Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Declin Real

Rezultat șocant la Moscova, unde ȚSKA a învins-o pe Real Madrid cu 1-0 în cadrul grupei G din Champions League!

Permalink to Declin Real
miercuri, 3 octombrie 2018, 4:13

Nimeni nu se aștepta la asemenea deznodământ, deoarece campioana continentală a cluburilor pornea net favorită în duelul cu a patra clasată din liga rusă. Înainte de a discuta despre reculul formației madrilene, care n-a mai înscris de 3 partide, reamintesc că meciul de pe Lujniki a fost arbitrat de o brigadă tricoloră, cu Ovidiu Hațegan la centru.

Până în prelungiri, „centralul” din Arad și colegii lui n-au avut nicio problemă. Prestație sigură, autoritară, de notă mare. În minutul 90+5 însă, Hațegan l-a eliminat pe Igor Akinfeev, portarul lui ȚSKA, căruia i-a arătat două cartonașe galbene în decurs de câteva secunde, ambele pentru proteste.

Probabil că arbitrul a făcut exces de zel și s-a legat la cap fără să-l doară. El e însă pe deplin acoperit de regulament, de aceea majoritatea comentatorilor îi dau dreptate. Inclusiv analiștii ruși, care îi bat obrazul căpitanului lui ȚSKA. Căruia îi atrag atenția că poate fi el vedeta vedetelor, ceea ce Igor chiar e cu 111 selecții în Sbornaia, dar n-are voie să-și pună mâinile în șolduri și să se rățoiască la arbitru ca o precupeață!

Evident că s-au găsit câțiva internauți să-l înjure vârtos pe Hațegan. Ba și, poveste cunoscută, să-l numească „țigan”. Pe el și pe noi toți asta n-ar trebui să ne înfurie, ci să ne distreze. Să ne amuze, nu să ne amărască. Totuși, nu cumva Brâncuși, Palade, Enescu, Coandă și Eliade au fost țigani?

Întorcându-ne la meciul propriu-zis, să admitem că, deși a jucat sub așteptări, Real a avut și ghinion. A trimis de trei ori mingea în bară și a ratat alte câteva ocazii clare. Totuși, jocul formației antrenate de bascul Lopetegui n-a mers, iar unii explică declinul garniturii blanco prin două dispariții: a lui Zidane de pe bancă și a lui Ronaldo de pe gazon.

Firește, e o părere, nu un verdict, de care merită ținut cont, fie și din motivul că cifrele de azi ale Realului sunt cele mai proaste din ultimul deceniu! De pildă, echipa n-a reușit să marcheze la Moscova după 29 de partide consecutive de Liga Campionilor cu gol înscris! De presupus că Lopetegui, care a dat naționala Spaniei pe Real, începe să realizeze că n-a tras lozul câștigător.

Obișnuim să spunem că nimeni nu-i de neînlocuit. Implicit, că nicio echipă nu stă într-un jucător, fie acesta cât de talentat, de productiv și așa mai departe. Iată că formula nu se confirmă în cazul Realului, care se descurcă din ce în ce mai greu fără Cristiano Ronaldo, vândut lui Juventus cu 117 milioane. Pe lângă golurile personale din sezonul precedent, 26 în LaLiga, 44 în toate competițiile, simpla lui prezență pe teren le conferea madrilenilor alt moral. Concomitent, alt statut.

Când, ca să-și facă singuri curaj, Lopetegui speră că „Vor veni și golurile”, Keylor Navas s-a străduit să lămurească lucrurile. „Cristiano a ridicat ștacheta foarte sus. Nu e un secret și nu se poate acoperi soarele cu un deget. El înseamnă trecut și nu putem trăi din asta”, s-a exprimat portarul costarican. Frumos, plastic, atât că luciditatea nu ajută la depășirea vreunui impas. E nevoie de multe alte calități. În lipsa cărora Real și-a pierdut din strălucire și riscă să devină o echipă vulnerabilă. Ori a și devenit?

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Catalin_cj (65 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 16:31

Exces de zel. Singura acoperire ar fi ca rusul sa ii fi aruncat ceva vorbe rasiste. Altfel nici cel mai titrat arbitru din lume nu ar fi procedat astfel.

