Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Scumpi la tărâțe

Prima repriză a partidei dintre Craiova și FCSB a confirmat proverbul care spune că la pomul lăudat nu te duci cu sacul

Permalink to Scumpi la tărâțe
luni, 16 septembrie 2019, 3:21

Deoarece adversarele s-au temut una de cealaltă, s-a jucat crispat și monoton. Cu multe pase greșite.

S-a intrat rar în careu, iar pe poartă s-a tras și mai rar. De altfel, deși gazdă, Craiova va rămâne fără niciun șut cadrat în 90 de minute! Până la pauză, s-au consemnat două ocazii, cronologic, a lui Cicâldău și a lui Hora, dar atât. Puțin pentru un duel așteptat cu înfrigurare și urmărit pe viu de 30.000 de spectatori. Nepermis de puțin.

După reluare, meciul s-a înviorat. La o posesie a balonului echilibrată, bilanțul va fi fifty-fifty, el se îndrepta către o remiză albă, pe care aș fi considerat-o echitabilă. În minutul 88 însă, Pigliacelli a comis-o grav: Fl. Coman a șutat cu efect, dar fără forță, mingea a deviat strâmb în bărbia portarului Craiovei, iar Tsoumou, înlocuitorul lui Hora (64), a înscris ușor.

Pentru o victorie obținută cu șansă, dar greu de contestat în condițiile în care FCSB a arătat totuși un plus de valoare și de coerență. Impresia mea, n-aș băga însă mâna în foc, e că Vintilă a făcut duminică echipa și schimbările, nu Becali. De aceea echipa a fost alcătuită mai logic, nu la ce-o fi, nu la heirup. Cât despre plusul de calitate menționat, el are o explicație simplă. În timp ce FCSB, cu toate ieșirile în decor ale patronului, a cumpărat jucători interesanți și scumpi, Craiova a vândut ce-a avut mai bun. Înainte de a fi o critică, aceasta e o constatare de necontrazis.

Vintilă a dovedit inspirație când l-a introdus pe Tsoumou, felicitări pentru asta! Pe de altă parte însă, folosirea duminică a unui fotbalist de aproape 29 de ani și, îmi cer scuze, de pluton prezentat abia joi nu-i un semn de seriozitate. Mă îndoiesc că, improvizând permanent, cineva poate ajunge foarte departe. Eventual, la titlu.

Declarând după meci că „terenul nu ne-a ajutat mai mult”, Bogdan Vintilă a rostit un neadevăr. Întrucât grație terenului, din care mingea a sărit aiurea, Fl. Coman (numărul 1 al roș-albaștrilor) a reușit să-l păcălească pe Pigliacelli, vai, mai mult fundaș decât portar! Iar FCSB să învingă la potou. E însă trist, deplorabil, că noi, românii, putem construi stadioane de top, Arena Națională ori „Ion Oblemenco”, dar nu suntem în stare să le dotăm cu gazoane corespunzătoare. Ne scumpim la tărâțe.

Întoarcerea lui Pițurcă pe banca lui U n-a adus izbânda visată de un public care, surprinzător, mai degrabă i-a fluierat pe bucureșteni decât i-a încurajat pe craioveni! Cu o linie de mijloc parcă legată la ochi și cu un A. Ivan căutând ceva nu va găsi niciodată, din nou o bilă albă pentru puștiul Mihăilă, Pițurcă mai are destul de lucru.

S-a demonstrat că venirea lui, antrenor cu experiență și palmares, nu reprezintă o garanție a succesului. Pentru succes e nevoie și de echipă. Una superioară Craiovei de astăzi.

Prestația lui Istvan Kovacs a stârnit comentarii abundente, pro și contra. În stilu-i obișnuit de a lăsa jocul liber, „centralul” din Carei a judecat la fel, cu aceeași unitate de măsură, fazele limită. N-a fluierat penalty nici la ciocnirea lui Fl. Coman de Kelici din minutul 8, nici la căderea lui A. Ivan în careu (57).

