Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Inimă de împrumut

Înainte de a comenta, foarte pe scurt, interviul cu Denis Alibec din Gazeta de miercuri, scriu câteva cuvinte despre cel care a dialogat cu controversatul atacant al Astrei.

Permalink to Inimă de împrumut
miercuri, 26 septembrie 2018, 3:58

Despre tânărul Vlad Nedelea, coleg pe care-l strig Richard. De la Richard Inimă de Leu, rege al Angliei înainte de anul 1200.

Alibec și Nedelea au fost vecini de stradă și colegi de școală la Mangalia. De-o vârstă și prieteni buni, au jucat împreună la copiii Callatisului, echipă desființată, din păcate, în 2015. La un moment dat, scuzați clișeul, drumurile lor s-au despărțit. Rămas pe teren, Denis va cuceri titlul de cel mai bun fotbalist român al anului 2016. La rându-i, Vlad a ales ziaristica. Dacă nu cumva ea l-a ales.

Nimic special până aici, veți replica. Biografii mai degrabă comune. Asta până când, depistându-i-se o afecțiune gravă, lui Nedelea i s-a recomandat transplantul de cord ca ultimă și disperată șansă de supraviețuire. În 2009, când se pregătea să serbeze majoratul, Vlad a suportat o complicată intervenție chirurgicală la Târgu Mureș, unde profesorul doctor Horațiu Suciu i-a pus o inimă primită de la un donator. După 6 luni de spitalizare, Vlad a reînceput o viață normală, fără mari interdicții. Atât că trebuie să înghită zilnic 15 pastile.

O să vi se pară, măcar unora, un story banal, des întâlnit după ce medicina a făcut progrese uriașe. Poate aveți dreptate. Pe mine însă, operat pe cord deschis pentru două by-pass-uri, o bagatelă pe lângă transplantul lui Nedelea, povestea m-a impresionat profund. Pentru că în pieptul lui Vlad bate o inimă de împrumut. Dar și pentru că, mai ales asta, el n-are niciun fel de teamă. Dimpotrivă, e încrezător și optimist, puternic. L-am întrebat o dată dacă nu trăiește, ca majoritatea cardiacilor, cu atacuri de panică? M-a privit curios și a răspuns „Ce-s alea?!”.

Referitor la interviul cu Alibec, am identificat repede personajul. Denis a rămas același copil teribil și răsfățat, poză care-l prindea la 17-18 ani, chiar și la 22-23, dar care nu-l mai pune într-o lumină favorabilă când, peste trei luni, urmează să împlinească 28!

Nu discut modul în care analizează Denis o întâmplare sau alta, o situație sau alta. E dreptul lui să judece cum vrea, să fie original, chiar excentric. În ciuda simpatiei pe care i-o port și care mi-a atras numeroase adversități, constat că Alibec nu se consideră sub nicio formă vinovat pentru prelungita pasă neagră traversată la FCSB. Alții au greșit, el nu, el a fost victima!

M-a mai contrariat un aspect. Denis nu pare să fi reținut ceva din ce-a pățit. Să fi învățat ceva. I se impută că gesticulează abuziv pe gazon, că fumează prea mult, că e sămânță de scandal etc. Recunoaște că da, însă nu se arată dispus să se schimbe. Pe deplin mulțumit de el însuși, nu cumva prea mulțumit?!, nu promite nimic. Să mă ierte, rău face.

Cred că ar trebui să se întâlnească mai des cu vechiul amic din Mangalia și să ia aminte la tăria de caracter a lui Richard Inimă de Leu. Sunt convins că ar avea numai de câștigat.

Comentarii (39)Adaugă comentariu

Razvan (331 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 16:32

Tataie, fii putin atent! Richard a fost normand si era rege al unui regat format din actuala Anglie si zona de coasta a Frantei. Porecla i'a fost data chiar de niste pupincuristi francezi ai adoptata de englezi, pt ca omul nu era curajos, doar inconstient si aventurier. Altfel, nu prea a ars'o prin Anglia, stand mai mult prin cruciade si exil. Stiu ca matale iti e mai usor, intre 2 Procese ale Etapei sa te uiti la filme americane nedocumentate ai sa faci pe desteptul, sa se ude Dinu, Gigi si alti semidocti postaci ai matale...dar mai pune si tu mana pe o carte, daca dai exemple.

zorrozabal (76 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 16:41

Inseamna ca nu prea v-ati uitat la meciuri-cand era schimbat dupa e repriza in huiduielile galeriei-daca faceti abstractie de "regia"acelui specialist al intrigii,"manager general"la fcsb!Oare care o fi fisa postului de "manager general" la fcsb?!In afara de ceeace vedem cu totii- presa ii mananca din palma, iar "antrenorul"Dica nu ii iese din vorba?!

