Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Opțiune ciudată

În interviul pe care i l-am luat în urmă cu o săptămână, Moți a dezmințit c-ar exista un conflict între el și selecționer. „Nu l-am supărat cu nimic pe Contra”, declara stoperul lui Ludogoreț. Surprins însă și el că a […]

Permalink to Opțiune ciudată
duminică, 7 octombrie 2018, 4:35

În interviul pe care i l-am luat în urmă cu o săptămână, Moți a dezmințit c-ar exista un conflict între el și selecționer. „Nu l-am supărat cu nimic pe Contra”, declara stoperul lui Ludogoreț. Surprins însă și el că a fost omis pentru „dubla” Lituania-Serbia din Liga Națiunilor în condițiile în care Chiricheș, D. Grigore, Găman și Bălașa sunt indisponibili.

Moți s-a înșelat când a crezut că selecționerul nu-i supărat pe el. „Data trecută (n.a. la întâlnirile cu Muntenegru și Serbia) aveam mare nevoie de el și a invocat niște probleme personale. L-am înțeles, dar acum am decis eu să nu mai vină. Deoarece la națională trebuie să vină jucători care vor să fie la națională și să dea totul pentru ea”, a comentat Contra.

Reamintesc că Moți refuzase convocarea deoarece „Mă simțeam obosit și, în plus, îmi murise bunicul, pe care l-am iubit enorm. I-am mărturisit omenește că nu-s pregătit mental”. Antrenorul „tricolorilor” a zis că a înțeles și că nu s-a supărat, dar rezultă contrariul. Că a rămas cu un cui împotriva lui Moți. În principiu, trebuie să fim de acord cu tehnicianul. Naționala e numai pentru jucătorii care o iubesc și sunt dispuși să se sacrifice. Personal, am convingerea că Moți, în ciuda defectelor, merită inclus în această categorie. E un sufletist.

Dacă n-ar fi fost așa, i-ar fi sărit țandăra că l-a convocat Contra la partidele cu Danemarca, Turcia, Olanda, Israel și Suedia, dar l-a folosit numai în cea cu Olanda! Totuși, ne referim la titularul și unul dintre liderii lui Ludogoreț, cu care a câștigat de șase ori consecutiv titlul în Bulgaria și e calificat acum în EL, grupa A. Altul ar fi trântit ușa, sătul să lustruiască banca de rezerve. Lui Moți nu i-a căzut rangul și a înghițit în sec, deși n-a fost introdus nici 5-10 minute în vreun amical! Măcar de ochii lumii.

Dorind să-l învețe minte pe Moți, ori patetizez eu și greșesc?, Contra l-a luat la lot pe Gabi Tamaș. O opțiune ciudată, calculând că fundașul lui Hapoel Haifa va împlini luna viitoare 35 de ani. Pe lângă mirarea că se întinerește naționala cu veterani!, să observăm că, evoluând împotriva Lituaniei, Tamaș va fi decanul actualilor „tricolori” ca număr de selecții. O va bifa, după 3 ani și ceva de absență, pe a 66-a.

Apreciez că selecționerul a dezinformat când a pretins „L-am urmărit atent pe Tamaș”. În măsura în care ar fi procedat astfel, s-ar fi edificat că Tamaș și Hapoel au un sezon sub orice critică! După ce-a pierdut sâmbătă acasă, 0-3 cu Bnei Sakhnin, Hapoel a căzut pe locul 12 din 14, cu doar 5 puncte din 18 posibile! La rându-i, Tamaș a primit în cinci meciuri (accidentat în etapa 4) o notă de 7 și una de 6 în cotidianul Iedioth Ahronot (Ultimele Știri). În rest, de trei ori a luat 5!

Nu discutăm aici dacă Gabi, și el un entuziast, și-a vopsit ori nu părul. Creastă de cocoș ori formă de minge. E treaba lui, dreptul lui să fie excentric. La o adică, să forțeze scara unui bloc și să doarmă acolo. Discutăm însă despre faptul că, în afara experienței, niciun alt argument logic nu părea să justifice, realist vorbind, selecționarea lui.

E și părerea lui Beno David, corespondentul Gazetei la Tel Aviv: „Tamaș e un fotbalist cu personalitate și cu un cuvânt greu de spus la Hapoel. Numai că el și echipa joacă în acest sezon mai slab decât în primăvară. Mult mai slab”. Bizară opțiunea lui Cosmin Contra, nu credeți?

Comentarii (23)Adaugă comentariu

chromophobia (18 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 17:10

Moti e un profesionist.A absentat data trecuta pe motiv de oboseala...la asta l-as taxa daca as fi fost selectioner dar cu moartea bunicului e de inteles.Mereu a servit nationala...El ar trebui sa fie titular mereu la nationala.Altul mai valoros ca el nu e

unu (58 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 17:14

Intr un fel nea Ovi are dreptate.Totusi Tamas e un mare fotbalist.Cu el la nationala ,ne am fi calificat la Mondiale,pt ca a fost gaura mare in centrul apararii.Plus ca daca Becali il tinea,Steaua lua titlul. Dar cind ai antrenori ca Daum si Becali,se alege praful.Si chiar s-a ales !

