Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Sub semnul banilor

Pierzând al patrulea meci din șase disputate în actualul sezon, FCSB a căzut pe locul 11 în clasament, la două puncte de retrogradare și la unul singur de baraj!

Permalink to Sub semnul banilor
luni, 19 august 2019, 4:29

Situația începe să fie nu doar îngrijorătoare, e de-a dreptul alarmantă. Totuși, nu-i de mirare că formația din Berceni, pot să-i spun așa?, a ajuns în sapă de lemn. E normal să nu-ți iasă nimic atunci când, în lipsa unui antrenor cu ștaif, lași echipa pe mâna secundului fostului secund, iar jucătorii vin și pleacă după cum i se năzare patronului.

Deși avertizată că Poli e în ascensiune, bilă albă pentru Mihai Teja, FCSB n-a ținut cont de asta. Drept pentru care Andronache, ori mai degrabă Gigi Becali, i-a menajat pe Crețu, Planici, Soiledis, Vână și Fl. Coman în vederea duelului continental cu Guimaraes de joi.

Evident că decidentul a sacrificat Liga 1 pentru Europa League, dintr-un motiv foarte simplu. Deoarece ultima competiție înseamnă mulți bani, calificarea în grupe putând băga în buzunarul patronului spre 10 milioane de euro. Ca atare, Gigi Becali a rămas fidel enunțului său, era să-i zic filosofie!, că tot ce-l interesează în fotbal se leagă de bani. De ei, numai de ei.

Pe aceeași linie, pentru că speră să obțină profit din vânzarea lui A. Vlad, latifundiarul a ordonat ca portarul de 20 de ani să apere înaintea lui Bălgrădean. Împlinind 31 de ani, cel din urmă n-ar mai aduce o sumă importantă în eventualitatea unui transfer afară.

Atât că, fără experiență, Vlad a comis-o grav și cu Poli Iași. La șutul trimis de Loshai de la 30 de metri, unul telefonat și parabil, Vlad a scăpat mingea în poartă ca un diletant! Astfel s-a făcut 2-1 pentru Poli, scor ce nu se mai modifica până la fluierul final.

Omul care a hotărât să-i odihnească în Trivale pe cei 5 s-a gândit probabil că reintrările lui Pintilii și Gnohere, asemenea prezenței „Motoretei” Adi Popa, reîntors de la Reading, vor compensa absența titularilor. A greșit calculul. La aproape 35 de ani, Pintilii are nevoie de timp ca să-și regăsească ritmul după o indisponibilitate de lungă durată. În ceea ce-i privește, Adi Popa și Gnohere se mișcă au relanti. Mai au de dat jos câteva kilograme fiecare.

Dar nici ăsta n-ar fi necazul cel mai mare. Ci e acela că, în condițiile unui du-te vino permanent în vestiar, FCSB suferă la capitolul relații de joc. Băieții nu se simt unul pe celălalt din pricină că nu se cunosc între ei! Domnește o stare de harababură, un haos pe care, deși încearcă, Andronache nu izbutește să-l stăpânească.

Am mai spus-o, interimarul pare un tip în banca lui, muncitor și manierat, ceea ce nu-i însă suficient pentru o echipă gen FCSB. Ea reprezintă o căciulă prea mare pentru el!

Dacă Teja va confirma cu Poli startul vijelios din această stagiune, impunând prin organizare și echilibru între compartimente, atunci vom câștiga un antrenor serios. Demn de încredere. Iar Becali va regreta și mai tare că l-a mătrășit.

În rest, prestația brigăzii de arbitri a provocat discuții aprinse. Însuși Duckadam, de regulă ponderat, l-a acuzat pe Marcel Bârsan, nota 5 în Gazetă, că n-a acordat două lovituri de la 11 metri pentru FCSB. Și eu am trait cu impresia că intrarea lui Diallo la Gnohere din minutul 64 trebuia sancționată cu penalty, nu însă și cea a lui Platini la Adi Popa (83).

Doar că expertul Telekom, Cristi Balaj, i-a dat dreptate „centralului”, fostul ecuson FIFA precizând că Diallo a urmărit și a jucat balonul. Oricum, s-ar cuveni ca FCSB să se preocupe mai mult de fotbalul pe care (nu) îl practică decât de arbitraj.

