Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Adios, Real!

Pe "Bernabeu", în fața a 75.000 de spectatori uluiți, căci se estimează că 2.000 erau olandezi, Ajax a reușit în "optimile" Champions League ceva ce părea imposibil. Nu numai că a întors rezultatul de la Amsterdam (1-2) și a bătut-o pe Real, dar a și umilit-o, scoțând-o din competiție pe câștigătoarea precedentelor trei ediții cu un neverosimil 4-1 în retur!

Permalink to Adios, Real!
miercuri, 6 martie 2019, 3:56

Într-adevăr, acest Ajax New Age, cu nouă jucători promovați din propria Academie și cu Matthijs de Ligt căpitan la 19 ani, a jucat strălucitor. Senzațional. Cu o încredere, o luciditate și o forță nebănuite. La rându-i, Real s-a plasat pe linia evoluțiilor dezamăgitoare consemnate după ce Zidane a plecat de pe bancă și Cr. Ronaldo de pe teren. Cam de-atunci, după ce câștigase mai ales pe contaatacurile purtate vijelios de CR7, formația „albilor” parcă a uitat fotbalul!

Cu un antrenor depășit de situație, argentinianul Solari, cu niște fundași mai buni în atac decât în apărare, în frunte cu năbădăiosul Sergio Ramos, cu o linie de mijloc obosită și previzibilă, din care Modrici nu merita niciodată Balonul de Aur 2018, cu Bale (adus pe 101 milioane de euro!) într-o perpetuă convalescență și cu Benzema bramburit, chiar incoerent, Real pierduse aproape totul până la returul cu Ajax. Barcelona o scosese din Cupa Spaniei și, bătând-o la Madrid, o aruncase pe locul 3 în LaLiga, la 12 puncte în urma ei și la 5 de Atletico! O stagiune ca un vis urât, ca un coșmar.

Întrucât Real a pierdut, marți seara, și ultimul tren, i-au mai rămas istoria și onoarea. Pare mult, dar e dureros de puțin pentru una dintre cele mai galonate echipe de pe planetă. De-aia și plângeau în hohote suporterii ei din tribune.

Corect, Real a decepționat din nou. Nu i-a mers jocul, dar a avut și ghinion. Înaintea golului de 3-0, marcat de Tadici, 99 la sută că mingea a ieșit din teren. „Centralul” Brych a apelat la VAR, de ce, sistemul nu-i doar pentru penalty-uri, goluri și confuzii între jucători?!, iar răspunsul a venit după patru minute! Minge în teren, gol valabil! Ar fi fost și păcat ca o realizare superbă precum cea a sârbului, notat cu 10 de L’Equipe pentru racheta teleghidată la vinclu, să fie anulată de un aut banal! Totodată, spre final, când speranța mai pâlpâia în tabăra gazdelor, Benzema a alunecat într-o fază singur cu portarul! Ca și când destinul a decis să le întoarcă spatele madrilenilor definitiv și irevocabil.

S-a făcut însă dreptate, salută unii, după ce Real a fost permanent ajutată de arbitri în ultima vreme. Să ne amintim cum a ajuns în finala UCL de anul trecut, câștigată la Kiev, 3-1 cu Liverpool. Avantajată scandalos în „sferturi”, unde englezul Oliver i-a dăruit un penalty salvator cu Juventus, transformat de Ronaldo în minutul 90Ă8! Istoria s-a repetat în semifinale, calificarea Realului fiind zgomotos contestată la 2-2 cu Bayern, deoarece turcul Cakir nu le-ar fi acordat nemților 3 penalty-uri! Hențul lui Marcelo trebuia văzut și din avion, dar „Real a jucat iarăși în 12!” (Marca).

Ce s-a petrecut marți pe „Bernabeu” e încă o dovadă că, dacă există, Dumnezeul fotbalului nu uită și nu iartă. Plătește până la urmă. Fie și mai târziu, dar plătește.

