Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Numai ghinion?!

FCSB a reușit un egal prețios cu Hajduk în Croația și, oricât ar fi de circumspectă, se poate socoti favorită la calificare.

Permalink to Numai ghinion?!
duminică, 12 august 2018, 2:54

După 0-0 în deplasare, e logic să consideri că ai șanse în plus la meciul de-acasă. Fără ca asta să însemne, evident, că ți-ai și suit sacii în căruță.

Din păcate, vicecampioana României are probleme înaintea returului din pricină că a rămas la Split într-un singur fundaș central de meserie. În Planici. Cum întâi Momcilovici și apoi Bălașa s-au accidentat, e greu de crezut, foarte puțin probabil, că ei vor fi recuperați la termen. Primul a ieșit înainte de pauză cu întindere musculară, celălalt a rezistat până la final, dar a părăsit terenul șchiopătând vizibil. S-a vorbit și se vorbește despre o entorsă la gleznă, de nevindecat în doar 3-4 zile. În situația în care la mijloc nu-i vreo strategie menită să surprindă adversarul, eventual să-l și deruteze, Momcilovici și Bălașa vor absenta joi.

În consecință, după ce a cerut zadarnic un stoper specializat, afirmând că o echipă cu pretenții nu poate sta în numai 3 fundași centrali, absolut corect, Dică va fi silit să improvizeze. Practic, să aleagă dintre închizătorii Pintilii, Nedelcu și Filip. Oricare din cei 3 ar fi capabil să facă pereche cu Planici, atât că niciunul n-ar evolua în poziția și în rolul obișnuite. Cum Nedelcu pare, la 21 de ani, prea crud pentru o asemenea misiune dificilă, favoriți ar fi Pintilii și Filip. Cu observația că Mihai are mai multă experiență decât Lucian pe postul respectiv. Retragerea oricăruia dintre aceștia ar afecta însă randamentul linie mediane. Întâmpinarea și construcția.

FCSB s-ar cârpi într-un loc ca să se rupă în altul. Iată de ce s-ar impune ca Dică să ia cea mai inspirată decizie. În situația în care, să nu se supere, decizia va fi luată în vestiar, nu la lojă.

Calculând că Dică va trage cartea câștigătoare și că totul se va termina cu bine, să admitem și că n-ar fi trebuit să se ajungă aici. Unde FCSB dă din colț în colț și nu prea știe pe unde să scoată cămașa. De acord că, pierzând dintr-un foc doi „centrali”, echipa a avut ghinion. La fel de adevărat e însă că putem discuta și despre o lipsă de prevedere. De maturitate, de cum vreți să numiți această senzație de autoîncredere vecină cu superficialitatea, cu diletantismul. Chiar cu inconștiența.

Vinovat pare patronul. Proclamând că înainte de orice îl interesează banii, în continuare banii și la sfârșit banii, s-a codit să bage mâna în buzunar și să transfere pe cine și când trebuia. Trăgând de preț și lungind negocierile, i-a pierdut pe brazilianul Jubal și pe croatul Puljici. Acum, ar purta tratative cu camerunezul Billong și cu francezul Lindsay, noutăți în Gazeta de duminică. Dar niciunul dintre aceștia n-ar avea dreptul să evolueze contra lui Hajduk pentru că n-a fost înscris pe lista FIFA.

Cu alte cuvinte, în măsura în care Gigi Becali nu poate fi bănuit de ipocrizie, latifundiarul spunând exact ce gândește, el nu-i străin de faptul că FCSB a tergiversat la infinit aducerea unui fundaș central. Deși Dică a dat semnale de alarmă în mai multe rânduri. El a spus, el a auzit!

„Totul pentru calificarea în Europa League!”, decreta deunăzi Becali, care n-a făcut tot ce era necesar pentru atingerea scopului. Ca atare, putem discuta doar despre ghinion în cazurile amintite sau și despre altceva?!