Comentarii (48)Adaugă comentariu

gicab (9 comentarii)  •  19 august 2019, 16:46

Nea Ovi ce ai vrut sa spui aici “ Adi Popa și Gnohere se mișcă au relanti”?... oricum se spune RALANTI... cuvântul relanti nu exista nea Ovi

Bogdan (395 comentarii)  •  19 august 2019, 16:48

Bine zis. In goana dupa bani de parca ar fi vreun sarantoc Becali sacrifica orice. Numai sa nu se trezeasca prea tarziu.

Claudiu (343 comentarii)  •  19 august 2019, 16:50

Am citit undeva ca Adi Popa ar fi o supa reincalzita. Este impresia pe care mi-a lasat-o si mie desi este prematur de tras concluzii.

Manu (167 comentarii)  •  19 august 2019, 16:51

Adi Popa si Gnohere s-au zbatut insa nu ii mai ajuta fizicul. Amandoi aratau ca doua butoaie care dau pe dinafara. Adi Popa este depasit de situatie.

Florin (1 comentarii)  •  19 august 2019, 17:06

sunt de acord cu Dvs , dar becali a greșit când la lăsat pe Teja sa plece pentru simplu fapt ca nu avea asigurat alt antrenor ,aici vina aparține și directorului sportiv Mihai Stoica,trebuia insistat sa fie păstrat Teja și nu propus Bogdan Andone. Oricum in ultimele 3luni a fost un fiasco total in toate privintele , acum nu cred ca va veni cineva pe banca tehnica ,nu pentru ca nu ar antrena FCSB dar risca sa vina pentru 3meciuri ,dubla cu portughezi și un meci in campionat ,care in Europa dacă risca sa nu califice echipa este echivalentul unei demiteri și o pata pe CV . PS .daca nu se găseste cineva destul de curajos sa preia FCSB in următoarele zile ,sigur antrenori se vor îngrămădi din nou dar după dubla de Europa ,indiferent de calificare

St M (9 comentarii)  •  19 august 2019, 17:12

Un singur cuvant caracterizeaza atat Dinamo cat si FCSB: AMATORISM ! Unii vor doar gratis, ceilalti vor sa vanda cat mai mult si mai bine. Daca nu ai si rezerve, poti avea titulari buni ca e degeaba. Apoi, a il impune pe Vlad, care greseste fix cand iti e lumea mai draga, este o imensa eroare!! Coroborat cu lipsa de autoritate a antrenorului, se vede imaginea dezastrului...Pe care conducerea ,(sic!), nu o intuieste! Acolo un singur om face toti, ceilalti sunt degeaba. Sunt , asa cum ii place patronului sa spuna, slugi! Si toti uita ca, atunci cand nu respecti fotbalul, acesta te tradeaza !

Dan t (81 comentarii)  •  19 august 2019, 17:22

Stai că nu mai înțeleg nimic! Nu voi îl lăudați până de curând pe becali? Nu voi îi suflați în pânze,de dimineața până seara? De ce nu ați atras atenția cu aceste lucruri,de la bun început?

gaston (2 comentarii)  •  19 august 2019, 17:24

becali e irecuperabil, nu îşi poate depăşi condiţia intelectuală. nici n-a început bine sezonul, că a compromis ambele obiective: calificarea în liga europei şi campionatul. ce mă miră cel mai mult e că, în ciuda rateurilor de acum, nu a înţeles că e nevoie din timp, de un antrenor care să proiecteze şi să omogenizeze echipa, de dubluri pe posturi (îmi e teamă cu debutantul Marc cu Guimaraes), de stadion, de stabilitate, de linişte, ş.a.m.d. Astea i-ar aduce mai mulţi bani, numai că el are doar mentalitate primitivă, de BIŞNIŢAR! Becali se visa preşedintele României, vă daţi seama ce-ar fi ajuns ţara cu un aşa "strateg"?

Ghencea (129 comentarii)  •  19 august 2019, 17:37

Buna reflectare a situatiei numai ca trebuia insistat asupra vinovatului. Una si aceiasi persoana cu George Becali oierul. Asta ne baga pe toti suporterii la ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin (215 comentarii)  •  19 august 2019, 17:39

Dupa ce o elimina Victoria Giumaraes pe FCSB Becali a sa isi da seama ca strategia lui a fost una falimentara. A bagat o gramada de bani dar i-a bagat aiurea.

