Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Bumerangul

S-a scris și vorbit abundent despre faptul că Steaua și FCSB, practic Gigi Becali, au forțat transferurile interne prin aceea că au plătit cât nu făcea.

Permalink to Bumerangul
joi, 10 ianuarie 2019, 5:14

Dacă un jucător i-a căzut cu tronc lui Becali, ori cuiva din anturajul acestuia, latifundiarul nu s-a uitat la bani și a scos din buzunar sume exagerate. Uneori a rentat, de multe ori nu. În categoria tranzacțiilor care n-au dat rezultatul scontat s-au înscris, de pe o listă mai lungă, Alibec (a costat două milioane de euro), Szekely (1,5 milioane), M. Costea (1,4 milioane), Pârvulescu (1 milion) și nu numai.

Tocmai pentru că lumea fotbalului s-a lămurit că Becali e, să mă scuze, vacă de muls, a început să-i ceară prețuri din ce în ce mai mari. De regulă, umflate. Drept urmare, FC Botoșani pretinde 500.000 de euro pentru italianul Diego Fabbrini, iar Mediașul la fel pentru bulgarul Antoni Ivanov. Sume trase de păr, exagerate în condițiile unui campionat sărac. Dar fraier nu e cine cere, ci cine dă.

Cu Ivanov e o poveste întreagă. Teja insistă pentru el, după ce l-a antrenat la Gaz Metan. Comparația cu Pirlo nu se justifică, din moment ce bulgarul a evoluat în țara sa la o singură echipă din primul eșalon (Septemvri Sofia, locul 10 în campionatul precedent) și, în rest, doar în Liga 2 (Montana) și chiar 3 (Spartak Plevna, Sozopol)! Gusturile însă nu se discută.

Când Antoni e cotat de transfermarkt.de la 175.000 de euro, Becali oferă 150.000, ca să aibă de unde mai crește. Dar bulgarul nu poate fi dislocat fără 500.000, cât reprezintă clauza lui de reziliere, inclusă în planul de reorganizare al clubului, aflat în insolvență. Din postura de administrator special (a nu se confunda cu cel judiciar!), Ioan Mărginean, președintele Mediașului, a explicat că a-i permite lui Ivanov să plece pe bani mai puțini ar însemna să înstrăineze un bun sub valoarea lui declarată. Asta ar atrage complicații de natură penală.

Mărginean n-ar îndrăzni deoarece el suflă și-n iaurt după necazurile avute cu „șepcile roșii”. În 2012, vă mai amintiți?, Florian Walter a dus 11 jucători de la U Cluj la Petrolul, printre care Bornescu, Szukala, Hoban și Grozav, din care motiv Mărginean a obosit tot dând cu subsemnatul la DIICOT.

Adevărul e că Gigi și FCSB nu se bucură de trecere la Mediaș, dimpotrivă. Acolo simpatiile se îndreaptă mai degrabă către Dinamo. Mărginean a evoluat în Ștefan cel Mare cinci sezoane, câștigând trei campionate și două Cupe. El a făcut parte din echipa care a reușit în 1984 calificarea în semifinalele Cupei Campionilor Europeni.

Deoarece atmosfera anti roș-albaștri pare alimentată și de Edi Iordănescu, noul tehnician al Gazului refuzând în mod repetat că lucreze cu Becali, Cristea nu va merge imediat la FCSB nici dacă Gigi va dubla ultima ofertă, de 100.000 de euro. Surse serioase susțin că Iulian Cristea (care nu-i legat de nicio clauză) nu va ajunge în vestiarul vicecampioanei înainte de terminarea contractului, valabil până în vară. „În cazul în care Becali va plăti 200.000, am cere procent dintr-un viitor transfer. Am inventa ceva ca să nu-l dăm mai repede”, a spus Mărginean.