Prima oară a apreciat că Fl. Coman a simulat, iar la neglijența lui I. Cristea, care l-a agățat din alergare pe A. Ivan, că a existat un contact minor și lipsit de intenție. Fără să intru în detalii, notez că, punându-i 7, GSP i-a dat credit în ambele situații. Nu arbitrajul a fost problema confruntării din Bănie.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

zapacila’ (911 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 15:49

Stai bre ca abia se instala Piturca, nu poate sa faca minuni dintr-o data. E nevoie sa se acomodeze cu echipa, sa mai faca ceva ajustari, sa mai cumpere alti jucatori noi, si altele. Abia apoi veti vedea cine e Piturca, e bun si merita sa-l avem cu noi sa ne antreneze!

Andrei F (1607 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 15:51

Cateva mici greseli in articol....In prima repriza la mari ocazii este si faza cand Coman scapat singur cu portarul il lobeaza dar intervine un aparator...Cine poate spune ca nu a fost ocazie mare ?Adica nici cand scapi singur cu portarul nu este mare ocazie?2.Ar fi cazul sa o lasati mai moale cu plecarile de mari jucatori de la Craiova mai ales cand in ecuatie este Steaua!Si Steaua a cedat multi jucatori si pe bani frumusei!!!!Benzar si Moraes doar de cateva luni...Mitrita totusi a plecat de aproape un an...-----Desi nu-mi este simpatic Piturca trebuie evidentiat la discursul de dupa meci....Un discurs mult mai bun decat al euforicului Vintila...-----Trebuie sa fi rau intentionat sa nu vezi ca Kovacs a avut meciul lui propriu cu cativa jucatori de la Steaua mai ales daca ne amintim meciul de la Giurgiu....Tanase si Coman au fost asteptati clar la cotitura....Tanase este impins cu ambele maini in tusa si nu da arbitrul nimic....Prieste galben pentru o impingere discreta...La Coman zic merci ca a scapat intreg dupa ,,atentia ,,primita la pria interventie a lui Barbut.Fault din spate direct pe calcai!!!!Numai Kovacs nu da rosu la asa ceva!!!Apoi Kovacs declara ca si-a iesit din pepen...deoarece Coman ar fi vorbit urat!!!!Din vorbele lui Kovacs apare un ma si ,,asta a fost simulare?,,....Daca Kovacs crede ca pentru asta trebuia sa dea al doilea cartonas-asa declara , regreta .....-atunci ne poate spune acelasi Kovaks de ce lui Ivan a vrut sa-i dea explicatii!!!!Asta spune Ivan in declaratiile de dupa meci si se vede pe imagini!!!!Cum se poate ca acelasi arbitru unei echipe sa nu-i ingaduie nici o intrebare iar celeilalte sa-i dea explicatii?Si....eu cred ca acest arbitru a stabilit un precedent la acest meci...Stiam ca tinerea din spate se pedepseste!De unde!!!!Craioveanul inca a tinut din spate bocancul lui Oaida!!!Poate ca jucatorii nu-si mai schimba de acum tricourile ci bocancii....-----Si ultima gogorita a presei!!!!!Inainte daca Steaua batea cauza era un posibil blat-sa ne amintim de Astra...- sau echipe socotite de presa prietene-Astra,Viitorul,Botosani....!Daca Steaua pierdea era sigur cauza lui Becali!!!!Iata ca presari ne spune si a 3 posibilitate!!!!Steaua castiga pentru ca nu ar mai fi facut echipa Becali!!!!Desigur....Mama Omida le stie pe toate!!!!

Liviu (11 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 15:54

Bravo batane,in sfarsit....