Cita (2118 comentarii)  •  19 august 2019, 17:40

Ideea e ca daca patronul FCSB isi ia cele 10 mil. Eur din calificarea in grupe, va investi apoi din acesti bani si in antrenor dar si intr-un lot stabil, cu jucatori care sa se cunoasca si sa joace in consecinta bine. In felul asta va compensa si la intern, incat sa poata, la final de campionat, sa spere la un loc eligibil pentru o noua aventura europeana. Adica pentru acolo unde sunt banii multi. Daca nu isi ia banutii acestia, posibil sa aiba un plan B pe care cred ca numai presa sportiva de investigatie il poate afla "pe surse".

Kunta Kinte (911 comentarii)  •  19 august 2019, 17:43

Ah, doamne! ce stelist infocat am fost eu atata amar de ani, dar acum, cand vad ce scrie nenea Ioanitoaia despre ei, mi se face parul maciuca! Probabil ca nenea Gigi vrea sa vanda clubul, dar intai sa-si ia cei 10 mil. de coco de la UEFA. Banii astia ne stricara si ne zapacira pe toti!

zapacitu’ (565 comentarii)  •  19 august 2019, 17:58

Vad ca deocamdata Clujul "aspira" mai multi bani din Europa decat Bucurestiul. Ce fuse, glorie, frumusetea jocului, coeziunea echipei, antrenori celebri, etc, fuse si se duse! Nea Becali isi va lua sacul cu bani si se va retrage din afacerea fotbal!

Lup (13 comentarii)  •  19 august 2019, 18:11

Problema nu e ștaiful antrenorului, ci faptul că niciun antrenor nu este lăsat să își facă meseria, chiar așa fără ștaif.

Marcel (190 comentarii)  •  19 august 2019, 19:35

@Dan t. Care voi ca GSP si Dl Ioanitoaia l-au luat la musto pe Gigi Becali de cate ori au putut. Hai sa vorbim niste discutii ca sa ne aflam in treaba. Confunzi cu Digi si cu Naum.

Viktor (278 comentarii)  •  19 august 2019, 19:39

M-as bucura din adancul sufletului ca echipele comunistoide Dinamo si Steaua sa dispara definitiv din peisajul fotbalului. Mai bine Chiajna, Clinceni si Branesti decat echipele astea impuse cu ajutorul tancurilor sovietice.

Dicu (23 comentarii)  •  19 august 2019, 19:42

Alo, unde este @ Andrei F sa ne explice el cum trebuia sa castige fecesebeaua si acest meci pierdut din cauza...arbitrilor?

Paul (25 comentarii)  •  19 august 2019, 20:13

despre echipa asta nici nu merita discutat. in B si cu Dinamo si cu efţeesbe. adica la reeducare!

silvian (1 comentarii)  •  19 august 2019, 20:49

Nu stiu ce va mirati. Asta a facut *** toata viata. A umblat dupa bani tragand in piept pe unii si pe altii. A cumparat pamant ieftin si l-a vandut scump, asta a fost afacerea lui. Macar s-a imbogatit, nu ca rapciugosul de Ionut Chirila, pe care gsp il cultiva cu un interes suspect. Acum a dat mesaj de pe un iaht de la Cannes unde are mari afaceri. Ma lasi cu afacerile acestui terchea berchea. As vrea sa imi spuna dl Ioanitoaia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

luca (1 comentarii)  •  19 august 2019, 21:22

***,va distruge echipa ,sub infatuare si prostie ciobanul nu vede ca isi taie craca de sub picioare.Acum chiar daca se jura ca nu se mai baga in vestiar nu-l mai crede nimeni.Mandria are drum intins la pierzanie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mannix (17 comentarii)  •  19 august 2019, 23:44

Da, da “au relanti”... Tov. Ioanitoaia, știm ca știi multe limbi, ai văzut 200 de capitale și ai n-spe facultăți. Dar îți șade mai bine “pasamitele” binestiut.

itu52 (239 comentarii)  •  20 august 2019, 0:27

Becali s-a prins că metoda Negoiță este varianta de avarie ce-i poate garanta un câștig minim. De altfel în popor zicala ”dacă nu curge, pică” ne sugerează un câștig ce poate asigura stabilitatea torentului de altădată. Cei doi prin metode abile, pot întinde o astfel de situație până la secarea izvorului. Nu mai au nevoie de acumulări, le convine conservarea fără pierderi a ceea ce au acumulat, iar stropii tranzacțiilor cu liberi de contract și în ceasul al 12-lea să le poată asigura continuarea afacerilor și măturarea inflației. Pentru ei, fotbalul este copacul la umbra căruia se poate dormi liniștit.

