Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Onorabil n-a ajuns!

După ce-a câștigat cu 1-0 la Cluj, evident că Slavia pornea ca favorită certă în returul de pe teren propriu cu CFR. Automat, cu șanse în plus la calificarea în grupele Champions League. Cunoșteam toți situația. Inclusiv Dan Petrescu, care […]

Permalink to Onorabil n-a ajuns!
miercuri, 28 august 2019, 11:54

După ce-a câștigat cu 1-0 la Cluj, evident că Slavia pornea ca favorită certă în returul de pe teren propriu cu CFR. Automat, cu șanse în plus la calificarea în grupele Champions League. Cunoșteam toți situația. Inclusiv Dan Petrescu, care o caracteriza pe adversara din Praga drept „o echipă fantastică”. Nițel cam mult spus în opinia mea. Dar nici foarte departe de adevăr.

Deși cu o trupă obosită (și din pricina unui regulament UEFA neechitabil), silită să dispute 16 meciuri într-o lună și jumătate!, ba și lipsită de doi titulari importanți, Vinicius și Culio fiind accidentați, campioana României a început mai bine. Curajos, cu suflu. Din păcate însă, Rondon a întârziat la o centrare excelentă a lui Omrani (16). Treptat, pe fondul căderii fizice a clujenilor, gazdele au preluat inițiativa, numai că a venit rândul lui Masopust (27) și Skoda (37) să irosească ocazii favorabile. Fără să exceleze, părând mai degrabă preocupată să-și conserve avantajul luat în tur, Slavia a arătat totuși mai bine. A dominat centrul terenului și a combinat abundent.

Pe fondul unui meci oarecum echilibrat, Petrescu a încercat să forțeze și a apelat, în disperare de cauză, la Ad. Păun și la Țucudean, dând o tentă mai ofensivă echipei. N-a folosit. Dimpotrivă, cehii au reușit să deschidă scorul într-o fază (66) în care Boril l-a obligat pe Mureșan să trimită în poarta unui Arlauskis până atunci imbatabil.

În ciuda faptului că a ratat lozul cel mare, estimat la peste 20 de milioane de euro, campioana României continuă în grupele Europa League. Ceea ce nu-i de ici, de colo, măcar prin comparație cu anii precedenți. Fără să fie performanța visată, aceasta rămâne o comportare pentru care Dan Petrescu și elevii săi merită cuvinte frumoase. CFR Cluj n-a arătat rău și s-a bătut pentru fiecare minge și pentru fiecare metru de teren. A ieșit onorabil din „dubla” cu Slavia, dar asta n-a ajuns. Trebuia mai mult. Mai multă inspirație și mai mult noroc.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

Florin (215 comentarii)  •  28 august 2019, 23:58

Asa a fost. Slavia nitel mai buna. Nu mult, dar destul cat sa se califice.

Matei (93 comentarii)  •  29 august 2019, 0:00

Este bucurie mare in Berceni si la Palat...Pana maine, cand fecesebeaua va iesi de tot din Europa si se va lupta din rasputeri sa scape de retrogradare.

Clujeanu (92 comentarii)  •  29 august 2019, 0:03

De bine de rau CFR Cluj e in grupe EL. FCSB nu va fi nicaieri cu toate rugaciunile si mataniile lui Becali. Poate doar in faliment.

Mozzie (14 comentarii)  •  29 august 2019, 0:03

Fara Vinicius si Culio era imposibil sa-i scoti pe cehi. E bine ca au ajuns si pana aici. Poate ca si-au pastrat norocul pt grupe.

Caooradea (3 comentarii)  •  29 august 2019, 0:18

Ati scris articolul asta inainte de meci ?? Aveti si pt maine una buna si una rea ? Iar in fvt de rezultaz publicati pe cea potrivita... Profesionaliam...

Doru (127 comentarii)  •  29 august 2019, 0:23

Nu s-a mai repetat minunea de la Glasgow...Pai de aceea se cheama ca este minune pentru ca nu se intampla in fiecare zi.

?????? (831 comentarii)  •  29 august 2019, 0:26

Ați putea explica totuși de ce și-au echipat clujenii jucătorii, pentru partida cu Slavia , din Cehia, în culoare de "lămâi", ?

Viorel (1 comentarii)  •  29 august 2019, 0:34

Domnul dan petrescu nu a inteles ca mai trebuie sa joci si fotbal pentru a te califica.cfr o echipa limitata lipsita de vlaga condusa de un antrenor mediocru..

AliBaba (223 comentarii)  •  29 august 2019, 0:46

@Viorel. Antrenorul asta prost si echipa asta slaba sunt campionii Romaniei. Tie iti place FCSB, Craiova ori Dinamo, echipe excelente doar ca depasite de CFR an de an. Mai vrei alt comentariu?

