Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Al doilea Stanciu

Nu acel neverosimil 6-2 al Salzburgului cu Genk a constituit surpriza primei zile a grupelor de Champions League, ci egalul obținut de Slavia Praga la Milano în fața Interului și a 50.000 de spectatori.

Permalink to Al doilea Stanciu
miercuri, 18 septembrie 2019, 3:18

Un 1-1 cu atât mai meritat cu cât formația italiană a reușit să egaleze abia în prelungiri, în minutul 90+2. Într-adevăr, Interul putea să și câștige. Numai că, după golul înscris de Barella, Kolar a deviat miraculos peste poartă „capul” lui Lukaku. Ar fi fost însă o victorie falsă, mincinoasă. Deoarece nerazzurrii, în ciuda posesiei de 56 la sută, n-au jucat mai bine.

Motorul Slaviei, executantul loviturilor libere, una dintre ele aproape de gol, s-a numit Nicolae Stanciu. Românul a condus jocul campioanei pragheze, a alergat mult și cu folos. Mi-a plăcut în mod deosebit, de aceea m-am și întrebat, ușor nedumerit, de ce n-o fi la fel de activ și în tricoul naționalei, la fel de eficient?! Tricou în care, din păcate, s-a remarcat mai puțin spre deloc în ultima vreme.

Nu pretind că am găsit răspunsul la întrebare. Posibil, mi-am zis în sinea mea, că e lăsat mai liber la Slavia. Nu-i obligat să vină permanent în apărare, deși vine!, i se permite să ia singur deciziile. Nu i se cere să-și consume energia și inspirația în încleștări inutile, căci toți ceilalți coechipieri sunt învățați și obișnuiți să lupte. Fără pauze, fără menajamente. Sau, reversul medaliei, Nicușor e mai harnic și mai disciplinat la club. Mai responsabil. Repet că n-am răspunsul.

Prioritar, la Slavia m-a impresionat atitudinea. Lipsa oricărui complex. Refuzul fricii. Amănuntul că, deși apărea în postura de outsider, cu șanse minime, nu s-a temut nicio clipă. Dimpotrivă, urcând liniile din start, a executat un presing ce i-a împiedicat pe italieni să construiască. Ba i-a și împins în spate, silindu-i să accepte că postura de gazdă nu le acordă automat privilegiul de a stăpâni centrul terenului. Atenție, mă refer la un grup plecat ca din pușcă în Serie A, care a scos 9 puncte din 9 posibile.

Mi-am închipuit cam ce s-ar fi întâmplat dacă o echipă românească, poate cu excepția lui CFR Cluj, ar fi venit să se măsoare cu Inter pe „Meazza”. Nu cred că s-ar fi terminat OK pentru ea din simplul motiv că n-ar fi început așa. Practic, ai noștri ar fi pierdut meciul încă de la vestiare. Le-ar fi tremurat picioarele numai auzind că vor da piept cu De Vrij și cu Lukaku, cu Candreva și cu Asamoah, cu Lautaro Martinez și cu alții de la ei, ridicați artificial la rangul de superstaruri.

Că aceștia nu-s niște zmei le-a demonstrat-o Jindrich Trpisovski, antrenor de 43 de ani, de care n-am fi auzit dacă Slavia n-ar fi întâlnit-o recent pe CFR. Tânărul tehnician, fără CV de fotbalist!, a ținut-o în șah pe Inter titularizând la Milano 8 jucători autohtoni și numai 3 străini, românul Stanciu, ivorianul B. Traore și nigerianul Olayinka! Doar pe Nicușor l-a folosit întreg meciul. Pe ceilalți doi i-a schimbat, ce să vezi!, tot cu cehi.

Nu ne rămâne decât să sperăm, vechiul și adesea păgubosul nostru exercițiu, că acest al doilea Stanciu va juca la fel de sigur, de dezinvolt, și pentru România în partidele cruciale cu Norvegia și Suedia. A dovedit că poate, să continue pe același drum!