John (564 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 17:19

Cand vreti puteti usor emotiona. Ar trebui sa o faceti mai des.

dorin (166 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 17:42

Aveti dreptate cu Alibec insa nu cred sa il mai schimbe cineva. E greu de schimbat unul care arunca 170000 de coco pe o masina de fite desi el a trait in copilarie doar cu o ciorba pe zi Tipul va prinde fluturi toata viata.

Flavius (21 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 17:47

Nea Ovi, sincer si Nedelea este tot turco-tatar? Afara de reclama facuta pe fata profesorului din Tg Mures nu inteleg ce altceva ai vrut sa spui cu acest articol. Mai da si profesorul o atentie, o icra, o maslina.

Vlad (1 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 18:01

Multumesc nea Ovi pentru to(r)t, tanarului colectiv si batranei Gazete :))

Leopardu (114 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 18:14

Stii cum e, nea ioanitoaia, omul nu se poate schimba decat el insusi... nimeni altcineva nu poate, nici amicul Inima de Leu... nu i-au schimbat pe unii lagarele de munca fortata, temnitele comuniste si torturile... in rest multa sanatate sa aveti cu totii... si matale si Richard si toti care citesc.

Corin (60 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 19:08

@Razvan. Te legi In mod *** de jumatate de propozitie si faci pe desteptul. Richard inima de leu sau Richard I a fost rege al Angliei si punct. Alte amanunte nu au legatura cu articolul. Pun prinsoare pe orice ca Dl Ioanitoaia a citit mult mai mult decit tine dar nu face caz. Tu ataci fara motiv si argumente. GSP e permisiva cu niste indivizi care n-ar trebui lasati sa delireze aici.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin2000 (1 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 19:54

Orice ar mânca steliștii, Alibec e un mare fotbalist. Steliștii se oftică și de aceea înjură

Marcello (83 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 20:17

Fara nici o justificare atacul declansat de Razvan . In loc se taca se baga si el in vorba. Asa e cand unii se cred importanti desi in realitate ei sunt doar plevusca.

Tudorache (179 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 20:25

Acum am citit interviul si mi-a placut titlul. Nimic senzational in text cum lasa de inteles reclama de pe net. Are dreptate dl Ioanitoaia ca Alibec o tine pe a lui si nu pleaca urechea la nimeni. El e cel mai tare din parcare dar nu cumva sa pice in mizerie dupa ce o incheie cu fotbalul. Cind dai o avere pe o masina poti intra repede in faliment.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 20:43

...da...tanarul Nedelea scrie putin mai prost decat matale nea ovi ...este un fcsb ist declarat de aceea il iubesti atat ...inimile voastre bat pentru fcsb ...

soledad (1 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 20:47

"I-a pus o inimă primită de la un donator". Sincer, de unde i s-ar fi putut "pune o inimă" dacă nu de la un donator. Sunt curios ce comentarii ar face Dl. Radu Paraschivescu pe seama acestei formulări cel puțin nefericite...

Alex (8 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 21:03

Frumos! Jos pălăria! Și în fața dumneavoastră, și în fața mai tînărului confrate!

Je (24 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 21:07

Multa sanatate Vlad!!! Salutari de la Maramu'

Bogdan (1 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 21:08

Bine ovidiu_3003 ca u ai stii sa scri mai bine ca cei doi, dar asa este romanu stie numai sa se uite in curtea celuilalt .Toata lumea simbatizeaza o echipa asta nu cred ca face rau la nimeni.

Claudiu (343 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 21:09

Soledad, e xista si inimi mecanice asa ca nu te mai mira. Tot respectul dar Paraschivescu nu e in masura sa il invete pe Ioanitoaia sa se exprime. Ioanitoaia sa il invete gazetarie pe Paraschivescu da.

