Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Coaliția arbitrilor

Citesc că arbitrii de fotbal din Liga 1 s-au unit și, deranjați de injuriile adresate de Dan Petrescu lui Sebastian Colțescu, intenționează să depună la CCA și FRF un memoriu împotriva antrenorului lui CFR Cluj. Sunt de înțeles, întrucât sâmbătă, […]

Permalink to Coaliția arbitrilor
marți, 3 septembrie 2019, 3:26

Citesc că arbitrii de fotbal din Liga 1 s-au unit și, deranjați de injuriile adresate de Dan Petrescu lui Sebastian Colțescu, intenționează să depună la CCA și FRF un memoriu împotriva antrenorului lui CFR Cluj. Sunt de înțeles, întrucât sâmbătă, cu prilejul meciului cu Astra de la Giurgiu, cel poreclit „Bursucul” a depășit orice limită. Vulcanic, nevulcanic, a scăpat caii mai tare ca oricând și, parcă turbat, l-a înjurat pe Colțescu ca la ușa cortului!

O atitudine, am mai scris asta, incalificabilă. De neacceptat chiar și în condițiile în care, rămân la părerea mea, arbitrul craiovean a luat numeroase decizii în defavoarea echipei clujene. Nu-mi scoate nimeni din cap ideea că, simțindu-se jignit de grosolănia lui Dan Petrescu, „centralul” a vrut să-i demonstreze acestuia și elevilor săi că el e jupânul. Parcă a zis „las’ că vă arăt eu cine-i Colțescu și vă învăț minte!”. A fluierat în consecință.

Nici așa însă, sub nicio formă, mojicia „Bursucului” n-a avut și n-are justificare. Și e surprinzător, de-a dreptul inexplicabil, cum un tehnician cu succesul și renumele lui, dublu campion în România, cu Unirea Urziceni în 2009 și cu CFR Cluj în 2019, nu se poate controla și eșuează iarăși într-un comportament de mahala, huliganic. Unul care va fi cu siguranță sancționat drastic, Comisia de Disciplină a FRF având să analizeze miercuri amplul raport întocmit de Colțescu.

Firește că Dan Petrescu, în calitate de recidivist, va încasa destule etape de suspendare. După faptă, răsplata meritată. Chiar dacă ieșirea lui, impardonabilă, a fost precedată de niște erori de arbitraj. Pe de altă parte, în măsura în care memoriul amintit va fi semnat de mai mulți arbitri din lotul A, trebuie remarcată solidaritatea de breaslă a cavalerilor fluierului.

Frumos sentiment, înălțător. În ciuda faptului că, fără supărare, trimiteri la expresii gen „Nu intrăm pe teren să ieșim morți sau să ne batem ca pe front” sunt exagerate. Trase de păr. Îmi cer iertare, de un dramatism ieftin. E suburban să înjuri pe cineva, derapaj oribil, dar asta nu înseamnă și că-i pui viața în pericol, hai să n-o luăm toți razna!

Nu insist și, ca atare, evit să deschid o discuție despre câte echipe au suferit și câți antrenori, fără număr!, și-au pierdut posturile din pricina unor gafe de arbitraj. Iar cei vinovați au fost pedepsiți prea ușor ori n-au fost deloc. Tocmai atunci a funcționat din plin, mașinărie unsă ceas, „frăția” purtătorilor de ecusoane. De regulă, protejați de superiorii lor și scoși basma curată.

Încă o chestiune. L-am văzut la Telekom Sport pe ex-colegul nostru de altădată Andrei Vochin, în prezent sfetnicul președintelui federal Răzvan Burleanu. Confundând în continuare profesia de jurnalist cu cea de oficial FRF, Vochin a afirmat, textual, că „Dan Petrescu ar trebui suspendat 10 meciuri!”. De acord, mai multe ori mai puține, ne vom lămuri curând.

Era normal să-și dea cu părerea despre asta orice ziarist, nu și mâna dreaptă a celui care taie și spânzură la Casa Fotbalului, nu și consilierul lui Burleanu! Deoarece părerea acestuia îi poate influența, sau i-a și influențat, pe membrii Comisiei de Disciplină în judecarea cazului. Pronunțându-se public, Vochin s-a autopronunțat și rău a făcut. N-avea voie. Trebuia să tacă.

