Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Tusea și junghiul 

Dintre europenele noastre rămase în cursă, numai CFR a câștigat în etapa 5, deși cele trei au fost gazde și porneau ca favorite certe.

Permalink to Tusea și junghiul 
luni, 12 august 2019, 3:24

Surprinzător însă, Universitatea a cedat pe „Oblemenco” în fața lui Sepsi, iar FCSB a pierdut la Pitești cu FC Voluntari. Conform rutinei, ca să n-o numesc obsesie, toate au introdus numeroși tineri, FCSB patru debutanți!, ca să menajeze cât mai mulți titulari înaintea duelurilor continentale din această săptămână.

Numai CFR-ului i-a ieșit, dar și ei cu ajutorul șansei. Când înscrii trei goluri din trei șuturi pe poarta adversă, nu-i chiar hazardată declarația că „azi ne-a ajutat și norocul” (Dan Petrescu). Spre deosebire de Craiova și de FCSB, cu sublinierea că ultima e măcinată și de accidentări, CFR a demonstrat că are echipă, dar și lot.

Iată o observație care ar merita o analiză atentă: campioana a recurs la jucători U21 exclusiv în Liga 1 și niciodată, nici măcar o dată!, în preliminariile Champions League. Cum la fel a procedat și Craiova, sunt dovezi că regula FRF trebuie privită, repet, ca o sabie cu două tăișuri. Că ea mai degrabă încurcă reprezentarea internațională.

În Bănie, la 1-0 pentru Sepsi, s-a cerut insistent demisia antrenorului. Logic, în condițiile în care Universitatea a suferit trei înfrângeri la rând. Papură a dat mai întâi vina pe oboseală, 10 meciuri susținute într-o lună, apoi pe faptul că „Sepsi a făcut antijoc”. Eronat, Csaba Laszlo i-a pus pe elevii lui să joace ce știu, apărare aglomerată și contraatac tăios. Drept urmare, Sepsi a arătat ca o echipă muncitoare și modestă, fără fițe. Craiova nu poate invoca scuza temperaturii ridicate și nici pe a gazonului prost. Pentru că oltenii sunt mai obișnuiți cu arșița decât covăsnenii, iar suprafața de joc a fost aceeași pentru ambele garnituri. Altfel, Știința a scăzut din nou după pauză. De unde concluzia că nu stă bine cu condiția fizică. Ori chiar stă rău.

Papură are de dat niște explicații. De pildă, de ce i-a odihnit pe Mateiu și pe Vătăjelu, cu gândul la revanșa de la Atena?! Să judecăm că, după scorurile din tur, CFR și FCSB mai pot spera la calificare și, în consecință, au avut motive să menajeze câțiva titulari. De notat totuși că FCSB a apelat pe parcurs la Vână, la Coman și la Tănase. Degeaba. Dar Craiova, 0-2 acasă cu AEK, la ce să mai viseze, la cai verzi pe pereți?! Cum calificarea pare compromisă, Papură trebuia să-și propună ca obiectiv cele trei puncte din Liga 1, nu protejarea unor vedete.

Papură e vinovat, dar vinovați sunt și cei care, apăruți în fotbal pe ușa din dos, l-au numit antrenor fără ca el să aibă o minimă experiență. Rotaru et Comp au vândut valorile Universității și au adus în locul lor, cu excepția lui Cicâldău, numai mediocrități. A plecat Donkor și a venit Acka, muică, ce s-a mai întărit Știința, a schimbat tusea cu junghiul!

Refuz să dezvolt subiectul FCSB, deoarece acolo, fiind debandada prea mare și haosul perfect, n-ai idee de unde să începi și unde să termini. Un patron pe post de antrenor, de director sportiv, de preparator și ce mai vrea Gigi Becali să fie, a bramburit situația în așa hal de nu mai înțelege nimeni nimic. Dacă-l izgonești pe Bălașa din vestiar ca să-l iei pe Marc de la o proaspăt retrogradată, ba îl și titularizezi după un singur antrenament, mai poți să zici doar, rămânând în atmosferă, Doamne păzește!

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Liviu (333 comentarii)  •  12 august 2019, 15:31

Nu am apucat sa citesc articolul dar am retinut titlul. Banuiesc ca se refera la FCSB si Craiova si este foarte bine gasit.