Comentarii (52)Adaugă comentariu

Mozzie (6 comentarii)  •  6 martie 2019, 16:08

Nu e chiar asa, imaginea pe care se ia decizia este cea de-a lungul liniei, nu cea perpendiculara pe ea. Trebuie sa treaca de linie "cu toata circumferinta" adica ne uitam nu la baza mingii care poate sa fie afara dar circumferinta in intregimea ei, NU. E o decizie grea dar pana la urma a venit si imaginea care ajuta cu adevarat. Ufff, tocmai la persoanele cu atata experienta ma asteptam sa analizeze la modul corect, ce pretentii sa am de la pustimea care intra cand tocmai autorul articolului, cel mai mare ziarist o apreciaza dupa ureche.

Catani (1 comentarii)  •  6 martie 2019, 16:10

Corect nea Ovidiu, trebuia totusi så intri putin mai mult in detallile legate de locomotiva de arbitri care a inpins RM in trei finale si tot atatea trofee mai mincinoase decat Zeul Minciunii !!!

qdfgvbgbdfgbh (1 comentarii)  •  6 martie 2019, 16:13

Cenusiu, trist.......................................

Suru (108 comentarii)  •  6 martie 2019, 16:17

Despre Real un ...articol realist. A furat destul.

Vio (188 comentarii)  •  6 martie 2019, 16:23

Jucatorii sunt obositi si plictisiti de atatia bani, dar principalul vinovat e antrenorul. Nu cred ca va rezista acestei rusinoase eliminari.

Don (5 comentarii)  •  6 martie 2019, 16:27

Daca stam sa ascultam cuvintele frustratilor care de 5 ani tot strang din dinti, atunci da, e karma. Daca analizam obiectiv observam ca majoritatea fazelor contestate de puberi sunt false. Penalty`ul cu Juve a fost. Lucas a fost impins. Nu stiu de ce inca mai plange lumea. Cu bayern au fost erori de ambele parti. Ambele echipe meritau penalty, ambele meritau rosu (vidal prin min 50), etc. Ori alegem sa fim romani sa plangem si dam vina pe altii pentru esecul echipei pe care o sustinem, or intelegem ca e fotbal, nu sah, toata lumea greseste. Liverpool a fost ajutata mult mai mult decat Madrid anul trecut, factual. Multe goluri anulate, multe faze urate. Dar nu e Madrid, deci nimanui nu`i pasa. :) Toate sunt pe rand, era doar normal ca Real sa joace prost anul asta. Doar cine nu a vrut nu a vazut. Zidane a vazut instant spre exemplu.

gio (76 comentarii)  •  6 martie 2019, 16:33

Ar fi fost și păcat ca un gol, fie el si superb, sa fie anulat de un out banal? Pe bune? Si daca echipa Romaniei primea gol dupa un out nesemnalizat zicea nea Ovidiu la fel? :))

Liviu (333 comentarii)  •  6 martie 2019, 16:42

@Mozzie. La ce imagine te referi tu cand fsci pe moralistul??? Cea redata in presa spaniola dovedeste ca mingea a iesit din teren cu toata circumferinta Asta a vazut dl Ioanitoaia pentru ca la fel am vazut toti. Si legat de asta de ce arbitrul Brych nu a mers la margine sa vada reluarea? Pentru ca trebuia incheiat capitolul Real Madrid, bine zice dl Ioanitoaia.

Loulou (274 comentarii)  •  6 martie 2019, 16:44

Hai ca m-am lamurit si cu VAR ul, judecat tot de ochiul unui om. Daca nici mingea aia nu s iesit in out atunci toti sintem orbi si numai fanii lui Ajax vad bine. Adica ce trebuie.

Draculea (17 comentarii)  •  6 martie 2019, 16:46

Da, putem spune ca Real a dezamagit, dar face asta cam de cand a plecat Cristiano Ronaldo, putem spune de asemenea ca Ajax a jucat stralucitor, sa nu uitam insa ca o echipa cum sunt ei acum poate sa alterneze supermeciurile cu prestatii modeste. Ramane de vazut pe viitor cum se vor descurca cu alții mai în forma.

dio_1 (1 comentarii)  •  6 martie 2019, 16:48

Cata frustrare...de zici ca in editiile anterioare au jucat doar cate 1 meci, au fost ajutati de arbitrii si au luat Cupa...hai sa fim seriosi ... Barca de aia nu castiga nimic...ca nu e ajutata de arbitrii?... asa latra si aia prin Italia la Juve...degeaba...bate-i...poti?...cuvinte fara sens: umilinta...dezastru...prieteni vorbim despre castigatoarea ultimelor 3 editii...a iesit din optimi...bucurati-va!

