Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Să fim serioși!

Joi seara, s-a întâmplat în Europa League cam ce-am prezis aici: FCSB a învins-o pe Mlada Boleslav și continuă cursa către grupe, în vreme ce Universitatea, 1-1 la Atena, n-a reușit să răstoarne acel 0-2 din Bănie și a părăsit […]

...

SuperDan 

S-au folosit cuvinte ca epic, fantastic, magnific, formidabil și altele, dar m-aș opri la perfect. Așa a jucat campioana României marți seara, când a făcut exact ce trebuia . Iar izbânda, nu-i vreo noutate, schimbă orice perspectivă. De spus însă, […]

...

Lucescu la FCSB?!

Surprins de amploarea zvonului, Lucescu a dezmințit repede și ferm ambele variante. Adevărul e însă că el însuși le-a alimentat în clipa în care, dând curs invitației lui Becali, l-a vizitat pe acesta la așa-zisul Palat, „unde am văzut multe […]

...

Tusea și junghiul 

Surprinzător însă, Universitatea a cedat pe „Oblemenco” în fața lui Sepsi, iar FCSB a pierdut la Pitești cu FC Voluntari. Conform rutinei, ca să n-o numesc obsesie, toate au introdus numeroși tineri, FCSB patru debutanți!, ca să menajeze cât mai […]

...

De doi bani speranță 

Întrucât CFR și FCSB au terminat la egalitate, iar Craiova a pierdut, șansele lor de a merge mai departe s-au redus drastic. Sigur că, vorba lui Papură, „în fotbal orice e posibil”. Dar să nu ne îmbătăm cu apă rece. […]

...

Cu apa la gât

Față de meciul apatic cu Muntenegru, România s-a îndreptat în cel cu Serbia.

Permalink to Cu apa la gât
marți, 11 septembrie 2018, 4:30

În special pe parcursul reprizei secunde, când a reușit să revină de la 0-1 și de la 1-2, pentru a obține un egal prețios. Care o păstrează cu șanse în lupta pentru șefia grupei din Liga Națiunilor.

„Naționala” a oferit o ripostă mai îndrăzneață. Și nu doar atât. Mai angajată, mai coerentă. „Tricolorii” au făcut luni la Belgrad ce nu făcuseră vineri la Ploiești: au pus osul, s-au bătut. Poate că e stilul nostru, fotbaliști ori nefotbaliști, să nu ne omorâm cu firea până nu ne ajunge apa la gât. Greu de dat un verdict. Cert e însă că Stanciu, Chipciu și ceilalți nu s-au mai lăsat pe-o ureche. Au vrut, dar au și putut.

Să nu se deducă de-aici că trebuia să și câștigăm. Cu toate că în final, la o fază regizată de Chipciu, numărul 1 în opinia mea, Mitriță s-a aflat la un pas de golul 3. Totuși, deși n-au epatat, gazdele s-au dovedit superioare la majoritatea capitolelor. Au avut 62 la sută posesie, 9-4 la cornere, 5-3 la șuturi pe poartă etc. Și discutăm despre o echipă ce l-a ținut rezervă 70 de minute pe Matici, mijlocaș de 30 de ani care a strâns peste 200 de meciuri la Benfica, Chelsea și Man Utd! Dacă nici acum nu putem vorbi despre clasă, atunci când?!

Realist, Contra s-a declarat mulțumit de rezultat și chiar de joc. Ultimul însă a scârțâit, cu precădere în defensivă, unde fundașii laterali au greșit mai des decât „centralii”. O spun cu regret, întrucât Bancu e unul dintre preferații mei. La mijloc, P. Anton a fost depășit de importanța partidei, dar și de ritmul ei. Mai bine s-au descurcat R. Marin și, mai ales, Stanciu, veritabil argint viu. Peste toți s-a ridicat, repet, Chipciu, neobosit și inspirat, pistonul mecanismului. Iar Țucudean, autorul golului 2, s-a dovedit omul potrivit la locul potrivit, gata să exploateze cea mai mică oportunitate. La debutantul Drăguș mă voi referi imediat.

