Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Trai pe vătrai

Dacă l-am criticat uneori pe Ovidiu Hațegan, ultima oară după meciul Astra-CFR din 6 octombrie, când le-a anulat aiurea un gol giurgiuvenilor și a primit nota 4 în Gazetă, de data asta trebuie să-l felicităm. Pentru că, jos pălăria!, a […]

Permalink to Trai pe vătrai
vineri, 26 octombrie 2018, 4:46

Dacă l-am criticat uneori pe Ovidiu Hațegan, ultima oară după meciul Astra-CFR din 6 octombrie, când le-a anulat aiurea un gol giurgiuvenilor și a primit nota 4 în Gazetă, de data asta trebuie să-l felicităm. Pentru că, jos pălăria!, a condus impecabil, ca la carte, partida de Champions League dintre Barcelona și Inter Milano, încheiată cu 2-0 în favoarea echipei iberice.

N-ar fi însemnat cine știe ce să-l fi elogiat spaniolii. De regulă, învingătorii se declară mulțumiți de arbitraje și nu prea le bagă în seamă. Trec în fugă peste prestația cavalerilor fluierului. Iată însă că pe „centralul” arădean îl laudă învinșii, adică Gazzetta dello Sport. Care nu numai că îi pune o notă mare, 6,5, dar și insistă că „a avut o personalitate și decizie. Nu a greșit nimic”. De aici, o meritată reverență.

Apropo de arbitri, recent s-a desfășurat pe stadionul Dinamo examenul de promovare pentru ligile 2 și 3. S-au înscris 50, respectiv 75 de candidați pe două și, la B, trei locuri. Deși UEFA recomandă să se organizeze anual concursuri, ceea ce la noi nu s-a mai întâmplat de patru ani! Vă propun să nu ne împiedicăm de acest obstacol. Mai bine mai târziu decât niciodată.

Să mai convenim și că, în ciuda nedumeririi, n-ar conta foarte tare nici faptul că examenul, destinat unor viitori profesioniști care nu trăiesc din arbitraj, s-a ținut în mijlocul săptămânii, nu în weekend. Și s-a anunțat că va dura, conform siteului FRF, o zi, două sau trei! Niște bagatele, menite să demonstreze însă cât de pompieristic lucrează CCA. La ce-o fi și ce-o ieși.

Dar a surprins, pe unii și indignat, lipsa șefului Comisiei Centrale de la trialul amintit. O absență inexplicabilă, și de nescuzat, în condițiile în care normal era, intra chiar în fișa postului!, ca grecul Kyros Vassaras să vadă cu ochii lui în ce fel se prezintă noul val din arbitrajul românesc. Ce valori și ce perspective are. Din păcate, atitudinea sa aduce a sfidare: organizezi un examen la patru ani și nici la acela nu vii!

E semn de dispreț la adresa unui fotbal care, prin FRF, îl plătește lunar cu 8.500 de euro! La care se adaugă, când Vassaras catadicsește să zboare de la Atena la București, cheltuielile de deplasare, de masă și de casă până la ultimul cent! Comparativ, grecul a băgat în buzunar mai mulți bani decât au luat împreună, indemnizații, prime etc, antrenorii și jucătorii U21 pe parcursul întregii campanii de calificare la Euro 2019, începută în iunie 2017 și încheiată în octombrie 2018! Trai pe vătrai, neneacă, nu altceva!

Într-adevăr, de la acțiune a lipsit și Zoltan Szekely, membrul CCA care operează delegările la L2. Întrucât băiatul acestuia, pe care de asemenea îl cheamă Zoltan, urma să dea și el examen, fostul asistent FIFA a preferat să nu fie de față. Ca să nu se interpreteze că face trafic de influență, că pune presiune.

Rezumând, dacă absența lui Szekely se justifică, a lui Vassaras, nu. Eventual, grecul poate invoca apariția unei misiuni neașteptate, o ședință la UEFA ori ceva în acest gen. Poate, de ce să nu poată?, dar nu-l va crede nimeni. E stilul lui să ne ia banii și, încă mai grav, să ne privească de sus.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Niku (275 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 17:11

Nu pricep. Daca era asa mare scula de ce l-au dat grecii la export. De ce nu l-au tinut ei sa ii dea salariul asta de supersef.

Joe (5 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 17:20

Hategan a furat pt *** la greu ,acest iredentist ar trebui interzis in meciurile lui *** si contracandidatelor la titlu!!!!!!!

dinu (427 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 17:50

Toti strainii nebtrag in piept dar nu credeam ca si grecii se incadreaza aici. O zi buna.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 17:58

nea Ovi o reverenta pt matale care chiar crezi ca te pricepi la arbitraj ...si oricat l ar plati FRF pe grec ...nu se compara cu gsp ul care te plateste pe matale de pomana ...grecul macar vb pt noi la UEFA...dar matale esti contra fotbalului romanesc ...nu vrei sa facem performanta ...scrii numai invers ...de aceea nu contam la nivel de echipe in Europa ...ca il tineti in brate pe Gino Iorgulescu ...