Kyro (1 comentarii)  •  6 martie 2019, 16:54

@Liviu Presa aia spaniola care in trecut scotea jucator din cadru sa fie offside? de aia vorbim? Pe BT Sports era video clar care arata ca mingea nu iese...

Bodrin (29 comentarii)  •  6 martie 2019, 16:54

Adică, Real? Eroare! Doar nu credeți că, gata, s-a terminat cu Realul pentru că îi ia locul Ajax! O mare echipă se reclădește, e un organism viu, nu un obiect care se strică. Vom avea, sigur, Realul, nu altul cu același Real...Ajax, așa cum a (re)apărut în optimi, poate să dispară în sferturi...și atunci: Adios Ajax! Nu-l întreba pe Google cum se spune "Adios" în olandeză!

Liviu 12 (24 comentarii)  •  6 martie 2019, 17:04

Acesta e un articol dramatic de slab. Ma asteptam sa fie scris de Jumatate. Juventus castiga de peste 40 de ani asa cum castiga in Italia, si desi nea Ovidiu e fan Napoli, nu s-a gandit sa scrie nimic. Caderea era previzibila, absolut normal ca dupa 3 CL sa ai si 5 sezoane slabe. Toate echipele mari din CL au fost la randul lor favorizate din cand in cand, nemtii de la Bayern au primit si ei un 11m fals contra Realului, au avut si o calificare acum 9 ani cu Fiorentina cu un gol decisiv dat din off-side de 2 m... Asta cu Dumnezeul fotbalului, e ca si cand suntem copii de gradinita. Castiga si Rapid un titlu dupa 40 de ani si auzim ca s-a facut dreptate.... ce dreptate? adica trebuia sa castige in toti cei 40?! Nu i-am suportat pe francezi in 98 cand au devenit campioni mondiali, imi erau antipatici, si m-am bucurat ca un copil cand s-au facut de ras 4 ani mai tarziu in Asia... Le-a sters cineva din palmares titlul mondial? Am tinut cu francezii insa in finala in 2006, Italia parandumi-se o antagonista a fotbalului, si in 2010 iar am exultat. Propaganda tiki-taka mi se parea iar enervanta, dar deja stiam cum sta treaba. Spania castigase ultimele doua europene si ultimul mondial, deci ultimele 3 turnee majore, asa ca ori grupe, ori sferturi, cam tot aia era... chiar si daca pierdea finala in 2014, tot esec era. Pe nemti nu i-am inghitit chiar niciodata (fan Anglia dintotdeauna...) dar oricat de mult m-as gandi cu placere la cum s-au facut de ras in Rusia, stiu c-as fi vrut sa fie Anglia in locul lor, dar cu o Cupa Mondiala in palmares in 2014! Mai stie cineva ca Manchester United a parasit competitia in 2005 inca din grupe? Sau ca Realul vreme de vreo 10 ani n-a putut depasi optimile? Sau ca Barcelona in anii 90 nu doar ca iesea din grupe, dar mai era si umilita in meciurile de acasa, exact ca Realul aseara? Trofeele raman. Nu zic ca nu trebuie discutat de prezent, dar nu e rau sa ne pastram un anumit echilibru. Nimeni nu poate castiga non-stop. Pana una alta, provocarea cea mare e ca vreun mare club sa-si poata apara macar o data trofeul.... pana la o tripla, ma tem ca asteptam peste 100 de ani.

