Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Englezii de la CCA

Cunoașteți că prestația arbitrului Istvan Kovacs de la Astra-FCSB, 2-1, a provocat o avalanșă de discuții contradictorii.

Permalink to Englezii de la CCA
miercuri, 7 august 2019, 3:34

S-a apreciat că, în general, deciziile „centralului” din Carei au nedreptățit formația bucureșteană. Din păcate, haideți să ne reamintim, nu doar Kovacs a greșit în această ultimă etapă, ci și alți trei colegi ai săi au primit note mici. Cu îngăduință, note de trecere.

Astfel, Robert Dumitru a luat 5 după Botoșani – Gaz Metan, 1-1. Ca și George Găman, care a condus Chindia – CFR, 1-4. Arbitrajul lui Horațiu Feșnic de la Sepsi – Viitorul, 2-2, a fost apreciat cu 6 în Gazetă, doar că, în opinia mea, s-ar cuveni revenit asupra lui. Iar nota, reconsiderată.

Până atunci, e de datoria mea să menționez de ce Kovacs n-a dictat penalty la faza în care, în minutul 4, Dima a respins cu mâna centrarea lui Soiledis. În baza unor imagini sosite la CCA de la UEFA cu comentariul că, în absența elementului intențional, nu se acordă 11 metri când balonul vine de la mică distanță și nu-i jucat în mod voit. Ar fi fost și cazul lui Dima. În care, conform noilor indicații de la Nyon, nu trebuia arătat punctul cu var.

Arbitrajul a pornit iarăși poticnit în Liga 1. Dovadă că lui R. Dumitru i se reproșează că în meciul ce se va termina egal la Botoșani n-a sancționat cu penalty intrarea dură a lui M. Constantin, căpitanul echipei medieșene, asupra lui Papa. Craioveanului G. Găman i s-au găsit mai multe bube. Întâi, că nu l-a eliminat pe Deac pentru cotul administrat în plină figură lui Dumitrașcu. Apoi, că a validat golul 3 al „feroviarilor” după un ofsaid clar la Omrani.

Culpe evidente, numai că n-ar strica să ne întrebăm cui trebuie ele atribuite? Lui Găman ori ajutoarelor sale? La gestul nesăbuit al lui Deac, altminteri un băiat liniștit, educat, arbitrul de rezervă G. Rădulescu se afla mult mai aproape de fază și, surprinzător, n-a intervenit! În paralel, la ofsaidul lui Omrani, unul incontestabil, principala vină i-a aparținut asistentului R. Ghinguleac. Nu mă număr printre admiratorii lui George Găman, căruia i-am imputat cândva că arbitrează în zeflemea. Pe de altă parte, nici n-ar fi corect să-l învinovățesc fără motiv.

În sfârșit, consider că golul din care Bouhenna a egalat la 2 pe Viitorul în prelungirile de la Sf. Gheorghe trebuia anulat de H. Feșnic pentru fault. Deoarece algerianul l-a încălecat pe Ghiță, l-a împins și, presându-l cu genunchiul în spate, l-a împiedicat să sară. Am auzit judecata, în sprijinul arbitrului, că fundașul constănțean nici măcar nu s-a desprins de la pământ. Nu scrie nicăieri că Ghiță trebuia să sară. Dar scrie în regulament, negru pe alb, că niciun jucător n-are voie să-și busculeze adversarul.

Asta se precizează și într-o traducere ridicolă din engleză în manualul Legile jocului 2019-2020, pus la dispoziția cavalerilor fluierului de către Comisia Centrală. Că lovitură liberă directă se acordă de fiecare dată când un jucător „sare la adversar”! Cum adică „sare la adversar”?! Poate asupra adversarului, textul înseamnă un fel de „șo pe el, Grivei!” sau ce?! CCA stă prost la multe capitole, dar, iată, și la limba lui Shakespeare.

Nu s-au încins spiritele în Covasna și pentru că, stăpânindu-și nervii, Hagi s-a abținut la final, refuzând să se refere la arbitraj. Deși acesta, părerea e mai largă, i-a răpit două puncte.

Comentarii (59)Adaugă comentariu

Laur (111 comentarii)  •  7 august 2019, 15:55

Aceeasi tragere in piept. In reclama scrie una si in articol alta. Ar fi fost penibil ca dl Ovidiu Ioanitoaia sa isi schimbe pozitia de la o zi la alta cu 180 de grade.

Florea (26 comentarii)  •  7 august 2019, 15:57

Bine, Nea Ovi, nu era normal sa ramana Gica Hagi fara avocat. Si mai tarziu este mai bine decat niciodata. Absolut penibil.

radu (178 comentarii)  •  7 august 2019, 16:00

Hagi s-a calmat la conferinta de presa si la tv dar initial i-a facut un scandal cat casa arbitrului. Despre asta nu suflati un cuvint ca nu cumva sa se supere neamul machidonesc.

Cristian (12 comentarii)  •  7 august 2019, 16:20

sa ne reamintim doar finala ligii de anul acesta unde tot pe baza unor directive de la Nyon s-a dictat 11m pt un henț lipsit de orice acoperire...

a dica (283 comentarii)  •  7 august 2019, 16:28

Acum, in debut de campionat, pentru ca lucrurile sa n-u ia complet razana, este potrivit o astfel de discutie. O observatie: o fi Deac un baiat educat, linistit in afara terenului, in teren e insa un cotonogar. E drept foloseste mai putin picioarele si mai mult antebratul, cotul, soldul sau umarul, in proceduri care uneori si in rugby sunt sanctionabile. Arbitrii nostri de top, la adapostul ecusonului FIFA, a unei oarecare recunoasteri internationale, a talentului promitator si, uneori, a unei bune imagini create de presa isi permit sa se amestece in lupta sportiva. Sunt de acord si cu observatiile lui Porumboiu referitoare la unele practici din trecutul recent si care continua si in prezent. Deviza sub care se actioneaza: ce i-ar place sefului sa fie/vada. Analizand mici detalii in arbitrajele unor Hategan, Kovacs, Fesnic s.a. poti sa tragi unele concluzii care conduc catre un verdict clar: se actioneaza intr-un grup organizat cu sarcini/obiective precise (gen *** pe Becali ca ne-a dat in judecata sau puneti-l la punct pe Hagi ca iar a scos capul). Ciudata si prestarea de analist/expert a fostului Balaj, autorul celebrei teorii care spune ca atunci cand jucatorul ridica bratele e cupabil (observati ca jucatorii ridica bratele si cand o comit si cand nu). De altfel el declara mereu ca incearca sa justifice deciziile de joc ale fostilor coleg. La golul de 2-2 de la Sf Gheorghe, Balaj sustine sus si tare ca golul e valabil pentru ca Ghita nu sare. Intr-un stop-cadru se vede ca la jumatatea traiectoriei mingiei adversarul era deja in carca lui Ghita si sta bine acolo pana cand ajunge mingea la el. Ghita nu avea cum sa sara inainte sa ajunga mingea la el ca nu putea sta in aer atata, pe cand adversarul da pentru ca se sprijinea pe fundasul constantean. Chestie cu relatia spatiu, timp, viteza. Realizatorul emisiunii, chiar si Panduru, insista asupra imaginii si a faptului ca si un genunchi era bine proptit in spatele lui Ghita. In cele din urma, Balaj accepta ca ar cam fi fault dar da credit arbitrului. Pai cum altfel? 2-2 in ultimul minut, obiectiv realizat. Urmariti-l pe Fesnic pentru ca el e mai tanar si e pe cale sa se compromita. Ceilalti, consacratii, au facut-o deja.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Poli 21 (189 comentarii)  •  7 august 2019, 16:57

Nea ovi, ca de obicei esti penibil.

Gica (13 comentarii)  •  7 august 2019, 17:15

Mare descoperire... Indivizii de la CCA nu stiu bine romaneste darmite englezeste. Dar ei ar trebui sa delege cu cap si nu pe interese, nu sa vorbeasca multe limbi straine.

Romica (63 comentarii)  •  7 august 2019, 17:18

De acord ca s-a trecut in fuga peste golul lui Sepsi din prelungiri. Hagi a mers pe burta pentru ca i s-a promis ca va primi punctele inapoi in alt meci. Altfel ar fi facut iures mare.

TUDOR (41 comentarii)  •  7 august 2019, 17:25

Iar atacați aiurea arbitrajul ...jucați fotbal, dacă așa a hotărât arbitrul, așa e. Doamne, câte puncte a pierdut CFR din cauza arbitrilor ...

Mozzie (14 comentarii)  •  7 august 2019, 17:53

Cu arbitraje partinitoare sau nu vreau sa ia CFR, campionatul. Sau Viitorul. Sa-l fure pe Becali in fiecare etapa din 5 in 5 minute, bravo lor, nu-i problema, se face dreptate, la cat a furat el in astia 15 ani de cand e in fotbal!!! Sa plece si in Feroe daca vrea.

Andrei (262 comentarii)  •  7 august 2019, 18:09

@Poli 21. Cine zice ala e. Iar tu esti la fel de prost ca si ala care scrie undeva ca Ioanitoaia este sclavul lui Becali. Cand Ioanitoaia tot sterge pe jos cu Becali saptamanal si cei 2 nu se saluta de peste 10 ani. Cat de zdruncinat poti fi sa sustii asa absurditate. Iar tu Poli 21 ***. Nu esti de acord si este dreptul tau dar vino cu argumente si nu cu jigniri. De unde argumente ca ele nu exista...

Razvan (44 comentarii)  •  7 august 2019, 18:13

Felicitari pentru curajul de contrazice partial ceeace ati sustinut. Puteati sa o dati de gard si sa treceti peste. Dincolo de gafele comise arbitrii sunt si ei oameni nu masini.

Cita (2118 comentarii)  •  7 august 2019, 18:15

Imi e dor de "Procesul" si de "Recursul" etapei deopotriva. Aici vad ca incercati o analiza scrisa si este intr-adevar interesant. Dar dezbaterile televizate cu dialog permanent in contradictoriu si cu "actori" protagonisti celebri precum Mitica Dragomir sau Gigi Becali nu pot fi egalate de un eseu, oricat de bine ar fi scris. Asta, cu tot respectul pentru dezbaterile publice pe tema arbitrajului de fotbal pe care le lansati prin scrierile Dvs.

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  7 august 2019, 18:18

Bre nenea Ovidiu, pai matale cred ca stii bine ca de multe ori arbitrii au momente "de slabiciune" sau "de ratacire" si avantajaza pe X sau pe Y. Fii matale sigur ca fenomenul asta nu e pur Rumanesc, valabilitatea lui merge binisor pana la Oceanul Atlantic, in toate tarisoarele Europei care castiga bani frumosi din fenomenul fotbal.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  7 august 2019, 18:26

Mai fratilor, parca nu ne erau de ajuns gafele lingvistice in direct ale multora dintre reporterii de teren ai televiziunilor, sau din buletinele de stiri radiofonice ale unor "celebre" posturi private (nu dau nume, SIC!) uite ca apare si CCA-ul si "da drumul" la traduceri aiurea din Engleza in Romana, in conditiile in care limbajul specific arbitrilor le este foarte bine cunoscut si pot echivala orice la traducere daca inteleg contextul. Nu e nevoie de "Translate" dragi CCA-isti, ci doar de o cunoastere minimala a limbii engleze si de o traducere facuta in limbajul specific arbitrajului din Limba Romana. Atat.

a dica (283 comentarii)  •  7 august 2019, 18:46

Ma simt un pic ciudat pentru ca postarea mea anterioara a fost moderata, acuzatia fiind „incitare la violenta”. Daca intr-o postare scriu ”executati lovitura libera” voi fi moderat? Stimabililor, folosirea verbului a executa nu presupune neaparat prezenta unui pluton de executie! Aseara, la o partida de table l-am executat pe un amic cu 5 martiuri consecutive. Garantat, nu s-a suparat si vine si in seara asta...

?????? (831 comentarii)  •  7 august 2019, 19:02

Cum ați comenta totuși și despre faptul că MM Stoica, un "manager de club" cu oarece rezultate și palmares, este oarecum, "iarăși condamnat", să accepte și ,,capricii" ale finanțatorului Gheorghe Becali, probabil ,,și datorită faptului că", în liga întâi, probabil că aceia ce au echipe prin fotbal, nu ar mai considera ,,oportun și necesar" să îi ofere vreun alt contract lui MM Stoica, la vreoa altă echipă din liga întâi, ,,cel puțin momentan", după cum s-a putut constata, după ce MM Stoica a fost oarecum în "disgrația" finanțatorului, pentru ca apoi să fie oarecum "reabilitat", ?

david (15 comentarii)  •  7 august 2019, 20:02

?????, nu cred ca trebuie plans MM. Nu il trage nimeni la raspundere pentru rezultatele slabe, leafa mare ii merge, trai neneaca, n-are omul nici cea mai mica apasare. Poate ca ar pleca dar nu ii mai da nimeni asa morman.

doilaunu (195 comentarii)  •  7 august 2019, 21:34

"scrie în regulament, negru pe alb, că niciun jucător n-are voie să-și busculeze adversarul" spune OI. Nu este adevarat. Nu scrie.