Cita (2118 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 15:55

Stimate Domnule Ioanitoaia, nu ne referim numai la gazon, sa-i vedeti pe cei ce se ocupa cu instalatiile critice - in special electrice si de electroalimentare de siguranta - ce rapid se uita spre echipamente ieftine, chineze, fara nici un suport din partea producatorului, cu garantie doar pe hartie si cu mentenanta zero. Abia cand ajungi in bezna la meci international cum s-a intamplat mai demult in Giulesti si pierzi la masa verde, abia atunci iti dai seama ca, intr-adevar, asa cum spuneti, te-ai scumpit la tarate si ai facut-o lata! Si e valabil pentru mai multe stadioane care au fost modernizate recent, nu numai pentru Oblemenco. Cand e vorba de curent electric, gazonul devine o gluma frumoasa.

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 15:59

Fotbalul romanesc actual isi va reveni din amorteala abia atunci cand spectacolul de pe teren il va egala si chiar intrece pe cel din tribuna. Asa era prin anii '70-'80 cand erai norocos daca prindeai bilet la reprezentatie in Giulesti, Ghencea, Regie ori Stefan cel Mare.

Citulica (2118 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 16:01

Am incredere ca Victor Piturca va pune "Stiinta" pe picioare, omul are talentul asta si-l va folosi in Banie.

daniels (63 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 16:01

Cam trist, nea Ovi!! De ce? FCSB-ul lu' berbecu' bătură oltenii?? Pai cam trebuia bătuți!! Mingea aia n-a sărit din gazonu' mucegăit, ci din picioru lu' Florinel, nenicule! Băiatu' ăla *** de pluton o dădu în ațe, or a lu' matale nici nu fură pe aproape de ele!!! Concluzie : berbeceala e mai bună ca pițurceala, decât cu 1!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anca (109 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 16:15

Corecta analiza dar trebuia mai ampla. FCSB nu merita sa catige, pe asta trebuia insistat.

Dragos (250 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 16:17

Andrei F, Craiova a vandut jucatorii crescuti de ea sau macar lansati iar fecesebeaua pe ai altora. Sedizezi diferenta? Fecesebeaua e obor nu pepiniera de jucatori.

Mache (10 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 16:18

Nea Ovi, o dai pe dupa cires. Imprudenta ori nu, a fost 11 metri la piedica pusa lui Andrei Ivan.

Rusu (25 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 16:36

@daniels. Uita-te in oglinda ca sa vezi cat esti de prost. Altfel nu ai sustine aberatia ca sutul lui Coman nu era parabil. Iar Tumou nici n-a dat cu piciorul in minge decat atunci.

Clujeaner (1 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 16:40

U e doar una...E in Cluj!

Kendo (9 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 16:42

Lumea uita cand degajarile portarilor erau salutate in Ghencea cu "m.., Piturca!!", pentru ca echipa juca lamentabil. Sau cand nationala juca un bambilici penibil, nici atac, dar nici aparare. Nu inteleg de unde a iesit Piturca drept "salvatore de la patria". Are ceva rezultate (as zice eu de conjunctura) si cam atat. A fost un fotbalist norocos, a fost si un antrenor norocos. Mai putin duminica seara.

anton (1 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 16:54

Corecte observatiile si completarile lui Andrei F. Groteasca ignoranta desavarsita a mancatorului de praz Dragos, care ne spune ca jucatorii vanduti de Craiova: Vatajelu, Mitrita, Gustavo, Baluta ar fi din pepiniera proprie. *** uita ca unul dintre ei este crescut chiar de Steaua si vandut de facatura de partid craiolguta, care evident nu are nicio legatura cu Campioana unei mari iubiri!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

haideusicfr (287 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 17:00

Adevarul este ca FCSB a jucat mai bine decat Craiova.

Marius (347 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 17:12

Chapeau bas pentru titlu. Inca unul de nota 10, se vede scoala veche de jurnalism profesionist.