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Misu (234 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 15:29

Nea Ovi, tocmai dumneata care ii critici pe cei care exagereaza, exagerezi de data asta. Am vazut si eu meciul si Stanciu nu a fost cu nimic peste ceialalti jucatori ai lui Slavia.

Viktor (278 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 15:32

Nu vad de ce era necesara precizarea cu exceptia CFR ului. Pe chestia cu Celtic? Dar trebuia sa ii mai ridici odata mingea la fileu lui Dan Petrescu favoritul GSP

Manu (167 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 15:34

Asa crezi matale... Daca jucau cu Inter enoriasii razboinicului luminii din Pipera ii faceau harcea parcea de nu se nai alegea nimic din ei. Astept sa dati o rectificare.

gelu (116 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 15:36

La intrebarea din text raspunsul este foarte simplu. Nicusor Stanciu stie perfect de la cine ia salariul si pentru ala trage din rasputeri. De ceilalti il doar la basca.

Mircea (5 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 15:40

Cum care Stanciu? E doar unul si acelasi. Faceti legatura cu ce a zis Chipciu dupa meciul cu Malta si o sa descoperiti vinovatul: antrenorul Contra, ajuns antrenor la nationala intr- situatie de conjunctura: toata lumea vroia sa scape de Daum si oricare era bun atunci!!!

Alex (144 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 15:41

Simplu. Pentru ca acolo are antrenor si antrenorul are o gandire de joc care cuprinde cei mai in forma jucatori. La noi baza de selectie uneori are legatura mai redusa cu forma jucatorilor si nici nu prea avem antrenor. Mai ieri cei de la FRF au spus ca antrenorul echipei nationale se alege dintre antrenorii cu rezultate. Cosmin Contra a venit la nationala de la Dinamo locul 6 in acel moment. Antrenor - Forma - Aranjare - Rezultate - Altceva (A.F.A.R.A.) Asta este cheia succesului. Sa auzim de bine!

Marius (63 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 15:49

Cand nu joaca bine dam in el ca de ce nu joaca, cand joaca bine dam in el ca de ce joaca asa de bine nesimtitul... :)

gio (76 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 16:01

Iarasi s-a pornit corul de laudatori ai lui Nicusor? A jucat in media echipei nu mai mult. Joaca la Slavia Praga nu in Serie A, Bundesliga, La Liga. Faptul ca bate toate loviturile libere, cornerele etc, nu inseamna ca e Juninho. Voi o sa muriti cu jucatori pilangii gen Chiriches, Stanciu, Ianis Hagi si tot n-o sa va treziti, n-o sa intelegeti de ce suntem jalnici cu nationala. Nicusor al vostru a esuat la Anderlecht dar a confirmat in Cehia, wow.

Cita (2118 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 16:02

Incercati oarecum sa aruncati vina pe atmosfera de la Nationala in acest articol. O disciplina de tip militar impusa dur de antrenor. Evident ca nu sunt Contra sa ma apar, dar sincer nu cred ca Stanciu e timorat cand joaca pentru Romania si nici ca antrenorul le impune sa faca lucruri care nu-s pe placul lor. Eu cred ca e vorba de BANI! Adica, la club se implica si da tot ce poate pe teren nu numai pentru prima de joc si plata unui salariu consistent, dar si pentru ca, asa cum Dvs. l-ati remarcat in jocul cu italienii, au facut-o si altii, interesati eventual sa-l cumpere. S-a facut remarcat, ii creste valoarea, se vinde mai scump, castiga mai mult etc, toate se inchid numai prin BANI.

dimi (65 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 16:06

@Alex. Sa zicem ca ai dreptate si ca , Contra este un selectioner slab. Dar cu ce antrenor de club sau de nationala a jucat Stanciu mai in vana? Cu nici unul deci nu este vinovat antrenorul.