Comentarii (71)Adaugă comentariu

Piru (1 comentarii)  •  4 septembrie 2019, 10:32

Da d-lea, trebuie sa avem mare grija cum vorbim cu hotii care-ti intra in casa, fara jigniri si injuraturi, pentru ca le stirbim demnitatea. La fel si cu arbitrii coalizati, atentie mare Petrescule cum le vorbesti, mai ales atunci cand te fura, te provoaca si te sfideaza, cu zambetul pe buze si cu fluierul in gura.

Radu (1 comentarii)  •  4 septembrie 2019, 14:45

Nea Ovi, Vochin s a antepronuntat, nu s a autopronuntat.

Tudor CFR (41 comentarii)  •  4 septembrie 2019, 16:49

Super Dan e triplu campion în România, o dată cu Urziceni și de 2 ori cu CFR. În rest, de acord cu tine, de neînțeles comportarea lui

Paul Axinte (3 comentarii)  •  4 septembrie 2019, 20:37

Probabil ca s a facut un studiu de piata si cei care sunt anti-Cfr sunt in numar mai mare decat cei care sunt pro-Cfr. Pentru ca altfel nu se explica ce s a intamplat la meci, cat de urat a fost furata Cfr si ce comentarii au aparut dupa acest meci !! Ok, Dan Petrescu are vina de a fi injurat si o sa fie pedepsit, unii ar vrea sa fie dat afara de tot din fotbal pentru asta !! Dar cu arbitrul acesta, care a vrut sa ne arate ca el e smecheru', cu el n-o sa se intample nimic ??? Si pentru cei de gSP, pe langa faptul ca sunteti subiectivi, macar publicati-mi textul asa cum vi l-am trimis, fara greseli de nici un fel si fara cuvinte lipsa !!!

dragan (6 comentarii)  •  4 septembrie 2019, 22:03

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (57 comentarii)  •  4 septembrie 2019, 23:16

Bun articol nea Ovidium se putea si mai bine! Atata prostie, ura si fudulitate nu am vazut nicaieri decat in Romania. Si, nu m-ar mira ca intr-o buna zi Iliescu sa revina din nou la putere si sa mai aduca inca odata mineri sau ce "vrea" muschii lui sa mai disparem ditre noi si asa s-ar reduce numarul prostilor si fudulilor. .... deci, sunt deacord ca Dan Petrescu(jucatorul meu preferat si apreciat si ca antrenor nu conteaza cat de vulcanic e) sa fie pedepsit pentru cuvintele urate pe care le-a rostit ; a gresit si va plati. Si eu sunt suparat pe el pentru ca prin starea asta nervoasa a lui scapa jucatorii si meciul de sub control. Bun. Dar dragilor nu exista etapa data de Dumnezeu si condusa de Burleanu sa nu se planga cel putin o echipa de arbitraj. Ba mai mult sunt echipe care au " bad side effect" la unii arbitrii si au facut cerere sa nu-i mai arbitreze. Va intreb pe toti cei care sunteti impotriva lui D Petrescu si a CFRului: Sa ajunga CFR in liga a 3 a nu conteaza cat de mizerabil ar fi arbitrajul? sau Sa se curete odata ptr totdeauna aceste probleme de arbitraj? Cu alte cuvinte, analizam, tratam asemeni medicinii traditionale EFECTUL si nu CAUZA. Bazat pe nivelul de cultura si inteligenta existent in tara cred ca multi dintre voi ar vrea sa spele porcii in trocile lor. De aceea merge tara asta asa cum merge-fiecare are interesul lui si decat un lucru binefacut mai bine cearta, dezbinare ! Si inca o chestie-ati fost deacord cu jandarmeria cand a dat in protestanti pentru ca scandau ce scandau? probabil ca da Sunteti jenanti Cum spune nea Ovi "hai să n-o luăm toți razna"!

dragan (6 comentarii)  •  5 septembrie 2019, 9:01

dragilor , comentariul ..... Acest comentariu a fost moderat deoarece continea acuzatii grave care nu sunt probate/dovedite l-am publicat in alta parte. ca sa faceti o comparatie cu articolul de fata si sa vedeti ca la ce falsitati/acuzatii contine acest articol , nea ovi nu supaorta ncic macar o critica. urat ai imbatranit bre.