În fine, cum e-n pericol să-i rateze, indiferent cât ar licita, și pe Tandia, Fortes și Fabbrini, rezultă că Gigi Becali trage ponoasele propriei politici. A stricat piața și ea se întoarce împotriva lui ca un bumerang. Dar fiecare mai doarme și cum își așterne, nu?

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Ducu (121 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 17:19

Nea Ovidiu, lasa-l pe prost sa fie cum l-a facut Dumnezeu, nu te amesteca dumneata sa il destepti pe mai marele oierilor romani.

Alex Marin (1 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 17:31

Dupa ce ca sunt morti de foame ***....asta le da 100 de mii pomana....stai sa vedem daca au bani sa inceapa campionatul viitor.....de bine de rau Gigi poate lua alt jucator dar ei sunt in faliment datorita abilitatilor manageriale de care au dat dovada....saracul cand se face ***...vrei sa il ajuti,...el iti sparge capul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Viktor (278 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 17:34

Comparatia lui Ivanov cu marele Pirlo e o aberatie dar vad ca si dv o dezvoltati si asta ma contrariaza. Fotbalisti ca Pirlo nu se nasc chiar in fiecare zi si in orice caz nu joaca la Medias.

anton (19 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 17:34

Tara bolnav, fotbal in ruine! CFR si Dinamo au iesit fraudulos din insolventa, iar acum un club insolvent refuza un venit sigur de 100.000 euro, preferand sa nu incaseze, sa blocheze jucatorul si sa arate ca are muschii umflati. Lamentabil, ilegal, inadmisibil, ca o echipa care nu-si mai plateste datoriile si creditorii sa refuze sa incaseze. Doar in Romanica se poate si de asta suntem unici in UE, mai aproape de Phenian decat de Bruxelles!

SAG (132 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 17:41

MM a anuntat azi ca FCSB nu va mai face niciun transfer, considerand ca are asigurate toate posturile cu dubluri. Or fi, dar eu cred ca FCSB are sanse foarte reduse la locul 1 cu ceea ce are acum, desi multi specialisti spun contrariul. Iulian Cristea este necesar de acum(nu din vara !) pentru ca echipa sa nu mai piarda din cele 5 partide ramase niciuna pana la play off !!! Daca obiectivul este castigarea campionatului !?, imi pare rau dar cu Nedelcu, Coman, Filip titulari in echipa, obiectivul va fi ratat suta la suta(ei pot fi utilizati doar ca rezerve). Pintilii, Teixeira ar fi f. utili daca nu s-ar accidenta f. usor, ei nefiind certitudini permanente de joc...... Pentru realizarea obiectivului, alaturi de venirea lui Matei, sunt obligatorii transferurile lui I. Cristea, Fabbrini si Tandia(Dimitrov). Cei care insista ca echipa poate castiga campionatul cu Nedelcu, Coman si Filip titulari gresesc si daca va fi asa echipa poate pierde chiar si locul 2, poate si pana in play off.... Deci, Atentie ! Eu cred ca numai o astfel de echipa poate castiga campionatul : Bălgrădean - Benzar, Planici, Iulian Cristea, Momcilovici - Pintilii, Tandia(Fabrini, Teixeira, Ivanov) - Man, Matei, Fl. Tănase - Gnohere

grija de becali (1 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 17:47

Un alt articol prin care ioanitoaia ne demonstreaza, daca mai era cazul, ca nu poate respira o zi fara grija prietenului becali.

Sandu Gigel (37 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 17:51

Daca era ceva de capul lui Antonov ăsta, nu-i dădeau bulgarii drumul niciodată. Să-l ia Gigi la presiunea lui Teja ca să mai aibă FCSB încă o petardă. Să nu se simtă alde Tănase și Bălașa singuri.

Cristi (5 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 17:56

Se cam stinge lampa nea Ovidiu, nu prea mai iese nimic interesant din condei, nu crezi ca ar trebui sa te retragi in glorie?