Apropo de temerile selecționerului, manifestate la capătul remizei albe cu Muntenegru, cum că „S-a întors negativismul la echipa reprezentativă!” aprecierile de după acest 2-2 cu Serbia îl contrazic pe Cosmin. Care are datoria să realizeze că e logic, de domeniul normalului, ca „naționala” să fie criticată, uneori la sânge, când joacă în dorul lelii. Fără tragere de inimă, cum s-a întâmplat vineri. Suporterii sunt nemulțumiți și e dreptul lor să se exprime. În categoria respectivă intră ziariștii, dar și Cornel Dinu.

Cu privire la Drăguș, debutant la 19 ani, acest enfant prodige nici n-a încântat, nici n-a dezamăgit. A intrat dezinvolt, fără complexe, însă n-a realizat nimic deosebit. A jucat parcă pentru el, îndrăgostit de minge. Desigur că, fiind la prima apariție, trebuie susținut și încurajat, chiar dacă titularizarea lui n-a însemnat doar un act de curaj din partea lui Contra. De avânt. Acesta a recunoscut că a început cu Drăguș deoarece Mitriță a acuzat probleme musculare. Ori poate a dorit să se justifice de ce nu l-a cedat pe constănțean la U21.

În măsura în care insist că Drăguș se cere cultivat, cu toate că întinerirea lotului nu merită considerată scop în sine, el nu trebuie lăudat cu gura până la urechi când nu-i cazul. Iar luni, mă îndoiesc că era. Nu ridicându-l în slăvi aiurea îl servim pe Drăguș, ori pe altul ca el, ci spunându-i adevărul, fie acesta și neplăcut. Numai evidențiindu-i, pe lângă calități, și defectele îl putem ajuta să se corijeze și să crească.

Comentarii (39)Adaugă comentariu

haideusicfr (283 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 16:52

Oricum mai bine cu Dragus si Tucudean decat cu Keseru si Andone. Nu mai vorbesc de Stancu ca numai ala mai lipsea....

dada (1 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 17:02

Categoric, Dragus arata potential, a facut fata la un meci important. Poate fi un jucator bun pe viitor dar are destule de pus la punct.

Viktor (223 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 17:07

Alte notari decente. Cea mai buna poanta e aia ca puteam chiar cistiga

Cosmin (7 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 17:19

Asa-i ,...trebuie sa fim condusi, ca apoi, cind nu mai e nimic de pierdut,sa iesim hotarati la atac. Totusi echipa a jucat mai bine, decit se asteptau unii. Exista o problema la postul lui Anton, mereu prins in fata,( si la primul gol) si la lipsa unei colaborari intre jucatori, logica , ca se fac schimbari multe si dese. Deasemenea cei doi stoperi imi par slabuti, Sapunaru lent, si fara constructie, Balasa s-a achitat cit de cit. Acolo imi pare "o gaura". In rest ..o constatare : o victorie - 3 puncte, , deci dupa doua egaluri, desi neinvinsi...stam prost !

Andrei F (1304 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 17:38

,,.... Care are datoria să realizeze că e logic, de domeniul normalului, ca „naționala” să fie criticată, uneori la sânge, când joacă în dorul lelii. ,,...............Oaaa.pai conform dumneavoastra si GSP astazi faceti antijoc!!!!Cate lectii de moralitate pe aceasta tema nu-i dadeati lui Becali?!Becali se pare ca este singurul care nu are dreptul sa critice jucatori sau antrenori in Romania!!!!Ba mai mult,nu are dreptul sa-si critice proprii angajati!!!!