Poison (1 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 17:19

Penibilă selectia, am crezut că este o glumă, dar gluma e Contra și calificarea la Euro.

Romica (63 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 17:28

Daca ar avea minte Contra nu ar trebui sa se supere citind acest articol. Problema e ca nu stiu sigur cita minte are tipul.

11 (45 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 17:32

Cine raspunde de rezultatele echipei Nationale? Beno David, Ioanitoaia sau Contra? "...selecționerul a dezinformat ..." cate cate meciuri l-a urmarit Beno David pe Tamas, ce il recomanda pe Beno sa-si dea cu parerea si in cate meciuri l-a urmarit autorul articolului pe Tamas. Ne tot dam cu parerea referitor la lucruri despre care habar nu avem si ne dam aere de mari experiti, nu e de mirare ca sportul a ajuns la pamant, cu atatia "experti" e cat se poate de firesc. Mai bine scrieti niste articole depre motivele decaderii totale a sportului romanesc.

Samuel (1 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 18:12

@11. Auzi Domnul 11 pot sanintreb Contra in cate meciuri l-a urmarit pe Tamas? Eu l-am vazut sambata live si fost cel mai slab de pe teren. A fost direct vinovat la golurile 1 si 3. Te invit frumos sa nu mai faci pe cunoscatorul. Anul acesta Tamas arata ca si cand ar juca in alt film. Sau ziaristii care i-au dat note mici sunt toti nepriceputi ca si Ioanitoaia si David si numai tu ai pricepere.

doru (127 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 18:15

Cu Contra pe banca si cu Tamas in teren e rezolvata problema viitorului nationalei. Sint sigur ca se putea si mai rau.

Gabriel (56 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 18:36

Eu nu stiu ca, Contra sau un secund de al lui sa se deplaseze in Israel ca sa il vada la lucru pe Gabriel Tamas. S-a intilnit cu el cind a jucat echipa nationala in Israel insa vizita lui Tamas printre baieti despre care am citit nu avea cum tine locul unui studiu serios.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 18:59

Daum nu trebuia schimbat de la Nationala...dar te pui cu prostii ?

george (164 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 19:06

@ovidiu3003. Just, ai dreptate o mie la suta. Tocmai de aceea rog frumos si imediat sa nu te pui cu tine insuti. Trebuia lasat neamtul ca mai avea de ingropat ceva.

11 (45 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 19:11

@Samuel Nu sunt asistentul lui Contra sa-ti spun pe cine si cand a urmarit. Ai tu sau Ioanitoaia dovezi ca nu l-a urmarit, poate imi spui cate persoane din staff se ocupa de monitorizarea jucatorilor, ca esti si tu mare expert in domeniu. Pe ce post a jucat ultimele sapte meciuri, ce atributii a avut, echipa practica o aparare in zona sau om la om, ce sistem a jucat ultimele sapte meciuri? La cate intrebari poti da raspuns, ca tot ai vazut ultimul meci? La intrebarea daca l-as convoca pe Tamas, raspunsul e simplu: NU! Raspund eu de Nationala? NU! Cel care raspunde de Nationala, raspunde si de rezultate si selectia jucatorilor. Lasa omul sa-si faca treaba cum stie si la final tragi linia si vezi daca a facut bine sau nu. Piturca nu a fost bun, Daum nu a fost bun, Contra nu e bun, hai sa-l punem pe Ioanitoaia principal si pe tine si Beno secunzi, ca tot ati vazut ultimul meci al lui Tamas.

Daminuta (63 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 19:20

Tamaș nu cred că mai este cu mintea la fotbal și de asemenea cred că selecționerul ar trebui să apeleze la un fundaș mai tânăr dacă nu-l lasă orgoliul să-l cheme pe Moț.i Cred eu că există variante mai acceptabile decât fotbaliști ca Tamaș cu alte preocupări decât fotbalul și mă gândesc la un Bogdan Țîru, Ionuț Nedelcearu și chiar Luchin ar fi mai potrivit.