Alex (2 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 18:06

De prieten ce este Marginean cu Dinamo i-a caftit tur retur ....logica de Nea ovi

Alex (144 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 18:08

@anton. Cita dreptate aveti tu si Alex Marin...Sa stea toata lumea capra si sa se faca voia oierului ca asa vrea el si asa vreti voi. Sa cumpere maria sa Gigi Becalu Intiiul toti jucatorii din campionat ca tot CFR Cluj o sa ia titlul si o sa moara toti fecesebistii de inima rea.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 18:18

...acest articol ne spune cu cuvintele lui ne3a Ovi ca Jiji n are bani ...ceea ce stia demult toata lumea...

Radulian (110 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 18:43

Trebuie sa fii un frustrat care semneaza Cristi ori un distrus de rea credinta sa pretinzi ca un ziarist sa scrie o capodopera in fiecare zi. Acesta e un articol tipic de pauza competitionala cand nu se intampla nimic special. Noi suntem mereu exigenti cu altii si niciodata cu moralistii de noi. Daca am fi si asa am stii ca vocativul se pune intre virgule. Dar e mai usor sa fii rau decat instruit.

Liviu (333 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 18:46

Impotriva a ce crede dl Cristi eu gasesc acest articol de calitate si bine condus. A lamurit niste lucruri care erau multe in ceata pentru mine.

JFM (116 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 18:46

Ca se intoarce impotriva lui asta il priveste personal, nu ma doare pe mine capul... Problema e ca toate aceste pauze intre sezoane sunt marcate de mahalaua si conferintele kitsch pe care le face de la "palat"... O gretosenie de ghiolban cum rar mai vezi e raspandit pe calea mediei in toata tara, infesteaza tot spatiul public, toata Romania. Asta e problema la care dvs, presa, sunteti principalii conplici, poate la fel de vinovati ca-l mediatizati fara intrerupere.

Sile (1 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 18:47

Pai ciobanul iese in castig daca gazul nu i accepta oferta. Toti cei doritibde jiji sunt vai mama lor ca fotbaliști, asa ca nu i nicio paguba daca nu i ia. Mai bine s ar orienta vreo doi ani pe piata externa, la jucatori liberi, ca sa i mai tempereze pe lacomii presedinti de cluburi din țară, care cer 'jde mii de euro pe falitii si *** lor...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (369 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 18:59

@Viktor : te mira ? Ieri facea comparatii intre Teja si Pochettino (da, ala de la Totenham, locul 3 din Premier League). Mos Ioanitoaia a pierdut de mult simtul masurii fata de fotbalul romanesc, traieste intr-o lume complet paralela fata de realitatea valorica. Pe Daum nu l-a facut cu ou si otet pe acelasi motiv ? Dupa ani de obsesii arbitrale, acum noul lui punct de interes 'fotbalistic' este cel economic. Ne intereseaza pe noi costul unei sau altei nulitati din liga 1 si, mai ales, ce face oierul cu banii cistigati din bisnita cu paminturi. Iata editorial de jurnalist sportiv

Adi (4 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 19:09

Daca exemplele de fotbalisti includeau si petardele lui Hagi incluzindu-l si pe Iancu atunci maestre jos palaria , dar cum de rege nu avem voie sa ne legam suntem toti *** . Jucam fara fundasi dar plateste 3 milioane pe Coman , hai serious nu miroase a spalare de bani !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

octavian (95 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 19:49

o mica rectificare privind piata de transferuri. Nu noi am stricat piata ci marile echipe vestice, care vehiculeaza sute de milioane de euro.De gresit a gresit Gigi dar a fericit cu bani nemeritati multe cluburi si jucatori. La multi jucatori le-a dat o sansa.

