Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Voi avea iar dreptate?

Așteptam mai mult de la FCSB în meciul de la Viena, dar n-aș fi foarte drastic cu o echipă ce păstrează șanse reale de calificare.

Permalink to Voi avea iar dreptate?
vineri, 24 august 2018, 4:03

Cu Dică aș fi și mai îngăduitor, în ideea că nu el stabilește strategia clubului. Nu e piua întâi. Poate că hotărăște uneori garnitura de start și schimbările, deși mă îndoiesc și de asta.

Asupra politicii FCSB, grupare care a investit sume importante în alcătuirea lotului, e de revenit. Nu-i posibil să aduci jucători peste jucători, unii pe o căruță de bani, dar să fii obligat ca într-o partidă din play-off-ul Europa League să folosești trei fotbaliști abia sosiți! Iar pe doi dintre ei, Al. Stan și M. Roman I, chiar să-i titularizezi! Întrucât aceștia n-au avut vreme să se acomodeze, lesne de dedus că politica respectivă a fost neinspirată. Făcută în contratimp, urechist. La hei rup.

Drept urmare, FCSB a început prost întâlnirea cu Rapid și a primit gol încă din minutul 4. A continuat la fel până la pauză, o formație anonimă și fără relații de joc, fără orizont. Fundașii centrali Bălașa și Planici s-au întrecut în gafe, R. Benzar a lăsat un adevărat bulevard pe banda sa, iar supertalentul Moruțan nu s-a văzut. Evoluția lui l-a silit pe Gigi Becali să recunoască spășit că „Am exagerat cu laudele pentru el!”. În condițiile în care nici Gnohere n-a mișcat, Rapid s-a desprins la 2-0, însă mai degrabă a speculat erorile copilărești ale adversarului decât a strălucit. În ansamblu, Rapid reprezintă o formație de tip german, organizată și serioasă, dar lipsită de anvergură.

Noul val de la FCSB a dezamăgit în Orașul valsului. Pe lângă Moruțan și Man, practic inexistenți, nici Fl. Coman n-a rupt gura târgului, așa că greul a apăsat pe umerii celor experimentați. Încă o dovadă că nu întinerirea trebuie să constituie un scop în sine, ci valoarea.

Chiar dacă a greșit la golul 3, Bălgrădean a intervenit providențial în câteva rânduri. S-au mai distins Teixeira și Pintilii, ultimul fiind, în opinia mea, number one. Gnohere s-a revanșat în repriza secundă, când a marcat printr-o reluare promptă golul ce le permite roș-albaștrilor să mai spere. Nu cred însă că francezului i se cuvenea nota cea mai mare. Indiscutabil, el e un atacant puternic și eficace, de naturalizat în perspectiva convocării la „națională”. Dar a-l privi ca pe superstarul FCSB și, în plus, ca pe salvatorul întreg fotbalului românesc mi se pare cam mult. Cât privește declarația lui Gigi că, avându-l în teren pe dinamovistul Nistor, FCSB ar fi câștigat la pas meciul , asta e o aiureală! Cum să te referi la jucătorul altei echipei?! E și o jignire adresată propriilor jucători.

Deși Dică a riscat efectuând repede a treia schimbare (Rusescu, și el încă neintegrat), repriza secundă a bucureștenilor a fost mai legată, mai coerentă. FCSB a impus ritmul și direcția, doar că a irosit 6-7 ocazii uriașe, între care barele lui Fl. Coman și R. Benzar din final! Tocmai pentru că vicecampioana noastră a condus jocul după pauză și a ratat din poziții ideale, îndrăznesc să consider rezultatul de 3-1 pentru Rapid ca incorect. Chiar mincinos.

După Leipzig – Craiova 3-1, scriam aici că eventuala calificare a lui CSU ține de domeniul miracolului. Din păcate, returul mi-a dat dreptate. Apreciez acum că lucrurile stau altfel și că FCSB, al cărei fan nu sunt, poate răsturna acasă scorul din tur. Să nu vă mirați dacă voi avea iar dreptate!

Comentarii (85)Adaugă comentariu

constantin (48 comentarii)  •  24 august 2018, 22:14

Foarte bună analiza. Măcar FCSB nu a fost bătută de Dude...Ce-am fost şi ce-am ajuns... George Becali are impresia că dacă-l transferă pe Nistor rezolvă Rapidul. Cred că greşeşte... Căpitanul şi doi trei jucători de la Dude ar face minuni :)

gica (73 comentarii)  •  24 august 2018, 22:49

Daca cei mai buni fotbalisti ai Romaniei,Alibec si Budescu erau acum la FCSB,calificarea era floare la ureche.Daca-l mai punem si pe Torje sa faca putina "caterinca",inseamna deja spectacol. Tot DAUM este de vina ca jucam un fotbal oltenesc? P.S. Ca fotbalistii Romani sunt de ris,e clar,dar jurnalistii Romani care au sustinut mizeria din fotbalul romanesc cum sunt,sunt penibili sau foarte slab pregatiti?