Marcus (279 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 18:21

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu (65 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 18:24

Prestatiile bune ale arbitrilor nostri de top in Europa fac cu atit mai inexplicabile arbitrajele lamentabile ale acelorasi oameni in campionatul intern, mai ales in partidele cu miza. Hategan nu e singurul. Incolo, critica la adresa lui Vassaras e aspra dar, zic eu, indreptatita. Absenta lui de la trialul arbitrilor e doar un simptom al lipsei generale de interes la nivelul federatiei pentru selectia si formarea arbitrilor care ar trebui sa fie o componenta esentiala a strategiei de revitalizare a fotbalului romanesc.

Suru (108 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 18:42

@ovidiu_3003. Inca odata imi dau seama ca ai fler si expertiza. Pai daca nu era grecul Vassaras sa traga sforile la uefa ne mai calificam noi la mondialele din Rusia ever. Asa ne-am scos, are perfecta dreptate dilimandrosul de 3003.?

relu (27 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 18:46

Daca e real ca Vassaras l-a sprijinit si promovat pe Hategan Ovidiu atunci sa il plateasca Hategan Ovidiu din buzunarul lui. Numai neamtul Daum a produs o gaura mai mare decat grecul asta,

Marcus (279 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 18:53

Incepe sa imi fie frica de exigenta gsp. Nu jigneam pe nimeni si mi-ati respins postarea pentru ca il intrebam pe ***. La ce prostii scrie intrebarea mea il putea ajuta. Dar realizez ca voi nu vreti sa se ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 20:35

Surulica ...tu cu mintea mica ...ce ai tu cu parerile mele ?...comenteaza l pe nea Ovi ...ridica l in slavi ...eu nu cred in fotbalul fara bani ...noi vroiam sa l batem pe Levandowski care castiga cat toata Ro ...si sa luam locul Danemarcei care are un nivel de trai la care noi nici nu visam ...ce sa ti faca grecul ?...se chinuie sa fim arbitrati corect ...

Un oltean (139 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 21:03

Nea Ovidiu, fara legatura cu subiectul, ma asteptam sa scrii mult mai mult, sau macar un articol special pentru marele Ilie Balaci...asta pentru ca ai fost fan declarat al Stiintei..desi de-a lungul timpului am avut indoieli in privinta asta, cu nenumarate articole “obiective” care i-au fost impotriva..stii matale ce vreau sa zic...insa zilele astea, m-am convins...ai avut doar o simpatie pentru noi...sanatate multa!

Suru (108 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 21:32

ovidiu_3003, prostiile pe care le debitezi tu nu sunt pareri ci aberatii. Unii bat campii cu gratie. Bietul de tine tu nici macar atat nu reusesti.

Kornel (96 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 21:37

Grecul asta e alta pacaleala servita de administratia Burleanu. Daca pe Daum l-a adus marele strateg Vochin as vrea sa stim pe Vasaras cine ni l-a servit. Adica intreb cu cine imparte el caciula de euroi.

Marcus (279 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 22:02

Sa fie clar ca ma refeream la ovidiu_3003 care e protejatul acestui blog. Ca sa te poti exprima integral trebuie sa il injuri pe dl Ioanitoaia altfel nu. Nu cred sa grsesc, acesta e cuvantul de ordine aici.

braileanu (1 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 22:58

@un oltean. Daca citeai anunturile de ziare ca Obiectiv din Braila aflai ca in aceasi zi Ilie Balaci a decedat si o ruda apropiata a dlui Ioanitoaia. Il chema tot Ioanitoaia si era unchi sau var. . Asa primesti o explcatie pentru tacerea pe care o condamni.

Dorulet (74 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 23:02

E o treaba frumoasa sa stai la Atena si sa iti intre in cont 8500 de euroi luna de luna. Mama e vinovata ca nu m-a facut sef la arbitri ca grec nu putea sa ma faca.

?????? (831 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 23:18

Apreciați că FRF ar trebui să publice contractul dintre FCSB și Astra pentru transferul lui Alibec , partea referitoare la înțelegerea dintre cluburi, cât și documentele viramentelor dintre cluburi în contul cotractului, pentru a se stabili dacă sunt clauze ce ar afecta "evoluțiile jucătorilor" în meciurile directe ? Vă surprinde totuși cum pierdu echipa lui Ioan Nicolae ,în mod categoric, la partida cu oltenii ,înainte de întâlnirea cu FCSB , după ce Gigi Becali anunță că Ioan Nicolae i-ar datora bani pentru transferul lui Alibec ?