Mihai (182 comentarii)  •  20 august 2019, 1:15

Mannixe, daca nu stii ce inseamna au ralenti du-te la alfabetizare. Ori esti prost ori te prefaci. Te oftici ca Ovidiu Ioanitoaia a vazut o suta si ceva de tari? Oftica-te, este dreptul tau constitutional.

YNWA 19 (1 comentarii)  •  20 august 2019, 7:38

Sa lasam ce-a fost postat mai sus pt o secunda... O intrebare simpla : de ce ingrirojator si alarmant?? Pentru cine? Sau de ce? Te doare , eh... Daca-i acuta, suna la jiji, poa sa t-ajute, ce de, ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mannix (17 comentarii)  •  20 august 2019, 8:17

@Mihai. Eu știu ce înseamnă au ralenti. Dar tu știi ce înseamnă au relanti? Ca știi sa înjuri, vedem cu toții! A vrut Tovul sa se mai dea o data mare și nu i-a ieșit. P.S. N-am văzut sute de tari. Dar ce-am văzut a fost din banii mei.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  20 august 2019, 10:43

Legendarul stelist Marius Lăcătuș e noul ambasador Get's Bet în România! „Sunt încântat să fiu alături de Get’s Bet - un brand 100% românesc și sunt convins că vom forma o echipă valoroasă” Succes gazetei sporturilor, pina la urma o sa-si gaseasca fiecare locul potrivit.

?????? (831 comentarii)  •  20 august 2019, 11:45

Remarcați și faptul că Nicolae Stanciu joacă împotriva unor jucători pe care ,peste vreo două săptămânâni ,ar trebui să îi pună în poziții favorabile de a înscrie ,împotriva unor alte echipe din grupa de calificare la Campionatul European

Mihai (182 comentarii)  •  20 august 2019, 12:42

@Mannix. Nu esti numai suficient, ci si ridicol. Daca scrii au ralenti nu inseamna ca te dai mare, e o prostie si o rautate inutila sa gandesti asa despre unul care a terminatlimbi straine si vorbeste 4-5. Ioanitoaia nu o fi ajuns in Patagonia, in Groenlanda, in Seychelles, Singapore, Noua Zeelanda si alte regiuni exotice pe banii ziarului. Si daca ajungea ziarul e privat si nu iti da tie socoteala.

octavian (95 comentarii)  •  20 august 2019, 12:55

Poate ca istoria isi cere drepturile. Asa cum au aparut cele 2 echipe militare, trebuie sa dispara..Cebine era odata cand isi imparteau la discretie trofeele si imparteau gradele.

?????? (831 comentarii)  •  20 august 2019, 13:08

Cum ați comenta și despre faprul că Șumudică a pierdut, cu echipa nou promovată pe care o conduce, cu actualul lider al campionatului din Turcia, ?

Tudorache (179 comentarii)  •  20 august 2019, 13:16

@mannix. Vezi că muștele nu au voie să bâzâie in fața vulturilor😛

Ali Bec (212 comentarii)  •  20 august 2019, 18:51

„Mihai“, ai uitat Burkina Faso.

Mannix (1 comentarii)  •  20 august 2019, 21:17

@Tudorache: presupun ca-i vorba de vulturu pleșuv

GopoSapiens (25 comentarii)  •  20 august 2019, 21:48

FâCSâBî să o țină tot așa, și-n doi ani va ajunge să valoreze cât un kil de urdă expirată...