Catalin Mihai (18 comentarii)  •  24 august 2018, 22:53

FCSB-ul n-are nantrenor si-n plus Becali aduce jucatori care nu confirma suficient la FCSB..

gio (59 comentarii)  •  24 august 2018, 23:12

@Alin @Adrian1 Nu cred ca e corect sa zicem ca ocazile fecesebiste au venit dupa ce austriecii au ramas in 10, eu am numar 7 ocazii mari, 1 in prima repriza, 6 in a doua din care doar 3 au fost 11 la 10. Ocazia aia in care au tras-o succesiv de 3 ori in portar a fost 11 la 11, plus alte doua ale lui florinel din pozitie excelenta, una pe langa alta scoasa cu piciorul de portar. Si e posibil sa mai fi omis ocazii.. Realitatea este ca austriecii au defensiva slaba, in special pe benzi sunt bulevarde. Cel putin negrul ala parca nu era niciodata la post. Norocul austriecilor a fost portarul, barele si imprecizia lui florinel. In atac Rapid chiar a valsat printre copacii din apararea stelista iar daca repeta valsul si la Bucuresti atunci se califica. Daca incearca sa tina de scor atunci se va califica FCSB. Antrenorul lui Rapid nu-mi inspira incredere, nu degeaba il contesta galeria si la 2-0, asezarea echipei pe faza defensiva pare una de echipa de amatori iar sa nu vezi ca fundasi laterali, nu stiu ce sa zic. Acel bolingboli era comic si pe faza ofensiva, pierdea toate mingile, e f slab. Bine, nici antrenorul FCSBului, Sir Jiji Becali, nu este vreun as, deci se joaca.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  25 august 2018, 1:03

Bre!Matale CHIAR AI IMPRESIA CĂ AI DREPTATE, când "produci" aiurelile astea???

F31M (23 comentarii)  •  25 august 2018, 1:06

Deci va rog frumos, va rog mult de tot. Sa-i dea cineva si lui MM Shtoica o telecomanda!! Ha ha ha ooo yeeeee!

motanul incaltat (603 comentarii)  •  25 august 2018, 3:22

FCSB a dominat jocul si rezultatul este incorect. Numai ca FCSB a dominat cind erau in superioritate numerica..... Scorul e incorect pt ca daca se juca pina la sfirsit 11-11 scorul era 4-1 cel putin.....

JFM (116 comentarii)  •  25 august 2018, 4:51

Apelurile FC FCSB Bucuresti la suporteri de a umple stadionul imi arata ca nici ei nu mai cred in calificare, sunt disperati, vor sa faca o ultima reteta financiara, macar acum, la despartirea de Europa. Dupa ce a umplut echipa cu pusti acum face infuzie de batrani, e o degringolada totala acolo. Asa cum spuneam acum 6 luni, l-au terminat si pe Man, nu ca as fi vreun prezicator dar niciunul nu scapa pana la urma, se rateaza la FCSB, la Becali.

Costin (46 comentarii)  •  25 august 2018, 7:32

Ati vrut fotbal pe bani, acum serviti, va rog! Pt sondajul "cate echipe romanesti intra in grupele EL" raspuns corect "niciuna".

mircea (663 comentarii)  •  25 august 2018, 8:22

E neagra dar poate fi si alba, e acra dsr poste fi si dulce, mereu umbli la ghici domnu ovidiu, aruncind toate variantele. Bine zice cineva in comentariu ca joci mereu 1x2. Ia si mata taurul de coarne o data so pozitioneaza-te. PS nu il mai peria pe gigi sau, ma rog, ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi (97 comentarii)  •  25 august 2018, 9:13

Ar fi bine daca am juca un fotbal oltenesc pentru ca Universitatea Craiova a fost o echipa mare de care gica n-a auzit la viata lui. Dar nu il jucam. Nu jucam nimic si daum nu ne a ajutat cu nimic. Ne-a tras in jos cu vrajelile lui recompensate gras.

Iulian burlacu (1 comentarii)  •  25 august 2018, 9:14

Un comentariu plin de limbaj de lemn. Parca am citit din Sportul. Lasa ne "Nea Ovidiule" ca expiri comunism prin toti porii.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  25 august 2018, 10:26

...in retur Andrei Ivan o sa va dea cu terenul in cap ...cum sa nu l vezi pe cel mai bun jucator roman ?...ce dreptete sa ai ?...intr o mana ?

Fane (150 comentarii)  •  25 august 2018, 10:52

Dreptate? Un concept greu. Mai aproape de realitate ar fi intuiție. Pentru obositul lipsit de valori fotbal romanesc,ar fi o minune oricare echipă s -ar califica cu atât mai mult ambele.