Comentarii (25)Adaugă comentariu

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  12 august 2018, 15:18

...un articol foarte bun scris de un suporter infocat al fcsb ului ...autorul isi pune mari sperante in calificarea fcsb ului in turul uemator si nu stie cum sa mai laude echipa care a facut0-0...dar in nota lui obisnuita cauta sa i gaseaSCA SI SCUZE DACA are ghinion si nu se califica...in prostia lui crede ca fcsb ul n are fundasi centrali si ca jiji care n are bani trebuia sa cumpere ciurucuri de pe piata straina ...atata poate omul...

dodo (205 comentarii)  •  12 august 2018, 15:24

Nea Ovi, ghinionu este doar pentru mentorul Luce; mingea refuza sa intre in poarta, ia 7 goluri cu Bayern so on...

gelu (116 comentarii)  •  12 august 2018, 15:25

gigi e marele ipocrit ..nu vrea decat bani..nu vrea nicio performanta...

Adi (97 comentarii)  •  12 august 2018, 15:50

Acelasi penibilos ovidiu 3003 care intelege toate situatiile pe dos. E mare craiovean si il ustura ca echipa lui de doi lei se va mai califica la pastele cailor. Aiuristic deduce si ca dl Ioanitoaia e suporter stelist ceea ce e inca o idiotenie. Tipica pentru o minte bolnava.

Marius (347 comentarii)  •  12 august 2018, 15:56

Acest articol e critic la adresa fcsb si al tartorului becaliot. Numai un cocosat cavovidiu3003 gen poate interpreta articolul invers. Oricite defecte are Ioanitoaia nu i se poate reprosa o simpatie pentru fecesebeaua. Asta se vede usor.

Mq (45 comentarii)  •  12 august 2018, 16:16

E stilu lu nea Gigi

Poison (1 comentarii)  •  12 august 2018, 16:29

Gigi îi va elimina din Europa League! Uraaa!

Poison (1 comentarii)  •  12 august 2018, 16:31

Gigi ii va elimina din Europa League! Hahaha!

Cipinho (28 comentarii)  •  12 august 2018, 16:38

Oricat se va stradui Becali sa afirme ca FCSB pleaca mare favorita, Hajduk vine la Bucuresti sa se califice, si are mari sanse sa inscrie macar un gol, iar FCSB la ce a aratat la Split, o singura ocazie Morutan la ultima faza, nu stiu cum ar putea sa inscrie 2 goluri. eu am curaj sa pariez X2, e castig aproape sigur :)

Alin (4 comentarii)  •  12 august 2018, 16:46

Fcsbistilor, ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vasi (17 comentarii)  •  12 august 2018, 17:00

Un articol realist. Dupa 0-0 afara esti favorit dar asta nu inseamna si calificat. E o ineptie sa sustii ca acest text e prosteaua.

Olgutza (2 comentarii)  •  12 august 2018, 17:20

@ ovidiu_3003 - Ca sa-l citez pe Caragiale: "Amice, esti idiot". Toata lumea stie ca Ioanitoaia e fan declarant Craiova (ma refer la Universitatea, nu la clona olgutzei sprijinta politic de psd), asa ca mai las-o balta. Ma mir ca astia de la gsp nu ti-au blocat contul dupa cate mizerii debitezi (oltean, ce poti sa mai adaugi?).

Olgutza (2 comentarii)  •  12 august 2018, 17:24

@ Cipinho - tin pariul, dar X cu 0-0. Daca castigi, iti promit ca iti confirm succesul si ca nu o sa mai postez nuimic pe gsp pana la sfarsitul anuilui, si astept acelasi lucru de la tine. Merg pe incredere, nu trebuie sa ne cunoastem personal, gentlemen agreement.

Andrei F (1607 comentarii)  •  12 august 2018, 17:26

Vai,am inceput sa plang!... Chiar va cred ca plangeti de grija echipei lui Becali...Si desigur,Becali este singurul care vrea sa scoata bani...De fapt nu- i asa ,fotbalul este jucat de societati de binefacere sau de calugari iezuiti!?Si presa sportiva este plina de filantropi si de oameni care lucreaza voluntar...De ce Becali asta raul trebuie sa se califice dupa ce cu atatea calificari tot de rau il vorbiti?Ia Becali sa nu se mai califice pentru ca nu- i asa, calificarile aduc bani!!!Numai Dan Petrescu a plecat in China pentru a face voluntariat,de asta tot o dadeati cu stelistii care atunci cand spuneau ca antrenorul o sa plece ii contrati...Si atunci vorbeati ca de ce ar pleca Petrescu de la CFR?Deci va rog,scrieti de cei buni...