nic (10 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 16:10

joaca bine la club ,fiidnca de aicea vine malaiul ,relatia de joc e mai buna cu colegi ,fiind impreuna zilnic la antrenamente ,pot stabili tactica ,la nationala se intalnesc luni si joaca joi ce poate face in 3 zile iar pe cei noi convocati la nationala abia in cunoaste atunci

radu (1 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 16:23

Raspunsul e simplu. La nationala nu are cine sa ii dea mingea unde trebuie. DIn cauza lipsei unui antrenor cu viziunea jocului modern, din cauza unei selectii subjugate doar intereselor financiare ale cluburilor si impresarilor, deci din cauza lipsei de calitate a celor mai multi dintre cei convocati.

Unu (37 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 16:34

La nationala nu joaca asa pentru ca n-are cu cine, ca doar nu joaca singur la Sparta, ca sa aiba cui sa dea o pasa cum trebuie in adancime trebuie sa si fie unu in stare sa alerge bine.

Zorro (67 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 16:59

@gio. Tu esti alt savant fara diploma. Toti sunt prosti numai tu ai descoperit gaura la covrig. Atat de slab este Chiriches ca are salariu pe luna cat castigi tu in 5 ani si ceilalti la fel. Si ii laudam pentru ca nu avem altii mai buni. Daca stii tu altii ca esti doxar spune-ne si noua sa ne luminam.

Laur (111 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 17:02

Nea Ovidiu bate moneda tot pe lipsa de idei a selectionerului Contra. Dar este prea uns cu toate alifiile ca sa o spuna direct. O insinueaza si il lasa pe fiecare sa inteleaga dupa cat il duce pe el capul.

Unu’ (102 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 17:38

Stanciu a dat dovada de-a lungul carierei ca poate face meciuri excepționale, dar și ca e inconstant, rar leagă câteva meciuri bune. Hai sa discutam cât de bun e la echipa de club după vreo 6 luni și scriem articole cu subînțeles. Dar deh, moda e sa dam in Contra.

abc (58 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 18:44

@Unu. Cum adica sa se scrie despre Stanciu peste sase luni ca nu pricep...Si timp de sase luni presa sa scrie numai despre Gigi Becali?

Dinu (427 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 18:46

@unu. Tocmai pentru ca nu am observat ca Ioanitoaia sa faca parte din corul contestatarilor lui Contra. Chiar face opinie separata de Udrea si ceilalti. Dar nici sa ii ceri sa se scrie despre un jucator peste sase luni nu este in regula. Despre un jucator se scrie dupa fiecare meci iar Stanciu a fost foarte bun aseara. Net mai bun decat la nationala.

Firu (31 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 18:49

Ba eu consider ca Inter care a dominat trei sferturi din meci merita victoria in fata Pragai. O si obti ea daca portarul nu avea acel ref,ex uluitor la lovitura cu capul al lui Lulaku din final.

a dica (283 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 19:03

Egalul Slaviei cu Inter este surpriza pentru unii, pentru Dan Petrescu, nu. V-a spus omu, credeati ca e vrajeala. Cine se pricepe la fotbal? Cat despre Nicusor, diferenta e ca aici a jucat pentru echipa, la nationala, mai mult pentru el. Si cand i s-o gasi locul probabil o sa arate si la nationala ca aseara. Macar ca efort, daruire...

gogu paleologu (1 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 20:17

pasele lui Stanciu sint intradevar exceptionale, luminoase, e bun la lovituri libere si golu cehilor de la el a plecat !

Bogdan (395 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 21:19

Cu al doilea Stanciu lucrurile sunt clare. In parte le-a lamurit mai sus si gogu paleologu ( presedinte de la PMP). Sa vedem cum se va comporta al treilea Stanciu.

CCC (137 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 22:24

Nu este nici o enigma. Nicolae Stanciu joaca mai bine intr-o “ECHIPA”! Motiv pentru care s-a facut remarcat de catre Anderlecht si la Steaua si la nationala, cand avea cel putin 3-4 coechipieri de la Steaua.

