Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Sinucidere roș-albă

Despre o echipă care câștigă cu 3-0 se poate spune că și-a umilit adversarul.

Permalink to Sinucidere roș-albă
duminică, 2 septembrie 2018, 3:12

Așa s-a spus și despre Craiova după meciul cu Dinamo, numai că diferența consemnată pe tabela de pe „Oblemenco” a fost în opinia mea una exagerată. Fără îndoială că CSU merita să învingă, dar nu categoric. Deoarece, în ciuda golului luat în prelungirile primei reprize, Dinamo n-a jucat mai slab decât Craiova până la pauză. Câteodată a jucat chiar mai bine.

De acord că formația din Ștefan cel Mare a cedat iarăși spații largi în defensivă, din care cauză a încasat goluri cu nemiluita. Și a ajuns la 14 primite în 7 meciuri! Numai „lanterna” Voluntari stă mai prost la acest capitol, cu 16. Să admitem însă, îi invit pe fanii olteni să nu protesteze, că Dinamo, care a țintit de două ori bara porții lui Pigliacelli, a avut și ghinion. Să ne reamintim că, la golul de 2-0, mingea ciupită de Mitriță a lovit stâlpul porții și s-a scurs în plasă. Când Katsikas a ochit și el stâlpul porții, ba și cu un șut zdravăn, balonul s-a întors în teren! Iată cum 2-3 centimetri pot face diferența dintre bucurie și necaz. La fel, să nu uităm că D. Popa a șters bara la 0-0, în minutul 9!

În repriza secundă, Craiova s-a desprins clar, ajutată și de gafele apărării bucureștene. De așezarea defectuoasă a acesteia, de lanțul erorilor individuale comise de Delorge et Comp. Servit de harnicul Fedele, de Bancu (sigur pe el, dezinvolt), dar și de proaspătul venit Koljici, convingător la debut, Mitriță a prins aripi. Zburdând, a semănat pericol la fiecare acțiune, fiind de departe cel mai bun dintre toți cei 28 de fotbaliști folosiți sâmbătă seara.

Ca atare, Contra a făcut ce trebuia când i-a convocat pe Mitriță și pe Bancu pentru „dubla” Muntenegru-Serbia din Liga Națiunilor. Amândoi sunt în formă. Dacă-l va și titulariza pe rapidul Mitriță, om tipic de contraatac, rămâne la latitudinea selecționerului. El va hotărî ce vrea de la „națională” și ce stil va adopta. Opțiunea respectivă nu-i însă cea mai ușoară.

În măsura în care Mangia s-a declarat, logic, pe deplin mulțumit, două succese consecutive readucând liniștea în Bănie, Bratu i-a pus la zid pe „câini”. I-a somat să se trezească: „Nu reușim să ne adunăm, dăm dovadă de lipsă de responsabilitate. Chiar ei au zis că trebuie să învățăm din greșeli, dar până acum n-am arătat că avem această capacitate”. Corect, dar numai băieții să fi fost de vină? Nu cumva trebuia să li se explice și răsexplice că a-i permite fâșnețului Mitriță să intre nestingherit în posesia balonului și să sprinteze spre careul advers constituie sinucidere curată atunci când în spatele lui Alex se găsesc 25.000 de spectatori entuziaști?

Personal, cred în viitorul de tehnician al lui Bratu. Dar mă tem că el continuă să judece ca jucător, nu ca antrenor de aceea îl mai și ia gura pe dinainte. În rest, panamezul Cooper pare o achiziție interesantă (ca și Koljici la Craiova), de urmărit și de încurajat. La rându-i, mult curtatul Nistor n-a impresionat. De presupus însă că întreaga tevatură iscată în jurul eventualei sale treceri la FCSB, transfer căzut cu brio, l-a scos din ritm. E de așteptat, vorba lui Bratu, să se trezească toți dinamoviștii. Cu Nistor în frunte.

Comentarii (62)Adaugă comentariu

dansy (42 comentarii)  •  3 septembrie 2018, 9:54

Dinamo a aratat maximum ce poate in prima repriza ,iar Craiova mai matura i-a asteptat sa lke dea lovitura de gratie.Si le dat-o.Ce nu imi place la dl Ioanitoaia este ca nu scrie nimic de arbitraj care dupa parerea mea a fost clar pro Dinamo.A dat gratuit doua galbene Universitatii iar pe cei de la Dinamo s-a facut ca nu-i vede.Acest Barsan a mai arbitrat pro Dinamo de multe ori si nimeni nu vede nimic!!

marty (39 comentarii)  •  3 septembrie 2018, 11:15

@ dansy apropos de arbitrajul pro dinamo: observi ca mitrita are bandaj la mana.a fost calcat in careu, dupa ce a fost busculat, pe mana de panamezul ala care abia a luat un galben dupa ce a pus la pamant violent jumate din echipa craiovei! nu s-a dat nimic la faza aia!

marty (39 comentarii)  •  3 septembrie 2018, 11:24

despre huliganii de la pch: doar masa de manevra politica,folositi si la craiova pentru a face dezordine pe stadion.jandarmeria craioveana a perchezitionat la piele suporterii universitatii craiova,dar huliganii pch au fost lasati cu arsenalul din dotare! ce au gasit politistii pe autostrada a fost nimic fata de "armamentul" cu care au fost lasati sa intre in stadion! rusine! Asta este Romania!

MZM (390 comentarii)  •  3 septembrie 2018, 11:25

D-le Ioanitoaia, ce spuneti despre acest joc este in general adevarat. Ceea ce nu prea e in regula este tonul protector, parintesc, intelegator (peste masura) fata de cei de la Dinamo. Daca Steaua pierdea la scor de neprezentare (indiferent in fata carei echipe), ati fi maturat cu ea pe jos, i-ati fi bestelit pe toti sistematic, pe compartimente si individual, neuitand, desigur, antrenorul si finantatorul. Si inca ceva: daca Dinamo invingea in acest joc cu 3-0, i-ati fi ridicat in slavi si nu i-ati fi mangaiat parinteste pe invinsi, cum o faceti acum!

Florian Geyer (56 comentarii)  •  3 septembrie 2018, 14:31

Mai ioanitoaie, astia ai nostri au luat 8 medalii de Aur la Canotaj la CE de juniori, la Brest, iar voi nici macar un rand nu ati scris... absolut nimic. Doar Halep, Gigi, Fcsb, fotbal de doi bani, distrus de Daum bineinteles, inainte eram zmei si jucam doar Finale de Turneu final. Matale chiar nu iti este rusine sa fii omul de casa al unor personaje obscure, sa te scalzi toata ziua in mocirla, ca sacrificatii de Craciun? Asa promovati voi Sportul romanesc?

Costi (3 comentarii)  •  3 septembrie 2018, 15:17

@ Un oltean, am ras cu lacrimi dupa primele fraze, auzi: '' Daca nu inscria Craiova 3 goluri, dynamo pleca invingatoare la bare" Felicitari, bancul zilei !

Comentează