Romil (17 comentarii)  •  21 august 2019, 0:52

Fain de tăt...Nea Ovi este, să înțeleg, capul răutăților la GSP.RO... Nea Ovi, asemenea altor "semnături respectate" din redacția gazetei, alege să-mi suprime comentariul fără nici o explicație... Să fie sănătos nea Ovi, "aici" poate face ce "vrea mușchii lui", dar "dincolo" nu mai poate face nimic, decât să culeagă roadele muncii de "aici"... Păcat, mare păcat, pentru că sportul ar trebui să ne unească unii cu alții, nu să ne dezbine. Toate site-urile de sport din România sunt o mare decepție, dacă te gândești că prin tot ceea ce face omul, deci inclusiv sportul și site-urile de sport, ar trebui să aibă (și) un scop educativ pentru copii și tineret, pentru sănătatea trupului și a sufletului. Da, după aproape 30 de ani postdecembriști, doar mizerie peste tot, evident (și) cu largul concurs al marii majorități a presei. Este normal ca România și românii să aibă dușmani, dar când vânzarea vine de la frați, aceasta doare mult mai tare. Și nu doare atât de mult că te vinde pe tine, ci pentru că el, în primul rând, își pierde sufletul. Vulturul tot vultur rămâne și musca tot muscă. Dar doar "aici" ai posibilitatea de a alege ce vrei să fii. Numai bine GSP.RO... Ai posibilitatea de a alege, de a reveni la omenie, dacă vrei, dar mă tem că nu vei face asta. Am scris într-un comentariu aici pe blog că GSP a ajuns *** Spațiului Public și mi-a fost moderat comentariul. Îmi cer aici iertare pentru această exprimare. Este totuși un loc rău famat unde copiii și tinerii nu au ce căuta. Acest comentariu nu l-am scris pentru a fi postat ,ci ca un semnal, ca un feedback pentru Nea Ovi, acum la despărțire, chiar dacă nu mi-a făcut plăcere ceea ce am aflat aici pe blog, am fost bine intenționat inițial, dar... Curat murdar coane Ovidiu... Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (831 comentarii)  •  21 august 2019, 12:53

Opinați că selecționerul Cosmin Contra ar trebui să încerce să își explice și de ce Nicolae Stanciu joacă mai bine la echipa de club și faza ofensivă și faza defensivă, și este și mai eficient decât la selecționata pregătită de Cosmin Contra, ?

?????? (831 comentarii)  •  21 august 2019, 13:39

Opinați și că jucătorii care nu oferă același randament la selecționata reprezentativă ,ca și la echipele de club unde joacă, nu ar mai trebui convocați o anumită perioadă de timp, așa cum pare a fi și despe Alexandru Mitriță ?

Nica fără frica (297 comentarii)  •  21 august 2019, 18:20

Tataie bați câmpii ca mai întotdeauna! Becali a spus că va apăra Vlad pentru a avea jucător sub 21 nu ce debitezi tu! Referitor la Balaji e cel mai subiectiv personaj din fotbal! Într-adevăr Diallo a urmărit mingea dar în loc să dea în ea l-a lovit pe bizon în gleznă! Ai dreptate cu harababura de la steaua și atâta timp cât Becali se baga la echipa iar echipa nu va avea un antrenor de calibru steaua va dispărea din cupele europene și va deveni o echipă de play out!

gogu (131 comentarii)  •  21 august 2019, 23:55

Nicâ minte scurta, FCSB are in lot 7 jucatori sub 21 de ani deci cel care bate campii esti mataluta. E lumea plina de prosti care se cred destepti.

Dorin (166 comentarii)  •  22 august 2019, 0:02

@Romil. Stai calm. Stiu din surse sigure ca “Nea Ovi” (care este plecat in strainatate de duminica) nu mai citeste postarile de pe gsp de vreo 2-3 ani. Cu atit mai putin le cenzureaza. Aici confunzi mie in suta.

Nica fără frica (297 comentarii)  •  22 august 2019, 0:55

Ai dreptate Gogule iar tu ești exemplul cel mai bun!!!

Dragu (26 comentarii)  •  22 august 2019, 5:53

@gogu are dreptate nu nica fara frica. Daca ar fi fost ca el si Vlad era titular pentru a se respecta regula u21 atunci Vlad ar fi aparat in campionat si Belgradean in Europa League. Vlad a fost folosit si in Europa League ca sa fie vazut de agenti si sa ii creasca pretul.

Sorin (128 comentarii)  •  22 august 2019, 12:06

@Nica fara frica. *** ca ești prins cu mâța in sac. Măcar Man si Fl Coman ar trebui sa te faca să taci și să inghiți.

Comentează