Gargamel (1 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 17:18

Doua faze identice la penalty, unuia ii dai galben celuilalt nu, pe linga alte faulturi interpretate numai intr-o directie. Iar posesia? A fost mai aproape de 40-60 decit de 50-50, (42%-58%, dupa cum scrie si in GSP)

a dica (283 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 19:01

Mereu am zis ca FCSB are cei mai valorosi fotbalisti. Cand baietii astia nu joaca doar pentru ei, nu poti sa-i bati cu orice echipa din Romania. Astept cu interes meciul cu CFR, sa vedem care pe care. Devine interesant! Craiova n-are multi fotbalisti de valoare. Unul tocmai a iesit din forma, cica suparat ca n-a fost lasat sa plece. Cam are dreptate, Ianis pleaca si el care-i mai mare cu un an, nu? Celalalt fotbalist care mai misca, Bancu, e accidentat. A era sa-l uit pe „cel mai mare fotbalist roman din toate timpurile”, Ivan. Ziceau comentatorii ca in doi ani de pribegie a dat doar un gol. Varf de atac, un gol in doi ani... Nea Piti te-ai cam pripit. Era mai bine la pensie.

di livio (214 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 20:07

Rusu, uităte-n oglindă să vezi că ești minte de pui...congelat of Scornicești, clonache...ești clona lu moș teacă cenzuristu...scump la tăgîrță

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 20:11

Nea PiTi. Turca Pi aratura. Parca am revazut varza nationala, de data asta la o clona. Fiti si voi odata sinceri, nea PiTurca n-a fost acceptat nici la CSA in liga a patra, omul se plictisea si a luat si el ce-a primit. Doar o clona neocomunista il poate face pe nea Moromete filozof si manager. Mai are si nerusinarea sa spuna ca EL – marele antreor de peste un milion ! - refuza fcsprebe, ca doar Dinamo e club mare, ca EL era asa de prost incit pe cind antrena Steaua care l-a propulsat si la Nationala, saracu de EL nu stia ca Steaua nu e Steaua pina nu i-au spus-o trei bucatarese. N-o sa apuce paltonul la Craiolga. In 3 zile a rupt deja 3 prazisori. Urmeaza sa bage armata, sa-si arate coltii si sa pedepseasca jucatorii cu personalitate, sa mizeze pe bizoni, ca de altfel toti prostii din jur … si sa caute un Cocis. E de mult expirat. Cind n-a mai avut Clona nici un sut pe poarta ? N-au legat doua pase, au ajuns putini si rar in careu, au fost doar niste numere personale si mingi lungi pe Ivan. N-a profitat de mijlocul de-a dreptul bizonian al Stelei, unde Oaida continua sa fie peste tot si pe nicaieri, cind nu se agata termina cumva toate mingiile iar Popescu pare sa fi intrat sa atace portarul advers. Imi pare rau dar in aparare e jalon, pentru mine e un mister cum prinde echipa, o fi prieten cel putin cu Dumitrescu. Faptul ca in repriza secunda Clona CraiOlga a dominat mijlocul nu se datoreaza lui PiTurca ci faptului ca a iesit Pintili iar Oaida si Popescu au luat-o pur si simlu razna ! Mare antrenor, dar de ce-a stat atita acasa ? ------------ Nici cu Vintila nu mi-e rusine. Cica l-a citit pe nea si l-a batut si pe Hagi. Ba, oamenii astia mai sint normali ? Mare inspiratie, pai Hora s-a vazut doar cind singur singurel la 6 m de ditamai poarta a pasat portarului. Cum sa nu-l schimbi. Noroc ca bizonul original nu era pe banca si i-a fost rusine sa bage un fundas. Ati vazut voi combinatii, viteza, trasee cum vedeati acum 3-4 ani ? O pasa inteligenta a lui Pintili la Coman care trebuia doar s-o dea pe linga portar, o pasa a lui Coman la Hora – nu era mai bine sa jucam in 10 ? - o pasa fina a lui Tanase la Coman si o executie de mare virtuos, iar in rest aceeasi ameteala si nehotarire pe margini iar in careu mai nimeni.