Leopardu (114 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 16:37

Cei care fac "***" oameni ca Hategan, sau la handbal pe Paula Ungureanu sau pe Neagu, nu sunt romani. Stiu romaneste, criu romaneste, sau nascut in Romania, dar NU sunt romani. Ei urasc tot ce este romanesc. Sau sunt platiti sa o faca.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gogu (131 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 16:37

Mi-am spus ca nu mai citesc niciodata articole de-ale dvs, dar nu pot sa nu intru, sa ma "delectez" cu aceasta insiruire de cuvinte (ca nu pot sa il numesc articol) cand vine vorba de parerea dvs despre arbitraj. Aceeasi gandire imbatranita (explicabil) de acum zeci de ani, aveti o parere foarte proasta despre arbitri, toti sunt slabi si cred ca maine, poimaine o sa propuneti sa ii scoatem din fotbal, ca sunt inutili. Ovidiu Hategan a procedat corect aseara, intrucat jucatorilor li se tolereaza foarte multe lucruri, fara a li se intampla ceva. E bine ca din cand in cand, unii arbitri ii aduc cu picioarele pe pamant si le readuc aminte ca nu sunt cu nimic mai speciali decat alti jucatori.

Belphegor (167 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 16:46

De ce Dle. Ioanițoaia "exces de zel"? Ia mai dă-i în... fasole.... de răsfățați de soartă și de figurați și de înfumurați care cred că pot spune și face orice numai pentru că sunt fotbaliști de valoare. Nu Dom'le!!! Arbitrii au și ei cel puțin la fel de multă presiune pe capul lor ca și acești tinerei mofturoși. Ia dat cartonaș galben și a fost înjurat de ******* ăla. Păi eu *** , nu numai cartonaș/cartonașe. BRAVO HAȚEGANE , EȘTI UN ARBITRU MARE!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fane (150 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 17:02

După primele meciuri ale sezonului o mulțime de specialiști în gulgute deja decretasera:"Real fără Ronaldo s -a descătușat joacă un fotbal care nu e subordonat cuiva tinerii formidabili nu mai au complexe". Nu au marcat trei meciuri la rând și aceiași specialiști după cum bate vântul, au schimbat macazul,că vai Ronaldo și Zidane. Sunt de doi bani asta e clar de mult,de când cu can -can -izarea. La fel se întâmplă și cu părerile lor privind fotbalul nostru.Dacă un jucător de doi bani dă un gol ca afară, gata e Mbappe, Messi sau cine mai știe ce le debordează mintea.Dacă ăsta e jurnalism, atunci bine cs au dispărut ziarele

Daniel (223 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 17:05

@gogu. Exagerezi rau cu niste concluzii stupide. Are dreptate cu privire la Hategan care trebuia sa se abtina. La fel ar trebui sa faci si tu cu comentariile de frustrat si complexat care se crede destept. Tu ca tu dar noi ceilalti am fi in mare castig.

Flavius (1 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 17:07

Eu nu inteleg de ce unii ziaristi refuza sa se pensioneze

florin (215 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 17:13

@gogu. Deduci gresit ca articolul il critica pe Hategan. Din contra. Asa ca in loc sa te infoi ca un curcan de destept ce esti mai bine invata sa citesti.

Vio (188 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 17:28

Si eu cred ca Hategan putea sa tina in buzunar al doilea cartonas galben dar nu pot spune ca articolul e critic la adresa lui. Nici nu ar fi motive pentru a da in arbitru.

albu (88 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 17:39

Un articol care contine multe adevaruri. Il trec aici si pe cel referitor la arbitrajul lui Hategan. E tendentios sa afirmi ca articolul acesta il acuza pe arbitru. Poti crede asa daca citesti numai titlul scos in fata pe gsp. El te poate induce in eroare nu si cuprinsul articolului.

Leopardu (56 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 17:48

Mi se pare ipocrizie ca mie sa imi fie moderat acelasi cuvant pe care ioanitoaia il foloseste in articol referitor la Hategan. Cica nu respect regulile site-ului. Bine ca le respecta ioanitoaia.

silviu1 (8 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 18:40

Noroc ca arbitrul " e acoperit de regulament " ! Frumos comentariu d-le Ioanitoaia ! Pai....de ce sa aplici corect regulamentul cind poti evita " exces de zel " . Portarul rus a crezut ca e in campionatul rus unde el isi poate permite tot si arbitrul trebuie sa inchida ochii !La noi Gica Hagi si Ianis Hagi se comporta la fel. Nu m-as mira sa pateasca la fel intr-un meci international. Curios ca d-l Ioanitoaia nu a comentat " fair play " si expresiile " regelui " de la meciul VIITORUL cu Astra. Gica Hagi nu e la prima abatere cind foloseste expresii care nu-i fac cinste cind se refera la persoane de alte nationalitati. Hagi a gresit si Ioanitoaia , din intimplare , nu a comentat. Personal cred ca Hategan a procedat corect si a dat o lectie tuturor care cred ca isi pot permite orice daca sint celebritati fotbaliste

Vlady (53 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 18:41

Real a vrut cat mai multi bani nu pe Ronaldo. Acum culege roadele politicii sale lipsita de minim discernamant.