Dragos (250 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 22:53

CCC pune punctul pe i. Ca sa joace Nicusor Stanciu bine la nationala in nationala trebuie musai introdusi 3-4 coechipieri ai lui de la Slavia Praga .Printre ei nu ar stricavsa fie Traore din Coasta de fildes.

gio (76 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 1:14

Dribleaza ca Dobrin, suteaza ca Hagi, bate cornerele ca Budescu, el este *** stanciu, noul star al fotbalului romanesc, vedeta lui Real Mad.. jucator comun al Slaviei Praga din Cehia. Cred ca solutia cu *** Stanciu este sa-i gasiti o denumire de gen "diamant", "briliant", eventual ii spuneti cum iti spuneti prin articole "star" precum in star wars, atunci o sa joace bine la nationala :))). Daca asa de tare a prins viata corul laudatorilor dupa ceteva cornere si lovituri batute de stanciu pentru o echipa ceheasca, nici nu vreau sa-mi inchipui cum ar fi fost ca "Staru" sa reuseasca in vest, fie si intr-un campionat mai de mana a doua ca Belgia, cred ca erati *** toti daca marca vreun gol pentru Anderlecht ))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 10:36

Cardoso, Stancu, sigur ca trebuie adusi la Nationala. Dar sa joace si sa se inteleaga pe teren precum generatia lui Gheorghe Hagi din anii '90. In caz ca vom rata calificarea pentru ca ne-ar depasi suedezii si norvegienii, inseamna ca si actuala generatie de fotbalisti romani mai are de asteptat pana sa se mai vorbeasca in vreun fel de ei in lumea buna a fotbalului mondial.

Albu (88 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 10:38

@gio. Iti pute ca Stanciu joaca bine la capioana Cehiei desi este o echipa calificata in grupele Champions League si a reusit un frumos 0/0 cu Internazionale la Milano. Visul celor. ca tine este ca fotbalul occidental nu are egal si uite ca are.

Andrei F (1607 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 12:56

Vai,vai....Nu joaca bine Stanciu la nationala...Pai va amintesc ...Stanciu a avut un debut la nationala fantastic!!!!Inscrisese parca 5 goluri in 6 meciuri....Si????Atunci indemnati lumea la calm...Marele Ianis -febletea presei sportive nu are asemenea cifre!!!A venit Campionatul European...De Stanciu a vorbit frumos pana si francezii...Pana la meciul din Italia jurnalistii italieni atentionau ca un pericol poate sa vina de la Stanciu...Desigur ,cum sa aiba ochi de Stanciu presa romaneasca?Pai voi presarii il impingeti de la spate pe Ianis si se vede rezultatul....Daca Stanciu nu a rupt norii la ultimele meciuri ale Nationalei,Ianis a recunoscut ca a jucat slab in meciurile cu marea echipa a Maltei!!!!=====Si o mica remarca pentru rauvoitori!!!!Chipciu a facut remarca despre jucatorii Nationalei nu in meciul cu Spania-nu a jucat.....- ci dupa cel cu Malta unde Nationala la indemnul presei sportive a fost slabita cu mai multi tineri....Cu Malta titular a fost Ianis si nu Stanciu!!!!------Este clar ca Stanciu plateste pentru ca nu are si el un tata celebru....Daca Ianis avea debutul la Nationala al lui Stanciu deja in Romania avea statui....

Marius (347 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 19:02

Diferenta dintre cei 2 Stanciu sare in ochi. In Cehia moare pe teren iar in Romania il doare in palarie. Are insa stofa oricat ar nega asta prietenii mancati de invidir de la Dinamo si CFR,

xstelu (12 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 21:25

Andrei F! Iar ai aparut si p-aici mah bolsevicule? Maah pesedeule, arde-o la tovarasi tai comunista si la oierul din pipera poate iti da si tie ceva... ***! 😝

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează