Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Bătrânul și Cupa 

Echipă combinativă, Viitorul a dominat startul finalei de la Ploiești

Permalink to Bătrânul și Cupa 
duminică, 26 mai 2019, 3:45

Atât că, până la golul de 1-0 al lui Alibec, Astra a jucat mai bine tactic. Intuind că pasele repetate ale adversarilor vor fi cu greu de stăvilit, Costel Enache a căutat antidotul. Și, spre lauda lui, l-a găsit. A ordonat o apărare compactă și agresivă, uneori prea agresivă!, care a blocat accesul către vârful Rivaldinho. La care mingea a ajuns rar, deși acesta a irosit unica ocazie a Viitorului consemnată până în minutul 62, în care Hagi l-a scos pe brazilian.

La rându-i, în ciuda agitației și a dorinței de a rezolva de unul singur, Ianis n-a strălucit. A fost util, în nota celorlalți. În vreme ce Rivaldinho n-a câștigat niciun duel unu contra unu, giurgiuvenii au avut grijă să-l vâneze pe fiul lui Gică. Provocându-l permanent, au izbutit să-l scoată din mână. Just era însă ca și căpitanul constănțenilor, care a răspuns adesea șicanelor cu aceeași monedă, să fi încasat un galben.

Pe acest fond, mai degrabă împotriva cursului meciului, Alibec a deschis scorul dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. Golul lui, șut la semiînălțime, lângă stâlpul porții, dar și, în mare măsură, al goalkeeperului Cojocaru. Cum acesta n-a apărat tocmai colțul portarului, cel neprotejat de zid, Hagi s-a înfuriat și l-a scos pe vinovat la pauză. În general, Viitorul pare să aibă o problemă cu portarii, întrucât formația sa U19 a pierdut în aceeași zi Cupa din pricina gafelor comise de Mușat în întâlnirea de 1-3 cu CFR Cluj! Un Mușat pe care, de necrezut, Cămui l-a ținut pe gazon întreg meciul!

La 1-0, Astra s-a retras mai tare. S-a baricadat. Propunându-și să distrugă, nu să construiască, pasând lateral și înapoi, ea a cam întors spatele jocului. A așteptat ca dobrogenii, presați de trecerea timpului, să devină haotici. Lipsiți de luciditate, de control. Poate că giurgiuvenii și-ar fi atins scopul dacă ghinioanele nu i-ar fi urmărit. Întâi s-a accidentat Alibec, jucător-cheie, cel mai periculos atacant, aflat într-o zi fastă. Apoi, la 1-1, întrucât V. Ghiță egalase în minutul 76, „cap” la corner, Romario Pires a primit încă un avertisment și și-a lăsat echipa în 10.

Închizătorul brazilian n-are ce-i reproșa lui Radu Petrescu la al doilea cartonaș, văzut după un fault clar asupra lui Calcan. Primul însă, intervenție la Ianis, a părut acordat prea ușor. Fluturându-l, arbitrul i-a arătat lui Pires și trei degete, dând de înțeles că a sancționat niște durități repetate. Astfel, decizia lui a căpătat acoperire regulamentară.

Când l-a schimbat pe Drăguș cu Eric, 34 de ani în curând, cel mai vârstnic de pe teren, Hagi s-a dovedit curajos și inspirat. Sud-americanul a marcat în minutul 105+1 și a dus la Ovidiu cea dintâi Cupă dintr-un deceniu de existență. Nu înainte ca V. Ghiță, eroul și MVP-ul confruntării, să salveze de pe linia porții unui Tordai depășit de balonul expediat de Begue, șut pe care scria gol! Fază consumată în plin asalt, disperat, al echipei cu un om în minus, prăvălită spre careul advers.

Pentru atitudine, pentru îndârjirea cu care a luptat în inferioritate numerică, Astra merita mai mult. Mai echitabil ar fi fost, în opinia mea, un rezultat de egalitate, exclus însă la sfârșitul unei finale de Cupă. Ca atare, a câștigat garnitura mai tânără și mai insistentă. Dar și, amănuntul nu umbrește triumful, cea mai norocoasă. Numai că norocul, vorbă veche, mai e și cum și-l face fiecare.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Andrey (262 comentarii)  •  26 mai 2019, 16:28

Remarc ca nu faceti parte din corul celor care il ridica in slavi pe Ianis cand este si cand nu este cazul. De data asta nu a fost si va felicit pentru corectitudine.!

Mishu (234 comentarii)  •  26 mai 2019, 16:31

Un articol obiectiv. De data asta Viitorul a avut si destul noroc. Nu o simpatizez pe Astra pentru ca numil simpatizez pe patronul ei dar la acest meci va impartasesc parerea ca merita mai mult. 11 la 11 nu cred ca pierdea.

gogu (32 comentarii)  •  26 mai 2019, 16:33

nea ovidiule nimeni nu se indoieste ca matale esti un ziarist valoros si ai si mata slabiciunile lu matale dar unde era ziaristul ioanitoaia cand echipa lui hagi juca in cupele europene unde bre sau sau in cupele europene nu avem echipe si NICI ZIARISTI ,bre aici santem regi imparati adulati de prostime de ziaristi ce dastept e hagi bre dupa matale strategul asta trebuie sa fie presedinte doar peste ziaristi ca matale

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  26 mai 2019, 16:44

Da...mare pacat de Astra ca n a castigat ...viitura de abia asteapta sa ne faca de ras in cupele europene...

Cici (26 comentarii)  •  26 mai 2019, 17:12

E vremea lui Hagi. Partida a fost intoarsa incorect in repriza a doua de deciziile arbitrului și de unele atacuri de neinteles in zone neutre! Meciul nu a fost chiar la discreția Viitorului. Asa e viata! Acum dansam pamporea, ca e la moda, deși nu toata lumea știe sa invarte batista.... P.S. Vreau sa spun ca echipe ca Dinamo, Rapid, Petrolul sau U Cluj se uita la niște arlechini conjuncturali ca Viitorul, Astra sau fc5b=penalty, pentru ca asa se dorește in fotbalul românesc! Toul pare murdar si de neinteles!!

Iulian (190 comentarii)  •  26 mai 2019, 17:14

@gogu. Nu stiu cat de proaste sunt echipele noastre si cat de prosti ziaristii insa unii postaci sunt gauri negre. In frunte cu tine care nu ai inteles ca in acest articol Viitorul si Hagi sunt mai mult criticati si mai putin laudati. Nu ai mintea necesara sa realizezi saracul de tine ca articolul e mai mult despre Astra. Folosesti niste clisee, te crezi destept si te faci de rasul curcilor.

laur (111 comentarii)  •  26 mai 2019, 17:19

Pentru o echipa tanara si antrenorul care a castigat in premiera cupa Romaniei puteati folosi mai multe laude. Totusi dincolo de niste elemente de decor Viitorul a castigat meciul, nu Astra. Biografia dv. v-a impiedicat sa spuneti lucrurile pe nume. Am verificat si sunteti cetatean de onoare la Giurgiu deci nu puteati fii neutru.

Mos Martin (54 comentarii)  •  26 mai 2019, 17:34

Pot gargarisi unii cit vor dar Hagi are fler la jucatori. El l-a reinventat pe Tucudean si acum l-a luat pe Eric cind nimeni nu l-a mai bagat in seama. Nu a fost bun pentru Gaz metan si uite ca a cistigat Cupa cu Viitorul. Bravo lui si la fel lui Hagi.

dobre (9 comentarii)  •  26 mai 2019, 17:35

Destepti vechii romani cand au zis ca cine nu are batrani sa isi cumpere urgent. Proverb valabil permanent.

di livio (214 comentarii)  •  26 mai 2019, 18:15

Iulian, iar te bagi ca musca-n pupa calului?...omu vorbea cu unu pe care-l cheamă nea Ovidiu...te cheamă nea Ovidiu?...te-o chemat da tu nu te-ai dus...vezi că te faci dă rîsu cucilor...da ce părere ai de comentariile lu Andrey și Mishu?...bine punctate și au pus bine problemele...Bogdanalinu adminu, dispăruși bre...sau te ascunseși în spatele lu cetitoru Iulian?

Cita (2118 comentarii)  •  26 mai 2019, 20:36

Echipa Viitorul s-a dovedit matura chiar daca e mai tanara, daca a reusit sa-si revina. Ma bucur ca Ianis o ia usor pe urmele lui taica-su.

Zapacitu’ (911 comentarii)  •  26 mai 2019, 20:38

Pacat ca nu juca si Craiova finala asta, ar fi meritat si ei la cat s-a investit in stadion si echipa. Hagi joaca bine, sa-l vedem la Euro U21 cat de curand daca dovedeste ceva.

Nica fără frica (297 comentarii)  •  26 mai 2019, 20:59

Tataie se vede că ești născut la Giurgiu!!! Vorbești când trebuie să taci!!!

dinu (427 comentarii)  •  26 mai 2019, 21:54

@di livio. Mai scuteste-ne ca ne-am plictisit citind aceleasi rautati...Ai comenta si tu ceva daca ai avea nitel creier. Dar nu ai. Esti doar negru in cerul gurii.

Daniel (223 comentarii)  •  26 mai 2019, 22:02

Mie mi-a placut articolul pentru ca este corect si nu face ode lui Hagi junior. Este o exceptie de la obiceiurile presei romanesti.?

dan b (283 comentarii)  •  26 mai 2019, 22:14

@ ovidiu_3003 (1622 comentarii) • 26 mai 2019, 16:44 Dupa ce „viitura” v-a cam ras de pe planeta fotbal, acum v-a facut loc la masa premiantilor, sa iesiti si voi in Europa, sa va vada lumea, sa faceti si ceva coeficient. Nici asa nu-i bine... Dar de Ivan ce se mai aude? Mai joaca fotbal? La fcsb, unde?

Fane (53 comentarii)  •  26 mai 2019, 22:37

M-ati omorat dv si cei de la tv cu acoperirea regulamentara a arbitrilor. Nici un arbitru de calitate nu ar fi dat cartonas galben la faultul comis de Romario la Iannis Hagi.

Vlady (53 comentarii)  •  26 mai 2019, 23:05

Suporterii Craiovei in loc sa ii pupe mana lui Hagi ca i-a bagat in Europa pe ultima suta de metri il injura de nu au aer ovidiu3003 gen. Recunostiinta nu a fost niciodata o arma olteneasca.

Mihai (182 comentarii)  •  26 mai 2019, 23:08

In loc sa scrieti mai mult despre Ghita care a castigat meciul scrieti tot despre Ianis Hagi care nu a jucat nimic. Mai mult a faultat si a protestat si si-a certat colegii de echipa. Asta este ziarul care se lauda cu 95 de ani de existenta si asta este directorul sau.

california (349 comentarii)  •  26 mai 2019, 23:19

hagi n-a dat dovada de niciun curaj introducandu-l pe eric in locul frecangiului dragus; stia foarte bine ca doar cel tinut pe banca pt. a nu-l eclipsa pe ianis ar mai putea schimba soarta partidei si a schimbat-o, intai provocand lovitura de colt cu care viitorul a egalat, apoi dand golul care a aratat daca mai era nevoie ca eric are stofa de fotbalist, caracterizare nevalabila pt. multi; ianis e bunicel, dar nu mai sus de liga 1 si desi a fost prezentat in mod repetat ca jucand ultimul sau meci pt. viitorul, nu cred ca-l va lua vreo echipa serioasa din europa, nici inainte si nici dupa campionatul european de tineret.

geo (199 comentarii)  •  26 mai 2019, 23:55

Eu nu am pretentia ca ma pricep foarte tare la fotbal insa macar recunosc. Deci, nu-l contrazic pe dl Ioanitoaia. Apreciez faptul ca spre deosebire de unii din confratii sai el nu se baga in politica si nu isi da cu parerea. Este foarte important ca fiecare sa stea in banca lui. Multi romanasi nu stau.

Relu (27 comentarii)  •  27 mai 2019, 1:27

Desi incult si poticnit la vorba Hagi este un meserias onest. Nu trebuie uitat ca a riscat toti banii stransi cu Viitorul. A reusit si este meritul lui asa ca trebuie felicitat.

Dilimache (657 comentarii)  •  27 mai 2019, 10:12

Felicitari Hagi! Pacat ca nu prea stie sa se exprime...

Comentează