Bigbear (42 comentarii)  •  6 martie 2019, 17:12

Ca sa fim realisti, acel aut nu avea o legatura directa cu golul in 80% din faze, nu era sa spui ca de acolo a scapat singur cu portarul si era sigura ca da gol, practic faza nu era speciala pana la sutul pe poarta. Mie mi s-a parut razbunasrea sortii pentru ca anul trecut Ramos l-a scos de pe teren pe Salah in mod intentionat si acum Real l-a pierdut pe Vinicius, cel mai periculos jucator de finalizare al lor. In viitor presupun ca Real o sa se regaseasca greu si ca odata cu VAR o sa beneficieze de mult mai putine arbitraje favorabile si trebuie sa recunoastem ca arbitrajele au fost o parte din succesul lor. Mi se pare interesant ca nu este blamat mai des Perez, in primul rand ca nu a realizat ce inseamna sa pierzi un jucator emblematic al clubului (exista viata si dupa el insa trebuie sa te pregatesti pentru ea, sa schimbi sistemul, niste automatisme) si in al doilea rand pentru schimbarile haotice de antrenor.

Cezar Petru (2 comentarii)  •  6 martie 2019, 17:19

Pentru Real a fost pur si simplu GHINION. Adica nu i-a mers nimic in timp ce adversarului i-a iesit tot. Se ma intampla. Nu e cazul sa facem prohodul Realului. Chiar jucand prost tot a avut doua bari plus inca trei ocazii. Cum ar fi fost, nea Ovidiule, daca erau goluri?...

Mihai (1 comentarii)  •  6 martie 2019, 17:20

Penaltiul cu Juventus a fost clar ca lumina zilei. Real a fost ajutata in dubla cu Bayern, unde nemților le-au fost refuzate cel puțin 2 penaltiuri. Sa nu mai pomenesc de dubla cu Bayern din sezonul 16/17, unde cred că și un orb ar fi văzut offsideul la Ronaldo, la golul 2.

Observator (92 comentarii)  •  6 martie 2019, 17:29

Acea minge a parut dincolo de tusa chiar si in ultimul stop-cadru, din apropierea liniei de tusa (nu exact de pe ea/de-a lungul ei)! Totusi, dincolo de aceasta faza si de ghinion (doua mingi au lovit barele, doua accidentari), Ajax a jucat foarte bine in "dublele" cu Real si cu Bayern si merita calficarea! In alta parte, cineva scria ca Barcelona va face scor cu Ajax, fapt de care ma indoiesc; totusi, sper ca "lancierii" vor pica cu o echipa ceva mai abordabila. O.

Val (52 comentarii)  •  6 martie 2019, 17:30

Un articol scris cu satisfactie de un suporter al Barcelonei care isi freaca mainile de bucurie ca Real a luat-o la vale. Sa stiti insa domnule Ovidiu Ioanitoaia ca nu mor caii cand vor cainii. Real Madrid nu ramane numai cu istoria cum scrieti dumneavoastra acru astazi , Real Madrid mai are un cuvant important de spus in fotbalul spaniol si in cel mondial.

Mandela84 (8 comentarii)  •  6 martie 2019, 17:35

Cam multa melodrama pentru o situatie pana la urma "normala". In ultimii 10 ani, Real a castigat 4 CL si a atins inca cel putin 3 semifinale. Cred ca, cel putin din punct de vedere al parcursului european, este greu sa ceri mai mult. Este, pana la urma, sfarsitul unei generatii. Era inevitabil sa ajungem si aici. Dupa perioada galactica, Realul a avut aceeasi problema, dar a reconstruit. Asa patesc toate marile echipe in istoria lor. Problema nu este daca si cand se intampla, ci cum si cat de repede administrezi schimbul de generatii. Momentan, managementul Realului a facut-o foarte prost, dar asta nu inseamna mare lucru. Este o echipa mare si va avea tot timpul bugetul si brandul necesar sa atraga antrenori si jucatori mari.