california (348 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 17:50

contra s-a scos pt. formula aiuristica de echipa din meciul cu muntenegrenii; chipciu s-a scos pt. meciurile proaste facute la nationala; uneori inca mai are tendinta de a dribla pana se opreste in adversar sau de a suta aiurea in loc sa paseze, dar oricum ieri a fost sufletul atacului; putini se asteptau la rezultat, am avut si noroc pt. ca nu stiu de cate ori jucatorii astia au mai jucat impreuna, dar norocul ca si ghinionul, fac parte din jocul vietii; echipa mi s-a parut pe drum bun tinand cont de lotul de jucatori; la apararea trebuie umblat, in special pe flancuri, unde manea (in special el) si bancu au fost usor depasiti si de unde s-a centrat in voie, ceea ce a ingreunat sarcina aparatorilor centrali, unde sapunaru da semne de batranete; se simte lipsa unui mijlocas la inchidere, anton fiind modest pt. ce se cere pe postul lui; mitrovich a dat de fiecare data gol desi era inconjurat de cate 5 jucatori romani, fara ca acestia, nu sa-I ia mingea, dar cel putin sa-l bareze; ultima data a dat gol stand in fund!...balasa a jucat mai sigur decat la club; cred ca pe stanga in atac trebuie facut loc si lui coman; dragus e talentat, dar trebuie rodat la under 21 si in meciurile de pregatire ale nationalei; la meciurile oficiale nu e timp de experiente; l-am mentionat totusi, pt. ca la fel ca morutan, are un stil aparte (fiecare in felul lui evident) de control al balonului si daca pe mai departe vor avea profesorii de care au nevoie, vor deveni jucatori mari amandoi.

Franz (370 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 17:55

Dragus nu a convins cum nu au convins nici ceilalti promovati de Contra la apelul de seara cu exceptia lui Man. Trebuia sa il lase pe Dragus la tineret si cistiga toata lumea.

Daniel (189 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 18:11

@Andrei F. Iar faci de savantul plecat la garla. Becali isi critica proprii jucatori si le face rau, nu are legatura cu nationala. Pur si simplu bati campii si cauti noduri in papura.

serban (14 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 18:26

Uneori e mai indicata pensia! Comentariile acre nu ajuta si nici alt efect nu au!!

Adrian (87 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 18:49

Bai Serbane nu este nici un comentariul acru. Faptul ca se spune adevarul ii deranjeaza pe prosti.Ei vor doar sa fie laudati cum a facut Protv cu Dragus aseara. Mai departe fiecare intelege ce vrea.

John (514 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 18:59

@serban. Dupa semnele tale de exclamare puse bine deduc ca esti baiat cu scoala. Probabil cu simbrie la federatie. Nu mai inteleg ce vrea Burleanu dupa ce si-a aranjat alegerile...Poate un mandat pe viata.

Andrey (178 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 19:02

Ce nu pricep eu e cum de ia dat gazeta 9 cea mai mare nota de pe teren lui Nicu Stanciu. Asta pentru ca a reusit sa dea 11 metri dupa ce l-a ratat vu muntenegrenii. Eu i-as fi pus maximum 6.

Andrei F (1304 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 19:03

@ Daniei Asta spun si eu!!! Becali isi critica jucatorii si antrenorii angajati si e rau iar restul lumii pot critica tot ce misca inclusiv Steaua...si desigur ca este constructiv!

Gruiță (22 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 19:11

Corect se scrie „... să nu ne omorâm cu Firea...”

Deva (2 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 19:12

Meciurile egale nu aduc calificari! Ne trebuie victorii si puncte multe. Cosmin Contra trebuie sa fie demis daca nu terminam pe primul loc grupa!

matei (61 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 20:03

Dupa creierul unora presa nu are voie sa critice echipa nationala pentru ca nu vrea marele Andrei F...Bai penibililor care sunteti voi penibili ce treaba are asta cu faptul ca *** face rau propriei echipe cand isi distruge jucatorii pe care i-a laudat cu o zi inainte. Vedeti cat de rau a muscat presa germana dupa eliminarea prematura de la mondiale si faceti ciocul mic cu tampeniile voastre.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jos_cenzura (112 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 20:06

Pe transfermarkt, intreaga echipa a Romaniei valoreaza 55 milioane euro. Muntenegru 77 milioane. Serbia 272 milioane. Lituania 8 milioane. Daca ii batem pe lituanieni, deja ne-am depasit conditia.

gigel (18 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 20:37

Si totusi. E doar un egal. Norocos.