Marius (22 comentarii)  •  12 august 2018, 18:37

Pe vremea când fcsb se numea Steaua, suporterii ieșeau si criticau deschis "politica " de transferuri a patronului...plus ca ii sfidau inteligența cu întrebări de genul: doar bani? de ce nu contează onoarea,culorile, valorile acestui club??? Se pare ca in actuala situatie, unde fcsb NU mai e Steaua, se gasesc raspunsurile la aceste intrebari. Un amatorism greu de înțeles, niste decizii daca nu stupide, atunci cel puțin luate în pripă, fac deliciul oricărui interesat de fotbal in România. Pentru mine este limpede ca această situație nu poate fi decât "opera" unui individ fără scrupule, arogant, ușor *** in anumite situatii dar pentru care va veni scadența, într-un fel sau altul...desigur, l-am numit aici pe domnul patron fcsb-ist...

ManX (119 comentarii)  •  12 august 2018, 18:48

Un 0-0 periculos ca acel U Craiova-Benfica.

Nicolae (1 comentarii)  •  12 august 2018, 21:25

Un cioban prost. Ca de obicei își bate joc de suporteri. Își închipuie ca este antrenor. O bătaie de joc la adresa suporterilor. Știu ca ma repet dar sunt supărat. Asta pe fondul neputinței celor de la CSA și a umflatului de Lacatus care cu câțiva ani în urma *** lui Becali. Acum este anti... Anti nici el nu știe. Un ***. Sa iasă banul, chiar și ala puțin de la FCSB. Apropo.. *** de Piturca unde a antrenat? Când nu a mai avut de *** de la oaie a început cu cea mai veche echipa din România... Dinamo. Nu pot sa cred ca pt aceasta echipa am suferit atâția ani. Eram un soldat în spital când au câștigat Cupa Campionilor. În ziua următoare am avut analizele perfecte de fericit ce am fost. Cei care au fost în teren atunci, acum au devenit atât de mici (la figurat). Nu înțeleg de ce s-au încurcat cu aceasta oaie și acum nu mai este ok? *** de Piturca a și participat la preluarea clubului, a fost antrenor de doua ori, a fost martor la Cluj și asa mai departe... Cat ordinari pot fi oamenii, chiar și talentele pt care suferi pe stadion. De suporteri cine mai are grija?

george (164 comentarii)  •  12 august 2018, 23:00

Modul in care a facut formatia FCSB v-a dat dreptate. Pana nu au intrat titularii echipa s-a clatinat rau si Gazul a luat conducerea.

nica fără frica (297 comentarii)  •  13 august 2018, 0:25

halep și a pierdut foarte mulți suporteri prin mesajul în română de la sfârșitul meciului din Montreal!!!

Liviu (1 comentarii)  •  13 august 2018, 0:26

S-a vazut si la Medias ca Steaua nu face fata la nivel competitiv daca nu joaca titularii. A fost nevoie sa intre Bizonul ca ea sa se impuna. Mi-a placut Morutan, nu si Rusescu. La baiatul asta s-a vazut ca nu a mai jucat de un an si ceva.

Alex One (161 comentarii)  •  13 august 2018, 10:43

In sfarsit un articol despre fotbal. Desi zice ca a plecat la Libertatea individual publica in continuare in GSP despre PPA, M... PSD, RezistT,Diaspora si orice ii se ordona de ni s-a acrit. Bai nene, lasa-ne cu politica ta, e plina Romania de frecatori la menta politichiei,macar in Gazeta sa citim despre sport. D-l Ioanitoaia, cred ca in principiu aveti dreptate dar este clar ca nu numai Becali e vinovat, omul e prevazator prea a dat multe chicsuri, ci si ceilalti din staf MM(?) parca nu are voie sa se implice in transferuri, Ana Maria ? Cert este ca Steaua nu are mai bine zis n-a avut niciodata un om specializat,scouter parca se numeste, in realizarea unor transferuri valabile. In mod normal ar trebui sa aiba permanent o lista cu jucatori transferabili nu sa incepi demersurile cand te arde buza. Normal in aceasta situatie stiindu-te disperat si pretul creste.

Comentează