Unu (102 comentarii)  •  6 martie 2019, 17:58

Principalul vinovat e Ronaldo. Cam asa arata o echipa fara Messi sau Ronaldo cu jucatori superevaluati. Cat s-a scris despre Modric, Bale si altii si fara cele 50 goluri ale portughezului, par jucatori de duzina. Pot sa vina si 10 antrenori, e greu sa obtii mai mult. UCL a fost o afacere intre cei 2 in ultimii 10 ani

Gabriel (3 comentarii)  •  6 martie 2019, 18:01

Articol modest, demn de un incepator intr-ale jurnalisticii sportive, care rateaza esenta meciurilor Real-Ajax. Si nu doar a acestora. Cum face Ajax sa joace asa? Care este filozofia clubului( spune Marc Overmars despre acest lucru , dar cine sa-l asculte ?! ) ? Cum este condus clubul ? Care sunt valorile clubului Ajax ? Cum lucreaza Ajax cu jucatorii tineri ? Noi dam inainte cu Dumnezeul fotbalului....

JFM (116 comentarii)  •  6 martie 2019, 18:19

Ramos in obraznicia si tupeul lui de marlan patentat o sa spuna ca scorul ar fi fost altul cu el acolo. Pai nu el a vrut sa nu fie? Mai grav, si-a ingropat echipa. In rest toate bune si frumoase, a castigat echipa mai buna, mai spectaculoasa, mai muncitoare. Toata lumea se ia de acel out, cred ca n-a fost, dar nimeni nu apreciaza efortul acelui jucator de la Ayax care s-a incolacit, la pamant fiind, s-a chinuit sa mentina balonul in teren, de acolo a plecat faza golului 3 iar acolo s-a terminat totul. Ce jucator roman ar fi facut acel efort? La 2-0. Si cand ii intrebi ce sanse au la Mondiale parca-i aud "Ngg, pai ce, ei n-au tot atatea picioare, ngg?!" Despre asta ar trebui sa vorbim, s-o lasam mai moale cu infatuarea asta tampa, de neam prost.

Ted (8 comentarii)  •  6 martie 2019, 18:24

Hala Madrid s-a transformat de mulți ani în Hala Perez. Doar fanii aprigi ai Realului nu au văzut asta. Banii mulți au otrăvit fotbalul. La început, banii păreau ca aduc fericirea și fanii se bucurau când cavalerii fluierului puneau umărul pt Real. Cu timpul megalomania s-a instalat, oamenii au crezut ca pot păcăli fotbalul cu ajutorul banilor și al arbitrilor. A ținut pana când păcăleala a devenit prea mare. Acum s-a rupt. E rău pt Perez, e bine pe termen lung pt Real. Trebuie sa redescopere fotbalul adevărat, ala fără Perez, fără ajutorul arbitrilor și ai sortilor UEFA. Fotbalul frumos.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  6 martie 2019, 18:25

...nea Ovi fugi la casierie sa ti umplii plasa de euroi ...ai mai terminat un articol perfect redundand...

tindala (76 comentarii)  •  6 martie 2019, 18:41

Adios Solari!Vaya con Dios!Si i-al si pe Courtois cu tine!

Fane (150 comentarii)  •  6 martie 2019, 18:46

Norocul și oribilitatile arbitrilor nu pot merge la infinit. Apropo, mingea aceea 99 % nu depășise linia cu întreaga circumferința.

tindala (76 comentarii)  •  6 martie 2019, 18:47

@JFM Unul ca tine isi permite sa-l insulte pe Sergio Ramos,cel care de vreo 12 ani incoace,in fiecare an este desemnat cel mai bun fundas!!!Din lume!Si s-a vazut,ca fara el,alde Nacho si alde Varanne...

Emil (43 comentarii)  •  6 martie 2019, 18:57

@@Gabriel. Ce profund si ce...prost esti in agresivitatea ta. Articolul este despre Real, nu despre Ajax. Ioanitoaia nu e singurul care scrie in Gazeta si a ales aceasta tema. Fiecare e cu felia lui. Analizeaza Realul si o face foarte bine. Ajax e alt subiect, degeaba te dai tu mai destept decat crezi.