Paul (25 comentarii)  •  12 august 2019, 15:32

papura cred ca sufera de narcolepsie. tot timpul cand vorbeste tot astepti sa moţăie.... a adormit si jocul craiovei

Olaru (9 comentarii)  •  12 august 2019, 15:34

Analiza e dura dar corecta. Sper ca implicarea lui Rotaru despre care si eu am aceeasi impresie nu se datoreaza faptului ca ziarului pe care il conduceti i s-a retras acreditarea la meciurile de acasa ale Universitatii.

vio (4 comentarii)  •  12 august 2019, 15:53

Nu trebuie discutat prea mult:priviti figura lui Papura,ori e adormit,asa cum zicea Paul,dar mai degraba cred ca e *** de grandomanie!Se apropie de jiji! Si daca mai continua, Craiova va ajunge ca fcfcsb!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bratu (104 comentarii)  •  12 august 2019, 16:17

Salut faptul ca are in sfirsit cineva curajul sa il critice pe marele mogul Rotaru. El l-a pus pe Papura pentru ca este omul lui de casa si mai costa si putin. Orice alt antrenor cerea bani si conditii. Papura Voda accepta ce i se da prea mult la cit de putina meserie stie.

Motatei (29 comentarii)  •  12 august 2019, 16:19

Astia de la Craiova in loc sa ii lase sa decida pe Cartu si pe Marcel Popescu care se pricep decid ei in frunte cu Rotaru. Care s-a descoperit ca daca are bani se pricepe la fotbal. La asa sefi asa echipa.

dan (151 comentarii)  •  12 august 2019, 16:26

Totusi este de mentionat si faptul ca CFR a avut adversari usori in aceste prime etape -cele 2 noi promovate, echipa care s-a salvat in extremis anul trecut (Sibiu) si Dinamo care e in cadere libera...Cu prima echipa mai tare a facut doar egal....

Marius (63 comentarii)  •  12 august 2019, 16:58

Eu spun ca Becali s-a ticnit de tot, ca ere egocentric si sarit de pe fix oricum. Stiu e greu sa iti dai seama cu el, dar cred ca pierderea palmaresului a fost picatura care a umplut paharul. Altfel, eu am dubii ca echipa o sa termine sezonul... in orice caz nu cred ca intra in play off. Asta pentru ca si jucatorii cred ca s-au saturat si cum playout = desfiintare, eu cred ca o sa aleaga playoutul doar ca sa scape.

Marian (1 comentarii)  •  12 august 2019, 17:00

Unde a antrenat Papura domnilor decit la Slatina la “Matineu”ce scoala de antrenori are facuta,in peimul rind e un papusar a lui Sorin Cirtu,care trebuie sa plece si el si sa l lase pe Marcel Popescu in pace care e profesionist !

BigBear (5 comentarii)  •  12 august 2019, 17:22

Papura a preluat echipa de la Mangia si parea ca e un antrenor bun insa dupa ce a trecut timpul se vede cat poate.

Craiu (67 comentarii)  •  12 august 2019, 17:47

@dan. Nu pricep ce ai dori mai mult de la CFR decat ca ocupa fotoliul de lider. Poate sa fie ca fecesebeaua pe locul 10 ori ca Mimamo pe 13....

Mihai (182 comentarii)  •  12 august 2019, 17:51

Dupa cum taie si spazura dar mai discret Mihai Rotaru pare elevul fruntas al lui Becali.

vete (9 comentarii)  •  12 august 2019, 18:28

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dilimache (657 comentarii)  •  12 august 2019, 18:36

Speram ca o echipa precum Craiova sa nu apeleze la un antrenor fara experienta si care nu s-a remarcat prin nimic!

Gino (513 comentarii)  •  12 august 2019, 18:59

Mariane, Papura nu este papusarul lui Cartu ci sluga lui Rotaru. Daca, Cartu ar avea putere de decizie in club Papura ar zbura maine ori chiar astazi. Dar Cartu si Marcel Popescu sunt legati de maini si de picioare.

Romica (63 comentarii)  •  12 august 2019, 19:02

Va dau dreptate. Si cand gafa Balasa tot era o clasa peste Marc. Asta cu greu avea loc si la smarata de Chiajna care nu a batut pe nimeni intr-o intreaga editie de campionat.

Gica (73 comentarii)  •  12 august 2019, 19:35

Nene Ioanitoaia, eu credeam ca fotbalistii romani sunt meseriasi si Doar Daum este de vina. Ce ne facem cu parerile Jurnalistilor Meseriasi?