Maxentiu (65 comentarii)  •  25 august 2018, 11:12

Desi m-as bucura sa nu aveti dreptate, trebuie sa recunosc ca o calificare e la indemina Stelei. A mai intors ea rezultate nefavorabile, iar Rapid Viena mi s-a parut o echipa mediocra.

Andrei (262 comentarii)  •  25 august 2018, 12:20

@iulian burlacu. Da exemple de limbaj de lemn ca sa fii prost e usor. Te doare capul cum se cred unii si raspindesc idiotenia ca o cronica de meci poate exprima...comunism!! Asta nu stie ce a fost comunismul si cit de putin comunist a fost Ovidiu. Bai baiatule tu ai baut si ai uitat sa pui apa minerala

?????? (831 comentarii)  •  25 august 2018, 13:14

"După atâta vreme" ,?

Vioreatza (72 comentarii)  •  25 august 2018, 14:51

Pai.... daca arbitrii sunt din sudul Europei si Becali "umbla" un pic la dansii si Rapid Viena vine cu sentimentul ca are deja sacii in caruta s-ar putea sa aveti dreptate.

dodo (205 comentarii)  •  25 august 2018, 15:59

,,FCSB, al cărei fan nu sunt,,... stim nea Ovi ca nu suporti ,,norocul proverbial,, detinut de Steaua, Jenei, Piturca, Iordanescu si ca adori nulitatile care au ghinion, ii urmareste tramvaiu, joaca de-a latu si inapoi si ii fura arbitru chiar si la 0 - 7 cu Bayern...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  25 august 2018, 17:38

...pai sigur aveti dreptate ...dumneata nu afirmi raspicat ...se califica fcsb ...spui doar ca poate ...asa ai spus si de CSU ...ca te indoiesti ca se va califica ...nu ai spus raspicat ...nu se califica ...asta i jurnalism la doua capete ...nu esti bun de nimic ...

Baggio (1 comentarii)  •  25 august 2018, 18:16

În ura asta generalizata de ce nu faceți lobby pt prezența la stadion a cât mai multor suporteri atât la București cât și la Cluj....Atâta frustrare, ipocrizie rar mai vezi...Gsp miercuri, joi mobilizați oamenii care și așa sunt dezbinați să susțină echipele astea care mai sunt în Europa.... HAI STEAUA, HAI CFR

di livio (214 comentarii)  •  25 august 2018, 18:21

continua sa joci 1x2 si o sa ai tot timpu dreptate...chiar cind nu ai dreptate iti face adminu de bloc dreptate...o cronica de meci nu stiu daca poate exprima comunism...da asta d-amu sigur exprima pesedism

CrisCris (1 comentarii)  •  25 august 2018, 21:44

Apărarea FCSB-ului este vraiște. O echipă se construiește pornind de la compartimentul defensiv. Dacă ai o apărare romantică, poți avea în atac cei mai buni jucători din lume, că nu-ți folosește la nimic. Iei goluri cu sacul și în deplasare, și acasă. Rapid Viena va veni la București să înscrie măcar un gol care să le aducă liniștea. Dacă îl va reuși, va însemna că FCSB va fi obligată să înscrie cel puțin 3 goluri pt. a duce meciul în prelungiri. Misiune aproape imposibilă.

vasilache (3 comentarii)  •  25 august 2018, 22:59

Hermanstadt-ul egaleaza si Chivulete ne arata ca nu e cu nimic mai prejos decit Coltescu sau Istvan Kovacs :: elimina virful oaspetilor, aratind indirect ca nu degeaba antrenorul nationalei vine din "groapa". Dar, nici gsp nu e mai prejos decit Chivuletele si chiar inainte de eliminarea sibianului dadeau clasamentul L 1 , cu Dinamo avind deja 3 puncte--deci victorie--aratind limpede ca prin redactii se cam stie cine si ce puncte face, dar si interventiile arbitrilor care " corecteaza" orice scapare spre un rezultat neprevazut, dar corect. Dinamo, aceeasi echipa asistata atent, ca si acum 50 de ani , privilegiata federatiei si a fluiericilor.

sundance kid (205 comentarii)  •  26 august 2018, 7:02

Nu vor putea juca 60 de min cum au jucat ultimele min in Austria !

Adi (8 comentarii)  •  26 august 2018, 12:11

Da, ai dreptate, te pricepi :))) Dar nu la fotbal. Austriecii i au demolat, doar un amator diversionist poate debita bazaconiile astea. O să câștige și în retur, 2-0,2-1...

zorrozabal (76 comentarii)  •  26 august 2018, 13:29

@Vasilache Negrisorul ala nu a avut nici o treaba cu mingea!S-a dus direct cu cotul in fata lui Mihai Popescu-ca sa se razbune pentru cartonasul galben primit!In rest,puneti o compresa cu gheata!

Mitru (4 comentarii)  •  31 august 2018, 1:54

Iar NU ati avut dreptate... Motivele nu mai contează, da?

Comentează