zorrozabal (76 comentarii)  •  6 martie 2019, 18:58

Cel mai clar indiciu ca Real Madrid a incheiat un ciclu-si ca trebuie sa se dea deoparte,un timp-a fost prestatia arbitrilor!Tusierii englezi i-au mancat meciul lui Real!Deabia in repriza a doua si deabia la 4-1,au mai semnalizat si ei off side-urile jucatorilor lui Ajax!Dar,vinovatul principal este Solari,care iar a inceput cu Vinnicius titular-in loc sa inceapa cu Asensio-si care nu l-a bagat pe Dani Ceballos sau chiar Valverde ala, in locul unui Kroos,stors ca o lamaie-care a si gresit de multe ori,inclusiv la primul gol!Si pentru ca nu a gasit pe altcineva in locul lui Nacho,care nu e fundas,el fiind mijlocas!Si pentru ca nu-l baga pe Kaylor Navas si nu vrea sa accepte ca Courtois... le poarta ghinion!

Brik (1 comentarii)  •  6 martie 2019, 19:35

Cum poti sa spui ca nu e analizat corect ? ... daca a decis si var-ul ... ? Tu ai fost lipit de tusa ? Ai vazut mai bine ? Imi parea rau pentru binele fotbalului , daca dupa seara asta , tot real madrid cu sansa sau cu arbitrii mergeau mai departe ! Si sunt fan real madrid ! Adevarul a fost crunt eu mereu i-am banuit ca pot face asta , urmarindu-i in grupe , doar ca imi pierdusem gandul dupa victoria norocoasa de la Amsterdam ! Emotionant ce s-a intamplat , pentru orice iubitor de fotbal adevarat ! Tadic ... m-a lasat fara cuvinte dupa tot jocul , ce lider .... ce jucator , ce atitudine !

vasco (363 comentarii)  •  6 martie 2019, 19:53

Las,ca le repereaza nea Florentino onoarea ,are el grija.Si bani....

fanucraiova48 (15 comentarii)  •  6 martie 2019, 20:08

Aloooo bre tataie de ce Adios Real ??? A fost cumva Real desfiintat sau a murit ??? Asa a fost sa fie seara magica a Ajax-ului bravo lor . Solari nu e antrenor nici de Liga 1 dar sa mai si antreneze la Real , Benzema daca a ajuns sa fie capitan la Real Madrid e GRAV un jucator nu slab poate cel mai slab atacant Care a jucat vreodata la Real . Cand il ai pe Isco vazut de toti ce mai bun din lume pe postul lui si tu nici nu-l convoci ça sa arati ça ai muschii mai tari , sa vazut aseara cat sunt muschii lui solari de tari . Iar la golul 3 e greu de zis chiar si eu ça fan Real de peste 25 de ani ma contrazic singur cand revad imaginile din mai multe unghiuri . Oricum cea mai mare greseala nu a fost CR 7 ça a plecat ci Zizou daca aduceai un Mbappe in locul lui CR 7 cum a vrut Zizou il aveai antrenor la Real inca dar asa e grêle. Cat mai e solari la Real eu nu ma mai uit la meciurile lor si nu cred ça sunt singurul Care ia aceasta decizie .

keepcalm (2 comentarii)  •  6 martie 2019, 20:10

Un lucru a fost cert, real a jucat lamentabil si numai inexactitatea pustilor lui ajax a facut ca scorul sa ramana 1-4, am ramas placut impresionat de atitudinea pustilor, la recuperari de minge 4-5 jucatori ai lui ajax se repezeau spre poarta adversa, si binenteles de calitatea fotbalului, eu in primul rand sunt fanul fotbalului, aseara ajax ne-a oferit din plin fotbal de calitate si goluri unul mai frumos ca celalalt Ce se intampla in curtea realului e treaba lor, bucataria lor, asa ca fapt divers, la 0-3 uni jucatori blanco se uitau la ecrane sa vada daca le sta bine freza, cr7 si-a lasat sigur amprenta si in asta :))

Marean (270 comentarii)  •  6 martie 2019, 20:30

@ovidiu3003. Analfabetache, vezi ca termenul corect in limba romana este redundant, cu t in coada, nicidecum redundand cum scrisesi tu. Te ia greata cand vezi ce prostanac isi umfla muschii si da lectii aici in fiecare zi.