Florin (215 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 19:57

Bai Ilie, nu iti mai da cu parerea daca esti cap sec. In articolul acela nu era nici o comparatie intre Pochettino si Teja. Esti prost ori te orefaci? Era vorba de o atitudine, Apis care esti tu Apis, nu de valoarea ca antrenori ori de rezultate. Dl Ioanitoaia stie de o mie de ori mai mult fotbal decat tine si deci nu putea sa ii compare pe cei doi. Dupa ce ca esti bulumac mai faci si pe moralistul. ***. .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Franz (406 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 20:04

@Ilie. Ce trebuia sa faca Ioanitoaia cu Daum dupa creierul tau de bibilica? Sa-l laude pentru ca nu a batut pe nimeni? Tu esti periculos pentru ca fiind batut in cap te mai si crezi cineva. Desi esti chiar nimeni in drum. Specimene ca tine trezesc scirba.

Bingo (96 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 21:32

Ma bucur ca oierul a mai luat o teapa prin faptul ca Andrei Cristea a semnat cu Craiova. Degeaba are bani omul daca nu are si minte.

Ilie (369 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 22:26

@Franz : ma desteptule, a facut din tine ioanitoaia fix ce-a vrut. Nu stiu daca ti-a spalat creierul, ptr ca ptr asta trebuie sa ai si ce sa speli. Bilantul lui Daum la Nationala este de 3 victorii, 3 egaluri, 4 infringeri / 11-11 la goluri. Printre victorii intra si cea cu Chile, dubla campioana en-titre a Cupei Americii (echivalentul Euro), trecind ptr asta de selectii precum Argentina, Brazilia sau Columbia. Intelegi cit de cit acum ce-a facut ioanitoaia din d-astia ca tine, pe cit de destepti pe-atit de obraznici ?

Lestie (78 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 22:46

Steaua nu sta in Iulian Cristea, de care, fie vorba intre noi, nu a auzit decat Teja. In ceea ce-l priveste pe celalalt Cristea (Andrei), e foarte bine ca a ajuns la Craiova, pentru ca Mangia adora ciorbele reincalzite, nu ca MM Stoica. Becali ar trebui sa mai aduca un portar si sa-l lase pe Teja sa arate ce poate.

Dumi (60 comentarii)  •  10 ianuarie 2019, 23:31

@Ilie. Taci si asculta-l pe Franz ca are dreptate. Daum a prabusit nationala pe locul 48 in lume si nu a castigat nici un meci jucat 11 la 11 doar in superioritate numerica. Dar a avut cel mai mare salariu din istoria fotbalului romanesc si multe alte avantaje intre care cazare gratis la hotelul Bucuresti de 5 stele. Tie nu ti s-a putut spala nimeni creierul pentru ca nu se poate spala ceva ce nu exista. Si nu doar Ioanitoaia se saturase de Daum vi toti romanii cu mintea intreaga. Nu e cazul tau.

Ilie (369 comentarii)  •  11 ianuarie 2019, 5:42

@Dumi : mai obraznicatura mica, tu taci sa-i spui maternei tale, ca vad ca nu prea i-a iesit educatia ;) Vad ca si tu preiei argumentele tatucului ioanitoaia de parca nici un postac gsp-ist platit sa sara sa-l apere pe ioanitoaia n-ar face mai cu zel. Care argumente ? Fix alea de le repeta obsesiv ioanitoaia in zecile de articole anti-Daum. Ca n-a cistigat nici-un meci in 11-11. Pai si era vina lui daca un jucator adversar era exclus ? Ca era cel mai bine platit. Pai si era platit din bani publici ? Ce te freaca pe tine (si pe ioanitoaia) atit grija cit e platit selectionerul ? La o adica, tu (si tactu) ce vreti, selectioner cit mai prost platit ? Si vreti eventual si selectioneri buni (Daum avea in palmares o Budesliga ; in Romania nu au fost pina acum antrenori cu palmares superior), pe bani putiti ? La ce hotel statea, e din categoria de mai sus. Te freaca pe tine grija unde era cazat selectionerul ? In spatiul estic (deci comparativ cu vecinii, nu cu Franta, Germania etc) era selectionerul cel mai prost platit. Invata deci sa-ti mai pui problema si singur nu doar influentat de altii, cu talent. Ca ne-a dus pe locul nu-stiu-cit in clasamentul Fifa. Pai tu unde crezi ca ne e locul babaiatule ? Tu vezi ce valori sint in ograda ligii 1 si ce stranieri avem de vorbeste lumea intreaga ? Toate echipele noastre au iesit din competitiile europene din August, batute pina si de luxemburghezi. Iar putinii de pe-afara lustruiesc bancile de rezerve ori chiar scaunele din tribune. Tu pe ce loc Fifa vrei sa fii ? O stii p-aia cu fudulia (ne)indeajunsa ? Vizibil, nu. Dar vad ca o stii p-aia cu obraznicatura in lipsa de argumente (coerente)