Cita (2118 comentarii)  •  12 august 2019, 20:03

Ce haioasa e chestia asta cu "menajatul" jucatorilor inaintea unor meciuri "importante"! E si hazlie, dar si de plans intr-un fel, pentru ca daca te gandesti pe cine "menajaza" iti dai seama ca pot juca si cu inlocuitorii lor foarte bine, ca nu-i nici o diferenta! In tot cazul, un miracol cred ca ar fi sa mai vedem vreo echipa de-a noastra in turul urmator in Europa. Ar placut si relaxant macar una, sa intelegem si noi ca mai munceste cineva serios in tarisoara noastra draga si milenara.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  12 august 2019, 20:05

@Dilimache, ai dreptate suta-n suta, dar e posibil bre sa aiba "constrangeri bugetare" acolo in Banie, Tara Banilor :)

vasco (363 comentarii)  •  12 august 2019, 21:14

N-am vazut de mult o echipa mai slaba decat cea a Craiovei!Briceag n-ar fi avut loc nici ca rezerva in liga a doua acum treizeci de ani...Si nu numai el.La asa echipa ,era si pacat un antrenor mai acatari. Despre fecesportbiscuiti e pacat sa strici vremea si bunatate de neuroni sa te gandesti la ce o fi acolo.Ar fi de parca a-i incerca sa intri in mintea lui becali.Ce te astepti sa gasesti acolo,decat bezna?

dorin (166 comentarii)  •  12 august 2019, 21:38

@Gica. Nici nu stii cata dreptate ai...Excelent antrenor Daum, se bat echipele sa il angajeze si de aceea este somer de cand A parasit Romania. Priceputii Burleanu si Vochin sa traiasca, ei i-au dat o paine alba de mancat acestui pacalici cu mustata pudrata.

Ali Bec (212 comentarii)  •  12 august 2019, 23:28

La FCSB se practica un fotbal asemanator cu jurnalismul practicat pe GSP. Dar la FCSB știm ca haosul e provocat și perfecționat din incompetenta stăpânului.

?????? (831 comentarii)  •  13 august 2019, 0:03

Opinați că este și bine și profitabil și pentru liga de fotbal că , și gestionarul de puncte de la Liga întâi și conducerea Ligii de Fotbal, rămân și cu un punct în gestiunea de puncte ,după întâlnirea dintre FC Viitorul și FC Botoșani, cele două echipe obținând și ele câte un punct după disputarea partidei, ?

alin (626 comentarii)  •  13 august 2019, 0:28

@Ali Bec. Sunt curios ce ziare citesti tu daca citesti de esti atit de critic. Parcurgi la micul dejun New York Times si Le Monde, la amiaza La Stampa si Frankfurter Algemaine Zeitung iar seara El Pais si The Sun ori doar faci pe desteptul in papusoi? Cred ca s-a umplut lumea de figuranti ca tine.

?????? (831 comentarii)  •  13 august 2019, 1:10

Remarcați și faptul că s-ar putea organiza și un sistem competițional în care să se acorde un punct la meci egal, două puncte la victorie , iar al treila punct să fie acordat de un comitet tehnic al Ligii, uneia din echipele împlicate în disputarea fiecărei partide de fotbal, pentru exprimarea tehnico-tactică din timpul jocului pentru care s-ar face evaluarea de către comitetul tehnic al ligii , la încheierea fiecărei etape dintre echipele de fotbal, ?

Andrei F (1607 comentarii)  •  13 august 2019, 10:52

Cand juca Nationala doua meciuri legate-in 10 zile- jurnalistii deontologi faceau marea remarca potrivit careia in al doilea joc o seama de jucatori trebuie inlocuiti pentru ca ar fi obositi...Mai mult jurnalistii cautionau si jucatorii care faceau deplasari lungi-de ex. Mitrita....Cand o echipa joaca intr-o luna 10 meciuri si intalneste o echipa care a jucat doar cinci ghici ce echipa in a doua repriza o sa fie obosita...Desigur antrenorul este vinovat iar jurnalistul este regele logicii...

Misu (234 comentarii)  •  13 august 2019, 11:07

Un articol adevarat. Papura a incercat si nu a reusit. Se impune sa se retraga nu sa astepte sa fie dat afara.

vete (9 comentarii)  •  13 august 2019, 12:27

Craiova demonizata, gigi protejat!

?????? (831 comentarii)  •  13 august 2019, 14:48

Remarați și faptul că punctul pentru exprimarea tehnico-tactică s-ar putea acorda și luând explicații scrise antrenorilor înainte de disputarea meciurilor, despre pregătirea tehnico-tactică a partidei, explicații care să fie desigilate după încheierea etapei , la evaluarea meciurilor din punct de vedere tehnico-tactic pentru acordarea punctului oferit de comisia tehnică de evaluare tehnico-tactică , ?

Comentează