Angheliu (87 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 21:33

Ovidiu-3003 continua sa ne distreze si sa se faca de ris. Cred ca nu se simte bine daca trece o zi si baiatul asta de mingi nu se face de ris cu aprecierile lui desavirsit bezmetice. Fara *** ca el viata sociala ar fi mult mai trista.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jos_cenzura (114 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 21:43

De ce apare mereu când deschid o pagină GSP o reclamă cu politica cookies? Îmi ia dublu să accesez orice pagină, mai ales pe telefon. Nu puteți opri această pierdere de timp? Dacă vreți, scrieți sub fiecare titlu "colectăm cookies" sau faceți-o parte din sigla GSP, dacă chiar e musai să ne spuneți asta a 1000-a oară.

Paul (50 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 22:24

Desi sunteti simpatizantul lui Alibec il criticati si incercati sa ii deschideti ochii. Nu veti reusi. Baiatul e limitat si traieste cu falsa impresie ca nimeni nu e fotbalist ca el. Are talent dar nu munceste suficient si are prea multe figuri in cap. Dupa 2016 a mers numai in jis si curind va ajunge la fundul gropii.

Lestie (78 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 23:02

Cand Becali e cu turma la pascut, iar Halepa isi ia liber, presa il abordeaza pe Alibec. Toti trei sunt machidoni, unul mai antipatic, mai obraznic, mai penibil decat altul. V-am fi recunoscatori daca i-ati lasa in pace, pentru ca suntem satui pana-n gat de ei.

Razvan (331 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 23:31

@ Corin (?!) si Marcello: sa va explic mai pe intesul vostru: Richard era atat de inconstient si prost, ca istoricii vremii au crezut ca singura explicatie pentru felul in care se expunea (din cauza asta a fost jumatate sin viata prizonier si apoi a murit inspectand campul de lupta sub tirul propriilor arcasi) era ca avea "inima de leu". De fapt avea creier de oaie. Deci nu e niciun compliment pt saracul baiat sa il ckmpare cu acest Viorica Dancila al Evului Mediu. Mai mult, Inima de Leu e o chestie ironica, vine in realitate de la sintagma "Leul (simbolul heraldic al Angliei) a fost ucis de furnica (un arcas din armata lui)", interpretat post factum de un fel de Ioanitoaia, care nu intelegea nimic, dar o ardea poetic pt papagali ca voi!

Alin (626 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 23:59

@Lestie. Nu baga in aceeasi oala pe cei 3 si nu uita ca Halep ramane nr 1 mondial. In nici un domeniu nu mai e un roman asa bine plasat, asa ca taca-ti gura. Cand esti nimeni pe lume ca tine invata sa respecti valorile chiar daca ele sunt din randul aromanilor si asta te deranjeaza. Pana si un prost poate fi sensibil.

Basilio (13 comentarii)  •  26 septembrie 2018, 23:59

Nea Ovi, iti doresc sanatate si mai tinarului confrate, de asemenea. Cit priveste interviul, acesta dezvaluie multe.

alex (3 comentarii)  •  27 septembrie 2018, 0:01

As vrea sa mi se spuna: "cum o semipareza se vindeca in cateva saptamâni" D-le Alibec mai citeste sau puneti doctorii sa-ti mai studieze diagnosticul!

di livio (214 comentarii)  •  27 septembrie 2018, 0:37

foarte bun articol nea Ovi, felicitari...pacat ca nu vrei sa dialoghezi cu cititorii...continui sa folosesti aceleasi clone cu limbaj suburban...gen Corin, Marcello, Claudiu, etc...da e alegerea matale, asta e...si imi place personaju Richard Inima de Leu chiar daca a ars-o mai mult prin cruciade si exil...sau poate tocmai d-aia

Muscat Otonel (11 comentarii)  •  27 septembrie 2018, 5:12

Emotionant articolul. Pe de alta parte, constat ca numarul bombalailor care posteaza creste pe zi ce trece. Cand s-au impartit suturi in dos bombalaii astia au stat de mai multe ori la coada. Numai asa se explica de ce au creierul atat de ingust.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  27 septembrie 2018, 5:52

...bai prostilor ...eu pot sa fiu subiectiv 100 la 100 insa cei doi nu ...astia venereaza fcsb ul si pe celelalte echipe le urasc ...

dc (16 comentarii)  •  27 septembrie 2018, 6:26

De fieare data cand citesc ziarul asta, imi dau seama ca se merge tot inapoi; aceleasi articole fara sens, in general denigratoare, ca sa nu mai vorbesc de agramatismul si lipsa crasa de cultura ( cea ziaristica lipseste cu desavarsire la toate nivelurile ); este gazeta sporturilor judecatrorul tuturor fenomenelor? de ce se titreaza "murinho, sezon de demitere", voi credeti ca englezii sunt tot atat de neprofesionisti ca voi? si gata de scandal? si apoi, de ce va puneti in situatia sa fiti clasificati drept ***, pur si simplu? strainii s-au saturat pana-n gat de romani dar sunt convins ca niciun roman cu discernamant nu va mai citeste cu placere; sunteti chiar oripilant de inapoiati