?????? (831 comentarii)  •  5 septembrie 2019, 23:44

Eroare gravă de arbitraj la cartonașul galben acordat lui Răzvan Marin, în partida dintre România și Spania, ?

?????? (831 comentarii)  •  5 septembrie 2019, 23:53

Probabil că Șumudică ar putea fi cea mai bună variantă de selecționer la reprezentativa de fotbal, ?

?????? (831 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 0:13

Mircea Lucescu președinte la FRF, ? Stoichiță înlocuit de la Comitetul Tehnic, ? Lupescu, ?

?????? (831 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 0:57

Deci, Mircea Lucescu președinte la FRF și Lupescu președintele Comitetului Tehnic, ?

?????? (831 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 1:21

Remarcați și faptul că Mihai Stoichiță a ratat cele mai multe calificări pe la campionate europene și mondiale, la nivelul echipelor de seniori, de când este director tehnic pe la FRF, ?

?????? (831 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 2:06

Cum ați comenta și despre faptul că lui "Ștulețescu" al arbitrajului românesc, care i-a lăsat funcția unui grec, nu îi mai trebuie Maxim convocat, la echipa națională, dumnealui considerând probabil că Minodora la Maxim s-ar fi descurcat mai bine ,?

?????? (831 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 10:07

@Apreciați că selecționerul Cosmin Contra ar trebui să facă declarații publice despre faptul dacă la FRF sunt persoane sau sunt alte persoane, sau că nu sunt persoane care să îi fi impus jucători pe care să îi selecționeze sau să îi titularizeze în echipa reprezentativă, de când este selecționer, așa cum procedează Gheorghe Becali la FCSB, ?

?????? (831 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 10:19

@Ați remarcat totuși dacă după meciul cu Spania selecționerul Cosmin Contra ar fi avut un discurs de "mucenic", la interviurile de după meci, îndeosebi cu fraze folosite de Mihai Stoichiță și chiar și de la alții, ?

Emil Calinescu (13 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 11:09

Domnule Ioanitoaia, complet de acord cu dumneavoastra. Legat de Andrei Vochin, nu cumva gresesc si televiziunile care-l invita? Una e sa-l intrebi pe consilierul presedintelui FRF, sa-l inviti in calitatea asta, si altceva este sa te prefaci ca omul e inca ziarist si sa-i ceri opinia in aceasta calitate.

?????? (831 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:00

Cuma ați comenta și despre afirmația lui Nicușor Stanciu că se prezintă la convocările la echipa națională pentru a învinge Malta, ?

?????? (831 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 17:53

Opinați că în eventualitatea necalificării la Campionatul European, FRF ar trebui să renunțe la organizarea meciurilor din România, guvernul neavând reglementări legale pentru a finanța competiții în care nu sunt implicați sportivi români, sau să caute alte surse de finanțare decât cele guvernamentale, ?

?????? (831 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 8:17

@Ați remarcat totuși și sistemul de joc propus de Ionuț Radu 3-5-2, deci cu libero și fundașii laterali ceva mai retrași, și "fundași cetrali" în zona mijlocașilor defensivi, sistem ce îndepărtează pericolul centrărilor de portă , punându-i pe cei ce centrează în careu să centreze înapoi, spre zona de 16m, unde s-ar forma cuplurile "atacant -fundaș central", îndepărtând și pericolul șuturilor la poartă al mijlocașilor adverși din zona de 16 m, ?

Mannix (17 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 15:12

Tov. Ioanitoaia, ne-am saturat de Burlanisme. Mai schimba placa și scrie-ne de Gino.

Ali Bec (212 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 22:09

De Jino nimic? Tov Ioanitoaia?

Comentează