu va pricepeti la fotbal, ramaneti la domeniul dumneavoastra de expertiza, arbitrajul. Cu Universitatea problema este simpla si are un singur nume: Victor Piturca.

AliBaba (223 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 17:04

Piturca a fist antrenor. Acum este doar un profitor.?

vali (46 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 17:09

Si eu cred ca este prea devreme pentru clona. Adevarata Craiova este lider in liga 3 si nu poate rata promovarea.

Lup (13 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 17:41

Lot de locurile 3-6, restul sunt palavre.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 17:51

Perfect, ii dadurati lui Piturca si solutia pentru problemele pe care le are, asadar sa-si schimbe atacantii si sa cumpere ceva mai vioi si cu pofta de gol, asa precum fuse ani la rand domnia sa.

Cita (2118 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 17:54

Piturca are nevoie de timp ca sa inchege o echipa de performanta europeana, drept dovada rotatia de jucatori din ultima vreme, deci omul nostru cauta solutia ideala. Sigur ca oamenii vor rezultate imediate, dar sincer n-ar strica sa ne gandim toti de unde am plecat si unde suntem atunci cand ne e mai greu sa rezolvam cate-o situatie ca aceasta.

Cosmin (8 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 17:56

Desi si-a mai adus jucatori azi craiova , cu Piturca joaca sub ce juca cu mangia. E limpede, e vizibil

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 17:57

De ce bre nea Ovidiu anonima? Ca o stie toata Europa incepand cu fratiorii de cruce de la Napoli! Lasa bre ca ne revenim noi si se vor speria si CFR-ul si Steaua cand vor auzi ca tre sa joace cu marea Universitatea! Un pic de rabdare si imi veti da dreptate toti clujenii si stelistii!!!!

Croitoru (7 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 18:22

De cand Gazetei i s-au retras acreditarile la meciurile Universitatii dv ati devenit din suporter dusmanul Craiovei. Nu mi se pare frumos ca la varsta si prestigiul de care va bucurati sa o intoarceti cu 180 de grade. Nu ar strica sa va revizuiti cat mai urgent pozitia.

petrescu (1 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 18:22

sa plece ca echipa nu mai joaca nimic.....

Viorel (188 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 18:26

Sunteti printre putinii care il mai apreciati pe acest mercenar numit Piturca Victor. Ma si intreb uneori de ce o faceti si de ce insistati pe aceasta linie. Piturca este mai mult un negustor abil decat un antrenor de valoare. Imi pare sincer rau ca va lasati pacalit si Dv de ifosele acestui oltean smecheros.

calugaru’ vaxile (4 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 18:29

da' de ce nu ne permitem sa asteptam? ce e atita graba? daca schimbam antrenorii ca pe corapi, n-o sa facem performanta in veci

moga (7 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 18:29

De acord ca FC Craiova are probleme dar alte echipe au probleme mult mai mari. Daca nu ar fi asa Craiova nu s-ar gasi pe locul 3 si ar fi in zona retrogradarii sau in apropierea ei. Alta data o simpatizati, acum parca nu mai aveti loc de ea.

de tracia (19 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 18:53

Bre Moga... simpatiza domnia sa cu Știința! nu cu clona PSD. Cum simpatizau și alte milioane de români ce azi fac pipilică pe trandafirii roșii a sponsorilor voștri. Clona PSD e echipa roșie a Olteniei, dar în veci nu va fi Știința. Ai înțeles tovarășe PSDist?

Gelu (116 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 20:09

Nu l-a obligat nimeni sa declare ca a venit la Craiova sa ia titlul inca din primul an. Daca a declarat asta acum nu are decat sa se tina de cuvant. Parca este Lucescu la nationala Turciei. Intai s-a intins la baclavale si dupa aia a realizat ca nu are jucatori de soi.

?????? (831 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 20:16

"Magazionerul" de la FRF , Mihai Stoichiță ,a ieșit cu declarații la GSP, să zică de selecționerul Contra că nu face convocările singur la echipa națională, pe modelul Gheorghe Becali, ?

Franz (406 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 21:07

Discutia nu are sens pentru ca lumea intreaga stie ca aceasta echipa este creatia Olgutei de aceea i s-a si spus Craiolguta. Cum stie Si ca in loc sa joace din liga 4 ea a primit ilegal un loc direct in liga secunda, cadou de la federatia ce dizolvase in afara regulamentului echipa lui Mititelu.