Un oltean (139 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 23:33

@braileanu: Aberezi..in primul rand, in momentele cand ti-e sufletul trist, iti poti exprima si mai bine, in scris, talentul..;)..iar la clasa d-lui Ioanitoaia, 20 de min erau de ajuns..in al doilea rand, eu n-am condamnat pe nimeni, am facut doar cateva observatii..pana la urma fiecare e liber sa faca ce vrea..dezamagire da, am simtit...mai ales dupa ce am citit ce a scris Marius Mitran..in al treilea rand, nu e treaba ta...

Nica fără frica (297 comentarii)  •  27 octombrie 2018, 4:14

Tataie degeaba arbitrează bine în Europa dacă face praf meciurile din campionat! Istvan Kovacs e cu multe clase peste Hațegan!!!

Nae Girimea (40 comentarii)  •  27 octombrie 2018, 8:18

Un oltean gandeste... tipic olteneste. Ei sunt buricul pamantului si in jurul lor se invarte soarele. Marea diferenta e una mica.Dl Mitran e oltean si dl Ioanitoaia nu de asta au si scris despre Balaci in mod diferit. Avand mort in familie dl Ioanitoaia o mai fi avut si alta tristete dar un oltean ii interzice. Pentru ca el e...oltean.

Iulian (190 comentarii)  •  27 octombrie 2018, 8:52

Vassaras a facut si face parte din mafia arbitrajului european si degeaba va luati de el. E de neclintit. Asa se explica cum de Hategan mai primeste meciuri de nivel maxim dupa gafa imensa de la Irlanda Elvetia cind a hotarit el cine merge la mondialele din Rusia. Altul zbura dar pe el l-a sustinut Vassaras si prin Vassaras Collina. Balaj a gresit mult mai putin la Copenhaga- Barca si l-au ras pentru un singur meci. De atunci nu a mai primit nici un meci in liga campionilor.

?????? (831 comentarii)  •  27 octombrie 2018, 9:15

,,Caz rar în Liga 1. Motivul pentru care Alibec şi-a dorit cu ardoare să fie eliminat în meciul cu Craiova. Arbitrul Tudor i-a citit intenţia" Telekomsport De ce considerați că nu se susține ideea unui astfel de articol în condițiile în care, Alibec putea să nu ia nici un cartonaș galben pentru a juca în meciul cu FCSB sau putea să facă un gest nesportiv fără a faula adversarii și putea să pimească și al doilea cartonaș galben ? Vă amintiți dacă în sezonul fotbalistic anterior a fost anunțat faptul că arbitul Alexandru Tudor își va încheia cariera înternațională în arbitraj la finalul sezonului 2017-2018 ?

Dragos (250 comentarii)  •  27 octombrie 2018, 14:43

Grecil e inca un profitor care *** fotbalul nostru. Pestele de la cap se impute si fotbalul de la marele presedinte Burleanu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  27 octombrie 2018, 15:09

...grecul isi merita banii pe cand nea Ovi nu ...ghiciti cat ia nea Ovi de la gsp lunar ...20 000 E...

Claudiu (343 comentarii)  •  27 octombrie 2018, 21:07

@ovidiu3003. Desi ma convingeam cand iti citeam postarile ca ai mintea tandari nu credeam ca esti si un tip periculos. Lansezi o aberatie privind salariul d lui Ioanitoaia care e substantial mai mic si ma intreb de ce o faci. Esti pus sa minti ca un ordinar sau doar esti sarit de pe sine.

Jean (280 comentarii)  •  27 octombrie 2018, 21:13

Strainii ne fura cum, cind si cit pot iar grecul Vassaras nu face exceptie de la regula. Dar fraier nu e cine cere ci cine da.

Lucian (206 comentarii)  •  28 octombrie 2018, 0:03

@Nica fara frica. Ca Istvan Kovacs e peste Ovidiu Hateganu scrie Ioanitoaia de multi ani in gsp. Ultima oara saptamana trecuta. Tu ai fost pe alta planeta daca nu cunosti acest subiect

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  28 octombrie 2018, 9:48

...da tu de unde stii ca este mai mic ...ce i ai vazut statul de plata ?...ce nea Ovi a vazut cand ia grecul banii de la FRF ...nu vezi ca aici jucam cine minte mai mult ...de ce sa l cred eu pe nea Ovi ca grecul are 8500 E lunar ?...ca scrie la ziar ?...ce dovezi ne prezinta ?...cuvantul lui ?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  28 octombrie 2018, 12:11

Claudiu ...pentru cine sunt eu periculos?...si de ce ?...ca spui tu ?...du te ba si presteza ti munca in folosul comunitatii ...la care ai fost condamnat...

st.il. (13 comentarii)  •  28 octombrie 2018, 16:03

20000 €/ lună ???...O sumă frumușică !. E cumulată pensia cu salariul de...colaborator ?...La GSP. , bine-nțeles , nu vă mai gândiți la prostii ! ...:)))()

Comentează