Vlady (53 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 18:49

@Leopardu. Asta e ce tor ce mai lipsea. ii faci proces de intentie dlui Ioanitoaia pentru corectarea postarilor tale. Ia cauta mai atent si poate descoperi ca dl Ioanitoaia e cel care l-a impuscat pe maresalul Ion Antonescu.

?????? (831 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 18:56

Ai bre domnule Ioanițoaia, vă mai amintiți dacă i-ați zis Stelei după ce a fost preluată de Gigi Becali ,"***", în vreo emisiune televizată, ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlady (53 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 18:58

Am vrut sa spun ca sunt sigur ca dl Ioanitoaia nu are nici cea mai mica legatura cu stabilirea restrictiilor de limbaj de pe site si cu atat mai putin cu urmarirea lor.?

Tudor (301 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 19:21

Silviu1 e alt inchipuit. El stie bine cum se comporta Akinfeev si arbitri in campionatul Rusie pentru ca locuieste la Vladivostok si se uita regulat la meciurile lui TSKA. Acuzatia cu Hagi bate orice. Ioanitoaia trebuia sa il opreasca pe Naum sa trateze subiectul si sa fi scris si el pentru ca asta era dorinta lui Silviu1. Bun banc.

zorrozabal (76 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 19:47

Au lipsit Sergio Ramos-simbolul lui Real Madrid,Marcelo si Isco-sa-l puna in valoare pe Asensio si Gareth Bale-care impreuna cu Carvajal ar fi facut treaba pe dreapta!si tot atat de evident este ca Modrici e stors ca o lamaie!Dar si in campionat sunt de nerecunoscut!Joaca cu centrari pe sus-ca in Liga lui Becali!La toate aceste vedete e clar ca e nevoie de un antrenor cu o "firma"la nivelul lor!

Leopardu (56 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 20:27

@Vlady: decat sa sari ca ars in apararea lui ioanitoaia, relaxeaza-te, citeste inca o data comentariul meu si vei vedea ca nu il acuz pe ioanitoaia cu nimic, ci pe cei care modereaza. Au masurat cu doua masuri. Sanatate si virtute.

?????? (831 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 20:47

Ați remarcat domnule Ioanițoaia că ași folosit un limbaj vulgar , jignitor, dacă în emisiunile televizate ați zis "***" ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

petschovschi (30 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 21:05

Despre arbitru: eliminare corecta si o dovada ca Hategan are personalitate. Nu vad de ce un arbitru ar trebui sa tolereze injuraturile unui jucator (mai mult ca sigur despre asta a fost vorba la al doilea galben). Jucatorii sunt platiti cu foarte multi bani sa joace fotbal dar si sa-si tina in friu nervii (si gura). Eliminarea aceasta e si un bun semnal transmis acum, la debutul CL, catre toti jucatorii care au de gind sa mai protesteze in halul in care a facut-o Akinfeev. Despre Real: e evident ca nu mai sunt aceeasi echipa fara Ronaldo, cel care le asigura o caruta de goluri in fiecare sezon. In plus de asta, aseara au lipsit foarte multi jucatori: Sergio Ramos, Marcelo, Modric, Bale, Isco. Au lipsit 5/10 jucatori de cimp din finala CL cu Liverpool + Gareth Bale. Oricum, incet-incet, la Real se incheie un ciclu intrucit multi jucatori au (bine) peste 30 de ani. Rezultatele nu vor mai fi aceleasi ca in ultimii 5 ani, e logic sa fie asa.

Vlady (53 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 21:22

@Leopardu. Daca uiti de la mana pana la gura te priveste. Mai citeste o data ce ai postat in legaura cu amputarea mesajelor tale si vei vedea ca gresesti. Mania persecutiei e o boala si tu pari sa suferi de ea.

Bratu (104 comentarii)  •  3 octombrie 2018, 23:09

Daca Real incheie un ciclu de Bayern ce sa zici cind are un atac in 3 de peste 100 de ani? Ribery 36, Robben 35 si Levvandowski 30, parca e o echipa de old boys nu o mare forta europeana.

gica (73 comentarii)  •  4 octombrie 2018, 0:29

Si care este vina lui Daum? Se pare ca de data asta a scapat dar la urmatorul articol o sa aflam .