Andrei F (1304 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 21:05

@ maftei Nu ai fost atent...Deja am recunoscut ca toata lumea are dreptul sa critice si ...asta- i de bine,numai Becali nu are dreptul sa- si critice proprii sai angajati...Deci dupa tine critica lui Becali face rau ,critica voastra face bine...si Nationalei si Stelei...

Costin (8 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 22:02

Andrei F, nu ai pic de dreptate. Una e sa critici si alta azi sa lauzi si maine sa injuri acelasi jucator. Asta e neseriozitate si face rau.

sundance kid (205 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 22:17

Unii dintre internauti pleaca de la premiza ca am fost o mare forta cindva si ar trebui sa revenim acolo deindata !! Bai baieti noi in 100 de ani de fotbal nu am jucat decit un sfert de finala asa ca fiti mai modesti .

Leopardu (114 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 0:26

Dar cine l-a laudat pe Dragus cu gura pana la urechi? Cat despre Chipciu, ai dreptate nea ioanitoaia, a fost cel mai bun jucator roman. Ne-am descurcat mai bine cu sarbii pt ca ei nu s-au inchis, au iesit la joc si au lasat spatii, iar apararea lor a lasat si ea de dorit, rxact ca a noastra. Golurile lui Mitrovic nu aveau voie sa cada... o aparare decenta il bloca la acele faze.

motanul incaltat (460 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 2:22

Continuati cu aceleasi chestii iar eu o "sa va dau cu clasamentul in cap". Suntem pe locul 3 dupa 2 meciuri. Eu insist sa cred ca la sf. vom ocupa acelasi loc 3. Contra si-a propus 4 puncte, a facut doar 2. Isi propune locul 1 va obtine doar locul 3....

Observator (92 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 8:28

Am mai spus-o, perfectionistii/estetii n-ar fi fost multumiti nici daca am fi invins la Belgrad! De asemnea, am mai scris si ca pe teren evolueaza jucatori, nu sumele la care sunt (supra)evaluati! Milinkovic Savic (@ Cosmo, nu este vorba despre doi fotbalisti, ci despre unul, supraevaluat la 90 mil., cand el, in opinia mea, nu valoreaza nici macar o treime) si Matic (unul dintre comentatori l-a gratulat cu titlul de "regizor" al lui United, pe cand el este un mijlocas defensiv, cu o tehnica limitata si cu un aport ofensiv insignifiant)n-au evoluat tot meciul, ceea ce confirma faptul nu sunt chiar ceea ce se spune si scrie despre ei, adica niste mari fotbalisti! Ca sa-l parafrazez pe unul dintre cei care au postat pe aici, as spune ca doar Kolarov si Mitrovic si-u respectat conditia, statutul! Aseara, am mai avut o confirmare, care-i priveste pe "inamicii" sarbilor, croatii; fara puterea lor de lupta binecunoscuta si delasarea/neatentia unor adversari, Croatia n-ar fi ajuns atat de departe in Rusia! Daca noi nu suntem multumiti cu acest egal de la Belgrad, ma intreb ce gandesc suporterii din Zagreb si Split dupa aceasta aspra "lectie de spaniola"! O.

P.M. (2 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 11:15

Au scăzut șansele pentru locul 3

++ (176 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 11:55

daca indicatia tactica in repriza doua a fost sa fie mai "tupeisti", atunci si locul 3 e foarte bun.

Comentează