Russu (25 comentarii)  •  7 august 2019, 22:38

Cica a plecat Stoica de la stana ca sa vina Piturca...Nu cred. Piturca este un tip scortos care nu va accepta sa ii scuipe Becali in viorba.

petre petre (86 comentarii)  •  7 august 2019, 23:03

Este frumos ca pana si ziaristii de top isi fac autocritica desi cu perdea. Maestrul nu isi pune cenuse in cap dar nici mult nu ii lipseste. Iar in privinta finalului de la Sfantu Gheorghe cred ca are dreptate. Si eu am vazut fault.

?????? (831 comentarii)  •  7 august 2019, 23:50

Opinați totuși că MM Stoica ar putea candida pentru funcția de președinte la FRF ,având totuși mai multă experiență managerială decât Burleanu, la mai multe cluburi din Liga întâi, ?

?????? (831 comentarii)  •  7 august 2019, 23:59

Opinați și că FRF ar fi trebui să se implice într-un mod mai profesionist în gestionarea carierei lui George Pușcaș , jucător tânăr titular al echipelor reprezentative naționale, ?

?????? (831 comentarii)  •  8 august 2019, 0:16

Remarcați și diferența de resurse financiare dintre fotbalul englez, chiar și la nivelul ligii a doua engleze, fotbal pe care reprezentativa U21 la învins la Campionatul European, și fotbalul condus de Burleanu, ?

?????? (831 comentarii)  •  8 august 2019, 0:33

Ați zice că și lui George Pușcaș i se oferă o evoluție a carierei fotbalistice precum cea a lui Alibec , după trecerea pe la Iternaționale Milano, ?

Dumi (60 comentarii)  •  8 august 2019, 0:56

Mama, Petrescu chiar s-a sonat ori face pe nebunul daca si dupa meciul cu Celtic se plange de arbitrii. Eu nu am vazut ca arbitrii sa ii fi favorizat macar cu o decizie pe scotieni cum tipa Dan Petrescu

++ (194 comentarii)  •  8 august 2019, 1:30

"Deoarece algerianul l-a încălecat pe Ghiță, l-a împins și, presându-l cu genunchiul în spate, l-a împiedicat să sară. Am auzit judecata, în sprijinul arbitrului, că fundașul constănțean nici măcar nu s-a desprins de la pământ." multa imaginatie. oare ioanitoia ce fumeaza?

+++ (194 comentarii)  •  8 august 2019, 1:40

@Laur herr ioanitoia isi poate schmba parerea cu 360° cind vrea el, dublu ridberg de-a dreptul. asta il face atit de simpatic si sustenabil. mai e unul la digi tot asa: radu naum.

?????? (831 comentarii)  •  8 august 2019, 9:49

@,,Unora le dă cu plus", ,,probabil că ,de la profit", ? Ați zice și că din "afacerile" cu Internaționale Milano s-a cam ieșit în pierdere, ?

Dilimache (657 comentarii)  •  8 august 2019, 10:21

Absolut de acord, simt ca v-ati dat seama ca lucrurile stau un pic altfel...

?????? (831 comentarii)  •  8 august 2019, 10:32

Opinați că George Pușcaș va ajunge, în cariera de fotbalist, să joace meciuri în prima ligă engleză sau în cupele europene, ?

?????? (831 comentarii)  •  8 august 2019, 10:53

Opinați că după Campionatul European U21 ,înțelegerea dintre Internaționale Milano și Reading ar fi putut avea ca scop o "retrogradare" valorică a fotbaliștilor domâni prezenți la Campionatul European U21, majoritatea dintre ei convocați și la prima reprezentativă de fotbal a României, jucători care au depășit în clasament și formația Italiei și pe cea a Angliei, încălcându-se regulile fair-play-ului financiar și sportiv, ?

?????? (831 comentarii)  •  8 august 2019, 11:02

Apreciați că FRF ar trebui să se adresez tribunalului sportiv pentru a solicita despăgubiri de la cluburile implicate în tranzacția, ce probabil ar trebui verificată din ca respectare a regulilor fair-play-ului sport, tranzacție ce scade din valoarea de exprimare sportivă a unui jucător selecționabil la nivel național, jucător ce a confirmat și la nivel internațional titularizările în echia reprezentativă, prin restațiile și rezultatea obținte de echipele reprezentative în care a fost titularizat, ?

?????? (831 comentarii)  •  8 august 2019, 11:20

Deci, remarcați că jucători tineri ce au confirmat la campionatul european sunt trimiși să joace în ligile inferioare din țările pe care le-au învins, țări care în confruntările echipelor reprezentative de seniori și la nivel de cluburi încasează cele mai importante venitui din ceea ce pun la dispoziție FIFA și UEFA din organizarea competițiilor internaționale, ?Ați zice că este și o formă de discriminare etnică prin prisma intereselor financiare ,din ceea ce acordă FIFA și UEFA , practicată de cei ce dețin drepturile de transfer ale jucătorilor ce ar putea obține performanțe la nivel internațional cu echipele reprezentative în care sunt selecționați, ale căror performanțe sprtive le-ar crește și drepturile financiare, ?

?????? (831 comentarii)  •  8 august 2019, 11:28

Deci , în concluzie ar fi că, faptul că au ajuns într-o semifinală de Campionat European îi duce pe unii dintre jucători, selecționabili la prima reprezentativă a țării de origine, prin ligi inferioare din țările pe care le-au învins sau le-au depășit la Campionatul European, țări în care sunt legitimați ca jucători profesioniști, ? Ce opinie aveți despre fair-play-ul sportiv ,în astfel de "spețe", ?

?????? (831 comentarii)  •  8 august 2019, 11:38

Deci, apreciați că FRf care a partea de contribuție la creșterea valorii sportive a jucătorilor selecționabili la nivel reprezentativ ar trebui să se adreseze tribunalului sportiv pentru a-și recupera partea de prejudiciu sportiv cauzat de transferul fotbaliștilor selecționabili, în ligi inferioare din țările învinse în competițiile internaționale de caei fotbaliștii transferați ce sunt în ligi inferioare după victorii în competițiile internaționale, ?

?????? (831 comentarii)  •  8 august 2019, 11:46

Remarcați și faptul că prejudiciu sportiv adus jucătorilor selecționabili la nivel reprezentativ, la cluburile unde sunt legitimați, s-ar putea reflacta și în realizările sportive de la echipele reprezentative unde sunt selecționați și au realizat performanțe sportive, și în realizările financiare ale FRF, ?

Ninu (44 comentarii)  •  8 august 2019, 12:47

Un articol obiectiv. Cainii gen @++ latra si caravana trece. Sa recunosti o greseala este semn de putere, nu de slabiciune.

?????? (831 comentarii)  •  8 august 2019, 13:32

Cum ați comenta și despre faptul că presa sportivă a criticat trensferul lui Nicolae Stanciu în fotbalul arab, însă nu și pe acela al lui George Pușcaș, jucător titular chiar și la prima echipă reprezentativă în partidele anterioare, transfer în liga a doua engleză, după ce la Campionatul European U21 Pușcaș a înscris chiar și împotriva Angliei, după ce FRF a investit în jucător la nivel de juniori, tineret și chiar chipă națională, George Pușcaș și confirmând , cu goluri înscrise, la echipele reprezentative la care a fost convocat, ?

Adrian (98 comentarii)  •  8 august 2019, 14:15

De ce sa se critice transferul lui Puscas de la Palermo la Reading cand el a plecat din liga a doua italiana in liga a doua engleza care este considerata mai puternica competitiv si financiar. Este un pas inainte pentru Puscas si prin prisma noului salariu mai mare decat dublu.

Paul (25 comentarii)  •  8 august 2019, 18:02

CCA=Comitetul Central al Arbitrilor

?????? (831 comentarii)  •  9 august 2019, 9:33

@ Și în campionate din țările arabe sunt mai mulți bani decât în alte campionate considerate mai performante, ? Liga a doua engleză este un campionat de durată lungă ,de nivelul ligii a doua engleze, ?

Durden (338 comentarii)  •  9 august 2019, 12:30

Ioanitoaia si cancanurile despre arbitraj. Cea mai frumoasa poveste de dragoste

Comentează