Rapunzel (12 comentarii)  •  6 martie 2019, 20:57

Expresia cea mai rusinoasă in fotbalul spaniol, probabil si cel mondial. este, "Así, así, así gana el Madrid." Așa, așa, așa câștigă Madrid. Cu ajutorul arbitrilor, și nu numai al lor. Expresia a aparut abia acum 40 de ani, dar modus operandi e mai vechi, de pe vremea lui Franco. El Caudillo era suporter înfocat si gurile rele spun ca a avut un rol direct in deturnarea lui Alfredo Di Stefano de la Barcelona, unde argentinianul jucase deja un meci amical in vara lui 1953. E greu de crezut ca fără Di Stefano Real ar fi câștigat primele 5 editii ale CCE, precursoarea lui Champions League. Marele ziarist francez Jacques Ferran (mort luna trecută înainte să împlinească 99 de ani), co-creator al CCE, a recunoscut într-un interviu acordat unui ziar spaniol că sprijinul cel mai puternic pentru noua competitie a venit de la Santiago Bernabeu, președintele lui Real, și că tragerile la sorți la primele ediții au fost manipulate pentru ca echipele bune sa nu joace între ele in primele tururi. Bernabeu a cerut ca Real Madrid să joace in Elveția pentru a-l vedea pe Juan Carlos, viitorul rege al Spaniei aflat în exil, declara Ferran in La Vanguardia in 2015. Primul meci al lui Real Madrid a fost la Geneva, contra lui Servette, la 8 septembrie 1955. Nu cred, cum zice Vali, ca autorul ține cu Barcelona, iar cârcotașii care înjură articolul ar trebui să recite de 100 de ori ultima frază: Ce s-a petrecut marți pe „Bernabeu” e încă o dovadă că, dacă există, Dumnezeul fotbalului nu uită și nu iartă.

Calin (1 comentarii)  •  6 martie 2019, 22:05

Domnule Ovidiu Ioanitoaia nu ma asteptam la un asemenea articol din partea dvs. Nu e cazul intru in polemica cu dvs, sa va demonstrez cu exemple clare ca sunteti intr-o mare eroare. De fapt este un articol subiectiv, ca sa nu folosesc alte cuvinte Din acest moment, pentru mine, nu mai existați ca jurnalist sportiv... păcat..

MZM (390 comentarii)  •  6 martie 2019, 22:17

Real si Barcelona lui Messi sunt echipe atat de faimoase, pe care le-am privit cu atata bucurie, in atatea jocuri stralucitoare, incat nu pot sa le reprosez nimic atunci cand pierd. Asa a fost sa fie! Este clar ca Realul a intrat intr-o faza de regres si nu se stie cat va dura, probabil nu prea mult. La banii care se invart pe acolo defectiunile se pot repara din mers! Aseara, insa, Ajax a jucat absolut stralucitor, asa cum o facuse si in prima repriza de la Amsterdam (1-2). Si totusi, acest meci putea sa se termine cu un rezultat de egalitate care ar fi calificat echipa madrilena, daca: 1. daca Real nu pierdea vreo 3 jucatori de baza, din care doi in prima parte a jocului; 2. daca arbitrul ar fi dat 11 m. pentru Real, in prima repriza, cand mingea l-a lovit in cot pe un fundas de la Ajax; 3. daca elevii lui Solari nu ar fi ratat copilareste in multe situatii clare de gol; si 4. daca olandezilor nu le-ar fi reusit totul.... dumnezeieste!, inclusiv golul acela dintr-o lovitura libera (aproape un corner!), inscris unui portar de vreo 2 metri, care se uita dupa ... ***! Felicitari Ajax! Capul sus, Real!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lestie (78 comentarii)  •  6 martie 2019, 22:45

Realul s-a prabusit, realmente, dupa despartirea de Ronaldo si Zidane. Vina apartine in proportie covarsitoare lui Perez, care a promis marea cu sarea (transferuri de sute de milioane de euro), dar nu a facut nimic pentru a acoperi golurile lasate de cei doi. Presedintele glorioasei formatii madrilene seamana tot mai mult cu Becali, ceea ce ma face sa cred ca fraiele fotbalului spaniol si european vor fi preluate in totalitate de FC Barcelona.

alex (42 comentarii)  •  6 martie 2019, 23:01

Real a fost ajutata mereu! Faza aceea ar fi putut fi out, dar nu se vedea clar. In plus, pana la a marca golul, au dat 10 pase. Cum de au fost lasati sa faca ceea ce au vrut, ca in curtea scolii? Ajax-ul anilor 70-73 este cea mai mare echipa de club din istorie. A schimbat fotbalul. Generatia '87 putea fi aproape la fel de buna. Dar liderii sai , Van Basten si Rijkaard au plecat la Milan. La fel si formidabila trupa de la jumatatea anilor 90, care dupa ce a luat Liga Campionilor a pierdut marii sai jucatori: Kluivert, Overmars, fratii de Boer, Seedorf, Davids, Van der Saar, Finidi, Kanu, Reiziger, Blind! Si maine va fi la fel! Din pacate, o politica irationala. Daca ar ramane 5 ani in aceeasi formula, echipa de aseara ar distruge pe oricine in urmatorii 5 ani! Pacat ca nu va fi asa!... Forza Ajax!

Marian Boeangiu (49 comentarii)  •  6 martie 2019, 23:44

Ma mir ca nu a observat nimeni potenta fizica iesita din comun, chiar suspecta ,a celor de la Ajax . De aici incolo trebuie facute analizele. De fapt asa se explica rezultatele contradictorii, nefiresti a mai tuturor marilor echipe. Cine are programul structurat de asa maniera incat sa poata jongla cu perioadele de "vitaminizare" ia coronita cine are norocul sa o intalneasca pe Barca in doua meciuri consecutive in ultima saptamana are ghinion. Le-am proorocit ghinionul asta imediat ce am vazut datele calendaristice ale jocurilor. Ceva asemanator cu City de anul trecut din meciurile cu Liverpool.

Cita (2118 comentarii)  •  7 martie 2019, 0:03

Foarte ciudat cum o echipa cu adevarat MARE e incurcata de plecarea unui antrenor si a unui atacant. Fie acestia cat de celebri, eu totusi consider ca daca esti cu adevarat bun, in top, te mentii acolo si fara. Cu tot respectul, se vede ca e mai bine sa cresti pustani la Academie, asa cum face si Hagi, decat sa dai ale milioane de euro pe un jucator care are oricand sansa sa stea pe bara sau in al doilea "unsprezece".

Gabriel (3 comentarii)  •  7 martie 2019, 0:40

@Emil - Dragul meu ***, nu ma mir ca nu intelegi , daca poti sa scrii asa ceva : "degeaba te dai tu mai destept decat crezi" . :) Ca sa stii ce cred : esti ***! Dar ramai in *** ta, nu mai plictisi lumea pe-aici !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dilimache (657 comentarii)  •  7 martie 2019, 11:04

E aici o gasca de postaci, care mai de care mai semidoct si cu aere de inteligenta dar care sunt *** functional, adica stiu sa citeasca insa nu inteleg nimic.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  7 martie 2019, 18:51

Marean imi umplii sufletul de bucurie ca ai cautat cuvantul in dex ...uite asa ai mai invatat un cuvant nou ...nea Ovi pentru salariul sau lunar dublu cat al lui Mangia ar putea sa nu mai scrie articole redundante ...ia vezi marean am scris bine ?...am facut acordul subiectului cu predicatul ?...***

Cristian (34 comentarii)  •  8 martie 2019, 5:49

Vulpea când n-ajunge la struguri...Toți frustrații își dau cu părerea pe aici, uitând că Real are 3CL CÂȘTIGATE CONSECUTIV! Nu vă este bă jenă? Orice club are problemele lui după o serie de succese! Să vă aduc aminte în ce hal fură Barca și Juve în campionat? Real se va reconstrui în 2-3 ani și apoi iar o să vă dați cu capul de pereți, voi ăștia care-i cântați prohodul! Să-l invoci pe Dumnezeu intr-o asemenea conjunctură...asta înseamnă ură și totală lipsă de profesionalism nea Ovi!

Comentează