Che Guevara (363 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 21:37

1. Si cand a antrenat Piturca pentru prima data in Banie tot la FC U Craiova - echipa lui Mititelu a antrenat. Numai ca atunci era alt patron de la care echipa a ajuns la Mititelu prin vanzari succesive. 2. Exista 2 tipuri de antrenori in lumea asta: genul Lucescu si genul Mourinho. Adica (Lucescu) antrenori care descopera jucatori de nicaieri, ii cresc, ii slefuiesc si fac vedete din ei, in acest fel ducand echipa cat se poate de sus in clasament. Sau antrenori (Mourinho) care au nevoie de vedete formate de altii pe care le exploateaza si le storc de vlaga ca sa isi atinga scopul - castigare unui trofeu. Piturca face parte din categoria Mourinho. Craiova are traditie in celalalt tip de antrenori. De-aia nu a avut succes Piturca nici la Mititelu si nici la Rotaru nu va sta prea mult.

Bazil (77 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 23:52

Piturca este un antrenor fumat. Nu a mai antrenat de atata vreme si asta se vede. Si mai are defectul sa creada ca nu exista o echipa care sa se ridice la nivelul de a fi antrenata de el.

?????? (831 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 1:27

Opinați și că ziariștii care l-au întrebat pe Teja dacă au primit bani de la Gheorghe Becali să îi învingă pe cei de la CFR Cluj ar trebui să prezinte informațiile pe care le -ar deține și instituțiilor abilitate să cerceteze fapte precum cele la care ziariștii au făcut referire, ?

motanul incaltat (603 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 1:36

Cu ghetele mai usor caci stim cu toti cum s-au luat....daca incepeti sa aveti probleme cu memoria v-as sugera POLEN sau sa vorbiti cu plutonierul de securitate Mitica Dragomir si o sa va lamureasca dinsul....Poate cu circul in care juca Dinamo cu Victoria si trebuia sa bata Dinamo cu 5-4 cu toate golurile date de Camataru ca sa ia gheata. Omul a prins o zi mizerabila si nu era in stare sa dea un gol. Jucatorii Victoriei unde era presedinte Mitica fugeau din fata lui si portarul iesea din poarta numai sa dea gol..... Infecte amintiri....Ridea lumea in hohote pe stadion. Asta era fotbalul romanesc----o mizerie . Cu extrem de putine exceptii. Ce s-a schimbat??? Nimic ---ni se prezinta ultimele ciurucuri de fotbalisti ca mari vedete---in cazul de fata Andrei Ivan.Or avea si capitalistii astia defecte dar macar stiu sa separe fotbalisti de gunoaie. Mai gresesc uneori dar greseala se repara instant....La capitalistii i-am bagat si pe rusii care l-au pus pe liber pe Ivan.... Ca s-au prins si ei repede cum e cu asta.....

Vali (27 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 6:36

Dragi olteni,nu mai fiti supărați si nici frustrați.Mutati-vă interesul către echipa cealaltă.Acolo e spiritul.Aici,cât timp o sa fie mercenari(și Piți) nu o sa se castige nimic.

Adrian (33 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 7:23

Piturca si-a intarit lotul mult peste ce avea Craiova anul trecut iar acum, la proba de joc, uite, Papura a avut rezultate mai bune decat Piturca dar nu se pune caci jucatorii sunt slabi si neputinciosi. Dar de antrenat, cine trebuie sa ii antreneze? Si daca i-ai scos din lot pe Kolici, pe Mateiu, pe Martic sau pe Barbut de ce rezultatele sunt mai proaste? Domnul Ioanitoaia, dupa bunul sau obicei, vede doar ce doreste sa vada dar nu sesizeaza ca la Craiova fundasii joaca mijlocasi iar extremele joaca varf impins in timp ce jucatorii consacrati pe acele posturi sunt trimisi in tribuna.

Andrei F (1607 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 10:43

Oglinda oglinjoara cine-i cel mai tare jurnalist din tara????Pai bine stimabile,nu ne spuneai dumneata ca Papura nu este de Craiova?Acum ai descoperit ca de fapt la Craiova trebuie adusi jucatori de calitate?.....Pentru aducere aminte....,,Papură e vinovat, dar vinovați sunt și cei care, apăruți în fotbal pe ușa din dos, l-au numit antrenor fără ca el să aibă o minimă experiență.,,-Va amintiti spimabile?????????

Comentează