Arlechinul nu are mereu bafta! (1 comentarii)  •  29 august 2019, 0:52

Jocul tacticizat al lui petrescu a functionat deficient. Toate duelurile pt balon au fost pierdute in favoarea jucatorilor cehi care au verticalizat orice faza rezultata din recuperarea balonului indiferent de zona din teren. Inevitabil, clujenii au evoluat cu teama, nefiind in stare sa atace poarta cehilor cu pase precise ci, bubuiau centrari la nimereala. Petrescu merita sa antreneze in anglia!!! Cate saptamani ramane de vazut!

Costics (1 comentarii)  •  29 august 2019, 0:52

Un comentariu corect, felicitări! Caracterul Geambașu trebuie sa ia lecții de jurnalism, ca pare doar plin de venin si frustrări. ***?

Liviu (333 comentarii)  •  29 august 2019, 0:53

Ma distrez ca Ioanitoaia trage hais si Geambasu cea scriind despre acelasi meci. Ioanitoaia este mai realist si Geambasu face pe intransigentul de parca ar analiza pe Barcelona nu pe Cluj.

Campioana CFR (45 comentarii)  •  29 august 2019, 1:11

Cand a castigat CFR la Glasgow, lui Ioanitoaia i-a trebui aproape o zi sa scrie un articol in care nu putea critica CFR-ul. Acum, la nici o ora dupa eliminare, apare Ioanitoaia cu articolul critic. Ce sa-i faci? ***

Mircea Valerian (1 comentarii)  •  29 august 2019, 1:11

De ce nu scrie nimeni ca de cateva saptamani bune Omrani si Rondon sunt *** la 1/2 atingeri de minge ? Se vede foarte bine la televizor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (831 comentarii)  •  29 august 2019, 1:57

@Cum ați comenta despre faptul că Dan Petrescu nu va lua milionul de euro pentru calificare în Champions League, Nicolae Stanciu care probabil a pierdut la transferul de la arabi la cehi din banii din contract, fiind probabil recompensat pentru calificarea echipei Slavia Praga, de către clubul praghez, ?

IMGB (72 comentarii)  •  29 august 2019, 6:19

Vioreleeee.... Gata, te-ai facut de=o oaie de la ex-puscariasho-cioban !

Adrian (1 comentarii)  •  29 august 2019, 8:55

Asta e can astepti doar norocul..Pana nu sunt schmbati toti “***” care su condus si conduc tot ce inseamna miscare sportiva in Romania,nu vom avea nici o sansa la performanta.***

Mircea (663 comentarii)  •  29 august 2019, 10:24

@Viorel. Petrescu este antrenor mediocru dar a dus echipa in grupa de Europa League. Ailalti sunt mai buni pentru ca se uita la echipele antrenate de Petrescu...la televizor. Rasilor.

geo (199 comentarii)  •  29 august 2019, 11:03

@Campioana CFR. Nene, nu cred ca stii sa citesti. Daca acesta este un articol critic atunci cel rautacios semnat si el imediat dupa meciul de la Praga de Geambasu cum poate fi interpretat? Vorbesti ca sa nu taci.

Remus (29 comentarii)  •  29 august 2019, 11:06

Destul de aproape de adevar. Pana acum CFR este performera actualului sezon european deci merita laude nu tot reprosurile care se fac de regula la infrangeri. .

?????? (831 comentarii)  •  29 august 2019, 11:14

@Remarcați deci că, în aproximativ 180 de minute de joc , antrenorul Dan Petrescu a pierdut un milion de euro, bani din cei pe care nu îi avea însă putea să îi obțină, ?

Aron (2 comentarii)  •  29 august 2019, 11:17

Antrenor limitat,echipa limitata.Aici Nu merge cu minciunile lui Petrescu .Omul asta a retrogradat echipe, pricepeti ???

Dilimache (657 comentarii)  •  29 august 2019, 11:47

Ha ha ha, ce ma distrez, jiji plange in palatul de aur cu capul pe icoana de aur!

me (14 comentarii)  •  29 august 2019, 12:02

Dan Petrscu este un antrenor defensiv, cu un stil organizat, a castigat campionatul cu doua echipe de valoare medie, adica a scos tot ce se putea din jucatori. Pentru nivelul nostru ( campionat slab spre foarte slab) pot sa spun ca este intre 9 si 10. La nivel international se schimba datele problemei si este la nivel mediu spre slab: intre 5 si 6 ( mai aproape de 5), nu a antrenat in campionate de top sau nivel mediu si cu toate acestea nu stiu sa aiba un rezultat remarcabil, nu a castigat campionate si/sau cupe...

?????? (831 comentarii)  •  29 august 2019, 12:20

Opinați totuși că Mureșan și Burcă s-au remarcat ca fundași centrali, în meciurile CFR din preliminariile Champions League, ?

Doryn (166 comentarii)  •  29 august 2019, 14:20

Nea Ovi, acum sincer dumneata credeai ca onorabil va ajunge? Poate cu Botosani ori Voluntari nu si in liga campionilor...

Comentează