adrian (52 comentarii)  •  11 ianuarie 2019, 6:29

Cine e Daum? Unde antrenează?

Harpo (16 comentarii)  •  11 ianuarie 2019, 7:50

Dumi, nu te supara, dar chiar v-a spalat ioanitoaia creierele. Repetati ca pa pa galii aceleasi fraze. "Nu a batut pe nimeni", "nu a castigat nici un meci jucat 11 la 11" si alte aberatii marca mos ioanitoaia. Un meci castigat e un meci castigat. Daum a terminat pe minus, nu a fost o alegere inspirata, de acord. Dar trebuie sa ramanem fair-play nu sa spargem totul in capul dansului. Sau sa radem ca e somer. Alta minciuna sau aberatie a mosului fru strat. Daum nu este regustrat la Oficiul fortelor de nunca, deci nu este somer. Nici in Romania, nici in Germania, nici altundeva. Are destui bani sa traiasca bine pana la moarte iar asta il roade pe nen-tu ovi. Asa putem spune despre toti fostii mari sportivi ca sunt someri daca ei traiesc din banii pe care i-au castigat. Logica a la ioanitoaia, preluata de odangii fara sa gandeasca deloc. Sanatate macar va doresc si asta sincer.

Tom (35 comentarii)  •  11 ianuarie 2019, 11:02

Domnule Radulian, greşeala domnului Cristi, adică lipsa unei virgule, este mult mai mica decât cea făcută de domnia voastră (am ştii). Câteodată, tăcerea e de aur, domnule, iar când îţi permiţi luxul de a-I corecta pe alţii, asigură-te că tu însuţi eşti în măsură să dai lecţii!

Mircea (663 comentarii)  •  11 ianuarie 2019, 11:44

Toti cei care il apara pe Daum au argumente zero. Buna intrebarea lui adrian, unde antreneaza Daum?? Nicaieri. E somer de un an si jumatate si va mai fi mult pentru ca a ingropat nationala Romaniei. Pana si un antrenor fara experienta cum e Contra a mai ridicat-o. Daum s-a facut de ras si e situatia celor care il sustin numai ca sa isi dea importanta.Palmaresul e impotriva lor si ii da dreptate mie in suta dlui Ioanitoaia.

Marco (84 comentarii)  •  11 ianuarie 2019, 14:06

@mircea: şi argumentul tău meseriaş e "unde antreneaza Daum?". Ce are de-a face ? După logica ta "şi Mourihno unde antrenează"? Intrebarea "unde A antrenat" tu şi moş Ioanițoaia va doare capu' să v-o puneți? Apoi argumentul tău că el Daum a prăbuşit naționala e de tot comicul. Cum zicea unul mai sus, tu şi alții ca tine (inclus Ioanoțoaia) pe ce loc vă credeți băi fudulilor?

di livio (214 comentarii)  •  11 ianuarie 2019, 17:07

are subiecte, n-are subiecte, moș Teacă ne compune...compuneri de grădiniță pt 20.000 euroi lunar...așa au și clonele pită dă mîncat...înjură cititorii care nu-s de acord cu moș Tăgîrță...vezi Florin, Dumi și pretinu meu Franț...de fapt îi acelasi individ infect care înjură cititorii ascuns după pseudonime...cred ca-i recompensat generos cu pui congelați

Comentează