Mario (56 comentarii)  •  4 octombrie 2018, 0:53

Sunt f curios cum veti scrie despre arbitrajul lui Avram Marius la Napoli Lverpool la tineret. Am vazut faza egalarii din minutul 94 si nu cred ca Avram a validat un gol cand se juca cu doua mingii pe teren.

talpaiadului (54 comentarii)  •  4 octombrie 2018, 5:55

Hategan a dat cu mucii-n fasole fara nici un motiv, portarul a protestat, dar a avut motiv sa protesteze, cele patru minute de prelungire deja expirasera. Okay, i-a dat galben, dar sa-i dai doua galbene pentru ca a terminat ce avea de spus e un gest care nici in tiganie nu se face. Si oricum, nu am auzit vreun rus sa numeasca *** pe vreunul dintre cei mentionati de dumneavoastra. De fapt, cred ca nici macar 0,01% din populatia Rusiei a auzit vreodata de Brâncuși, Palade, Enescu, Coandă sau Eliade.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Claudiu (343 comentarii)  •  4 octombrie 2018, 9:04

Lasati copii prostioarele pentru ca articolul e foarte corect. Si nu il critica pe Hategan desi putea sa o faca mai cu viata. Hategan si-a dat prea mare importanta cind nu se impunea. Ajungea un galben nu te bagi tu arbitru in seama fara motiv special.

Dilimache (657 comentarii)  •  4 octombrie 2018, 9:27

@flavius - eu nu inteleg cum unii oameni, in loc sa munceasca cinstit, devin *** unuia ca burleanu si fac adrese de mail false ca sa poate posta dejectii pe aici.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (831 comentarii)  •  4 octombrie 2018, 9:27

Deci ,dacă "ați folosit" denumire Stelei cu trimitere la oaie, "Ste....", ați folosit un limbaj vulgar, insultător, în emisiunile televizate ?

eugen iustin (11 comentarii)  •  4 octombrie 2018, 9:31

Ah, mentalitatea comunista romaneasca "hai, lasa-l si pe el doar cu galben ca e de-al nostru, sa nu suparam mai sus" cum sa nu o iubesti?!

Cosmin (1 comentarii)  •  4 octombrie 2018, 12:43

Ca la romani nu este niciunde. Peste tot valoarea este recunoscuta si apreciata. Hategan a condus magistral partida, dar ub frustrat de Craciunecu il critica, din invidie,La fel si ioanitoaia. Ce sa faca un arbitrui ? Sa accepte injurii si proteste ? Toti comentatorii verstici, din Spania, pina in Italia, din Anglia pina in Germania au laudat prestatia sa si au fost de acord ca nu protestezi aiurea. Doar Ioanitoaia si Craciunescu fac opinie separata...ca ei "se pricep" !.Romanii" se pricerp" la fotbal,...doar aici traieste ...Becali, sau Craciunescu,...nu-i asa ? De aia avem echipe serioasr !

Observator (92 comentarii)  •  4 octombrie 2018, 18:49

Nu stiu cat a castigat Juve prin venirea lui Ronaldo, dar stiu cat a pierdut Real prin plecarea lui! De altfel, multe cluburi mari sunt in impas, in campionat, in cupe sau in ambele competitii: Real, Barca (in campionat), City (in ambele competitii) si chiar Bayern! In schimb, PSG (in ciuda esecului de la Liverpool), Juve si Ajax sunt "pe val"! O.

Birlic (19 comentarii)  •  4 octombrie 2018, 22:57

Măi @Observator tu mergi la referendum?

Birlic (19 comentarii)  •  4 octombrie 2018, 22:58

@Vlady ești cam pupăcios.

Birlic (90 comentarii)  •  4 octombrie 2018, 23:01

Bravoooo @Fane.

Birlic (19 comentarii)  •  4 octombrie 2018, 23:03

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Observator (92 comentarii)  •  5 octombrie 2018, 8:37

@ Birlic Ce legatura vedeti intre postarea mea si referendum? O.

Daminuta (63 comentarii)  •  5 octombrie 2018, 11:19

Domnule @Birlic mi se pare normal dacă aveți ceva de comentat să o faceți civilizat și să o faceți cu privire la articolul domnului Ioanițoaia nu să atacați fără niciun rost alte persoane. Modul dumneavoastră de abordare nu are nicio legătură cu rolul acestui forum și cred că nu v-ar strica un pic de decență.

Comentează