Marcel (190 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 21:56

@di livio. Nu are rost sa insisti. Ocupa-te de altceva ca lumea s-a lamurit demult cat esti de prost. Atatte duce capul, atata faci. Ca favoritele lui Gigi Becali, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lupe (75 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 23:05

Sa cumperi tot, absolut tot ce e mai bun din Romania si sa joci atat de prost incat sa ai parte rarisim de victorii si alea norocoase, la limita, asta cand nu pierzi meciuri pe banda rulanta si ajungi la coada clasamentului, este o rusine greu de atins. In situatia asta este fcsb de multi ani. Iar anul asta rusinea a atins cote inimaginabile - eliminare rusinoasa din Europa (fiind umilita in joc ca nicio alta echipa din istoria participarilor romanesti) si ajunsa ultima in clasament aproape pe la jumatatea turului regulat. In conditiile astea ar trebui luata multa pauza de la aprecieri si laude adresate unei astfel de echipe. “Performantele” acestei echipe sunt demne de echipe fara investitii, precum dinamo, voluntari, chiajna etc, dar nu de una care investeste in jucatori cat toate contracandidatele la un loc. Situatia fcsb ului in liga intai este ca cea a unui bolid de formula 1 care se intrece cu vreo 10 dacii, un bmv si un mertan de oras si nu doar ca nu reuseste sa castige cursa, dar chiar ajunge sa fie si ultima la un moment dat. Cine nu vede trista realitate din jurul acestei echipe, e extrem de subiectiv, judecand exclusiv din prisma fanului.

CCC (137 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 0:56

Bravo domnul Ioanitoaia! Kovacs e cel mai bun arbitru roman si inacceptiunea dvs., a judecat fazele in care s-au reclamat penalty-uri cu aceeasi masura! Sustineti asta cu non-salanta, ca si cum fluierasul ar fi fluierat simulare la faultul evident a lui Kelici asupra lui Coman (+ cartonas galben!), ca si cum stia ca o sa aiba ocazia sa se recompenzeze undeva in repriza a doua, interpretand la fel o faza asemanatoare! Evident, fara cartonas galben de aceasta data! Serios? Daca e gluma.e una mai mult decat proasta, iar daca nu e gluma, atunci ar fi cazul sa va reconsiderati pozitia si nivelulaprecierilor la adresaarbitrului. Daca era corect , fluiera penalty si arbitra mai departe. Poate asa ar fi fost mai bine pentr Craiova, iesea altfel la joc, mai motivata si mai decisa, poate ar fi fost un alt rezultat. Aversiunea atavica fata de Jiji Becali va impiedica sa mai fiti impartial si dintr-un corifeu al presei sportive deveniti un scrib de duzina, cu pareri personale subiective. Nu ca nu ati avea dreptul la o parere personala, departe de mine ideea, dar aberatia cu fazele judecate identic, la interval de o ora, va descalifica. In alta ordine de idei, Steaua a castigat pe merit, atata timp cat la finalul meciului tabela de scor arata 1-0 in favoarea ei iar statistica arata ca a fost, cam la toate capitolele, peste Craiova.

Demolarii (67 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 9:55

Doar 2 probleme. 1. Nu judeci munca unui antrenor după 1 meci. Caci, vorba veche, " cu o floare nu faci primavara". Dar : DE CE , LA PRIMUL MECI A CRAIOVEI (1,2 sau 3) CU PITURCA, REZULTATU E PREZENTAT CA SI UN DEZASTRU? 2. De ce un senior jurnalist scrie de un meci de Liga 1, când "main event" al zilei este Campionatul European de volei masculin?

Drago (2 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 13:27

cu alte cuvinte, ne a Ovidiu Ioanitoaie vrea sa spuna ca Craiova nu trebui sa piarda dar nici sa castige

Comentează