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Deny’s (1 comentarii)  •  27 septembrie 2018, 7:06

Poa'sa zica lumea ce vrea, nu stie lumea ce zice. "Nebuna" mea ii cea mai tare, mai tare ca toate beemveurile...moare gagicile cand ma vede

Andrei F (1607 comentarii)  •  27 septembrie 2018, 7:54

Pentru ca se poate sa mai discutati cu Alibec direct sau prin interpusi...,,Povestea,,de la nationala este si asta adevarata- cea in care pentru Alibec pauza meciurilor era mai mare ca sa se poata afuma si era de negasit pentru antrenori...-?Daca da,tot Dica,MM sunt vinovati?--+++ Am citit din interviul cu Alibec...Spune ca Dica era inflexibil la antrenamente,ca facea antrenamentele fara a permite modificari ,fara intrebari....Pai asta- i prima data cand citesc ca Dica - i antrenor! Alibec fara sa vrea ii recunoaste lui Dica meritele....Alibec,de asta sunt antrenorii,sa te puna la munca nu sa glumeasca! Injuraturile tale cu antrenorul echipei doar cu Sumudica merge.

ovidiuc (5 comentarii)  •  27 septembrie 2018, 8:44

Dle Ioanitoaia , felicitari pt baiatul dvoastra, interviul e f reusit.La meciul cu Dinamo am inteles de ce Alibec se crede cel mai tare.Chiar este.La Astra cand da o pasa meseriasa, sunt jucatori sa o bage in poarta si incep superlativele pt Alibec.La FCSB a dat sute de pase de genu asta, dar colegii lui ratau.Si tot Alibec era vinovat, pe drept in parte intrucat se precipita si vroia sa faca el toate.De aceea devenea uneori penibil.Au fost desigur multe situatii in care a gresit el prea mult. Oricum ar fi, daca nu subordoneaza antrenorilor nu are cum reusi cu adevarat.Nu poate sta mereu sub aripa lui Sumudica. Insa Alibec e ca noi toti, altii sunt de vina.Sa il intelegem si pe el, are si el dreptate.Vedeti cum in orice conflict, de sus pana jos nimeni nu recunoaste vreo vina.Luati doar disputa Daum -Ioanitoaia.Fiecare parte isi da singura dreptate!

Kornel (96 comentarii)  •  27 septembrie 2018, 16:43

@ovidiu. Esti foarte simpatic. Daum trebuia sa il acuze pe Ioanitoaia de ...ocuparea trumfala alocului 4 in grupa preliminara de mondiale. Daum nu trebuia sa demonstreze nimic. O demonstrau rezultatele pentru el. Dezastruoase.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  27 septembrie 2018, 19:49

Kornele sa ti spun eu un rezultat dezastros cea mai mare rusine din istorie ...0-1 cu Albania la C.E. din Franta ...o echipa albaneza care n avea motivatie ...si Daum preia aceasta echipa si tu ii ceri sa bata Polonia ...halal fotbal cunosti ...si tu si nea Ovi ...

Tyn (13 comentarii)  •  27 septembrie 2018, 21:05

Alibleg se duce la vale din cauza lui Daum !! Ca nu l a selectionat atunci, stie "maistru" Ioanitoaia la ce ma refer... Deci iarasi apare acest Daum care a distrus nationala lui Chiripres si Nicusor....Daum e de vina !!!

Alex One (161 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 8:16

Articolul lui Nedelea,o incercare penibila de "albire" a lui Alibec nescuzabila nici de interventia medicala suferita de autor. Asa au sfarsit tot ratatii cu ideea ca "eu am fost baiat bun dar n-am fost inteles " ! Sigur,o vinovatie importanta ii revine si lui Becali care in loc sa taie in carne vie de la inceput l-a umplut de bani,l-a cocolosit, punandu-l si capitan, culmea, in locul lui Pintili. Dar omul fiind ahtiat dupa bani, sperand sa-l vanda cat mai scump, a trecut peste orice principii de bun simt, ma rog, daca le-a avut vreodata .

Comentează