Bucur (9 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 20:06

Citesc chiar aici o declaratie a lui Tamas ca a jucat foarte bune...sezonul trecut si de aia trebuia selectat acum. Pai de ce acum si nu sezonul trecut uite ce ar trebui sa explice Contra iubitorilor fotbalului.

itu52 (239 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 21:03

Gabi, înzestrat de la natură cu toate darurile unui mare fotbalist, rătăcește de ani buni în labirintul lui Bachus. Zeci de înaintași îi zâmbesc amar pe cărările întortocheate, el urmează aburii fumegând din bărdacă. Prea mare e cota pe talentul primit la naștere, poate înjumătățit în exprimare. Păcat pentru el, pentru noi, era garantul unui post asigurat în vreme de pribegie fotbalistică. Problema convocărilor mi se pare ciudată, fițele selecționerilor(Pițurcă, Daum, Contra) și cele provocate de jucători (Radu Ștefan(refuz), Mutu(șicane), parcă Rădoi și Chivu(refuzuri), mai nou Moți) sunt semne de slăbiciune și fermitate a FRF. Ceva nu se învârte bine pe acolo. Nu suntem Brazilia să ne permitem risipă de talente. La final ceva pentru referendum și pentru bărbații sportului rege: // Convergență sau Aproximativ Matematic// Fie A(n) real, să zicem/ dintr-un șir indian./ Mai luăm cu falsă sfială,/ o A, reală/ aleasă cu socoteală./ Considerăm apoi, un pitic/ Epsilon zis,/ suficient de mic./ Dacă A(n) minus A,/ nu poate elonga/ pe Epsilon-pitic,/ zicem fără tocmeală/ că este potriveală,/ că A(n) tinde la A/ deci, se pot cununa./

Suru (108 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 21:50

Ghinionul bietului Dobrin e ca s-a prapadit ca alt fel il chema si pe el la lot. Primul prost nu e Contra e cine i-a pus pe cap o caciula prea mare. Marele merit al lui Contra e ca raguseste la fiecare meci jucat de echipa nationala.

Marius (347 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 21:56

@11. Pai tocmai asta e problema ta ca te bagi in discutie fara sa stii despre ce vorbesti. Daca Contra ori vreunul dintre secunzii lui mergeau sa il vada pe Tamas poti fi sigur ca presa sportiva ar fi venit cu amanunte. Aveti unii talent maxim sa va dati importanti fara sa aveti motive. Nu stii dar le faci morala tuturor si iti umflii muschii.

Ciucu (24 comentarii)  •  7 octombrie 2018, 23:18

NeavOvi, acum e momentul sa scrii un articol laudativ pentru Dica si sa spui ca va ajunge mare antrenor...Vai mama lui si a marilor talente care ii antreneaza.

Sandu Gigel (37 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 0:43

Suntem bine daca intinerim echipa naționala cu jucători de 35 de ani, ca bețivul de Tamaș!

Geo (113 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 9:30

Iar dai apa la moara prostalailor bre nea ovi....iar se dau toti selectioneri si experti in ale fotbalului. De fiecare data cand vad articole sau comentarii privind selectia i-mi vine in minte fraza "asta meritam". Sa fim sub Albania sau Bosnia sa ne batem cot la cot cu Muntenegru, Moldova, Norvegia etc. Cand facem o discutie (evident din lipsa de subiecte) despre cine trebuia luat, intre un FOST fotbalist ce cauta sa mai scoata un ban printre dunele din est si un nimeni din fotbalul...BULGAR...nu mai are rost sa vorbim de calificari, de rezultate, de tactica si alte chestii...De ce nu ne spuneti nimic depsre echipa U17??????? Incet, incet se vede ca Burleanu, pe cat de incompetent e, a reusit mai multe in 5 ani decat mafiotul de inainte in 25...Cu respect. George Op.

Iulian (190 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 11:55

@Geo Daca tu crezi ca posibila calificare la turneul final U 21 e meritul lui Burleanu esti prost cu acte. E meritul unei generatii deosebite si nu e prima calificare ca a mai obtinut-o si Piturca. Sa nu scrie presa despre selectie ca nu vrei tu asta vrei sa spui?

Vio (188 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 14:53

Contra piate vrea sa faca o echipa nationala de old boys. Numai astfel se explica includerea lui Tamas Gabriel intr-un lot care se anunta intinerit.

Geo (113 comentarii)  •  8 octombrie 2018, 15:35

@Iulian...inainte de toate, un mic sfat. Cand ai o opinie diferita fata de altcineva, incearca sa nu jignesti si sa folosesti un limbaj educat. In felul asta nu numai ca devii automat mai credibil, dar castigi si respect. Ceea ce vroiam sa spun este ca sunt subiecte muuuuult mai interesante decat pe cine a ales selectionerul dintre doi mediocrii. un FOST fotbalist care incearca sa mai traga de el sa faca un ban prin dunele din est...mai nou zis si cap de minge si un anonim uitat de lume prin Bulgaria. Pana la urma nu e nici o diferenta colosala intre ei. Cat despre subiectul nationalei U21 si U17 se puteau face articole peste articole despre ei. In felul asta le dai incredere, le cresti moralul, i-i faci cunoscuti, aduci suporterii aproape de ei. Dar asta e mai greu cu nea Ovi..pt ca daca ar incepe sa elogieze tinerii ar insemna intr-un fel sa o faca si fata de actuala conducere FRF care intradevar, nu sunt cine stie ce..moldoveanu habar nu are de fotbal...dar vezi tu..asta asa cum e el, in 5 ani a facut mai multe decat a facut expertul in fotbal Sandu . cu respect, GeorgeOp.

Comentează